Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Од новите градоначалници очекувам пар нешта:
- со колку свои сограѓани ќе станат „комшии„,
- колку ќе ќарат од тендерите,
- колку ќе има „за тате„ а колку „за бате„,
- колку ДУП-ови ќе бидат гласани во неделни денови во 3,00ч. сабајле,
- во кој обем ќе го наголемат својот имот после мандатот,
- колку ќе ги нагрдат своите градови со одвратни новоградби.

А на наредните избори, пак да си ги гласате...
Јас пак очекувам:
-да прогласат независност од Северџганистан или непослушност кон квислиншкава вљада се додека не го поништи договорот со Бугаристан и Грекистан и уставните измени се прогласат за ништовни;
Затоа што се лујџе ПАТРИОТИ од патриотска партија мислам дека ќе го сторат.
Мислам дека не очекувам многу!

Јас пак очекувам:
-да прогласат независност од Северџганистан или непослушност кон квислиншкава вљада се додека не го поништи договорот со Бугаристан и Грекистан и уставните измени се прогласат за ништовни;

Кој од кого треба да прогласи непослушност.....биди појасен.
Благодарам...

Јас пак очекувам:
Брат ти си тој што снима спот за притисокот на водата во клозет?

ДПМНЕ се магариња како што ги нарече Апасиев. Ќе сработат они нешто бидејќи не се како СДСМ змиите. Колку тоа сработено ќе успеат да го поентираат, ќе видиме. Не би сакал да им давам идеи како да поентираат бидејќи без независните гласачи ќе немаат ни 30 пратеника. Останува да ги следиме во магарешката им мака. А да сме спремни и за предвремени избори. Тешкото е после нова година за нас обичните смртници. Се воведуваат казните од камерите и оние за одземање на возила. Колку повеќе "стегаат", толку посилни сме ние со црвениот бајрак на Левица.

Значи, не се проблем измените битно е што е тоа што ќе го добие државата...Зошто тогаш лажат постојано дека Уставни измени нема да има?

Значи, не се проблем измените битно е што е тоа што ќе го добие државата...Зошто тогаш лажат постојано дека Уставни измени нема да има?
никогаш не рекоа дека нема да има уставни измени, туку сакаат да извлечат некаква заштита од понатамошни блокирања и уценувања.

албанец

Како не ви е срам да го смените фонтот само да искача шиптaр?
Вие после барате почит, а никогаш не сте дале.
Ова че ми оди во потпис
Автоматски споено мислење:

Ако им потпишат било што на бугарите ние појче не заслужуваме земја. Нема појче да имаат од шо да грабаат, че им ја земат око дур да им трепни.

Црвени линии за татарите. Друго чаре нема.

Последно уредено:
Најсмешна е преамбулата, буквално државата е изградена против бугарите и албанците и ти ги ставаш нив со тебе, кој циркуз.

албанец

Како не ви е срам да го смените фонтот само да искача шиптaр?
Вие после барате почит, а никогаш не сте дале.
@puno druze jas rado bi te pisal shqiptare ama eksik treba prstite da si gi iskrsam a i sojma veze shqiptare siptаr isto e :toe:

Последно уредено:
никогаш не рекоа дека нема да има уставни измени, туку сакаат да извлечат некаква заштита од понатамошни блокирања и уценувања.
Ќе го извлечат од трите подолгото на крај како и увек.

Ќе го извлечат од трите подолгото на крај како и увек.
Pocnite da se pripremate za sarenokurtonska revolucija vol.2
Ovie kaj da e tuka e, ke naprat nekoja glupost.
Samo aman pripazvajte pak da ne vi ja ukradat revolucijata, da srusite uste eden rezim so penkalo za djabe.

Pocnite da se pripremate za sarenokurtonska revolucija vol.2
Ovie kaj da e tuka e, ke naprat nekoja glupost.
Samo aman pripazvajte pak da ne vi ja ukradat revolucijata, da srusite uste eden rezim so penkalo za djabe.
Викаш кај и да е ќе направат глупост зашто до сега не беа направиле.

Ако им потпишат било што на бугарите ние појче не заслужуваме земја. Нема појче да имаат од шо да грабаат, че им ја земат око дур да им трепни.

Црвени линии за татарите. Друго чаре нема.
Францускиот предлог е прифатен уште во 2022 со кој државата се обврза дека ќе направи се што ќе побара Бугарија.

Не знам дали треба да се напомене уште еднаш, тоа што го направија СДС и ДУИ тогаш, ќе виси ко Дамоклев меч во наредните децении.
Да објаснам попросто, тие ја ставија бравата, не е веќе битно кој ќе ја отклучи со клучот.

Последно уредено:
Па не е баш така, имаш еден Апасиев кој е спремен да погази и грчки договор. Така да ова дека сдсм клало брава па сега Мицко морал да биде клучот не држи вода.
Не мора ништо, ама баш на ништо не е приморан. Негово е да покажи муда. Ете во извештајот Молдавија, Украина, Албанија и Црна Гора сите имале прогрес. Кое ебење во здрава глава Украина имала прогрес, ало во воња е.

Ова ги остава само Македонија и Србија надвор од Унијата. Србија не ни сака во ЕУ. Искрено црвени линии, не со Бугарија. Туку со ЕУ. Доста е.
Автоматски споено мислење:

Кина како партнер и готово (уште во стара Византија не викале Да-чин Кинезите, другата Кина по нивно).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom