Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Ne be, pogolemi patrioti od niv nema, gledas kako celo vreme se zalat za imeto, za bugari vo ustav itn itn.
Tie najdobri nameri imale, samo ete nekoj gi izdupil, im ja ukral revolucijata. I prema toa tie ne snosat nikakva odgovornost, bas naprotiv.
Ona deka imale najdobri nameri tuka e mnogu bitno, to menva se. Ako nemaja najdobri nameri podrugo ke bese, ama vaka cisti ko solza se.
Највеќе овоа, сегашно дрпне ќари од сета тоа што ти го пишуваш. После тоа сите гласаа против сдс а не за дпне.

Највеќе овоа, сегашно дрпне ќари од сета тоа што ти го пишуваш. После тоа сите гласаа против сдс а не за дпне.
DPMNE "mudro"si molcese i si cekase na red za da dojdi na vlast. Sfatija i tie koj e gazda tuka posle 2017 i deka uste ima dovolno pacienti koi za edno kilo boja i red prikazni se spremni da si igraat revolucioneri.
P.s dali site simpatizeri i cenovi na Levica , ete Ti konkretno si na ist stav so Lazeta ?
Автоматски споено мислење:

Лазар, не си во тек со настаните. Кале одамна крена раце од нас и не препушти на кралска Британија. Без САД функционираме веќе година дена.
Ti menva nesto ?

Белград е најголемиот европски град кој на своите граѓани им нуди бесплатно јавен градски превоз. По теркот на Луксембург и Талин - но единствениот со 1.700.000 жители меѓу таквите градови.
Граѓаните можат бесплатно да користат бус, трамвај и секоја друга врста на превоз. До крајот на 25та (сега) ниедно возило нема да е постаро од 2 години.
Метрото ќе е готово во 2030та. Сето дела на Александар Шапич. Нека му изградат статуа слободно.
Скопје не можи да се справи со ѓубрето.
Ние како Православен народ не можиме ни еден Храм со солидни димензии да изградиме во Метрополата.
Презирам вакви споредби. Ама некогаш мора. Ете тие како најблизок народ на нашиот, со многу од сличните или исти проблеми ко нашите, пак се грижат подобро за својот главен град.

Sfatija i tie koj e gazda tuka posle 2017 i deka uste ima dovolno pacienti koi za edno kilo boja i red prikazni se spremni da si igraat revolucioneri.
Ништо не сфатија за жал.
Си се водат само од лични интереси. Бегаат од соочувања за да трошат енормни пари на реклами и митинзи. Партизацијата по установите пуштена на најјако за да квалитетните луѓе продолжат да се иселуваат. Цени растат до плафон. Обрзование нула, Здравство под нула...
Природните богатства се уништуваат како никогаш. Шуми, води...земјоделецот работи, прекупците печалат...
Тоа е.

Менва многу. Ако Кале ги користеше шипките за остварување на своите интереси на Балканот по рецепт од блиски исток кој секако заврши неуспешно, Британија влегва алл ин. Кампови, депортации, пливање по Егеј и Јадран. Ај да сме живи и здрави да се цитираме.

Izvini da te prasam nesto privatno.
Na so godini bese vo 2015 ?
Mislam pamtis nesto od togas ili taka matno ti e. I jas ne pamtam bas mnogu ko sum imal soznam 5 - 6 godini.

Да не сакаш и матичен број да ти дадам, многу добро ги памтам и пратам настаните од тогаш до денес. Очигледно е дека Груевски Мијалков и тогашното раководство на Дпмне добро си испазарија амнестија за криминалите, а за возврат им помогнаа со „пребегнатите“ пратеници да ги изгласаат уставните измени. Додека вашиот лидер Мицко и подоцна кога имаше референдуми калкулираше до последни моменти, вадеше масни ткива и немаше став за бојкот на референдумот така да не продавајте приказни за патриоти и предавници

Ништо не сфатија за жал.
Си се водат само од лични интереси. Бегаат од соочувања за да трошат енормни пари на реклами и митинзи. Партизацијата по установите пуштена на најјако за да квалитетните луѓе продолжат да се иселуваат. Цени растат до плафон. Обрзование нула, Здравство под нула...
Природните богатства се уништуваат како никогаш. Шуми, води...земјоделецот работи, прекупците печалат...
Тоа е.
Gledas kako sfatija, ali ok kako vikavte togas, treba VMRO da se transformira. E pa ete transformirano e. Vo so ocekuvavte da se transformira ? Koj go dovlecka narodot posle dve godini protesti ? Go dovlecka SDSM koj ako nisto drugo za ova se pogore so nabroi mozat kniga da napisat. Taka da ne se sekiraj, sfatija.
I poglup muabet od toa deka kvalitetniot kadar i opsto mladite se otseluvaat radi toa nema. Prvo kvaliteten kadar se godi eden na 10000 i toa prirodno ako mu delile. Drugite ste supelki generalno. Drugo mladite se otseluvaat oti im se mozi. Da ne bese toj sengenot, do Lerin ke ti bese dozivljaj da odis, a ne sega vi prdnalo 50 evra i pijaj kafe vo Venecija ili Madrid.

Да не сакаш и матичен број да ти дадам, многу добро ги памтам и пратам настаните од тогаш до денес. Очигледно е дека Груевски Мијалков и тогашното раководство на Дпмне добро си испазарија амнестија за криминалите, а за возврат им помогнаа со „пребегнатите“ пратеници да ги изгласаат уставните измени. Додека вашиот лидер Мицко и подоцна кога имаше референдуми калкулираше до последни моменти, вадеше масни ткива и немаше став за бојкот на референдумот така да не продавајте приказни за патриоти и предавници
Ne be taka se veli, ocigledno detiste si po muabetite i kako gi percepiras nastanite.
Pred toa druze, pred toa. Zivotot ne pocna ko pocnaa sramni vlakna da ti rastat. Imas godini i godini pred toa famozno pazarenje za pratenje. Ne se sluci bas toa tuku taka , nemale popametna rabota pa ke se pazarat. Si imase nastani sto dovedoa do toa a kolku sto citkam duvate i begate od toa, posebno za liderot vas i aktivnoto ucestvo vo tie nastani. Sedni zagrej go stolceto malce, mnogu imas propusteno.
Tuku go prasav @placeb ete i tebe te prasavm. Se slozvas so stavovite na Lazeta ?

Последно уредено:
I sega so velis, odrabotuvavte za SAD oti ako ne e SAD ke se raspadnime. Ne ve pravi toa petta kolona ?
Sega daj odluci se, za nema pravda nema mir se borevte ili za SAD i drugi nadvoresni faktori obrabotuvavte ? :cautious:

So se zalis togas deka si severdjan? Nemoj slucajno da te procitam za bugari vo ustav da se zalis.
Taa bese cenata so trebase da se plati i ako te sfativ dobro se isplatelo cim povtorno taka bi igral.
А зошто патриотите пукнаа на притисок од шарени куртони? Какви сте вие тоа комити ако дозволите да ве сјебат шарени куртони? Зошто паторот не застана на браникот и не ги поапси шарените куртони како Апасиев? Ајде ти Апасиев шо правиш вакви шарени срања малку у притвор па на суд, Зврлевски нека ти го очита обвинението па чешај се кај Идриз? Сите полуги на власта, од месна заедница до парламент и претседател, обвинители и судии беа нивни патриотски, оти бе не ја заштитија државата? Тоа им беше должност, за тоа беа платени, оти не си ја сработија работата? Зошто не застанаа на браникот кога Зоран ја продаваше државата туку си правеа ајвар и масни ткива оперираа? Па од вас поголеми северџани, предавници и крвници на сопствениот народ нема.
Сите се продавате за паричка, само некој да ве седне на шалтерче или да допрете до ниво комунално инспекторче спремни сте доживотно да љубите паторски газ.

А зошто патриотите пукнаа на притисок од шарени куртони? Какви сте вие тоа комити ако дозволите да ве сјебат шарени куртони? Зошто паторот не застана на браникот и не ги поапси шарените куртони како Апасиев? Ајде ти Апасиев шо правиш вакви шарени срања малку у притвор па на суд, Зврлевски нека ти го очита обвинението па чешај се кај Идриз? Сите полуги на власта, од месна заедница до парламент и претседател, обвинители и судии беа нивни патриотски, оти бе не ја заштитија државата? Тоа им беше должност, за тоа беа платени, оти не си ја сработија работата? Зошто не застанаа на браникот кога Зоран ја продаваше државата туку си правеа ајвар и масни ткива оперираа? Па од вас поголеми северџани, предавници и крвници на сопствениот народ нема.
Сите се продавате за паричка, само некој да ве седне на шалтерче или да допрете до ниво комунално инспекторче спремни сте доживотно да љубите паторски газ.

Тоа е таа нивна дихотомија, исто како ЕУ со Русија каде што од една страна Русија нема оружје за војниците и ги праќа во фронтални јуриши, али од друга страна се најголемата закана по Европската безбедност. Ние од една страна сме наркомани, невработени, клошари али од друга страна некако имаме способности да соборуваме влади и да ја решаваме судбината на државата.

Тоа е таа нивна дихотомија, исто како ЕУ со Русија каде што од една страна Русија нема оружје за војниците и ги праќа во фронтални јуриши, али од друга страна се најголемата закана по Европската безбедност. Ние од една страна сме наркомани, невработени, клошари али од друга страна некако имаме способности да соборуваме влади и да ја решаваме судбината на државата.
Абе абдал кршевте и палевте канцеларија на Претседател на Држава во сред центар на Скопје. Толку од вашето државничко делување уста ли ви јебем. Ебаве шлајмот неисплукан.

Стока неписмена сте. Ве сврти пиперкар што сега прчи кур у Дубаи. Стока.

И на Вучич му прават протести ама не побегна за Будимпешта.
...зашто Вучиќ уште е на власт, а тој што ,,побегна" т.е замина кај Орбан, ако не го стореше тоа до сега ќе беше уште во затвор како што се уште бранителите, а за што се фатија? за едно возило кое сеуште се ВИП користи.

...да не спомнам какво малтретирање доживеала трудна жена, затворена за што? И форумската членка овде што тогаш тврдеше дека била лажно трудна криејќи перница под блуза, па што остана за премиер маж веднаш со нарачано осудување во затвор,

1000012949.jpg

каде можеби некое утро ќе се удавеше во кофа при миење на лице, така да добро направи што си отидна, паметен човек,

...ќе сркаше попара со Русковска, како беше ...,,хаха хаха го заборајв ...не не намерно го оставив два месеца во притвор ха ххаа ха ха"!

Последно уредено:
Абе абдал кршевте и палевте канцеларија на Претседател на Држава во сред центар на Скопје. Толку од вашето државничко делување уста ли ви јебем. Ебаве шлајмот неисплукан.

Стока неписмена сте. Ве сврти пиперкар што сега прчи кур у Дубаи. Стока.
А оти не ги спречивте? Власта има обврска да спречи и санкционира секакви незаконити дејанија. Зошто власта не си ја исполни обврската? Или им беше мрсен газот па тргнаа у пазар?

А оти не ги спречивте? Власта има обврска да спречи и санкционира секакви незаконити дејанија. Зошто власта не си ја исполни обврската? Или им беше мрсен газот па тргнаа у пазар?
Шо да спречат? Па они го подржаа Преспанскиот договор, без пратениците на ДПМНЕ тој договор немаше да помине, распишаа ли потерница за пиперкарот? уапсија ли некој за велепредавство? Го поништи ја ли вратија ли името.. Не сега се горди северџани.

Ne be Apasiev, liderot vas slucajno se najde na barikadite. Onaka ojde cigari da si kupi, gleda deca nesto guzva i aj da vidam so e rabotata. Posle od nigde nikade ja demoliraja kancelarijata na Pretsedatelot, isto cista slucajnost, od tamu vrvel, kuceto go setal. Isto cista slucajnost i negoviot angazman vo SJO. Videl oglas za rabota, za korka leb, sojma vrska.
Ah be trkala levicarski, ne pijat site mastilo. Zato najgolem del od clenstvoto, bazata vi se bubuljicari, pubertetli i nekoj nestabilni i frustrirani likovi. Duri i taktikata vi e ista ko na vremeto, cisto sarenokurtonska, so meminja i dosetki. Bi pravele vie pak revolucii, bi frlale pak kurtoni ama ne davat poke pari za to tie so davaa pa na hehenca i gluposti se svedovte, a posto kolku i da ste glupi, do tolku ne ste da ne znaete deka sega i da pokusate nesto barem malce nalik na toa togas mameto mamino ke vi go rasplacat od kjotek, pa vaka najbezbedno vi e so meminja i hehenca pa koj ke se prelazi toj.
Mi izlegva pred nekoj den slika na fb, nekoja bubuljicarka so transparent, ubav e majko ama za Orce ke glasa. Epten inventivno, nema so tuka. Dodusa za nea mozi e novo, nejze najverojatno se i e novo kako i na najgolem del od vas.
Неточно лидерот “ваш“ дојде да руши држава да воведува албански на цела територија, да прифати тиранска пљарформа!
Да да го слушнав како го изјавува тоа, ти Владе Копито мое мило слушна?
Во сјо ојде само за да затвара ДПсНЕовци ама не му одеше, каква корка леб кој ти рекол, те лаже. :pos:
Копито десничарско над 60.000 гласови навредуваш само затоа што не може да се контролираш алоооо не забегуј.

Вака коа ве читам вас демокративе-атлантисти она дека треба да ве бесат на плоштад некако ми изгледа и малку.

Единствена парламентарна партија која јавно од говорница во Собрание говори дека ќе поништи договор со Грција и Бугарија не ви се допаѓа, знам ама ќе бидат кога тогаш поништени а вие ставени на столбот на срамот.

Неточно лидерот “ваш“ дојде да руши држава да воведува албански на цела територија, да прифати тиранска пљарформа!
Да да го слушнав како го изјавува тоа, ти Владе Копито мое мило слушна?
Во сјо ојде само за да затвара ДПсНЕовци ама не му одеше, каква корка леб кој ти рекол, те лаже. :pos:
Копито десничарско над 60.000 гласови навредуваш само затоа што не може да се контролираш алоооо не забегуј.

Вака коа ве читам вас демокративе-атлантисти она дека треба да ве бесат на плоштад некако ми изгледа и малку.

Единствена парламентарна партија која јавно од говорница во Собрание говори дека ќе поништи договор со Грција и Бугарија не ви се допаѓа, знам ама ќе бидат кога тогаш поништени а вие ставени на столбот на срамот.
Da imavte tri cisti vo glata ke nemase potreba takvo nesto da izjavuva, ama ete bevte mnogu revolucionerno nastroeni i jbg.
E sega pojasno ti e oti si severdjan ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom