руско знаме може да се вее у ростов само ботчиња уцвикавте и вие и татрчињата последните денови, се виде русија дека е воено и економски жими к*р, сад и кина се 100 год понапред од неа а дури и на европа посрана не може да и парира
како што кажа еднаш барак хусеин обама - русија е РЕГИОНАЛНА сила - толку од мене
Во моментов на Русија ќе и направат огромна корист ако го одбијат договорот Зелениот и неговите другарчиња од Европска. И така Русите се во налет па и кога Америве ќе скратат на помош за брзо време ќе се вее Руско знаме и во Запорожје
Нема да го одбијат, туку ќе направат неколку промени, па ќе и го дадат на Русија, со надеж дека одбивањето на Русија низ светот ќе личи како она да не сака мир.
Всушност, војната ќе си продолжи исто - со сигурен, спор напредок на Русија и создавање на услови, следниот обид за преговори на Украина да и понуди уште помалку од овој, како што овој нуди помалку од истанбулскиот.
Европа ако сака и овој договор да пропадне, у Женева ќе напраи неколку промени, па после ќе им го пратат на Русите кои ќе го одбијат. (не дека и ваков би прифатиле)
Било какви договори и преговори да има цело време, Русија треба да ја води војната како да нема ништо. И така и прави, што е за поздравување. Преговорите и предлог договорите не треба да имаат влијание на руското воено поведение, се додека не излезе некој прифатлив предлог, а тоа би бил предлог кој ќе ги елиминира причините за војната. Исто така стратешки правилно од страна на Русија е тоа што за разлика од САД, Украина и Европа, таа има прилично конзистентни ставови околу причините за војната и околу своите барања, уште од сам почеток, па до сега.
Европа со секој одбиен предлог само си ги влошува условите кои ќе се најдат во наредниот предлог, во иднина. Па така, она што Украина го прифати во Истанбул (а Европа го одби), денес не и се нуди. Она што и се нуди денес (у тие 28 точки), утре нема да и се нуди. Бидејќи по украинската офанзива во 22-ра, војната оди по еден спор пат, исклучиво во еден единствен правец.
Колку и да е чудно Трамп во моментов е единствениот шо се залага за мир.Овие ЕУ бирокративе се залагаат за продолжување на војнава ,тоест агонијата на Украина.Гајле им е гинат Укринци и Руси. Европјаниве изгубија многу на економски план,па никако не можат да се помират. Кој им е крив кога не реагираа побрзо уште во 2013 да спречат ескалација на судирите.Арно ама оставија на Америчките либерали да ја вжештуваат ситуацијата со Портокаловата Револуција.Останаа неми на случувањата во Одеса.Е па сега не е ова Србија па ќе си играат курташак со санкции и бомбардирања.Се залетаа и залапаа премногу голем залак. Беа опоменати во многу наврати до кај смеат да одат.
Пошто не постои Украина како суверена држава така не постојат ни црвени линии за Украина, постојат само интереси на САД на елитата на САД.
Она што не сум сигурен е што е ендгејмот на Америте со примирјето, пошто нема зошто Русите да не се согласат на привремено примирје ако со тоа го добиваат цел ДНР - а без притоа да се откажат од продолжување на војната кога другата страна нема да ги исполни руските барања: Неутралност, демилитаризација, денацификација, итн.
Ти си роден да им рушиш Снешко на лујџето срамота.
Деновиве во разговор човекот вели па НАТО не војува во Украина само логистика помалку од време на време итн итн
...си велам ако ОТАН не војува во Украина тогаш Украина со кого е во војна, РФ вели СВО а не војна, никој не војува, а над 1 милион Украинци страдале..
Онаа што до денес, денот кога ќе се потпише некаков мир, примирје, капитулација што и да е а го ослободила руската војска тоа за секогаш е составен дел на Руската Федерација, војска на НАТО и придружените членки на тлото на било кој дел на Украина никогаш нема да се дозволат... колку ме служи меморијата РФ е заинтересирана за ТРАЕН мир значи долготрајно решение не се заинтересирани за замрзнување на конфликт па по потреба овие да провоцираат кога сакаат, ова не значи дека нема да разговараат преговараат и сл туку дека воените дејствија нема да застанат се додека не се постигне трајно решение според нив а следствено им ја гарантира безбедноста на РФ.
Прашањето кое сите ги интересира и самото се наметнува е:
Кој попрво ќе се распадне ЕУропска или ОТАН ? ? ?
Добро, а КОЈ ќе ги спречи Русите да намалат, додадат или бришат одредени точки?
Како што гледаме последните 3-4 години единствено што ЕУСА можат е да ги трошат Украинците за нивните империјални цели.
Што ако после овој во РФ (велат Лавров тргнат на страна заради поинакво гледање на политиката на сегашниот прецедник, ако продолжи со ваква политика како со Сирија се повеќе ќе има вакви спротивставувања) дојде некој на кого му прекурчило сето оваа (се разбира може да има и варијанта Елцин ама со помала веројатност) па распали по воа демократите, кој ќе ве слуша тогаш.
Фасцинантно, никој од "проукраинскиот" табор не спомна ништо за Украина, дали и е во прилог договорот, каков е планот за државата сега и после војната. Некој ќе помисли дека гајле им е за државата и народот, ако може сите Украинци нека умрат до последен ама важно да и се наштети на Русија.
Ukraina zavisese od zapadnata podrska i kako takva, ne se prasuva mnogu dali i e vo prilog dogovorot. Izborot sega im e da go prifatat dogovorot ili da ja izgubat Amerikanskata pomos, sto verojatno kje znaci totalen krah na frontot.
Po mene, ako bi bil ukrainec, dogovorov bi go gleal ko tezok debakl. Po mene ovie 3 tocki se katastrofalni za niv:
1. Ogranicuvanje na vojska
2. Zabrana za Nato
3. Ruski jazik i crkva
Drzava sto nekoj i diktira vnatresni raboti, koja ima ogranicena vojska, ne e drzava. So ova se osudeni da igraat kako sto sviri Rusija, a oni ginea za toa.
Teritoriite ne gi gleam kako nesto presudno za niv. Odma bi potpisal teritorii vo zamena za svoja zemja, namesto teritorii i vazalski status. Arno ama oni kje gi dobijat dvata stapa so ova.
Ukraina zavisese od zapadnata podrska i kako takva, ne se prasuva mnogu dali i e vo prilog dogovorot. Izborot sega im e da go prifatat dogovorot ili da ja izgubat Amerikanskata pomos, sto verojatno kje znaci totalen krah na frontot.
Po mene, ako bi bil ukrainec, dogovorov bi go gleal ko tezok debakl. Po mene ovie 3 tocki se katastrofalni za niv:
1. Ogranicuvanje na vojska
2. Zabrana za Nato
3. Ruski jazik i crkva
Drzava sto nekoj i diktira vnatresni raboti, koja ima ogranicena vojska, ne e drzava. So ova se osudeni da igraat kako sto sviri Rusija, a oni ginea za toa.
Teritoriite ne gi gleam kako nesto presudno za niv. Odma bi potpisal teritorii vo zamena za svoja zemja, namesto teritorii i vazalski status. Arno ama oni kje gi dobijat dvata stapa so ova.
Тие три точки се дел од списокот причини за СВО кои ги наведе Русија. Не знам како си го замислувате евентуалниот мировен договор кој би функционирал, а не би ги решил причините ради кои се војува.
Другата опција е оваа, што е сега на сцена од февруари 22-ра. Ако Западот и Украина мислат дека им иде на добро у војнава, нека баталат преговарање и нека продолжат со војната, како што направија кон крајот на 22-ра, кога одбија веќе договорено.
Тие 28 точки може да бида основа за мировниот договор. Но, сметам дека не и одговарат на Русија баш во ваква идентична форма.
Тие три точки се дел од списокот причини за СВО кои ги наведе Русија. Не знам како си го замислувате евентуалниот мировен договор кој би функционирал, а не би ги решил причините ради кои се војува.
Другата опција е оваа, што е сега на сцена од февруари 22-ра. Ако Западот и Украина мислат дека им иде на добро у војнава, нека баталат преговарање и нека продолжат со војната, како што направија кон крајот на 22-ра, кога одбија веќе договорено.
Тие 28 точки може да бида основа за мировниот договор. Но, сметам дека не и одговарат на Русија баш во ваква идентична форма.
Super toa sto navela Rusija.Prasanjeto mu bese - dogovorot od prespektiva na Ukraina, i od nivna prespektiva ovie 3 tocki po mene se kompletna kapitulacija, pandan na nasiot ramkoven. Osven toa brojkata na vojska, drugoto gore dole e se sto barase Rusija u start.
Dali mozhe i dali vredi da se borat ponataka oni si znaat.
Super toa sto navela Rusija.Prasanjeto mu bese - dogovorot od prespektiva na Ukraina, i od nivna prespektiva ovie 3 tocki po mene se kompletna kapitulacija, pandan na nasiot ramkoven. Osven toa brojkata na vojska, drugoto gore dole e se sto barase Rusija u start.
Многу работи не и одговараат на Украина, не само договоров. Не и одговара тоа што нема енергетска инфраструктура, население, не и одговара тоа што не контролира 20% територија и тн.
Украина баш и не се прашува многу-многу, бидејќи одамна не се бори целосно со свој потенцијал, туку со западен, со западни повеќе од 360 милијарди долари (до сега). со западна политичка подршка, со западна дипломатија и западно разузнавање.
Украина реши дека не вреди понатака да се борат уште во 22-ра кога со Русите, взаемно прифатија мировен договор, во Истанбул. Но, како они да не одлучуваат, туку Западот кој го спречи мировниот договор, пред потпишување. Што е и некако фер, бидејќи Западот, заедно со Украина, се бори против Русија, нивното разузнавање, нивните пари (оружје, опрема...), нивните дипломати...
Сето до сега што го видовме од страна на Западот и Украина, во контекст на мировни преговори, се желби кои немаат врска со реалноста, несериозни предлози кои не ги тангираат јасно наведените причини ради кои почна војната. Апсолутно ништо серизоно, освен обиди за привремен прекин на дејствијата.Обиди за задржување на време, во кое Украина би се подготвила подобро. Сите предлози одеа во тој правец.
И не гинеа/гинат Украинците за „да не им свири Русија“. Гинат пошто Америте им посадија квинслишка власт преку која директно ги туркаат во мелница за месо.
И кога некој ќе ви напише дека САД+НАТО+ЕУропска ја изгубија војната против Руската Федерација вие вака со патетични приказни, демек не биле тие губитниците ами Украина била губитникот.
Ајде ќе дојде време и вие со приказните (јас сум неутрален) ќе ја прифатите реалноста.
Ако погледнеме ... ваква држава не заслужува да постои!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.