Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Која е причата позади Миа и Јоци? :pos: Кога им почнало препукувањето? Сеа нешто ново е или?

А Јоци иначе 100% има дијагноза, се гледа дека е тежок ретард.

Која е причата позади Миа и Јоци? :pos: Кога им почнало препукувањето? Сеа нешто ново е или?

А Јоци иначе 100% има дијагноза, се гледа дека е тежок ретард.

Аргументите против жените и интернетот се буквално на секој чекор.

Би биле доста потврди спрема шипците и исламистите, како на пример забранување на урлања од џамии итн

Дпне се одлични за надворешна политика т.е. се усогласени со Америка и Израел што за Македонија е најдоброто и најкорисно можно сценарио ако ги гледаме само нашите интереси, додека за внатрешна политика се премногу меки, нити имаат срушено дивоградби, нити ослободено уставобранители нит уапсен муртињо и компанија итн итн. Така да Левица за внатрешна и дпне за надворешна политика би било одлична комбинација
Не можат да го уапсат муртињо и компанија, ем судството е уште под СДС ем овој има имунитет-подршка, иако не е јавна...работата е фук ин браин, ти вика судството не ти чини а судството е без надворешна контрола...па истото беше и во Хрватска со судството, си остана такво корумпирано, Холандија го тргна ветото под притисок на Германија, едино направија цртан филм со апсењето на Санадер. Патем, денес гледам тв и се нервирам НИКОЈ НЕ ЈА КАЖУВА ВИСТИНСКАТА работа околу ЕУ, едноставно ние сме ЗАДЊА РУПА на свирали, нема никаква стратешка важност, мали сме економски во споредба со Србија или БиХ, немаме излез на море како МНЕ или АЛБ...Јасно е дека ЕУ не ветила на Бугарија за вршење бугаризација, затоа тоа Е ПРВ УСЛОВ за Почеток на преговори....Демагогијата и ФУК ин БРАИН е што се прогласуваат антизападни тие што не сакаат да потклекнат пред барањата за бугариззција, а од друга страна УК Излезе од ЕУ, Исланд ја врати апликацијата, Норге и Швица исто не ни почнуваат преговори, а и помали држави, на пример Монако ја врати апликацијата, ама само ние сме биле проблематични што не ги ставаме Бугарите во Устав, Нели Уставен суд треба да решава за УСТАВНОСТА на ПРОТОКОЛОТ, ама молк....

Буквално живеат една до друга. А се караат на FB цел народ да знае. Малце ме замисли ова.
И мене исто.
Пример кај нас у населба имаше две комшики што ич не се сакаа а живееа една до друга, и често кога пружеа алишта можеше да се гледа метла дуел преку тераса и беше шоу за сите кои беа надвор тоа време. Сега со фб постови, не бива.

Кога велешанец се труди да збори скопски дијалект мислиш прадедому на Идадија орото го вртел на први јануар…

Кога велешанец се труди да збори скопски дијалект мислиш прадедому на Идадија орото го вртел на први јануар…
Мислиш на Апасиев или Тошковски :icon_lol:

Апасиев. Го читаш мислиш седнале Јохан Сокаче и Перо Камиказа да драпаат политика.
Дикцијата им е велешка. Ама коа ќе кажат некое класично скопско зборче со таа дикција одма гребе на уво :LOL:

Апасиев. Го читаш мислиш седнале Јохан Сокаче и Перо Камиказа да драпаат политика.

Code switching јак фура даскалчето како би допрел до срцата на младината.

Локалните ги изоравме како нива наесен, со одење по куќи како комитите на времето а не дебати.
Сега уште централната власт да ја освоиме и во првите 27 часа минималната плата ќе ја подигнеме за пола евро.
Дпне вечно !!!

Од новите градоначалници очекувам пар нешта:
- со колку свои сограѓани ќе станат „комшии„,
- колку ќе ќарат од тендерите,
- колку ќе има „за тате„ а колку „за бате„,
- колку ДУП-ови ќе бидат гласани во неделни денови во 3,00ч. сабајле,
- во кој обем ќе го наголемат својот имот после мандатот,
- колку ќе ги нагрдат своите градови со одвратни новоградби.

А на наредните избори, пак да си ги гласате...

Kolku ste vaka natazeni deka rezultatite ne vi se sovpadnaa so anketata na kajgana, mi e strav crna hronika da otvoram :D
A ustvari osven Borat, nikoj ne e za Levica, duri ni kako simpatizeri, tuku se nesto onaka spontano zagrizeni ;)
Dodusa i toa e vekje videno, nikakva promena vo taktiata, ni na vremeto nikoj ne bese za SDSM osven Mafo, a site prdevte od srekja za izbornite rezultati. Pa ko napravi Zaev vlada, opsta eufirija vladeese tuka. Dodusa kako vrvese vremeto ispadna deka nikoj ne ni glasal na tie izbori, posebno ne za SDSM , koj vo podrum bese, koj kaj dedo na vikendicka , najgolem del izbrisaa profili i ili kreiraa novi ili si gi aktiviraa rezervnite i taka :toe:

Секоја критика е добродојдена.
Вчера бев за Штип, оти кај нас нема ништо, за било што матичните те праќаат за Штип. Ама ќе се смени тоа , д-рот господин градоначалник е од најдобрата партија за разлика од Папазов кој беше од дпне и со прст не мрдна .
Доктори за градоначалници - пациенти за Штип.
Нејсе, завршивме(оти на приватно) и отидевме до молот, бараме место за паркирање а паркингот бара, мочуриште оти вчера врнеше, толку време ненаправен. Лом се направивме. И велам на жена ми следниот пат со коњи ќе си дојдеме како што доликува - патриотски.
Нивниот градоначалник растури уште во прв круг. :confused:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom