Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Левица мора да почне да делува на терен. Со фејсбук политика тоа е максимумот.

Во Струмица советник, во Радовиш два. Во Гевгелија исто така влезе во советот. Нема да имаат влијание али се надевам тоа ќе му биде поттик на Апасиев да обрне внимание. Дојди, напрај некоја трибина некој говор. Запознај се со луѓето, презентирај нешто, отвори штаб.

Сама така може да напредува. 2ипол години има до парламентарни, доволно за значаен резултат ако излезе од Скопјето.
Za da deluva na teren, treba da go primeni principot na drugite partii i da stane ko niv. So toa kje gi izgubi ovie sea, koj generalno gi glasaat bez da ocekuvaat niso za vozvrat.

Не ми одговори на прашањето....Чекам конкретен одговор!!!
Под наши мислам нашите партии, дпне главен виновник како власт оти немало договор и службите не работеле, исто и сдс во едно село 70 гласа има за дуи од Македонци.
Нашите под ова разбирам, што се мене за нешто ми се нафрлаш не разбирам.

гласови за градоначалници vs. парламентарни 2024

ВМРО - 416 325 / 436 036 (-4,5%)

СДСМ - 172 090 / 154 687 (+11,2%)

ЛЕВИЦА - 67 586 / 68 663 ( -1,5%)

ЗНАМ - 22 098 / 56 277 (-60,7%)

локални 2021 прв круг vs. локални 2025 прв круг

ВМРО - 320 300 / 416 325 (+30%)

СДСМ - 266 595 / 172 090 (-35%)

ЛЕВИЦА - 18 328 / 67 586 (+269%)

МАКСИМ / ЗНАМ - 15 164 / 22 098 (+46%)

Последно уредено:
Мицко очекува гласови за Кичево од господинот Изет Меџити :pos:
Мицко нема што да чека гласови од Изет Меџити, Кичево е голем тест за Албанците, дали ќе ја потврдат нашата теза дека се крајно затуцани или ќе не дематираат и ќе докажат дека се попаметни од тоа што ние ги сметаме а тие се осеќаат крајно навредени кога ги сметаме за глупо затуцано племе. Овој Лимани веќе кажа дека не сака да дава подршка на човек што се слуша на снимките, да видиме рајата што ќе каже.

Мицко нема што да чека гласови од Изет Меџити, Кичево е голем тест за Албанците, дали ќе ја потврдат нашата теза дека се крајно затуцани или ќе не дематираат и ќе докажат се попаметни од тоа што ние ги сметаме а тие се осеќаат крајно навредени кога ги сметаме за глупо затуцано племе.
Ќе си гласаат за албанец како попчиња.

Глуп е системот за локална власт. Џабе гласаш градоначалник ако мнозинство во советот е друга партија. Автоматски мртва граџевина од општина. Тоа мислам ќе се деси или во Центар и/или во Карпош. Незнам дали е возможно и логично народ да бира совет а совет градоначалник или нешто слично.
Centar e najverojatno dogovoren deal, taka da ne e problem so sovetncite.

Vo pricnip nikad ne bilo problem, tradicionalnite partii lesno gi peglaat odnosite tamu, a se slucuvalo i da otkupat nekoj sovetnik. Problem e koga e outsajder vo igrata, kako danela ili amar da receme.

Ќе си гласаат за албанец како попчиња.
јас тоа не го негирам, ама да го избереш Дехари треба да си надвор од умот, во друга прилика нека не се лутат кога читаат дека ги сметаме за племе со пречки во развој.

јас тоа не го негирам, ама да го избереш Дехари треба да си надвор од умот, во друга прилика нека не се лутат кога читаат дека ги сметаме за племе со пречки во развој.
Да но нашите што влегоа во оваа игра како може да се толку наивни, јас не разбирам зошто ниедна влада од дпне не се повика на референдумот од 2004 и да се седне да се разговара за поправична поделба него оваа.
Мултиетнички општини не функционираат само омраза прават.

Вмровци у Тетово слават Голема Албанија - масло на платно

Прегледај го приврзокот 458543
само за нив,

211028-koga-zhivotot-ti-pokazhuva-sreden-prst-vrati-mu-so-dva.jpg

Да но нашите што влегоа во оваа игра како може да се толку наивни, јас не разбирам зошто ниедна влада од дпне не се повика на референдумот од 2004 и да се седне да се разговара за поправична поделба него оваа.
Мултиетнички општини не функционираат само омраза прават.
нашите ништо не губат со тоа што губи ДУИ, не знам како не ти е јасно,
Гледам го повторуваш често тоа поправична поделба, не знам како е, ама претпоставувам дека за тоа треба бадинтер, нема шанси да помине, до тоа не требаше да дојде, сега бадијала е да се повторува или да го обвинуваш некој политичар кој 2004 бил дете.
И да, во право си за последниот дел Мултиетнички општини не функционираат само омраза прават, тоа е голем проблем, за кој што порано или подоцна треба да се разговара, зашто ова моментално е крајно глупо, имаме слуачј локални избори каде треба да се дискутира за проекти за развој овде ние имаме случај националистичка реторика посебно од ДУИ.

ЗНАМ на изборите лани во Карпош имаше околу 3.000 гласа, а Гром само 900, сега Гром за советници има речиси 4.000 гласа, а ЗНАМ едвај 1.200.

нашите ништо не губат со тоа што губи ДУИ, не знам како не ти е јасно,
Гледам го повторуваш често тоа поправична поделба, не знам како е, ама претпоставувам дека за тоа треба бадинтер, нема шанси да помине, до тоа не требаше да дојде, сега бадијала е да се повторува или да го обвинуваш некој политичар кој 2004 бил дете.
И да, во право си за последниот дел Мултиетнички општини не функционираат само омраза прават, тоа е голем проблем, за кој што порано или подоцна треба да се разговара, зашто ова моментално е крајно глупо, имаме слуачј локални избори каде треба да се дискутира за проекти за развој овде ние имаме случај националистичка реторика посебно од ДУИ.
Немора да се повикуваме на случувањата од 2004, едноставно нова територијална поделба, каде што ќе има мир а не освојување на територии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom