Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Bas me interesira forumskite dpmneovski botovi sto ke kazat na ova, ete im go koalicioniot partner vlen. Dzabe im pomognaa da zemat eden kup opstini, za vozvrat ke go dobijat od trite najgolemoto
Дпне беа смотани, наместо да ги бранат македонците во западна Македонија, ова е сега порака до дпне дека мора нова територијална поделба, со албанците соработка е невозможно и македонците си тргаат по свој пат со свои општини.

Ostaj sega to kako se dozivuvam, temava ne e toa kako se dozivuvam jas, tuku so ocekuvam od apsolutniot pobednik na lokalnite izbori...Jas kazuvam so ocekuvam od zavetnive lavoj, verni sledbenici na Bilal Chakalarov od Tetovo...
Aaaa ne mozi taka, ne mozi ti da me klasificiras kako ke ti prdni i toa bez niti edna potkrepa za toa, a za tebe da kjutis. Ajde ne bidi pritaen sarenokurgonec ili po novo Levicar.
P.s Tie sto gi glasale i im dale doverba na ovie izbori, nivnite ocekuvanja se bitni, ne tvoite. Ti ke si baras otcet od tie koi ti si gi glasal. Ovie im vetija regionalna deponija i ljugeto si gi izglasaa pokraj drugoto i za toa, i ako ne ja napravat tie ke imaat pravo da im baraat otcet zosto ne e napravena, ne Ti. Ti ke si kjutus. Demokratija jbg :toe:
Ali mozis da se zalis, tvoe demokratsko pravo ;)

Последно уредено:
Дпне беа смотани, наместо да ги бранат македонците во западна Македонија, ова е сега порака до дпне дека мора нова територијална поделба, со албанците соработка е невозможно и македонците си тргаат по свој пат со свои општини.

I Sds vaka kako Dpmne im sluguvase na uckarobalistickite partii pa vidovme do kaj stignaa, izgleda nisto ne naucija od nivnite greski.

I Sds vaka kako Dpmne im sluguvase na uckarobalistickite partii pa vidovme do kaj stignaa, so vakvi politiki ke dobijat kazna na naredni parlamentarni izbori.
Точно но и народот тука треба сам да си помогне, одиш го тераш да гласа за влен а за возврат ништо, епа Кичевчани камења на улиците на излезите кон зајас, албанец градоначалник само во конакот на Ахмети.

Карајте ми шо сакате прајте ама прашање на време е кога че немаме никакво право на глас ние македонците - каурите. :)

Не се гласаше промена на име на улица!
Утувете веќе еднаш!
Толку беа во крадење заглавени, што буквално ги имаа сите у рака, таму у парламент!
Се гласаше на референдум, кој беше НЕУСПЕШЕН
Разбираш што е неуспешен, така?
Само со задолжителен референдум може тоа да помине, Собрание неможе да одлучува за тие работи..
Сте го читале ли вие Уставот воопшто?

Член Број 1 гласи
„Република Македонија е суверена, самостојна, демократска и социјална држава. Суверенитетот на Република Македонија е неделив, неотуѓив и непренослив.“

Владата на муртинскиот одлучи да распише референдум, кој може да биде само ЗАДОЛЖИТЕЛЕН по уставни прописи

Бидејќи член 73 вика
„Одлуката на референдумот е усвоена, ако за неа гласало мнозинството од избирачите кои гласале, доколку гласале повеќе од половината од вкупниот број избирачи.“

Тоа значи дека референдумот е Н-Е-У-С-П-Е-Ш-Е-Н

Никаде во Устав не стои дека има референдум од консултативен карактер,ниту може да има, што значи дека они тоа си го измислија и го прогласија за таков неуставно.
Што значи, тие што не излегле да гласаат го направиле референдумот неуспешен, тоа е крај на приказната од правна гледна точка и немој више да досаѓате за тој референдум.

Тоа у превод значи, кој го ебе народот, ние ќе си го решиме тоа во Собрание
Зошто они тоа го одлучија така да го направат, треба нив да си ги прашате
Отчет од комуњарата,ш.иптараната и од луѓето на Мијалков да барате

Е сега, зошто до денес ниту Левица, ниту Дпмне , ниту Сдс не се дрзнаа да соберат 150.000 гласови за да има одново задолжителен референдум со кој би се вратило името, исто треба нив да си ги прашате..

Бидејќи во Член 73 исто стои дека :
„Собранието е должно да распише референдум кога предлог ќе поднесат најмалку 150.000 избирачи. Одлуката донесена на референдумот е задолжителна.

На крај на денот, таа одлука да се решава тоа во Собрание, при претходно НЕУСПЕШЕН референдум е ПРОТИВУСТАВНА и е мање битно кој што гласал таму

Многу правници се повикуваат на членот кој на Собранието му дава право да го менува уставот, но кога се работи за суверенитет, граѓаните се тие кои имаат збор

Член број 2 гласи
„Во Република Македонија суверенитетот произлегува од граѓаните и им припаѓа на граѓаните.

Крај на приказната

Дали сега рaзбирате Птицо птицосана дека ВМРО овозможи за тоа да биде денес толкувано како неуставно?
Знаеш ли дека тоа е единствениот наш адут за да си го вратиме името на меѓународна сцена?
А?

Значи Левица во главниот град на Македонија со доминантно македонска православна популација ви стави Санџаклија муслиман за кандидат? Тоа ниту СДСМ која е социјал-демократска и либерлна партија не го направила.

И како сега вие што се декларирате за големи каури и што плукате тука на форумот по муслиманите ќе одите и ќе гласате за муслиман и ќе му забиете нож на каурот Орце? Не прашувам саркастично :D

Може некој одговор?

Бар од тебе не очекував дека не можеш да распознаеш кога некоја вест е кликбејт фејк вест наменета за 70% од штабските пациенти во Македонија што се на умствен ранг на мајмунот Чита од Тарзан.

Прегледај го приврзокот 458603
Прегледај го приврзокот 458604

Истата слика е објавена во јули од страна на ВЛЕН.
Ниту преговара Левица со шпоните, нити ќе преговара. Резултатите од вториот круг ќе ти го докажат тоа, Орце ќе има 100 пати повеќе гласови во шпонските општини. Не ти смета јавно постирана негова слика со учкарот Меџити, ама Димса го праќал Хактан да моли кај ДУИ...
Ова ти е вест за ретарди исто како муабетите дека Левица била во коалиција со ДУИ во советите изминативе години и лапале директорски места. Кои црни директорски места, каква црна коалиција, вести за пензионерите да се плашат од wошата Левица.

Што те натера да се отселиш од Македонија? Сигурно е Димче, не се двете партии близначки од лажни патриоти и умрените муртинци од Бихачка.
Брату, зачувај си го постов и памти го кога на куртонот ќе му бидат разголени срањата

Јас бев тој што во него се крстеше, ако си ми ги прател одговорите
За после некое време да дознаам многу работи

Ве врти околу малиот прст

Владе... не можам по сто пати исти ствари да пишувам... стварно не можам, еве ти признавам на кондиција ме фаќаш.

Инаку филмот ми е гледан мене, и на секој со 5 мозочни клетки како и зошто почна таа револуција...
Ене не оди подалеку од Србија...
Скоро ист филм се прикажува, нешто као римејк на Блејд Ранер!
Од убавини почнуваат такви ствари инаку :oops:
Pa zatoa vo prethodnite postovi napisav toa sto napisav. I sto pati prethodno ama djabe. Mozi go imas gledano filmot ama ne si go sfatil.
Ajde vaka pak oti povtoruvanjeto e majka na znaenjeto.
Rusenoto se gradi, parite se pecalat, ukradenoto se vrakja. Ajde odi vrati go imeto da te vidam. Samo nemoj da se izbacis so onoj genijalen plan so dopis do OON.
Srbija mi ja sporedvas, kopi paste sarena revolucija, bukvalno, i ja koristis kako argument. Daj ne zaebavaj.
Nema pravda, nema mir rabotata :pos:
Daj potsetime kako toa nema pravda nema mir zavrsi kaj nas?

Значи Левица во главниот град на Македонија со доминантно македонска православна популација ви стави Санџаклија муслиман за кандидат? Тоа ниту СДСМ која е социјал-демократска и либерлна партија не го направила.

И како сега вие што се декларирате за големи каури и што плукате тука на форумот по муслиманите ќе одите и ќе гласате за муслиман и ќе му забиете нож на каурот Орце? Не прашувам саркастично :D

Може некој одговор?
Јас би гласал и за Албанец, не само за градоначалник туку и за премиер и претседател кога пред се би ги гледал интересите тука а не на Косово како што правеше бугар османов.

Рацете да им се исушат на оние што гласаа и ќе гласаат за качак,при Македонец на листа.А оние што ги тераат на тоа,пута 10. Гратис клетва од мене за лаку ноќ:love:

,,Сумирано, ѕвездите изгледа повеќе се наклонети на кандидатот роден на 16 јули 1996, бидејќи планетарните позиции нагласуваат емпатија, комуникација и интуитивна стратегија - токму тие својства што може да ја мобилизираат јавната поддршка во момент на изборен притисок. Лавот ќе има блескав настап, но Ракот ќе го почувствува пулсот на граѓаните."

...предвиде Кајгана, демек астролошки, ѕвездите се криви!

Брату, зачувај си го постов и памти го кога на куртонот ќе му бидат разголени срањата

Јас бев тој што во него се крстеше, ако си ми ги прател одговорите
За после некое време да дознаам многу работи

Ве врти околу малиот прст
Од кој разбра некои работи од тие 20-30 шо се скараа и заминаа и по цели денови плукат по социјални мрежи ?
Не се сјајни , далеку од тоа , имат многу грешни потези и тоа сигурно , ама за разлика од другите на политиката сцена кај нас се далеку далеку поарни.

Од кој разбра некои работи од тие 20-30 шо се скараа и заминаа и по цели денови плукат по социјални мрежи ?
Не се сјајни , далеку од тоа , имат многу грешни потези и тоа сигурно , ама за разлика од другите на политиката сцена кај нас се далеку далеку поарни.
Јас пишав и некои други работи, ако ги прочита, ќе разбереш меѓу редови

Цвиќерашот не го подржувам ни под разно бидејќи се решил да сади краставици со лајна кои прогласуваат странски ентитети во веќе дефинирана држава.

Но, за разлика од сите мои истомисленици околу тоа, јас не трчам кај комунистот кој се декларира како анти-западен а во програмата на неговата партија ги нуди истите тие работи за кои он наводно е против.

Збори ми за лицемерие..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom