Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
...не е проблемот за парите, туку каде работел и што работел и со кое убедување!

...тоа ви е и целта да ги распарчите сите поголеми македонски партии во трошки, а од трошки леб не бидува, спротивно од тоа албанските партии се соединуваат и кога е во прашање албанска кауза се сплотени во една цела фурна леб и што во последно време се сомневам дека воопшто сте свесни како се меси леб, а штетата ја правите на Македонија.
Работел во ДРЖАВНА институција која требало да ги гони криминалците за кои имаше ДОКАЗИШТА што и како украле.
Е, потоа, тие поголемите партии си ги поделија парите и се договорија да не одговараат, па лесно ја урнаа институцијата, кој избега со авион како господон, кој направи театар, за некој пак ЗАЕДНО си изгласаа измени во законот да им застанат делата, на крај никој не одговараше.
Е сега, кога ке ја земеш цркавицата помини покрај Мериот, Белата палата... и преброј се.

Ova VMRO sega so toa togas ti e kako bog i sesirdjija. Ovie ne smejat na mocanje da odat bez da prasat. Ako slucajno ne ti e jasno i zosto e toa taka, toa e isto edna od mnogute posledici na taa famozna sarena revolucija kade Apasiev bese kolovodja, i na koja vie mnogo se gordeete a vsusnost pojma nemate so naprajvte i kakvi se dolgorocni posledici ke ima po nas kako republika.
Добро е.
Апасиев беше главен.
Да не беше Апасиев ништо немаше од тоа што се случи да се случи.
Апасиев е виновен што ова дпне е такво какво што е.

ПС За оцрнување на Апасиев, Мицковски си го зема Бунтур.
Клиентилизмот на прво место како и секогаш.
Нема ден да не пише нешто против Апасиев и само се закопува ама упорен е како магаре.
ф.jpg

Прегледај го приврзокот 459459
... јануари 2004 Закон за основање како државен универзитет,

Прегледај го приврзокот 459460

...премиер од 2002 до јуни 2004 Бранко Црвенковски од ДПМНЕ- овците дозволил во Јануари 2004 година да се изгласа државниот универзитет од ДУИ, а потоа 2006 година премиер бидна Никола Груевски од СДСМ! :pipi:

работава „Збуните завесу спустио сам се“:pos:
Јас го споменав државниот универзитет во Тетово или државниот универзитет на, примарно, албански јазик, во Скопје?

Или немаш прочитано што имам напишано или намерно не сакаш да прочиташ бидејќи вистината боли.

Зборам за државниот универзитет „Мајка Тереза“ во Скопје.

Е, сега, ако не знаеш, може да си видиш благодарение на кого е отворен овој, тотално, непотребен универзитет од кој се црпат МИЛИОНИ и МИЛИОНИ евра ДРЖАВНИ пари. Еве ти hint: отворен е во 2016 година. СДС тогаш владеееше?

...тоа ви е и целта да ги распарчите сите поголеми македонски партии во трошки поголеми криминални и предавнички организации во прашина, а од трошки леб не бидува, спротивно од тоа албанските партии се соединуваат и кога е во прашање албанска кауза се сплотени во една цела фурна леб и што во последно време се сомневам дека воопшто сте свесни како се меси леб, а штетата ја правите на Македонија.

Поправка мала бијонс.

И не може со одродени предавници и ситни шибицари да правиш единство за кауза.

Прегледај го приврзокот 459459
... јануари 2004 Закон за основање како државен универзитет,

Прегледај го приврзокот 459460

...премиер од 2002 до јуни 2004 Бранко Црвенковски од ДПМНЕ- овците дозволил во Јануари 2004 година да се изгласа државниот универзитет од ДУИ, а потоа 2006 година премиер бидна Никола Груевски од СДСМ! :pipi:

работава „Збуните завесу спустио сам се“:pos:
да заклучиме:
-кој го ОТВОРИ универзитетот?
-кој го ПРИЗНА (претпоставувам се работи за признавање на дипломи исл.)
или
Оној велепредваикот од Муртинои со неговите разбојници албански јазик воведоа на цела територија на Македонија (администрацијата на форумов може да настрада зошто не двојазичен алооооо се слушаме ли? законско решение е . Ќе дојде Тошката утре и како со документите ќе им каже законот е тоа што можам јас-се разбира за него закон е се што ќе му се нареди од ЕУСА- и сите до еден во казан!) значи:
-кој го СОЗДАДЕ решението
-кој го ПРИЗНА-бетонира решението?

Како и да е, само се докажува дека и двете партии се ГРОБАРИ на Македонија!

Не моеш така да трубиш нешто за што немаш доказ, клевета е.
Можеше во форма на прашање:
од доверливи извори на социјалните мреже се говори дека..... ?
Тогаш е прашање не е клевета така тврдат демократите!

...тоа ви е и целта да ги распарчите сите поголеми македонски партии во трошки, а од трошки леб не бидува, спротивно од тоа албанските партии се соединуваат и кога е во прашање албанска кауза се сплотени во една цела фурна леб и што во последно време се сомневам дека воопшто сте свесни како се меси леб, а штетата ја правите на Македонија.

Бијонсе сами се распаднаја пиле, од шо беа некадарни и од што му е скурчено на народот.
Наместо цела дебата на двата лика да биди проект спрема проект, тие одеја со стара позната игра на лични прозивки, скоро пцовки. Немаат разбирање за подобро, ни едниот ни другиот. Само за апатија и крадење. Толку досадни луѓе.

Добро е.
Апасиев беше главен.
Да не беше Апасиев ништо немаше од тоа што се случи да се случи.
Апасиев е виновен што ова дпне е такво какво што е.

ПС За оцрнување на Апасиев, Мицковски си го зема Бунтур.
Клиентилизмот на прво место како и секогаш.
Ајде еднаш да завршиме со тоа:

Според Владе и неговите истомисленици Апасиев и Левица се ВИНОВНИ затоа што:
-имаше шарена куртонијада во Македонија;
-се РЕДЕФИНИРАШЕ Македонија како држава;
-се прифати тиранската пљатформа;
-не им успеа референдумот на сдсСС и ДПсНЕ;
-се инсталира КВИСЛИНГ од Муртино на власт;
-се изведе државен удар на 27 Април-се воведе двојазичност како да се работи за федерација (па дури и во федерација е поинаку ама овде е Бог да чува!);
-затоа што УЧК беше во коалиција со ДПсНЕ со години;
-затоа што се донесе амнестија за воени злосторства на учкарите;
-затоа што во вљада на Мицика има министер со бугарски пасош;
-затоа што во Собрание на Македонија седници се водат на туѓ јазик а не на Македонски;
-затоа што во линчните документи Македонците станаа коси црти;
-затоа што пратеници 11 на број од колацијата на ДПсНЕ гласаа за промена на име Македонија и....;
-
-
-
да не должам за се што се одговорни сдсСС и ДПсНЕ а и се случува на Македонија е заради Левица и Апасиев!

Немојте да му речете на Владе ама слушнав дека Апасиев бил виновен и за војната во Украина, го наговорил Путин да одговори на нападите на НАТО и овој го послушал ! !

Убаво е за да земаат некоја пара за ширењето на пропаганда ама мислам дека се волонтери со испран мозок.

Колку биле јаки овие од Левица, па па па. Од 90та наваму мајка расплакаа на државата
Ne od 90ta navamu, ne si davajte tolku na vaznost. Od 2015, ama napravija steta troduplo povekje od site zaedno :toe:

Од 2015 до сега Левица и ја ..а мамата на државата.
Браво !

Ne od 90ta navamu, ne si davajte tolku na vaznost. Od 2015, ama napravija steta troduplo povekje od site zaedno :toe:
„Шарената револуција не беше предавничка, туку беше предадена“ - проф. д-р. Димитар Апасиев.

Ваква ментална гимнастика ни јас не можам да направам.

Се знае кој е на власт цело време така да правете си филмови со Левица...

Сериозно си веруваш на ова што го верглаш цело време ? Или само си butthurt оти ти или некој од твојата фамилија таман беше дојден 2015-16 на листата за вработување од партија во време на Грујо па шарената ви ги поремети плановите тоа да се реализира. Имам еден комшија ваков и уште ги криви Левица сега оти детето му отишло да работи во странство наместо администрација да го вдоми

Левица тие времиња беше ултра мала партија без некое големо влијание меѓу народот за од нејзе нешто да значи, дури и 2016 имаа само 10тина илјади глаасови на изборите. Според мене најголема одговорност за сите дешавки имаат пред се Дпмне како тогашна партија на власт, да не беа прислушкувањата и фасадите од стиропор немаше да им дадат толку ветер во грб адут на странците да ги уценуваат и бутнат „лесно“ од власт. Другото предавство е од Дуи и Албанците да не одат победник со победник ама ај од нив се очекува тоа

Трето според мене веројатно и главно е повторно Дпмне. Настрана амнестијата на хашките случаи што ја донесува сред лето во време на одмори, нелегалното прислушкување и перење на пари со преценети споменици на власт држеа и корумпирани политичари. Да тие истите политичари што покасно со договори за амнестија негонење им „позајмија“ пратеници и гласаа за уставните измени, да и сегашниот лидер на Дпмне Мицко е дел од таа багра што служи на надворешни сили вадеше масни ткива и немаше став во клучни историски моменти.

ПС. Сдсм не ги ни спомнувам погоре зошто тие се на исто рамниште со учките т.е душмани на државата

Сериозно си веруваш на ова што го верглаш цело време ? Или само си butthurt оти ти или некој од твојата фамилија таман беше дојден 2015-16 на листата за вработување од партија во време на Грујо па шарената ви ги поремети плановите тоа да се реализира. Имам еден комшија ваков и уште ги криви Левица сега оти детето му отишло да работи во странство наместо администрација да го вдоми

Левица тие времиња беше ултра мала партија без некое големо влијание меѓу народот за од нејзе нешто да значи, дури и 2016 имаа само 10тина илјади глаасови на изборите. Според мене најголема одговорност за сите дешавки имаат пред се Дпмне како тогашна партија на власт, да не беа прислушкувањата и фасадите од стиропор немаше да им дадат толку ветер во грб адут на странците да ги уценуваат и бутнат „лесно“ од власт. Другото предавство е од Дуи и Албанците да не одат победник со победник ама ај од нив се очекува тоа

Трето според мене веројатно и главно е повторно Дпмне. Настрана амнестијата на хашките случаи што ја донесува сред лето во време на одмори, нелегалното прислушкување и перење на пари со преценети споменици на власт држеа и корумпирани политичари. Да тие истите политичари што покасно со договори за амнестија негонење им „позајмија“ пратеници и гласаа за уставните измени, да и сегашниот лидер на Дпмне Мицко е дел од таа багра што служи на надворешни сили вадеше масни ткива и немаше став во клучни историски моменти.

ПС. Сдсм не ги ни спомнувам погоре зошто тие се на исто рамниште со учките т.е душмани на државата
Da da, standard muabet, mi gi zaebaja site planoj za na rabota i zatoa :facepalm: .
I prati malce sto pisuvam, sekogas naglasuvam oti vas treba da vi se crta od sto ste pokiticki nepismeni. Sarenite kurtoni sega blagonadezni levicari. A pogolem saren kurton od liderot vas nema, fakti se toa, lesno proverlivi.
Ima odgovornost VMRO, da tocno. Trebase da vi gi isturat bubrezite po ulici, da ve rusat od kjotek. Ako nisto drugo nemase severdjani da bidime, bas ona za so sega najmnogu skokate i so vi preci. I site srekjni i zadovolni.
Автоматски споено мислење:

Се знае кој е на власт цело време така да правете си филмови со Левица...
Tolku razbiras i ti nekoj raboti tuku aj, standard levicar, nisto novo tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom