Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Ќе испадне дека USAID ги финансирала Ленка, кои ваѓаат постови на фејсбук дека Северна Кореја и Куба се комунистички утопии. Тоа е, со инка не се тура. :toe:
Malce im e tesko da ja svatat razlikata megju modernata levica (sdsm, ldp) i ova na apasiev koj uste trubi za Lenin, ama vajda za 10 godini kje stigneme tamu.

Абе и 100 пати да го прочитам исто е

Јас те прашувам дали гласачите на сдс се уствари сдс, ти ми објаснуваш што бил сдс пред 10 години и што ќе биде левица на наредни избори..

Кој треба да научи да чита?
Ти треба да научиш да читаш. Гласачите на СДСМ (и општо било која партија) НЕ СЕ ТАА ПАРТИЈА!

Партија се луѓето што ја водат таа партија. Јас како гласач можам можам овие избори да гласам за една партија, наредни за друга, по тие за трета, итн.

Зашто иначе, СДСМ на парламентарни избори:
2014: 283.955 гласови
2016: 436.981 гласови (+54%)
2020: 327.408 гласови (-25%)
2024: 154.687 гласови (-52%)

Сакаш да кажеш дека од 2016та до 2024та умреле 280.000 луѓе?
Или едноставно гласале за друга партија?

На наредни парламентарни избори треба да бидат среќни ако стигнат до 100.000 гласови, но најверојатно нема.

Не по мојот муебет туку по фактичка состојба, тие тогаш што гласале за левица преку кр им било од предавствата и криминалот на сдс-дпмне и затоа гласале за левица, за жал само 12000 гласале.
Од друга страна оние што гласале за сдс-дпмне дале мандат на пратеници кои изгласаа преспански договор со кој ти стана северџан.
И како сега тебе левица ти е виновна за цела небидница у државата кога и сам напиша дека никој кур фактор биле со толку малку гласови?
Ne ne, mozebi im bilo preku kur od VMRO, ama SDSM voopsto ne im precel, naprotiv zaedno slavea za izbornite rezultati, za formiranjeto na vladata na Zaev, aktivni soucesnici bea celo vreme. Sigurno ja znaes cesto koristenata izjava kako srusile rezim so penkalo. Kako srusile rezim, so sto, so koj, so tie 12000 glasaci sto glasale za Levica togas?

Епа ја не реков ништо за првиот дел од претходниот одговор
Кажав се согласувам

Мислиш на Андоновски, така?

А тие што се сега во Левица демек не биле членови на други невладини?
Ja ne im gi znam site clenovi nitu koj im se glavni faci, ama prijatelot taka nastapi pa ajde neka spodeli. Koj bil eks SDSM, i koj bil vo koja nevladina (i koj ja finansiral taa nevladina)? I da sporedime, zaso iame referentna tocka, 2/3 precedateli od vmro bile vo fondacija otvoreno opstestvo.

Ти треба да научиш да читаш. Гласачите на СДСМ (и општо било која партија) НЕ СЕ ТАА ПАРТИЈА!
:ROFLMAO:
 Значи член на Сдс не е СДС, или?

Партија се луѓето што ја водат таа партија. Јас како гласач можам можам овие избори да гласам за една партија, наредни за друга, по тие за трета, итн.

Зашто иначе, СДСМ на парламентарни избори:
2014: 283.955 гласови
2016: 436.981 гласови (+54%)
2020: 327.408 гласови (-25%)
2024: 154.687 гласови (-52%)

Сакаш да кажеш дека од 2016та до 2024та умреле 280.000 луѓе?
Или едноставно гласале за друга партија?

На наредни парламентарни избори треба да бидат среќни ако стигнат до 100.000 гласови, но најверојатно нема.
Колкаво гласачко тело има сдс, знаеш ли ти?
Кого повика Левица овие избори, конкретно тие што гласаат а не се членови на сдс или ги повика сите заедно, вклучувајќи ги и тие од СДС?
Автоматски споено мислење:

Ja ne im gi znam site clenovi nitu koj im se glavni faci, ama prijatelot taka nastapi pa ajde neka spodeli. Koj bil eks SDSM, i koj bil vo koja nevladina (i koj ja finansiral taa nevladina)? I da sporedime, zaso iame referentna tocka, 2/3 precedateli od vmro bile vo fondacija otvoreno opstestvo.
Читам како си го почнал одговорот и како ти не ги знаеш а сепак тврдиш на некој начин дека тие што не ги знаеш немале врска со невладини..
Како уште еднаш?

A koj vika deka Apasiev ili clenovi na Levica bukvalno glasale za toa. Kade go procita toa?

Немам намера да пишувам повеќе на оваа тема.
Ти ветив дека веќе нема да те цитирам бидејќи ми кажа за кого си гласал.

Со овој пост исто сакам да му се заблагодарам на магистер проф д-р Христијан Мицковски и на нашиот градоначалник д-р (кој за жал не е магистер ама ништо не е идеално) што престана дождот.
Депресивен ден.

Менетил друже, тек сега читам и гледам дека ти одговориле веќе неколку луѓе. Да, претседателот на партијата е ликот на партијата, какви Ленки и какви глупости збориш. Убаво рече датум, тогаш старото ВМРО е ликот на денешново ДПМНЕ: А вашиот претседател воопшто не е тајна дека рушеше држава во сценарио комплетно спонзорирано од Сорос и странски служби. Тоа е веќе и докажано и дискутирано милион пати последниве неколку години. Нема да буричкам човек по човек кој од која невладина дошол, иако информации има достапно, едноставно немам време да губам за бекграунд на некоја група џанаци собрани со заеднички интерес да се лапаат странски пари и со заедничка дијагноза наследена од времето Титово.

Немам намера да пишувам повеќе на оваа тема.
Ти ветив дека веќе нема да те цитирам бидејќи ми кажа за кого си гласал.
Se toa vo red, ali stvarno me interesira kade go procita toa, ili barem od kade takov zaklucok :cautious:

Менетил друже, тек сега читам и гледам дека ти одговориле веќе неколку луѓе. Да, претседателот на партијата е ликот на партијата, какви Ленки и какви глупости збориш. Убаво рече датум, тогаш старото ВМРО е ликот на денешново ДПМНЕ: А вашиот претседател воопшто не е тајна дека рушеше држава во сценарио комплетно спонзорирано од Сорос и странски служби. Тоа е веќе и докажано и дискутирано милион пати последниве неколку години. Нема да буричкам човек по човек кој од која невладина дошол, иако информации има достапно, едноставно немам време да губам за бекграунд на некоја група џанаци собрани со заеднички интерес да се лапаат странски пари и со заедничка дијагноза наследена од времето Титово.
Znaci nemas nieden primer, mnogu filozofija za prazen muabet.

Јас со ова се согласувам

Ако веќе се прозива, треба да се дадат примери

Ако не, тогаш и тој е како тебе, не ги знае а тврди се и сешто за нив :D

:ROFLMAO:
 Значи член на Сдс не е СДС, или?

Колкаво гласачко тело има сдс, знаеш ли ти?
Кого повика Левица овие избори, конкретно тие што гласаат а не се членови на сдс или ги повика сите заедно, вклучувајќи ги и тие од СДС?

Читам како си го почнал одговорот и како ти не ги знаеш а сепак тврдиш на некој начин дека тие што не ги знаеш немале врска со невладини..
Како уште еднаш?
A? Covekot napisa deka partijata bila sostavena od eks Sdsm i sorosoidi. Seuste cekam na konkretni primeri, za takvo kategoricno tvrdenje. Mu ponudiv alternativa, primer, eden kup takvi faci kaj nego u partija, so ocigledno ne mu smeta.

Ti me prasa za site vo Levica? Od kaj da znam za site nivni clenovi. Ocigledno pazat bar glavnite kandidati da ne im se od tamu.

Ps,muabetot bese Sorosoidi, ne bilo kakvi nevladini.Mislam ima golema razlika pomegju stranski finansirana nevladina i random zdruzenie tuka.

Ау а ти си ја наследил шизофренијава од лидерот, или како?

Секој што присуствувал на шаренава револуција е токму од тие сороспии како што ги нарекува шизофреново професорче. Еве да провериме како стоеш со видот, пошто со мозокот не си најбоље:
1762267283412.png

Јас со ова се согласувам

Ако ви требаат примери за ова, најверојатно сте почнале да следете политика годинава. Друго објаснување немам.

Јас со ова се согласувам

Well, ako obvinuvas za nesto, izvolte, dokazhi. Taka ide obicno.

Ау а ти си ја наследил шизофренијава од лидерот, или како?

Секој што присуствувал на шаренава револуција е токму од тие сороспии како што ги нарекува шизофреново професорче. Еве да провериме како стоеш со видот, пошто со мозокот не си најбоље:
Прегледај го приврзокот 459838

Ако ви требаат примери за ова, најверојатно сте почнале да следете политика годинава. Друго објаснување немам.
De be, sto se iznervira. Slika od prisustvo na protest? Toa e najvise so najde? Iam ideno na kojznae kolku protesti izminative 15 god. Nekogas iskacas i za temata, ne sme site u hive mind po partiska linija.

Se toa vo red, ali stvarno me interesira kade go procita toa, ili barem od kade takov zaklucok :cautious:
Кое Владе? Ако мислиш на тоа што пишав дека Димитар и Левица не гласаа во парламентот - алудирав дека пратеници од дпне и сдс гласаа за промена на името.
Сдс пропаднаа сакам и дпне.
Ама ти пак ќе верглаш дека Левица е главна за тоа што они гласаа( невини патриоти и социјалдемократи) а они искешираа, парите не си ги знаат.
Немам живци. Извини.

Nema zasto da procepkam, nevladinata e Lenka. Kakva e vrskata megju taa nevladina i Soros? Mislam toa sto imale Antifa na sajt na partija so ime levica i ne e nekoe otkritie.
Па не е откритие, ама се правите на Тошо. Не е само Ленка, од повеќе невладини се. Левица е направена од невладин шлајм, не може сега не биле по невладини. Нема сега абе што ако имало антифа и еден куп Сорос невладини, не ги финансирале.

Целата шарена револуција беше со Сорос печат. Само политички неписмен и неинформиран би го негирал истото. Сороспии од нив за нив. :angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom