Justae Verum
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 2.934
- Поени од реакции
- 3.429
Природно си глуп или тренираш?Да да баш се жалеа едни двајца педери пред некој ден, вика нема пари од USAID почнавме пички да бркаме. Живот јебига.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Природно си глуп или тренираш?Да да баш се жалеа едни двајца педери пред некој ден, вика нема пари од USAID почнавме пички да бркаме. Живот јебига.
Природно си глуп или тренираш?
Намали со тренингот, природно си глуп.Колку и да тренирам неможам со Јузе мастерот. Ајде збори ми уште како Епстин со педофилијата не ти бил примарен да се реши, а ти било USAID за истото. Зборими жити се, многу ми е убаво да те читам.
Намали со тренингот, природно си глуп.
епстин е мртов, закопан и го мочаат кучињата. Ако ти беше толку за децата, 300,000 беа трафикирани под Бајден, ама тебе не те интересира за нив, не ни ги спомна. Ебате Van Lok на шаховска рокада.
А за USAID ми беше примарно затоа што имам голем дел пријатели и роднини во Македонија.
Миле Пила???Венецуела ги интересира од геополитички аспект. Аргентина ја држат со онаа будалетината Милеи па сега и венецуела ја сакаат. На Миле му дадоа скоро 20 милијарди инјекција.
Не ти значи ништо 7 милиони долари годишно што идеа за финансирање на транџи и лгбт во Македонија? Ова на цела Македонија треба да и значи нешто, не само тебе. Освен ако си про транџи и лгбт.
Ова се вика moving the goal post. Прво напиша се е исто, сега абе прават различни работи за рајата да живеела во заблуда.
Suštinski se menuva. Nastapuva nova faza, faza na zasilen avotkratizam i (ušte pogolem) korumpiran kapitalizam, vo koi bogatite ke stanat pobogati a ostanatite posiromašni. Ova e na nekoj način završna fatza na neoliberalizmot.Суштински, американскиот модел на капитализам не е промент кога е во прашање американската политка „за внатрешна употреба„, а буквално исто е и со нејзината политика „за надвор„, сведена на бомбардирање на сите држави и народи кои нејќат да го „прифатат„ американскиот „начин на живот„, кој е, нели, најбољи во целата Вселена.
Какви црни 300.000 не лупај глупости, никад не се десило тоа. Кажи ми како им се подобри животот на твоите во Македонија кога се затвори USAID?
Пак тој менталитет, не завршувале во твој џеб и ти си бил имун на таа идеологија. Тие програми одат на децата бе пиле, тие пари потплатуваат за вметнување идеологија низ основни училишта, за протести, за невладини што им го перат мозокот на младината. Дел од тие одат на новинари што после тоа ја штитат таа идеологија во вести, весници и слични медиуми.Во „нашата земјата„ доаѓаат пари од сите страни во мерка/количина што ни власта веќе не може (или нејќе) да ги контролира.
Тие 7 милиони кои ги споменуваш, мене лично не ме засегаат, оти не завршуваат во мојот џеб, а уште помалку ме засегаат „идеологии„ во типот на ЛГБТЉЊПШ+/-...
И да, се‘ е исто со американската политика, небитно која фаца е официјален претставник на државата/власта во САД. Тоа што некоја тазе избрана и поставена власт сторила гест кој е потполно небитен и без никакво пошироко влијание, не значи дека избирачите на таа власт треба да паднат на задник ради „ефикасноста„ постигната со такви небитни и маргинални „дела„.
Суштински, американскиот модел на капитализам не е промент кога е во прашање американската политка „за внатрешна употреба„, а буквално исто е и со нејзината политика „за надвор„, сведена на бомбардирање на сите држави и народи кои нејќат да го „прифатат„ американскиот „начин на живот„, кој е, нели, најбољи во целата Вселена.
USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.Не ти значи ништо 7 милиони долари годишно што идеа за финансирање на транџи и лгбт во Македонија? Ова на цела Македонија треба да и значи нешто, не само тебе. Освен ако си про транџи и лгбт.
Ова се вика moving the goal post. Прво напиша се е исто, сега абе прават различни работи за рајата да живеела во заблуда.
Пак тој менталитет, не завршувале во твој џеб и ти си бил имун на таа идеологија. Тие програми одат на децата бе пиле, тие пари потплатуваат за вметнување идеологија низ основни училишта, за протести, за невладини што им го перат мозокот на младината. Дел од тие одат на новинари што после тоа ја штитат таа идеологија во вести, весници и слични медиуми.
Многу еднодимензионални размислувања имаш за американска политика.
USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.Ќе
Ние си имавме Мила Царовска домашен производ за ЛГБТ и транџите.
Епа некој ја спонзорираше Мила. USAID не е US AID (американска помош), туку е кратеница од United States Agency for International Development. Интересна игра на зборови нели, за да се прикрие точната цел на агенцијата.USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.
Ние си имавме Мила Царовска домашен производ за ЛГБТ и транџите.
Ебате Van Lok на шаховска рокада.