Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Да да баш се жалеа едни двајца педери пред некој ден, вика нема пари од USAID почнавме пички да бркаме. Живот јебига.
Природно си глуп или тренираш?

Природно си глуп или тренираш?

Колку и да тренирам неможам со Јузе мастерот. Ајде збори ми уште како Епстин со педофилијата не ти бил примарен да се реши, а ти било USAID за истото. Зборими жити се, многу ми е убаво да те читам.

Колку и да тренирам неможам со Јузе мастерот. Ајде збори ми уште како Епстин со педофилијата не ти бил примарен да се реши, а ти било USAID за истото. Зборими жити се, многу ми е убаво да те читам.
Намали со тренингот, природно си глуп.

епстин е мртов, закопан и го мочаат кучињата. Ако ти беше толку за децата, 300,000 беа трафикирани под Бајден, ама тебе не те интересира за нив, не ни ги спомна. Ебате Van Lok на шаховска рокада.

А за USAID ми беше примарно затоа што имам голем дел пријатели и роднини во Македонија.

Намали со тренингот, природно си глуп.

епстин е мртов, закопан и го мочаат кучињата. Ако ти беше толку за децата, 300,000 беа трафикирани под Бајден, ама тебе не те интересира за нив, не ни ги спомна. Ебате Van Lok на шаховска рокада.

А за USAID ми беше примарно затоа што имам голем дел пријатели и роднини во Македонија.

Какви црни 300.000 не лупај глупости, никад не се десило тоа. Кажи ми како им се подобри животот на твоите во Македонија кога се затвори USAID?

Венецуела ги интересира од геополитички аспект. Аргентина ја држат со онаа будалетината Милеи па сега и венецуела ја сакаат. На Миле му дадоа скоро 20 милијарди инјекција.
Миле Пила???

Последно уредено:
Не ти значи ништо 7 милиони долари годишно што идеа за финансирање на транџи и лгбт во Македонија? Ова на цела Македонија треба да и значи нешто, не само тебе. Освен ако си про транџи и лгбт.

Ова се вика moving the goal post. Прво напиша се е исто, сега абе прават различни работи за рајата да живеела во заблуда.

Во „нашата земјата„ доаѓаат пари од сите страни во мерка/количина што ни власта веќе не може (или нејќе) да ги контролира.

Тие 7 милиони кои ги споменуваш, мене лично не ме засегаат, оти не завршуваат во мојот џеб, а уште помалку ме засегаат „идеологии„ во типот на ЛГБТЉЊПШ+/-...

И да, се‘ е исто со американската политика, небитно која фаца е официјален претставник на државата/власта во САД. Тоа што некоја тазе избрана и поставена власт сторила гест кој е потполно небитен и без никакво пошироко влијание, не значи дека избирачите на таа власт треба да паднат на задник ради „ефикасноста„ постигната со такви небитни и маргинални „дела„.

Суштински, американскиот модел на капитализам не е промент кога е во прашање американската политка „за внатрешна употреба„, а буквално исто е и со нејзината политика „за надвор„, сведена на бомбардирање на сите држави и народи кои нејќат да го „прифатат„ американскиот „начин на живот„, кој е, нели, најбољи во целата Вселена.

Суштински, американскиот модел на капитализам не е промент кога е во прашање американската политка „за внатрешна употреба„, а буквално исто е и со нејзината политика „за надвор„, сведена на бомбардирање на сите држави и народи кои нејќат да го „прифатат„ американскиот „начин на живот„, кој е, нели, најбољи во целата Вселена.
Suštinski se menuva. Nastapuva nova faza, faza na zasilen avotkratizam i (ušte pogolem) korumpiran kapitalizam, vo koi bogatite ke stanat pobogati a ostanatite posiromašni. Ova e na nekoj način završna fatza na neoliberalizmot.
Ima dobar tekst za padot na neolib i pričinite za toa. Na krajot e del za to što ne čeka

Defeated by reality

Pa ako imaš vreme.

Za nadvorešnata politika doprva ke vidime. Izgleda kako SAD da vlaguva vo faza na izolacionizam, no nekoi potezi odat i vo sprotivna nasoka. Ne možat tuku tako svetot da i go prepuštat na KIna i nejziniot blok. Se obide Tramp da ja podmiti Rusija, da dozvoli da go zadržat Krim i nešto od UKR, no toa ne uspea. USAID ne e samo podrška na gej i trans, dosta državi dobivaa humanitarna pomoš, hrana, lekovi, bolnici, itn. Sega koga toa go nema ke go nema i američkoto vlijanie vrz tie državi.

Какви црни 300.000 не лупај глупости, никад не се десило тоа. Кажи ми како им се подобри животот на твоите во Македонија кога се затвори USAID?

The Biden-Harris administration has lost track of more than 320,000 migrant children who crossed the border without parents, according to a shocking new report.

Untold numbers of the children — who were released into the US to “qualified sponsors” — are now at risk of sex trafficking, forced labor and other forms of exploitation, a Homeland Security Inspector General’s report released Monday said.

As of May 2024, there are 291,000 migrant children who arrived in the US as unaccompanied minors who were set free and never given a date to appear in immigration court — meaning there is no way to track their whereabouts.

Во „нашата земјата„ доаѓаат пари од сите страни во мерка/количина што ни власта веќе не може (или нејќе) да ги контролира.

Тие 7 милиони кои ги споменуваш, мене лично не ме засегаат, оти не завршуваат во мојот џеб, а уште помалку ме засегаат „идеологии„ во типот на ЛГБТЉЊПШ+/-...

И да, се‘ е исто со американската политика, небитно која фаца е официјален претставник на државата/власта во САД. Тоа што некоја тазе избрана и поставена власт сторила гест кој е потполно небитен и без никакво пошироко влијание, не значи дека избирачите на таа власт треба да паднат на задник ради „ефикасноста„ постигната со такви небитни и маргинални „дела„.

Пак тој менталитет, не завршувале во твој џеб и ти си бил имун на таа идеологија. Тие програми одат на децата бе пиле, тие пари потплатуваат за вметнување идеологија низ основни училишта, за протести, за невладини што им го перат мозокот на младината. Дел од тие одат на новинари што после тоа ја штитат таа идеологија во вести, весници и слични медиуми.

Многу еднодимензионални размислувања имаш за американска политика.

Не ти значи ништо 7 милиони долари годишно што идеа за финансирање на транџи и лгбт во Македонија? Ова на цела Македонија треба да и значи нешто, не само тебе. Освен ако си про транџи и лгбт.

Ова се вика moving the goal post. Прво напиша се е исто, сега абе прават различни работи за рајата да живеела во заблуда.
USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.
Ние си имавме Мила Царовска домашен производ за ЛГБТ и транџите.

Пак тој менталитет, не завршувале во твој џеб и ти си бил имун на таа идеологија. Тие програми одат на децата бе пиле, тие пари потплатуваат за вметнување идеологија низ основни училишта, за протести, за невладини што им го перат мозокот на младината. Дел од тие одат на новинари што после тоа ја штитат таа идеологија во вести, весници и слични медиуми.

Многу еднодимензионални размислувања имаш за американска политика.

Како не ми текна порано...

Туку, што се однесува до финансирањето на „идеологијата„, не би рекол дека е нешто (по)широко пренесена во „нашата земјата„, дури и да е финансирана од USAID, затоа што баш и не гледам некоја медиумско-новинарска поддршка за истата, а уште помалку гледам дека е прифатена од овдешното население, небитно од која националност е.

Обиди за наметнување на „идеологијата„ имаше, дури и од страна на власта, посебно од припадници на партија кои себе си се гледаат за „лево-прогресивно граџанство„, сведени на „натурање„ на новокомпонирани типови на луѓе („џендери„, родител 1„ и „родител 2„), но исто така имаше и реакции на тие забегувања.

Американската политика пак, е „самоописна„ и доволно проста и за неа не вреди да се арчи времето.

USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.Ќе

Плочки и санитарија по школски ќенефи фрлаа кога требаше да се замачкаат очи. Носечка дејност им беше: пропаганда за меѓуетничка толеранција (што беше продавана на каурите) , борба со национализам (што беше продавана на каурите) и брлив феминизам и родови политики (што беше продаван на каурите) . Ниедна кампања од ваков тип немаа на некој од јазиците на заедниците, ни во било која муслиманска средина. Овие теми им беа резервирани исклучиво за нас.
Исто така фрлаа по некоја пара во серии од типот на Наше Маало, Фчерашни Новости и Фамилија Марковски секогаш кога ќе требаше каурот да се насочи кон гласање за СДС.

Година дена како ги секнаа и одеднаш интересот за овие теми го снема. Остана нешто ситно финансирано од ЕУ и Британија, ама кој попрво да лапне од таму.

Последно уредено:
USAID генерално во МК донираше по болници и училишна гарнитура.
Епа некој ја спонзорираше Мила. USAID не е US AID (американска помош), туку е кратеница од United States Agency for International Development. Интересна игра на зборови нели, за да се прикрие точната цел на агенцијата.

Сенатор Кенеди, 14 минути и 30 секунди, повели.

Ебате Van Lok на шаховска рокада.
2bf3b99e24c2006e6b4460a2ef02597f.gif

:D
Couple Flees Gun Violence in US—Now They’re Thriving in Europe (Албанија)

After experiencing a drive-by shooting in Kansas City, 37-year-old Sam Correll decided he was “just done” with the U.S. It was the summer of 2024, and 60 days later, he and his partner, 29-year-old Spencer Claiborne, had sold their home in Missouri and moved to Europe.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom