Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
А ти што сакаш да кажеш, дека шарената револуција не го донесе муртинскиот на власт исто колку што за тоа допринесе и лоповлукот на Грујо..?

Сакаш да кажеш дека едното гледиште некако има поголема важност од другото?

На пример, денес искача дека дуи го подржува Амар, дали тоа значи дека треба да ве прозиваме за ш.и.птари?
Како шарената го донесе на власт кога Грујо тепаше на изборите??? Да тепаше зајко или да имаше пуч ок ќе ви држи вода.

Да не беше некој друг од една скопска тврдина што го искара Аљи да напраи влада со Зајко уместо со Грујо како овој што сакаше?? :toe:

Али полесно е да се силиш на студенти и обичен народ него на газдите на земјава, затоа учк владе е како навиен, тој е тој полско веце капацитет.

Како шарената го донесе на власт кога Грујо тепаше на изборите??? Да тепаше зајко ок ќе ви држи вода.
Чоек, незнам дали се праиш наивен со сила, или таков си..
Целта на тие избори беше да се доведе разликата во бројот на пратеници на минимум и успеаа во тоа

Да не беше некој друг од една скопска тврдина што го искара Аљи да напраи влада со Зајко уместо со Грујо како овој што сакаше?? :toe:
Е ова
Значи знаеш од каде се организираше падот и пак некако го оспоруваш тоа што они постигнаа со шарените.. Зошто човек, зошто?

ФДЛ дојде и кажа што треба, од наша страна тоа не се прифаќа и сега спреми се македонче за нова рунда револуции

Али полесно е да се силиш на студенти и обичен народ него на газдите на земјава, затоа учк владе е како навиен, тој е тој полско веце капацитет.
Владе мисли дека шарените направија поголемо зло од учките, што по ниедна логика неможе да е валидно
Да немаше учки немаше да дојде до никакви промени

Но, тоа не значи дека треба да ги браниме наивните студенти и х други групи кои излегоа да бидат ослободители и носители на промени
Ете што променија

Кажи ми ти,
Дали ако денес испадне дека дуи дава подршка на Амар, треба сите тука да ве прозивам за ..... ?
Јас појма немам, ниту знам дали се договарале, го читам Димче и он вика дека од разлика три према еден стигнал до два према еден и имале доволно време и тоа да го регулираат..

Мене тоа ме интересира денес, дали ќе добијат гласови од дуи

Чоек, незнам дали се праиш наивен со сила, или таков си..
Целта на тие избори беше да се доведе разликата во бројот на пратеници на минимум и успеаа во тоа

Е ова
Значи знаеш од каде се организираше падот и пак некако го оспоруваш тоа што они постигнаа со шарените.. Зошто човек, зошто?

ФДЛ дојде и кажа што треба, од наша страна тоа не се прифаќа и сега спреми се македонче за нова рунда револуции

Владе мисли дека шарените направија поголемо зло од учките, што по ниедна логика неможе да е валидно
Да немаше учки немаше да дојде до никакви промени

Но, тоа не значи дека треба да ги браниме наивните студенти и х други групи кои излегоа да бидат ослободители и носители на промени
Ете што променија

Кажи ми ти,
Дали ако денес испадне дека дуи дава подршка на Амар, треба сите тука да ве прозивам за ..... ?
Јас појма немам, ниту знам дали се договарале, го читам Димче и он вика дека од разлика три према еден стигнал до два према еден и имале доволно време и тоа да го регулираат..

Мене тоа ме интересира денес, дали ќе добијат гласови од дуи
Што имам јас со Амар или Левица?? За разлика од учк владе јас немам стопан, а тоа дали ДУИ ги подржала или не мене не ми прави разлика.

ДПМНЕ и Сдшм имаа коалиција со дуи толку години, толку пари се свртија ама Левица е проблем што кандидирала македонски кандидат на локални???? Се читате ли што пишувате??

Што имам јас со Амар или Левица?? За разлика од учк владе јас немам стопан, а тоа дали ДУИ ги подржала или не мене не ми прави разлика.

ДПМНЕ и Сдшм имаа коалиција со дуи толку години, толку пари се свртија ама Левица е проблем што кандидирала македонски кандидат на локални???? Се читате ли што пишувате??
Јас не го потенцирав ова
Јас потенцирав дека треба да се пазите од луѓе што можат да бидат исти како тие што ги зборат

Немој сега да го испревртуваш тоа што сакам да го кажам

А ти што сакаш да кажеш, дека шарената револуција не го донесе муртинскиот на власт исто колку што за тоа допринесе и лоповлукот на Грујо..?
А ти што сакаш да кажеш, дека шарената куртонијада е дело на Левица :pos:
Почна многу да ме замислуваш, Левица има влијание/моќ да донесе Муртински велепредавник на вљаст ама нема моќ самат да дојде на власт, што се нема да ви падне на памет.

Почна многу да ме замислуваш, Левица има влијание/моќ да донесе Муртински велепредавник на вљаст ама нема моќ самат да дојде на власт, што се нема да ви падне на памет.
Ќе видиме бе чоек
Има време , ќе пратиме што се случува

Ете што променија
Е не ќе ги браниме учките!
Тоа што младите по дефиниција се корисни идиоти за политички потреби не ја намалува штетата која ја направија ДПсНЕ кои за цело време не дозволуваа горчината и бесот (социјалната енергија која се создаде и требаше да се контролира) да се излее на улици со што директно доведоа до редефинирање на Македонија и смена на името.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Па она е дел од неа, јас никаде не кажав такво нешто, вие си донесувате такви заклучоци

Шарените
Пак си додаваш зборови
Дел од левица беа во шарените

Е не ќе ги браниме учките!
Тоа што младите по дефиниција се корисни идиоти за политички потреби не ја намалува штетата која ја направија ДПсНЕ кои за цело време не дозволуваа горчината и бесот (социјалната енергија која се создаде и требаше да се контролира) да се излее на улици со што директно доведоа до редефинирање на Македонија и смена на името.
Истото можам да го кажам од друга гледна точка
Тоа што младите по дефиниција се корисни идиоти за политички потреби не ја намалува штетата која ја направи шарената револуција.. итн

Точно.

Уште попрецизно.

И каде е проблемот?
Проблемот е што они продолжија со тие методи, го викаат народот да искочи на улица и така да ги решават проблемите

Истото можам да го кажам од друга гледна точка
Тоа што младите по дефиниција се корисни идиоти за политички потреби не ја намалува штетата која ја направи шарената револуција.. итн

Проблемот е што они продолжија со тие методи, го викаат народот да искочи на улица и така да ги решават проблемите
Проблемот на оваа држава е што народот не излага на учица.

Нормален народ ќе го запалеше, парламентот ќе гореше кога се мењаше името. Иди на шпоновите име на улица или школо смени го во каурско, има хаос да направат.

А ние за име на држава, на народ штама.

40 деца изгореа у Кочани, штама. Вмровските сендвичи уште смируваа страсти и вртеа причи на интернет како вмро не е криво, Днк биле криви...

Проблемот на оваа држава е што народот не излага на учица.

Нормален народ ќе го запалеше, парламентот ќе гореше кога се мењаше името. Иди на шпоновите име на улица или школо смени го во каурско, има хаос да направат.

А ние за име на држава, на народ штама.

40 деца изгореа у Кочани, штама. Вмровските сендвичи уште смируваа страсти и вртеа причи на интернет како вмро не е криво, Днк биле криви...
Проблемот на овој народ е што прави тоа што ќе му се каже или наметне

200.000 влегоа, никој не превзема ништо околу тоа

Тогаш што не излегоа?
Проблемот на овој народ е тоа што ќутеше кога станавме ФИРОМ и за ред други работи, вклучувајќи го и тоа што го кажа

Проблемот на овој народ е и тоа што неможе да ги забележи штурците што рипаат од столче на столче и се прилагодуваат со секоја власт

Виновниците имаат име и презиме
Главните се тие во амбасадите, ама народот никогаш нема да превземе нешто околу тоа

Колку авиони со наши Кичевчани од дијаспората донесе Дпмне и бизнисмените блиску до нив да гласаат ?
Или зафатени се со изборите во Росоман, Лозово, Долнени и Ранковце
Многу се критикуваат ДПМНЕ тука, и со право, вклучувајќи ме и мене како што пишував во претходни постови посебно на оваа тема.
Во случајов за Кичево, ДПМНЕ ги користат сите можни методи за да се добијат изборите. Може да приметите во тоа медиумски се инвестирани да се добие внимание, за втор круг сите "големци" од ДПМНЕ дојдоа во Кичево, ене го и вечниот Милошоски ставил слика дека гласал во Кичево.

За работата на терен ги прават сите можни напори за да се придобијат се повеќе гласови, плаќаат автобуси, авионски карти (е сега што нема заинтересираност како кај љоптарите за враќање е друг проблем). Ставија Ром во советот па преку него се агитира и кај Ромите да гласаат за Александар. Не би ме зачудило и да играат гнасно барем по тоа што гледам на терен што се случува.

Ваква мобилизирансот немало кај Македонскиот народ од 2013, луѓе што никогаш не гласале излагаат на гласање. Многу има дојдено странци да гласаат за Дехари. Единствена битна работа е гласачите на Лимани и Шкодран да не гласаат за Дехари. Ќе биде тесно, а можно е да има и циркузи во однос на тоа колку е жешка работата.

На микро ниво, се прави се што е можно, ако се изгубат изборите во Кичево лично скептичен сум дека ДПМНЕ ќе направат нешто на макро ниво за да ги оправат овие "грешки" што се правеле на централно ниво во полза на албанците, како што напишав тука.
Реално со овие предизборни пазарења што ги прават ДПМНЕ со ВЛЕН ќе испадне дека се ебани до вкрај. Чаир, Тетово и најверојатно Струга ќе добијат Влен поради македонски гласови, а за возврат ДПМНЕ нема да добијат ништо (иако има реална шанса да се добие Кичево ако гласаат албанците од Влен).

Ова се тие преговарачки способности на ДПМНЕ, не им виси воопшто централната власт и можат без проблем да играат на карта за да ги избркаат од коалиција и влада ако не добијат поддршка во Кичево. Кај СДСМ пушењето на љочовите беше разбирателно бидејќи им висеше власта, сега не е таков случајот па пак се избира да се пуши.

Ова што го кажа Taker е точно, додека они се сликаа ден пред избори во авиони и автобуси, нашите го правеа тоа незабележително и се во државата веќе некое време.
Можеби не во толкав број, ама и тие многу значат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom