Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Кога гинат 60 деца ради никакви проверки не ви чини, кога инспекторите ја работат работата и спречуваат потенцијално таква ситуација пак не ви чини. И вие не знаете каде терате.
Рома кафичот одамна ги теориризира сите околни жители, до 3 саат имаат музика што се вика. Работи и викенд и преку недела, никакви стандардни нема (како и било кој кафич во сите градови во Македонија).

Едно 500 потписи имаат собрано околните граѓани и испратено до општина за вревата од кафичов. Уште пред неколку години е поднесена жалба со потписи до општина. Никаков одговор немаат добиено. Ама чекај ко ќе дојде дпмне на власт, ќе ги активира инспекторите. Oh wait...

Акцијата е поставување граница за конкуренцијата, ги заболе сите за тоа што може да се случи од немање услови.
Мислиш во на Митката кафичите има некакви услови и нема 5 пати повеќе луѓе од капацитетот?

И ја така мислев на времето, ама реалноста е дека повеќе дрога има на српско во локал од 200м2 од пет електро-журки заедно. Освен транс секако, ама тоа е и така музика за душевно изгубени.

Наредно треба да е багери и токмаци пред Интермецо и Мош.
Уште повеќе дрога ќе најдеш у некоја програмерска фирма, или дома кај некој доктор или преварант.. пардон политичар :toe:
Не ти држи вода аргументот!
Тоа што се е удрено на шмркање гипс, не е проблем ради Аца Лукас...

И да, он поинт е темава за тука..
Како станавме Медељин на Балканов...
(ама дооолгаа е таа)

Рома кафичот одамна ги теориризира сите околни жители, до 3 саат имаат музика што се вика. Работи и викенд и преку недела, никакви стандардни нема (како и било кој кафич во сите градови во Македонија).

Едно 500 потписи имаат собрано околните граѓани и испратено до општина за вревата од кафичов. Уште пред неколку години е поднесена жалба со потписи до општина. Никаков одговор немаат добиено. Ама чекај ко ќе дојде дпмне на власт, ќе ги активира инспекторите. Oh wait...

Акцијата е поставување граница за конкуренцијата, ги заболе сите за тоа што може да се случи од немање услови.
Мислиш во на Митката кафичите има некакви услови и нема 5 пати повеќе луѓе од капацитетот?

вртиш теории на заговор сега. Али не ти се мешам.

вртиш теории на заговор сега. Али не ти се мешам.
Не вртам теории на заговор, одам често во Кавадарци, ја знам ситуацијата. Врв на сељачизам се ваквите кафичи, ама тоа бара младината јебига.
До на Митката кафичот одиш по монтажни скали, не дај боже нешто да се случи, ќе летаат како партали луѓето од горе.

Ја ти кажав... цигано-грчки не слушам, и не се палам на фрлање чинии!
А да земам да барам, и оваа од Деспина Ванди ќе испадне крадена од некоја турска!?
И шупрајме тогаш :toe:

Тошката точно дека има еден албум продуциран у Јунанистан.. ама да знаеш уште колку други му се крадени/преработки/плагијати.. ќе се разочараш!
Затоа мудро ќе си молчам!
А молчи си и ти за Аца...
Па слушаш, преку Аца.
Ајде кажи ми, разочарај ме, излажи ме уште еднаш :icon_lol:

IMG_20251123_100757.jpg

... ако ,,Рома" е регистрирана како кафетерија зошто се декларира и рекламира како ,,All day bar" целодневен бар, кафе или бар?
...кој треба овде да се повика да ја објасни функцијата, МВР или пазарен инспекторат?

Оти кафичот не го крстиле Рим туку Рома, мислев за етникумот се зборува
Автоматски споено мислење:

Немам ништо против Рома tho. И Александра Пријович гарант има нешто џупско во незе.
Ние во Прилеп велиме, ако фатиш џупка за газ можиш да запалиш оган и без борина.

Ледена на Тоше е Христугена на грчки :LOL:
...ај да коментираме на темава што е поврзано со политички случувања, а поврзано ете моментално со случкава со А.Лукас, не забегујте сега без веза во музички води кој што напишал и авторски права, јас ве насочив кон подтема за А.Лукас во подфорум Музика, ама некако не ви се оди натаму,

... цели 8 месеци после трагедија во ,,Пулс“, митинг за плачот на ангелите да одговараат до петто политичко колено сите функционнери засегнати за работата на „Пулс“ со што како последица настанала трагедијата, да дадат оставка и министерот за внатрешни П.Тошковски и премиерот Х.Мицковски, ова она, а сега скоро иста ситуација со концертот со А.Лукас со неправилности, сега народот мрчи зошто вака, зошто да се притвори, зошто да се реагира со полиција и инспекции, значи според одредени кричери кои креираат социјално мислење реакција на полиција треба да биде оправдана само ако би имало трагедија, нели ,,каде е полицијата и инспекторите“, а ако нема трагедија пуштено турбо на најако во ниедно време, зашто бе полиција?

....работава нит се тера нит се води, тема за ментална гимнастика за психијатрите, наместо коректни коментари со доза на пофалба за навремено извршена работа и казнување на престапите, социјалните мрежи а посебно помладите рујат против ова постапка на полицијата, е сега ако се случеше пак некоја трагедија, а внатре 700 млади наместо 200 кој ќе беше крив?
...пак родителите ќе жалат, поарно дај воспитајте ги на време да ве слушаат и да разликуваат правилно од неправилно!

Не вртам теории на заговор, одам често во Кавадарци, ја знам ситуацијата. Врв на сељачизам се ваквите кафичи, ама тоа бара младината јебига.
До на Митката кафичот одиш по монтажни скали, не дај боже нешто да се случи, ќе летаат како партали луѓето од горе.

Немам одено во дискотеката на Митко ама исто слушнав била регистрирана како кабаре како што беше и онаа на Пулс во Кочани, по закон морало да има посебен излез на секои 200 гости а често во неа имало и преку 1000 со еден влез и тоа преку монтажни скали. Друго не ми е јасно за ова кафичов Рома, како Аца Лукас музичар го собрале во станица а организаторите т.е газдите на кафичот не ?

На 01:38:00 од видеово,Христо Христов кој е член на Гоце,кажува дека бил член на овој форум и сакам да дознаам ако знаеете кој му бил акантот тоес како бил пишан.Сакам да го прочитам што пишувал претходно.Богдан спомнува дека бил главен администратор и газда на форумов и дека бил пишан Серпика?

Зарем не знаеш што може да пишувал Христо Христов? Таков коњ веќе има на форумов, не ги читаш бугарите?
Ништо ново нема да прочиташ и да дознаеш кој бил, иста песна.

prvenstveno ne ja gledam pricinata za prekinuvanje na nastapot od koga veke pocnal, koga poentata na instituciite e da preventiraat, t.e, koga bi postapuvale pravilno, nastapot na Aca Lukas ne bi se ni sluchil.

znachi si povikal artist, si platil kapar, si go prijavil nastanot vo policija i instituciite namesto da preventiraat taka shto ke mu udrat kontroli na pravnoto lice pred denovite na nastapot, tie go prekinuvaat nastanot i priveduvaat na denot na nastapot, wtf?

da se grizese drzavata taka ke postapese, ova mi e nekako obid za machkanje na oco na narodot i defokus od aktuelnite desavanja vo drzavava.

isto taka, ne znam kolku e vistina posto ne ziveam tamu, no dokolku gradonacalnikot navistina ima diskoteka vo gradot, togas ova smrdi na remetenje i unistuvanje konkurencija, a ne na nekoja vistinska griza.

Богдан спомнува дека бил главен администратор и газда на форумов и дека бил пишан Серпика?
... Богдан спомнал дека бил администратор Серпико, но не и газда на форумот, не знам зошто измислуваш и додаваш, администратори на Кајгана има повеќе тие не се сите газди, како и денес, ова онака се убацив клизечи на твојот пост за да биде точно презентирано видеото!
prvenstveno ne ja gledam pricinata za prekinuvanje na nastapot
znachi si povikal artist, si platil kapar, si go prijavil nastanot vo policija i instituciite namesto da preventiraat taka shto ke mu udrat kontroli na pravnoto lice pred denovite na nastapot, tie go prekinuvaat nastanot i priveduvaat na denot na nastapot, wtf?
...бате, не си во тек и слабо мислиш, све е тоа документовано и законски постапено, еве повели читај:

40аа - Copy 19.jpg40ааа - Copy 8.jpg

...барање дозвола? дали ја добија за одржување на концертот пред објектот?

40аааааа.jpg40о - Copy 4.jpg

и сега што требаше, да се чека на аголот на кафетеријата дали ќе се почитува, па потоа муабети полиција ги надминала овластувањата, државата СЕГА одлично се грижи, ама кричери неинформирани што влечат народна млада маса не чинат, па после Кочани ќе се случи!

Последно уредено:
... Богдан спомнал дека бил администратор Серпико, но не и газда на форумот, не знам зошто измислуваш и додаваш, администратори на Кајгана има повеќе тие не се сите газди, како и денес, ова онака се убацив клизечи на твојот пост за да биде точно презентирано видеото!

...бате, не си во тек и слабо мислиш, све е тоа документовано и законски постапено, еве повели читај:

Прегледај го приврзокот 461562Прегледај го приврзокот 461563

...барање дозвола? дали ја добија за одржување на концертот пред објектот?

Прегледај го приврзокот 461564Прегледај го приврзокот 461565

и сега што требаше, да се чека на аголот на кафетеријата дали ќе се почитува, па потоа муабети полиција ги надминала овластувањата, државата СЕГА одлично се грижи, ама кричери неинформирани што влечат народна млада маса не чинат, па после Кочани ќе се случи!
Истите кои сега плачат за Аца Лукас се во први редови на протести за Кочани .. некрофили и лицемери .... северџански копилиња !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom