Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Плукаат по Лазо,а се величат имиња како Борка и ред други млади партизани кои умреа во војната.
Дали да умреше Лазо ќе бешр величен како овие, и дали мислите ако не умреше Талевски ,односно беше на позиција во СР Македонија ќе беше поразличен од сите овие по кои плукате? Делеле иста идеологија,нема разлика помеѓу нив на таа идеолошка линија и секако антибугарска линија.

Има екстремни ставови,додека бевме во социјализам дури и 90тите,се величеа Колишевски тип на луѓе,а се плукаа врмовците,сега е обратно,се плукаат комунистите а ги величиме : Александров,Татарчев,Ќосето,Протуѓеров.
Кратка е меморијата на македонецот,сите забораваме за што се борел Александров,кој ги уби Ѓорче Петров,Јане Сандански и ред други. Фали уште да го оправдаме и Ванчо Михајлов.

Затоа според мене Ченто е најголемиот,беше на правата страна во војната,меѓутоа беше и на македонската страна после војната. Не беше камелеон како Лазо,а тоа го плати со живот.
Верен на каузата за Македонија до самиот крај.

Ова е истата реторика на Заев и оние што велат па морало да се смени името, да бидеме реалистични.
Ти во таа категорија си значи? "Реалистичните"
Како го доведе овај заклучок ти вака, непартиски определена.
Реалистично е да прифатиш дека делој од нас пропаднаа преку грозна асимилација и Јуда игри.
Нереалистично е да ја распродаваш последната што ти останала. Ко шо напрај сељакот со микро пенис. Жал ми е Дарлинг но Заев НЕ е во категорија на луѓе со Колишески.
Не е ни твоето Мице Хидроелектрани.

Мешање баби и жаби, србомани ќе те обвинат дека си про бугар кога не си, и бугараши ќе те обвинат за про србин кога не си.
Доста им ја дозволуваме таа манипулација со вистината, нивните историски наративи не важат за нас.

Плукаат по Лазо,а се величат имиња како Борка и ред други млади партизани кои умреа во војната.
Дали да умреше Лазо ќе бешр величен како овие, и дали мислите ако не умреше Талевски ,односно беше на позиција во СР Македонија ќе беше поразличен од сите овие по кои плукате? Делеле иста идеологија,нема разлика помеѓу нив на таа идеолошка линија и секако антибугарска линија.

Има екстремни ставови,додека бевме во социјализам дури и 90тите,се величеа Колишевски тип на луѓе,а се плукаа врмовците,сега е обратно,се плукаат комунистите а ги величиме : Александров,Татарчев,Ќосето,Протуѓеров.
Кратка е меморијата на македонецот,сите забораваме за што се борел Александров,кој ги уби Ѓорче Петров,Јане Сандански и ред други. Фали уште да го оправдаме и Ванчо Михајлов.

Затоа според мене Ченто е најголемиот,беше на правата страна во војната,меѓутоа беше и на македонската страна после војната. Не беше камелеон како Лазо,а тоа го плати со живот.
Верен на каузата за Македонија до самиот крај.

Лазо имал ужасно детство. Нон стоп нон стоп сосила му викале дека татко му е Бугар. Буквално силување на личноста и идентитетот како дете.
Им покажа кој е бугар. Од мене има дебел палец на горе, за се што направил. Треба да си ги знаеш Афилијациите и кој е на твоја страна а кој не е. Југославија беше на нашата Македонска страна. Затоа е толку омразена од Бугарите. Затоа тврдат дека не создала. Многу добро знаат тие, дека ние постоевме и пред неа. Но неможат да и заборават, ниту простат што таа е единствената која го прифати тоа. Затоа, во дволичен Јуда стил, тврдат дека не создала. За да ја поткопаат нашата Македонска почит кон неа.

Лазо имал ужасно детство. Нон стоп нон стоп сосила му викале дека татко му е Бугар. Буквално силување на личноста и идентитетот како дете.
Им покажа кој е бугар. Од мене има дебел палец на горе, за се што направил. Треба да си ги знаеш Афилијациите и кој е на твоја страна а кој не е. Југославија беше на нашата Македонска страна. Затоа е толку омразена од Бугарите. Затоа тврдат дека не создала. Многу добро знаат тие, дека ние постоевме и пред неа. Но неможат да и заборават, ниту простат што таа е единствената која го прифати тоа. Затоа, во дволичен Јуда стил, тврдат дека не создала. За да ја поткопаат нашата Македонска почит кон неа.
Ти си тој што ги потврдува нивните тези, го славиш Лазо човече, имаш еден мал милион револуционери, преродбеници, ти си се фатил за комунистите.

Точно така, и вмро имало блиски врски хрватите. Тоа вмро е раководено од Пирин, македо скиот пиемонт а не од Софија.
Секое добро
Македонскиот пиемонт на што? Обединување на Македонија со каков народ внатре?
Дајте луѓе што пишувате? Не се овие случување од пред Византија па да полемизираме, тоа копитото до 90та беше жив,интервјуа даваше. Знаеме многу добро која е поткрепата и позадината на тој фамозен Пиемонт.
Контра четите во војната се стари вмровци,за што се бореа тие? Против кого? Генерали во бугараските армии беа.

Ти си тој што ги потврдува нивните тези, го славиш Лазо човече, имаш еден мал милион револуционери, преродбеници, ти си се фатил за комунистите.
Не јас не потврдувам ништо. Јас само славам лик кој ги притисна бугарите до максимум.

Ти од друга страна тврдиш дека србомани те обвиниле за бугарофилија, а дека требало како колектив да се оддалечиме од Македонци како Колишевски. Овај не е србоман. Си има сторија и со нив. Ми се чини нив ги фермал, толку колку и бугарите што ги фермал. Типот си имал партнери по Јадранска линија. Знаел добро со кого треба да се спријатели.

Не се оддалечувам од него. Токму тој е мојот Македонски Херој.

Македонскиот пиемонт на што? Обединување на Македонија со каков народ внатре?
Дајте луѓе што пишувате? Не се овие случување од пред Византија па да полемизираме, тоа копитото до 90та беше жив,интервјуа даваше. Знаеме многу добро која е поткрепата и позадината на тој фамозен Пиемонт.
Контра четите во војната се стари вмровци,за што се бореа тие? Против кого? Генерали во бугараските армии беа.
Македонија на Македонците како што вели Тодор во англиски весник интервју објавено постхумно по неговата смрт.
40 години секој вмровец мечтаел за ова.
Се друго е пропаганда од една или дрига страна.

Во Пиринска Македонија секогаш имало Македонци околу денешната граница, поточно пола од Пиринска Македонија, другата половина секогаш била побугарени торбеши.

Македонија на Македонците како што вели Тодор во англиски весник интервју објавено постхумно по неговата смрт.
40 години секој вмровец мечтаел за ова.
Се друго е пропаганда од една или дрига страна.

Курот ме боли шо рекол.
И јас многу можам да речам. Делата се побитни. Ликот живеј и работи во Бугарија. За мене, ова е доволно за да добие перма-бан во моите мисли.

Делата го направија Лазо, споед бугарите, насилен Македонец.

Во Пиринска Македонија секогаш имало Македонци околу денешната граница, поточно пола од Пиринска Македонија, другата половина секогаш била побугарени торбеши.
Банско е во другата половина. Вапцаров не е Македонец?

Курот ме боли шо рекол.
И јас многу можам да речам. Делата се побитни. Ликот живеј и работи во Бугарија. За мене, ова е доволно за да добие перма-бан во моите мисли.

Знаеш кој му изгради споменик во Кисела Вода? Марјан Ѓорчев, и тој исто како тебе вика Лазо бил ептен најголем Македонец, вие бугарашите и србоманите си работите рамо до рамо, прочитана книга сте.
@Толе Паша знаеш да читаш?
„..Санданистите се дoкажани ‘предавници на бугарскиот народ’, бидејќи, ‘…и во минатото и сега, се борат и агитираат за автономија на Македонија како одделна економска и географска единица, со одделен македонски народ со своја посебна историја од векови наназад..’ ‘..Тие дури и се закануваат дека со оружје в рака би се бореле против eвентуалното обединување на Македонија со Бугарија…”
Тодор Александров.

Курот ме боли шо рекол.

И Мисирков и Чупоски работеле во странство па својот живот го посветиле на Македонија.

Ало ало. Дали сме на линија. Македонија и Македонците се овде. НЕ.ТАМУ.

Какви ликови кеееј. Која дволичност и извртени муабети. Ау.

Како го доведе овај заклучок ти вака, непартиски определена.
Реалистично е да прифатиш дека делој од нас пропаднаа преку грозна асимилација и Јуда игри.
Нереалистично е да ја распродаваш последната што ти останала. Ко шо напрај сељакот со микро пенис. Жал ми е Дарлинг но Заев НЕ е во категорија на луѓе со Колишески.
Не е ни твоето Мице Хидроелектрани.
Нема потреба да се мачам да заклучувам, таа е реториката што ја користат да го перат мозокот на помладите генерации.
Ти не размислуваш на ништо паметно, само пениси ти се вртат во мозокот, сите мислења ти се за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom