Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
faktot deka goga@soros.org.mk ne gi amnestirase lugjeto od 27 april iako na nivna smetka dobi stotici iljadi glasovi kazuva dosta za nejziniot karakter.
Милион пати е кажано дека им било понудено да ги амнестира, ама одбиле, бидејќи барале обнова на дело, а не амнестија. Што држи вода, бидејќи со амнестија само ќе потврдат дека се виновни за делата за кои што ги обвиниле, доживотно етикетирани како амнестирани терористи.

Учесник во настанот од 27 април лично го кажува тоа, 39та минута.

Милион пати е кажано дека им било понудено да ги амнестира, ама одбиле, бидејќи барале обнова на дело, а не амнестија. Што држи вода, бидејќи со амнестија само ќе потврдат дека се виновни за делата за кои што ги обвиниле, доживотно етикетирани како амнестирани терористи.

vo nekolku navrati poedinci od taa grupa javno trazea amnestija.

kako i da e, zasto ne im dadat togas obnova na delo, godina ipol se vlast?

vo nekolku navrati poedinci od taa grupa javno trazea amnestija.

kako i da e, zasto ne im dadat togas obnova na delo, godina ipol se vlast?
Бидејќи пратеници не даваат обнова на дело, туку судството.

a sudstvoto pod chiv diktat e?

nezavisno li e sudstvoto?
koj e minister za pravda i dali e toa od koalicioniot partner?

sakas da mi kazes deka sakaat, no ne mozat da gi oslobodat ovie od 27 april?

agitiraat li mickovski, goga i ostanati za obnova na delo?

a sudstvoto pod chiv diktat e?

nezavisno li e sudstvoto?
koj e minister za pravda i dali e toa od koalicioniot partner?

sakas da mi kazes deka sakaat, no ne mozat da gi oslobodat ovie od 27 april?

agitiraat li mickovski, goga i ostanati za obnova na delo?
Очигледно не е под диктат на Мицкоски, да било под негов немало во секоја втора прилика да го напаѓа и да напоменува дека требаат промени и реформи таму. Да било под диктат на оваа власт, одамна ќе имаше обнова на дело, а со тоа и еден куп политички поени на таа основа.

Да не сакале да ги ослободат, немало да им понудат амнестија преку претседателката.

Да бидеме искрени ако сакале да го отворат предметот ќе го направеа тоа, зарем некој навистина може да каже тие две партии се различни, висока политика е во прашање и симболика.

Да бидеме искрени ако сакале да го отворат предметот ќе го направеа тоа, зарем некој навистина може да каже тие две партии се различни, висока политика е во прашање и симболика.
ne, DPMNE saka ama ete tie ne sakaat.

lugjevo ispoumrea po zatvori ovde uste moabeti kako osudenite ne sakale sloboda posle skoro decenija.

faktot deka goga@soros.org.mk ne gi amnestirase lugjeto od 27 april iako na nivna smetka dobi stotici iljadi glasovi kazuva dosta za nejziniot karakter.

tipicna suetna licnost od profesorska fela, teoreticar bez den praksa, kvazi intelektualka koja ima smeneto dresovi i nema dopir so sekojdnevnite problemi na ovoj narod.

ama dobro, na ovoj narod mu bese pobitno kako taa vodi monolozi, toa sto bila profesorka i bila mnogu ucena, iako predava na fakultet koj sto ni so dvogled ne mozes da go najdes na bilo koja po kredibilna lista na obrazovni institucii.

iako od dete sum protiv SDSM, iako imav averzija sprema Stevo i smetam deka Stevo ima (in)direktno ucestvo vo nekoi nemili nastani za drzavava, sepak kako pretsedatel barem bese daleku popretstavitelna licnost i licnost koja ne ne sramese do ovoj stepen vo stranstvo.
И така Стево-Стока-Љубави стана “daleku popretstavitelna licnos:yid:

Ако е замена за членство, не, ако е само тоа може.
Какво членство ти уште веруваш во членство, сите чекаат кога ќе почне распадот на ЕУропска тој чека членство :pos:

А пратениците и су(д)ство се под контрола на Кале!
И сега што да правиме, а знам не е време сега (исто како со името), треба да се чека, некој чекал чекал и се 'на'чекал (повеќето рикнале);)

Какво членство ти уште веруваш во членство, сите чекаат кога ќе почне распадот на ЕУропска тој чека членство :pos:

И сега што да правиме, а знам не е време сега (исто како со името), треба да се чека, некој чекал чекал и се 'на'чекал (повеќето рикнале);)
Знаеме дека ти не веруваш во членство, се додека србија не влезе ;)

Човекот е постојано на слобода (сам си го има изјавено тоа, дека повеќе не се враќа взатвор), можи што сака да си изјавува, да е внатре постојано како што се другите е друга работа. Година и пол не видоа амнестија патриотите...Судот бил крив :) Имаат мнозинство во Парламентот, автентично толкување дадовме за војна со 100тици жртви, така да автентично толкување во секој момент можат да си донесат..Ама не, овие сакаат да лежат взатвор..

stevo e kurton, ja sum siguren deka ima prsti vmesano vo ubistvoto na Boris Trajkovski, klasicen sorosoid, no, objektivno e popretstavitelen od goga soros vo zemjata na cudata, toa se gleda od kilometri.

ako nisto drugo, barem ne postedi od sramovi po konferencii i vo poseti na stranski drzavi.

ja ne znam koj i vodi protokol i koj ja sovetuva za javno govorenje, ama tipkava e rezil kaj i da se pojavi.

stevo e kurton, ja sum siguren deka ima prsti vmesano vo ubistvoto na Boris Trajkovski, klasicen sorosoid, no, objektivno e popretstavitelen od goga soros vo zemjata na cudata, toa se gleda od kilometri.

ako nisto drugo, barem ne postedi od sramovi po konferencii i vo poseti na stranski drzavi.

ja ne znam koj i vodi protokol i koj ja sovetuva za javno govorenje, ama tipkava e rezil kaj i da se pojavi.
Од авион се гледа дека не си од Гордите :pos:

Шегата на страна , Стево е стока и Квислинг, Гога е безрбетник не знам што би рекол за неа не се меша во својата работа.
Не правам споредба помеѓу нив и тој и таа се неспосбни, а за тоа на кој бил подобар на око мислам дека не е нешто по што се избира претседател.

Жената е премија со оглед на тоа што имавме претседател што рече да не бил претседател би се иселил.
Да не потсетувам дека истиот одби членство во ЕЕЗ.
не беше тој претседател, тој беше службеник у америчка амбасада
Автоматски споено мислење:

Стево нема вмешано прсти у убиството, туку тој што има вмешано прсти, го тргна Стево да не погине и он. Видовме зашто.

Убави вести, српскиот турбо фолк умира во Македонија, Ана Чупеска поднела оставка.
Само уште Канал 5, Сител, Алфа да прекинат со Ѕвезде Гранда, Практична жена, Проводаџије и ќе не биде, и да се укинат Турските серии и нивна синхронизација, актерите нека фатат да глумат во Македонски серии а не да читаат од лист хартија, незнам нив како не им е срам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom