Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Ова дека Бугариве ќе влезеле во војна за нас првпат го слушам. Од каде ти е инфото ?
Повеќе ми се верува дека Мицо ќе удрел овде јако.
Ова не е нов муабет, не можам да тврдам 100% колку е точен ама во тоа време излегоа такви гласини, дека во случај на интервенција во МКД, Бугарија ќе се вклучи во конфликтот.

Не прајте си бајрам со мозоко, Бугарија би се вклучила во војната само како сојузник на Србија и Грција, да ја делат на 3 еднакви дела или да си ја приграби сама цела Македонија. Инаку сигурно не би се вклучила од некои други побуди....

Не прајте си бајрам со мозоко, Бугарија би се вклучила во војната само како сојузник на Србија и Грција, да ја делат на 3 еднакви дела или да си ја приграби сама цела Македонија. Инаку сигурно не би се вклучила од некои други побуди....
Zavisi kako gledas na rabotite. Bugarija ovoj del ovde uste si go smeta kako svoj so Sanstefanskiot dogovor, i naselenieto za posrbceni bugari. So nezavisnosta im se otvora prilika ili nadez za mirnodopsko spojuvanje na ovaa teritorija so spored niv maticnara drzava posto go nema povekje srpskoto vlijanie, barem taka si pravele bajram so umot. Bilo kako bilo, intervencijata na Srbija i Grcija direktno bi gi zagrozila nejzinite nadezi za pripojuvanje, pa dosta realno e deka bi intervenirala. Ne od so ne sakaat kako Makedonci tuku zatoa sto ne smetaat za Bugari.

Ajde големи Џокица читај !!
И друг пат не биди игнорантен ако не знаеш нешто.
Прегледај го приврзокот 462434

Еве ти го и Њујорк тајм ако она горе ти е малце или нерелевантно.
аууууууууууу
:yid: :yid: :yid: :yid: :yid: :yid:
со ВИ се служиш за да потврдиш својот конструиран наратив :yid:

75

ова е вистинска слика не е ВИ

овде ќе го најдеш и својот извор хттп/СемитНу....

Според тебе и твојава ВИ излегува дека тој Мицкотакис всушност ја спасувал Македонија од друга страна Милошевиќ инаку докажан инструмент на ... сакал да не уништува... не е ни чудо што имаме вакви генерации кога се производ на ваква ВИ

нема врска ова сега, тогаш Србија беше водена од лудакот Милошевиќ кој со сите војна водеше место по мирен пат да дозволи да се растури Југославија. Да беше така, сега краина уште ќе ја држеа србите како баланс против усташите.

нема врска ова сега, тогаш Србија беше водена од лудакот Милошевиќ кој со сите војна водеше место по мирен пат да дозволи да се растури Југославија. Да беше така, сега краина уште ќе ја држеа србите како баланс против усташите.
ирелевантно е дали е вистина или не, но во состојба кога на мрежата има толку шум и секакви анални експерти, кога во многу случаи е ДОКАЖАНО дека се работи за манипулација, погрешно е да се земе пишувањето на СЕМИТну како веродостоен извор и врз истиот да се гради кула од карти.

За секоја информација објавена на мрежата има барем 100.000 лажни!
Автоматски споено мислење:

Вака на прв поглед можеби треба да се смени насловот на темва во Украина Пресвртница во Светските токови!

За самата Украина нема никаква пресвртница туку има крај, играта која ЕУСА ја играше стана видлива и Украина каква ја знаевме повеќе не постои.
Дали по завршетокот на судирот помеѓу цивилизациите ќе има и понатаму држава Украина и не е толку битно.

На мрежата има повеќе шпекулации отколку вистински информации.
Последната која излезе е дека Украина со “помош“ на Британија и Франција се обидува да направи своја атомска бомба.
Се надевам, до колку има вистина во ова, РФ ќе спречи таков обид за ескалација!

Полека ама сигурно она реченица (ова се нема случено во последниве 100 години) од средбата Путин Си станува реалност, светот се преобликува, се повеќе има оние (се мисли на оние од дивиот запад) кои мултиполарноста ја сметаат и ја прифаќаат како реалност. (реалноста најчесто кај голем дел влегува преку очите -меѓу ушите-, а кај оние тврдокорните преку газот)

Имаше и едно “смешно“ видео( смешно од аспект на предвидувања со помош на врски со Јахве, за мене секое педвидување кое се темели на статичка иднина е смешно, мислам дека е динамична и дека е многу тешко односно никако предвидлива во која насока ќе се движи ) со некој рабин од Днепропетровск (велат таму Ашкеназите жарат и палат) каде говореше за војната ЕУСА против РФ во Украина и каков исход очекувале тие.
Вели војната ќе заврши до 20 Јануари 2026! (или 25 Октомври рече заборавив затоа што настапот е од 25 па ми се измешаа датумите)
(и тоа ќе донесе многу големи промени во светот, за Украина ќе биде многу убаво -овој го копира Трамполина со речникот-)
Од каде ви се информациите?
Па имав средби со големи луѓе и тие така говореа..
А што ако не заврши тогаш?
Е ако не заврши тогаш ќе биде многу лошо ќе има голема војна!

Како и да е останува прашањето:
Што со ОТАН и ЕУропска по завршувањето на судирот???
Повеќето сметат дека РФ и групацијата која е со РФ ќе биде победникот во овој судир, повикувајќи се на правилото дека доброто секогаш мора да победи, но не е така, ниту било, ниту ќе биде. Тоа што во последната битка таков беше исходот ништо не пејудицира.
Ако исходот навистина биде таков западниве хиени ќе почнат да се обвинуваат и поткраднуваат самите меѓу себе и од каква-таква нивна блискост нема да остане ништо, нивните конструкции (ММФ, СБ, ОН која последниве децении е нивна прчија и цела низа на ...) ќе почнат да пропаѓаат една по друга а новиот светски поредок темелен на мултиполарност ќе биде се поцврст.

Има има и едно дополнително прашање повеќе како дилема а тоа е:
Колку тој мултиполарен свет кој веќе фати корен ќе бие праведен, заради Македонија и Македонците сепак на крајот се се сведува на колку и каква правда ќе има!

Последно уредено:
Вечерта на 2 декември, за време на средба со новинари, претседателот Владимир Путин одговори на заканите на НАТО за удар врз Русија. Тој истакна дека Русија нема намера да војува со европските земји, но ако Европа започне војна, Русија е подготвена да одговори „веднаш“.

Ако Европа одеднаш започне војна со нас, мислам дека тоа ќе се случи многу брзо. Ова не е Украина. Со Украина, дејствуваме хируршки, внимателно.
Ова не е војна во буквална, модерна смисла на зборот“, изјави Путин.Претседателот, исто така, истакна дека Европа предлага предлози за мировен план за Украина кои се неприфатливи за Русија и го попречуваат процесот на решавање предводен од Доналд Трамп.

Ако Европа одеднаш започне војна со Русија, брзо би можела да се создаде ситуација каде што немаме со кого да преговараме“, додаде Путин.

Оригинал на Руски
https://yandex.ru/video/preview/13629167764480590605

Zavisi kako gledas na rabotite. Bugarija ovoj del ovde uste si go smeta kako svoj so Sanstefanskiot dogovor, i naselenieto za posrbceni bugari. So nezavisnosta im se otvora prilika ili nadez za mirnodopsko spojuvanje na ovaa teritorija so spored niv maticnara drzava posto go nema povekje srpskoto vlijanie, barem taka si pravele bajram so umot. Bilo kako bilo, intervencijata na Srbija i Grcija direktno bi gi zagrozila nejzinite nadezi za pripojuvanje, pa dosta realno e deka bi intervenirala. Ne od so ne sakaat kako Makedonci tuku zatoa sto ne smetaat za Bugari.
Epa taka de. Od tie pobudi tie bi se vklucile, ama za da ne porobat....A ne da ne oslobodat :)

Ова не е нов муабет, не можам да тврдам 100% колку е точен ама во тоа време излегоа такви гласини, дека во случај на интервенција во МКД, Бугарија ќе се вклучи во конфликтот.
Нити имало такви гласини, нити е реално тоа, нити Бугарија беше у состојба тогаш тоа да го праи.

Значи од една страна имаш НАТО членка, која ад-хок ќе влезе во сојуз со тогаш најомразениот непријател на Западот (Слобо), и така заедно ќе се тепа за територија против тогашната најкомунистичка и најпропадната држава од источниот Блок... Бугарија :facepalm:

Мислам вакво креативно сценарио ни АИ не може да напише :rolleyes:

П.С. не негирам дека Слобо и пајташите си имале шизофренични идеи... ама допиров со реалноста...

Деновиве Зеленски или ќе потпише капитулација или ќе го тргнат од власт.
Tocno, samo ako go trgnat od vlast, ke bide rastrgnat od kucinja po ulici...Jermak se inaetese kako glaven kocnicar, go pojede malku mrakot, ako se inati povekje, ke jadi dozivotna... I Zeleniot znae deka istoto go cheka, i ke mora da isporaca....Ama mislam deka vekje ima isporachano, samo se baraat varijantite kako da se ishendla da bidat site zadovolni...A toa ne bi mozelo nikako.... Barem ne vo realnosta....

Tocno, samo ako go trgnat od vlast, ke bide rastrgnat od kucinja po ulici...Jermak se inaetese kako glaven kocnicar, go pojede malku mrakot, ako se inati povekje, ke jadi dozivotna... I Zeleniot znae deka istoto go cheka, i ke mora da isporaca....Ama mislam deka vekje ima isporachano, samo se baraat varijantite kako da se ishendla da bidat site zadovolni...A toa ne bi mozelo nikako.... Barem ne vo realnosta....

ќе има договор меѓу Русија и Америка, и овој ќе потпише. Еуросодомитите ќе бидат изигнорирани. Рубио не ни им отишол на нато средбата.

Не се грижи за нив, имаат авиони, хеликоптери, израелски пасош, МОСАД ќе ги префрли во Израел. Ако треба и во багажник, ќе преминат граница. Како Анатолиј Чубајс, му дават ново име, и си живее некаде таму, има пари и за внуците.

Значи од една страна имаш НАТО членка, која ад-хок ќе влезе во сојуз со тогаш најомразениот непријател на Западот (Слобо), и така заедно ќе се тепа за територија против тогашната најкомунистичка и најпропадната држава од источниот Блок... Бугарија :facepalm:

Мислам вакво креативно сценарио ни АИ не може да напише :rolleyes:

П.С. не негирам дека Слобо и пајташите си имале шизофренични идеи... ама допиров со реалноста...
Matni vreminja bea toa, cel istocen blok kolabrira. Da ne zaboravime vo ravenkata da gi stavime i istoriskite premrezja na ovie prostori. Grcija i Srbija bile tradicionalni sojuznici, a bugarite bukvalno 4 vojni vodele za ova parce zemja, dve balkanski i dve svetski, i kako sto gledas i den denes nesto interesot ne im e namalen za ovde.
Scenarioto bi bilo, Srbija da vlezi do kaj so ke vlezi, Grcija ke vlezi preventivno za da stvori bafer zona do nejzinata granica( odnapred dogovoreno), i so toa bugarija bi ostanala so kusi rakavi. Taa bi vlegla so izgovor da go zastiti navodnoto bugarsko naselenie tuka, pa ko je brzi rabotata. Otpor od nasa strana sekako bi nemalo posto realno i nemavme so sto da im se sprotistavime.
Toa deka bila propadnata ekonomski drzava i ne menva mnogu, voeno bile sosem solidni, za tukasni uslovi, povekje od dovolno.
Rabotata ke bese ebaniot eban, tepaniot tepan, toest nie, barem vo pocetokot.
Da ne zaboravime deka za vreme na konflktot 2001, bugarija ni podari tamu kolku bea tenkovi i municija. Zosto ? Od so ne sakaja mnogu ? Ne be, da ne se cepka teritorijata sto tie si ja imaat pikirano.
Oti ni ja priznaa nezavisnosta pomegju prvite ? Radi istoto. A pazi priznaa teritorija, a ne narod.
E sega ne ti treba Ai za da spois dva i dva, plus bonus balkanot vekje gorese i se vodea voeni operacii vo Hrvatska i Bosna. Nie imavme embargo od Grcija, Slobodan javno kazuvase za nekoj zaednicki granici so Grcija i taka.
Mislam deka tuka Kiro Gligorov napravi strateska greska i trebase da se odi na blef. Ako i Srbija stvarno ne napadnese, sto ne bese daleku od vistinata so ogled na se, i se ostvarese ova scenario za koe zborame, togas ke dobievme celosna poddrska od megjunarodnata togas so ogled deka Srbija bese dezuren krivec na ovie prostori, i nie ke bevme uste edna nezavisna drzava koja ja napadna i okupira. Ekspresno ke dobievme megjunarodno priznavanje i poddrska i najverojatno nemase da ima ni zbor za problemite koi gi imame sega, a koi vlecat od togas kako imeto, znameto i se drugo. Na Evropa i SAD ne im trebase uste edna vojna na ovie prostori i se ke se zavrsese relativno brzo, ama ete popustivme i na smetka na toa den denes go primame nemien.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom