Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Македонија на Македонците како што вели Тодор во англиски весник интервју објавено постхумно по неговата смрт.
40 години секој вмровец мечтаел за ова.
Се друго е пропаганда од една или дрига страна.
И Јас исто како тебе би сакал да е вистина,ама нажалост тоа е далеку од вистината.

Дали Матов и Татарчев го сакале тоа? Еве Татарчев живеел до 1950 и некоја. Види му го тестаментот. Види на која држава служел и на кого го остава имотот.

Банско е во другата половина. Вапцаров не е Македонец?
Грубо кажувам, мал број се Македонци, Струмица ни се врати...
Автоматски споено мислење:

И Јас исто како тебе би сакал да е вистина,ама нажалост тоа е далеку од вистината.

Дали Матов и Татарчев го сакале тоа? Еве Татарчев живеел до 1950 и некоја. Види му го тестаментот. Види на која држава служел и на кого го остава имотот.
За Матов се согласувам дека е гомно, но за Татарчев не, тестаментот му е од 42 со што е разбирлива и содржината.

Знаеш кој му изгради споменик во Кисела Вода? Марјан Ѓорчев, и тој исто како тебе вика Лазо бил ептен најголем Македонец, вие бугарашите и србоманите си работите рамо до рамо, прочитана книга сте.
@Толе Паша знаеш да читаш?
„..Санданистите се дoкажани ‘предавници на бугарскиот народ’, бидејќи, ‘…и во минатото и сега, се борат и агитираат за автономија на Македонија како одделна економска и географска единица, со одделен македонски народ со своја посебна историја од векови наназад..’ ‘..Тие дури и се закануваат дека со оружје в рака би се бореле против eвентуалното обединување на Македонија со Бугарија…”
Тодор Александров.

Конечно,фала богу некој да го каже ова.

Ние деновове повеќе го величиме Александров и Пртуѓетов него Сандански!

Нема потреба да се мачам да заклучувам, таа е реториката што ја користат да го перат мозокот на помладите генерации.
Ти не размислуваш на ништо паметно, само пениси ти се вртат во мозокот, сите мислења ти се за тоа.
Ти можеш подобро од тоа. Не се лути ако сум те чепнал за Мице. Твое граѓанско право е да поддржуваш кого сакаш.
Да имаше ликој ко Лазо, што одговараат на моите ставови, ќе ги поддржував и јас. Но нема. Затоа не поддржувам никој.

Конечно,фала богу некој да го каже ова.

Ние деновове повеќе го величиме Александров и Пртуѓетов него Сандански!
Јас се срамам што тие што ги гласав сега и во Штип споменик му направиле, тоа со кран треба и во Вардар.

Ти можеш подобро од тоа. Не се лути ако сум те чепнал за Мице. Твое граѓанско право е да поддржуваш кого сакаш.
Да имаше ликој ко Лазо, што одговараат на моите ставови, ќе ги поддржував и јас. Но нема. Затоа не поддржувам никој.
Ова е твоја нова епизода кај што си замислуваш дека историски личности се педери, ај ќе ти помине.

Граден од амеби со И-Ку на компир. Умот испиен од кафани и ефтини пари. Цел живот профитирал ликот од бугарија, ама постхумно од ко умрел рекол Македонија на Македонците, па затоа јас сега требало да го славам. Абе мрш.

Доста со тој Лазо, небитна фигура.

Во време кога Шваб објави ресет и 4-та индустриска револуција и Јувал ноа харари со неговата изјава дека човекот е хакиран и перење мозок на максимум со АИ и камери инсталирани на секое ќоше овие прават бајрам со умот на тема како малиот Џокица го замислува светот и што кажал Лазо пред сто години..

Во време кога Шваб објави ресет и 4-та индустриска револуција и Јувал ноа харари со неговата изјава дека човекот е хакиран и перење мозок на максимум со АИ и камери инсталирани на секое ќоше овие прават бајрам со умот на тема како малиот Џокица го замислува светот и што кажал Лазо пред сто години..
А па Јудеј Ноа Харари еден фактор што да ти расправам. Бог на midwits

Ајде да гласаме за сдс и сите среќни нели?

Грубо кажувам, мал број се Македонци, Струмица ни се врати...
Автоматски споено мислење:

За Матов се согласувам дека е гомно, но за Татарчев не, тестаментот му е од 42 со што е разбирлива и содржината.
52 е мислам.

ТАатарчев е бугарин,со бугарска самосвест. Доаѓа во Ресен кога доаѓаат и бугарите во војната,по завршувањето бега во Италија. Да имал репресалии во СРМ секако,меѓутоа и неговата линија е јасна...

Само Ченто остана доследен на своето,се стремеше за обединета Македонија со Македонци во неа. Тука е разликата меѓу него од едната и сите ,буквално сите пд другата страна,дали леви(Лазо и компанија) дали десни(Врховистите).

Тој човек за мене е рамо до рамо со Делчев,Сандански...

Ова е твоја нова епизода кај што си замислуваш дека историски личности се педери, ај ќе ти помине.
Мирна сега. Само затоа што некој ликови имаат биг дик енерџи во споредба со новите мали деспоти, не значи дека се педери. Напротив, ултра стрејт делуваат, не делуваат, туку се ликојве од 20ти век.

Вие сте дволични, ја искрено ја љубам Македонија без да се замарам со комшии, странски сили итд. Џабе го тупите со тоа кој што рекол кога утре кога ќе излезете ќе го фрлате џубрето во река, ќе кревате мишки на турбофолк и киднувате од тука во прва прилика. Вмро е единствената организација која го обединила Македонецот во борбата за слобода. И неможе вие да делите овие ги сакам оние не. Организацијата е народот а народот организацијата. Затоа вие не сте ни до колена на големиот тодор кој бил почитуван од сите стари револуционери и Асномци. Додека Јане бил во нфп( Бугарска секција) тодор ја возобновил вмро на Гоце и Даме. Ако некој е лево ориентиран не значи и Македонец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom