Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Не треба ништо да им објаснат
Нема коалиција веќе и тоа е тоа, следна влада вмро и левица во коалиција и нека се ебат со тој бадентер

Друго чаре нема
Да факт е дека ги издупија, и уште утре треба да ги шутнат, и да распишат нови парламентарни избори.

Јас не знам како ова не го предвидоа интелектуалците :icon_lol: во Вмро, мислам шиптaр да ти гласа за Вмро, не знам во кој свет живеат.

Да факт е дека ги издупија, и уште утре треба да ги шутнат, и да распишат нови парламентарни избори.

Јас не знам како ова не го предвидоа интелектуалците во Вмро, мислам шиптaр да ти гласа за Вмро, не знам во кој свет живеат.
Они се дно дна, не очекувај ти дека интелектуалците на дпмне ќе кажуваат што како, тие 10,20 % што се во вмро и се асални, никој не ги ебе два посто

Важно свиреа како луди со колите низ чисти Македонски средини и славеа кај што секогаш ќе биде Македонец градоначалник.А за мешаните општини кој го боли важно сдш не победиле

Важно свиреа како луди со колите низ чисти Македонски средини и славеа кај што секогаш ќе биде Македонец градоначалник.А за мешаните општини кој го боли важно сдш не победиле
Па СДС го гласаа Дехари во 2021

Бонус ја изгубија Чашка, ќе повторувам додека не разберат колку се изебани.
Автоматски споено мислење:

Немаат срам во дпне, гарант ќе слават вечер.

И нусиња ставаа на листи, не научија ништо кога Нола им гласаше за промена на име, кога може Грујо да го ебе исламот може и Мицко.

Па СДС го гласаа Дехари во 2021
А 2025 сдш ги изгласаа во Брвеница,Чашка,Кичево,Долнени??Алооо ако жмро стварно се грижи за интересите на Македонскиот народ ќе забрани гласање на нерезиденти.Фрлање цела вина на сдс не работи засекогаш

Разликата е што скоро и да нема кичевчани во странство, или ако има многу мал број се споредено со шошките.
Спуштете се на земја, бројчано да ги донесеме и сите од Скопје што имаат потекло од Кичево пак нема да можеме да ги надвасаме како бројка.

Инаку и без дијаспора, нив ги има убедливо повеќе во Долнени и Чашка, релативно повеќе во Брвеница и минимално во Кичево.
Мислам дека во овој случај истовремено и има, и нема врска демографијата, многу внимание ставаме на тоа, па вадиме статистики, бројки...

Факт е дека Вмро и Вреди имаа коалиција на овие локални избори. Факт е дека Вмро гласаа за Вреди во Тетово и Чаир. Сега, може се мали бројки, но дефинитивно сменија да нема втор круг во тие две општини каде што имаше битка да се биде или не. Дуи и Вреди ги извадија лидерите и најаки кандидати таму, тоа беше битката и за легитимитетот на владата на Мицко со Вреди.

Е сега во втор круг, Вреди не гласаат во Кичево, не гласаат во Брвеница и дефинитивно не гласаат во Скопје (Скопје се знае горе доле, ама што ако беше блиска битка). Со овие гласови на Вреди, Вмро ќе победеше во Кичево и Брвеница, немаше да игра улога бројот на македонци во тие општини

Да сум Мицко со хартиена кеса ќе излезам на прес, таман халоувин се погоди.
Мислиш гајле му е на Мицко, он и по пелени ќе искочи ама ако добие наредба од неговите господари од Вашингтон кои му дадоа амин за да биде лидер на ова вмро.

Мицко масно ткиво глеа само да слуша наредби од господарите и да направи што поскап живот тука и повеќе ќар за бизнисмените.

Очекувам вечер кога ќе изгуби во Кичево и Брвеница наплив на автошовинизам, и за се виновен бил народот а не они.
IMG_20251102_164518.jpg
Не не бива Пламен Иванов
Не заслужуваме држава Павлос Венизелос.
Да се укинеме Јетмир Прекокури

Мислиш гајле му е на Мицко, он и по пелени ќе искочи ама ако добие наредба од неговите господари од Вашингтон кои му дадоа амин за да биде лидер на ова вмро.

Мицко масно ткиво глеа само да слуша наредби од господарите и да направи што поскап живот тука и повеќе ќар за бизнисмените.
Стока антимакедонска е, докажа и покажа на локалниве.

Последно уредено:
A be stvarno ne znam sto vi e cudno sto izlezenosta e katastrofa.
Narodot ednostavno se zasiti od vasite cirkusi //znam deka vrie od partiski botovi na ovoj forum//.

Site izbori - ist film, samo razlicen naslov. Site ste ,,za narodot,, , site ste ,,protiv kriminalot,, , site ke ,,vratite zivot,, , ke ,,donesete prosperitet,, a na kraj — samo si go sreduvate vasiot licen zivot i prosperitet.

Covek koj ne zivee od partiska clenarina, vrabotuvanje po partiska linija ili tender ,,po preporaka,, - nema ni elementarna pricina da izleze na izbori.
Zosto? Za da bira megu dva isti vkusa na isto rasipano jadenje? Site ste go naucile istiot recept: dodeka ste vo opozicija - placete deka drzavata gori. Koga ke dojdete na vlast - ja zapaluvate uste poveke, ama sega so vasiot potpis. I da, veke odamna ja unistivte!

Pa zatoa izlezenosta e mala. Ne zatoa sto narodot ne saka promeni, tuku zatoa sto sfati deka nema na kogo da mu veruva. Ednostavno vi pusti film - bez gledaci nema predstava. Prodolzete si so botovite, so fejk profilite, so lajkovi na sami sebe. Narodot veke odamna go izgasi televizorot, a i forumot go gleda samo od zdodevnost, ne od nadez odnos ,,politika,, na tema.

денес ако граѓаните на кичево мислат дека треба да живеат како и досега,односно под неработењето на дехари,тоа е нивен избор како ќе живеат наредните 4 години кои ќе имаат одраз и во иднина.......и нема да им биде виновен мицко или денешната власт........нема оправдување дека се носеле гласачи ,тие што имаат право на глас кои живеат во општината одлучуваат дали ќе останат затуцани или сакаат прогресија......така да олабајте малку ботојте на кајгана шо немате друга работа

Што ке биде ако нема доволно излезеност во втор круг? Ке има трет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom