Логикава со изгубените гласови им е, мене ме дупеа у гз, ама на другар му го пушеше една грда и дебела. Само за нив важи намалената излезеност, за сите други не важи и тие имаат значителен пад на гласовите. Класичен делулу потег од страна на антипатичната Чупевска.
Сдс мора да сфатат дека Заев им ја закопа партијата, им ја уништи. Таа екипа со Венко, со Кочо, со Димитров и Заев мама им еба. Па и во Сдс има луѓе што не сакале продажба на цела држава и нација. Затоа сеа ќе измислуваат топла вода на ФБ. Едвај 150к гласови, дебакл.
А тука е и најголемиот проблем, што никој не го кажува тоа јавно. Јас се кладам дека било кој да дојде на чело на Сдс и да почне да јаде гомна дека политиките на партијата биле утнати, дека тоа раководство било грешка што направиле такви потези (тука пишувам ако се политички коректни, може да кажат ја продадоа Македонија), Сдс ќе добие минимум 100к гласови назад за 2 години.
Ама нема тоа да го направат, пошто во моментов тие што се во Сдс се тешки дебили и потрчковци од времето на Заев.