Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
За ивестиции треба добра инфраструктура, доста добро образование што значи квалификувана работна сила, енергетска стабилност и политичка стабилност. И за мене едно од најбитните е правна држава за да инвеститорите не ги мотат од локални шерифи до разно разни политичари. Освен да подобриме инфраструктура за да се исперат уште милиони другото тешко дек се замара некој 34 години да се среди. Све е испреплетено по судството, образованието, здравството што треба комплетен ремонт.

Инфраструктура, образование, земјоделство овие три работи мислам многу лесно може да се средат ако има волја и цврста рака да ги избутка работите како што треба. За здравство а особено правниот систем се слагам, тука е многу тешка работата за управување

Ima drasticna razlika megju kandidatite na dvete partii i samite partii. Tvoe e da izberes koj ti se podobri, ama defitivno se razlicni.

Inaku toa so go kazhav e samo primer, sekako ima i siromasni lugje so stnaale uspesni i obrazovani. Ima i oratori koj bi se spraivile so mircevski i orce zaedno. Ona so probuvam da ti kazham e deka prosecen kandidat, kje ti izglea mnogu podobro spakuvan koga vmro ili sdsm go podrzuva.

Ako sakas promena, mora da gleas podaleku od toa i da rizikuvas. Ako nejkes, i toa e okej. Na dosta lugje im se svigja kako dvizat rabotite i toa e toa.
Јасно ми е што сакаш да ми кажеш, свесен сум за тоа

Ќе им изгледа подобро спакуван, на тие што не сфаќаат како функционираат нештата, на тој што разбира - ќе сфати дека он е просек што е поставен за да го спроведе тоа што ќе му биде кажано

Знам ја све, и како Апасиев го изигра Мицковски за вториот мандат кога го доби Заев, корона кога беше...кога не ви се излегуваше да гласате. Знам многу работи, дел сум ги споделил и тогаш...ти текнува ли што беше муабетот?

What? Комплетно сте изгубиле осет со реалност ако Левица сега ќе биде и крива што Заев добил втор мандат.

1. Мицковски имаше ветувано на сите во опозиција дека неколку дена пред гласање ќе ги пушти неговите прислушкувани разговори од Заев и ДУИ и дека ќе ги уништат пред избори. Па на крај го снема.
  2. Кога падна системот и Заев ги украде изборите, на Мицковски членовите гласаа против секој приговор во ДИК. Се сеќавате кога сите мали партии во ДИК поднесуваа приговори за изборна кражба, а ДПНЕ веднаш ги призна резултатите и ги бараше мандатите?

Буквално пробувате цело време да го пребришете минатото и да си направите некоја своја верзија.

Да не ни почнуваме за кога требаше да се руши владата на Заев, Мицковски објави недела дена од напред им објави да ги предупреди и на денот на гласање отиде масно ткиво да вади.

Последно уредено:
Срцево ми е полно за Брвеница

Треба да се направи иницијатива за бизнис поддршка на наши луѓе кои живеат во мешани средини. Сѐ што ќе произведат мора да им биде откупено како и да имаат директна помош од државата во секаков вид.
Така ќе се охрабрат да инвестираат, прават деца и останат во нивните места

Чисто сублимативно исходот пост-изборната вечер:

Вмро: 54 градоначалници и Град Скопје
СДСМ: 6
Вреди: 8 и еден независен – Менди Ќура, како кандидат на Струга.
ДУИ: 4
ЗНАМ: 1
Дури и Унијата на Ромите, освои еден градоначалник.
Сектата џаначка која била “млада” партија од “само” 11 години формирање: Инстаграм, Кајгана форум, Фејсбук, Нинфомакс.

Ne se glasa protiv, se glasa Za, inaku Jas na livce dosega nemam zabelezano kade se zaokruzuva za protiv :cautious:
Оооо. Како не си забележал па тоа ти е голем пропуст.
Тежок демагог си.
Ако не си гласал имаш право и за куртоните да пишеш како пијан за стап и за Зајкото ама ако си ги гласал ....?
А по тоа што го пишуваш, вчера, тазе избричен си заокружил за 9-ката ако уште у прв круг не си ја завршил работата.
(не знам од каде си)

Во Куманово каде имаше повеќе албански гласови кај Максим или кај Независниот?

Во Куманово каде имаше повеќе албански гласови кај Максим или кај Независниот?
Максим, тоа се гледа по избирачки места. Максим победи убедливо на метстата на периферијата во Куманово и руралните делови (таму победуваше со 300-70, 250-30, 300-50), а Диро победи речиси на сите места во градските средини (гимназија, економско, техничко, основните училишта, работнички универзитет, јп паркинзи, јп чистота....)

Оооо. Како не си забележал па тоа ти е голем пропуст.
Тежок демагог си.
Ако не си гласал имаш право и за куртоните да пишеш како пијан за стап и за Зајкото ама ако си ги гласал ....?
А по тоа што го пишуваш, вчера, тазе избричен си заокружил за 9-ката ако уште у прв круг не си ја завршил работата.
(не знам од каде си)
Na tvoja golema zalost, vcera kaj mene nemase preglasuvanje ili vtor krug .
I sega ne te sfativ, dali voopsto glasav ili dali glasav za nekoj konkretno?
Inaku da si glasam jas redovno i ne e bas nekoja tajna za koj glasam, sto pati imam kazano.
No kakva vrska ima toa so sto mislam jas za Levica ( za Zaev mnogu retko pisam, skoro ic ).
P.s stvarno uste ne mi e jasno zosto vakvi se izbornite rezultati. Imam propusteno nesto ili ?

I sega ne te sfativ, dali voopsto glasav ili dali glasav za nekoj konkretno?
Inaku da si glasam jas redovno i ne e bas nekoja tajna za koj glasam, sto pati imam kazano.
Ја не сум прочитал.
Штом 100 пати си пишал - пиши уште еднаш.
За кого конкретно гласаше и не те цитирам веќе.

;)

Најголемите апаши се прават секогаш најсиромашни, секогаш кога некој со голема функција ќе каже немам пари, знај дека крадел на мртво, истото го кажа Бујар Османи, и еден наш познат средно богат бизнисмен, бивш премиер од Делчево.
Автоматски споено мислење:

;)

Шмекер:love:
ahmeti-crvenkovski.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom