Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Колку време помина од договорот што го направи Урсула со Трамп?

US demands EU dismantle green regulations in threat to trade deal​

The US is demanding the EU water down parts of its green legislation just months after agreeing a tariff pact to avoid an all-out transatlantic trade war.

According to a US government position paper seen by the Financial Times, Washington has asked Brussels to scrap requirements for non-EU companies to provide 'climate transition plans'.

It has also demanded that the bloc change environmental legislation on supply chains to exclude US companies and others from 'countries with high-quality corporate due diligence'.

The move is part of a wider bid by Washington to push countries, financial institutions and businesses to roll back their climate change policies, using international forums ranging from the World Bank to stock market regulators.

Ти си слепец, ништо не можиш да видиш. Оди во комитет нека ми ти кажат што треба да проповедаш.
Ти што сакај верувај си, тоа си е твое.
Секако. :D

Оди коцни на гугле: Tren de Aragua.

Под Бајдено кога беа отворени границите огромен број на илегалци влегоа во САД. Tren de Aragua се појави од 2020та па навака. Ако мислиш дека картелите и Мадуро нема да ја искористат таа шанса за да внесат голем број на агенти во САД, имам мост во Бруклин да ти шитнам.

До Мадуро е.
Не требаше да има најголеми резерви на нафта у свет.
Венецуела тргува нафта преку долари. Машината за принтање долари е во САД, нема потреба да се војува за нивната нафта, веќе е под контрола на САД.

Ако сакаат да променат валута за трговија на нафта, тогаш е контра интересите на САД.

Венецуела ги интересира од геополитички аспект. Аргентина ја држат со онаа будалетината Милеи па сега и венецуела ја сакаат. На Миле му дадоа скоро 20 милијарди инјекција.

Последно уредено:
Оди коцни на гугле: Tren de Aragua.

Под Бајдено кога беа отворени границите огромен број на илегалци влегоа во САД. Tren de Aragua се појави од 2020та па навака. Ако мислиш дека картелите и Мадуро нема да ја искористат таа шанса за да внесат голем број на агенти во САД, имам мост во Бруклин да ти шитнам.

Секако :D

А овој Мадуро е Осама на картелите така? Од Аргентина па до Мексико така?

Лелеј еј. Трамп дојде и одма Мадуро и агентите.

Пријателе. Мене да ме стават за претседател на Венецуела, истово ова ќе го напишеш за мене.

Претходно беа Кинезите и Канада со фентанилот. Па Мекссико и Кина со фентанилот. Сега Мадуро е пази мајката. Тоа што цела елита шмрче бело во Сад а и цел свет. И за тоа Мадуро е криф :LOL:

Ебати теорииве еј. Фали уште да испадне Гренланд дека е крив што има снег.

Пријателе. Мене да ме стават за претседател на Венецуела, истово ова ќе го напишеш за мене.
Ако ги правиш истите постапки, да.

Мост имам за продавање Бруклин, 50 евра, си заинтересиран?
Да видиме кој тоа навистина управува со САД...и зашто во и со САД се‘ е исто после секои нивни избори, после кои доаѓа „нова администрација„:
Чим се е исто после избори, каде е USAID?

Многу површно разбирање на американска политика. Затоа и на тоа дереџе сме во Македонија. Продолжете со исто темпо...

Ако ги правиш истите постапки, да.

Мост имам за продавање Бруклин, 50 евра, си заинтересиран?
Чим се е исто после избори, каде е USAID?

Многу површно разбирање на американска политика. Затоа и на тоа дереџе сме во Македонија. Продолжете со исто темпо...

„Игра за публика„ мора да постои, за да може рајата да живее во заблудата дека гласала за вистинскиот кандидат, а кандидатот „као„ делува во корист од рајата, согласно неговата предизборна програма и ветувања.

Туку...наместо да се повикуваш на исклучоци попут USAID, што мене не ми значи ништо, ајде посочи која е неменливоста во американската политика „кон надвор„, која (политика) се практикува најмалку од II светска војна па до денес...

Дури и на Маркс и Ленин им беше појќе од јасно кој го води Светов во нивното време...

„Игра за публика„ мора да постои, за да може рајата да живее во заблудата дека гласала за вистинскиот кандидат, а кандидатот „као„ делува во корист од рајата, согласно неговата предизборна програма и ветувања.

Туку...наместо да се повикуваш на исклучоци попут USAID, што мене не ми значи ништо, ајде посочи која е неменливоста во американската политика „кон надвор„, која (политика) се практикува најмалку од II светска војна па до денес...

Дури и на Маркс и Ленин им беше појќе од јасно кој го води Светов во нивното време...
Не ти значи ништо 7 милиони долари годишно што идеа за финансирање на транџи и лгбт во Македонија? Ова на цела Македонија треба да и значи нешто, не само тебе. Освен ако си про транџи и лгбт.

Ова се вика moving the goal post. Прво напиша се е исто, сега абе прават различни работи за рајата да живеела во заблуда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom