Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ни има фронт/ситуација каде масовно може да се употребуваат во војнава. Ама фактот што си ги исполнуваат обврските за извоз во исто време додека водат војна против САД и нато вазалите, зборува за состојбата и здравјето на руската воена индустрија, како и за способностите на планерите... Лагано си ги тапшаат западните и извезуваат во исто време.Со ова некои западни наративи се побиваат, а тоа е дека Русија неможе да произведува доволно Су-57ки. Според нив околу 30 имаат. Ама според последниве новости сметам дека се во доста поголем број.
1. Bobruk and his team had just completed 90-day rotation, basically on the zero line/gray area the entire time. Surviving this was almost a miracle. They now had just five days off (mostly still in Donetsk oblast) before heading back - the lack of manpower is that bad.
2. Units are all tiny now, on both sides. Bobruk’s team deploys mostly in pairs, and Russians come in ones or twos. ‘Even three soldiers together is already enough to almost guarantee a (FPV) drone strike,’ Bobruk said.
3. Armour has nearly disappeared from the battlefield. Tanks, IFVs and heavy vehicles are all but absent now. ‘We saw enemy armour literally three times total in 90 days,’ Bobruk said. ‘It’s only men now - just meat.’
Не ги акумулираат. Едноставно тоа оружје е застарено и непогодно на модерното боено поле со дронови.русите стварно престанаа да користат тенкови и други возила за напади, освен мотори. Сигурно го акумулираат тоа оружје што се произведува и ги екипираат сите единици за блиц криг.
Не ги акумулираат. Едноставно тоа оружје е застарено и непогодно на модерното боено поле со дронови.
Се додека не откријат некој "пеницилин" за дроновите, нема смисла да ги користат по догледно време.
Блицкриг е вече во историјата. За блиц треба да бидат изненадени. Сега мравка да помине, веќе знаат.нема друг начин да се добие војната освен со блиц криг. Нивните фабрики работат и го акумулираат оружјето некаде. Дали ги екипираат тие нови воени окрузи, или некаде се спрема за напад не можеме да знаеме.
Ги екипираат зад Урал за да не ги видат и после со нив накај Берлин.нема друг начин да се добие војната освен со блиц криг. Нивните фабрики работат и го акумулираат оружјето некаде. Дали ги екипираат тие нови воени окрузи, или некаде се спрема за напад не можеме да знаеме.
Ги екипираат зад Урал за да не ги видат и после со нив накај Берлин.
Ги екипираат зад Урал за да не ги видат и после со нив накај Берлин.
Воо мене ми одговараше дека во Купјанск русите силно губат.Купјанск готово? Кој пишуваше овде дека колабирале Русите таму, лошо поминале и дека немале напредок?
Воо мене ми одговараше дека во Купјанск русите силно губат.
Не е готово, ама натаму иде.
Пред 20 дена ситуацијата беше друга, ВСУ стабилно држеше пола и повеќе од Купјанск.
После некој од нивното началство реши да ги повлече поискусните за контранапад кај Доброполе и Родинске.
Уствари направија у водата дупка. Големи изгледи има дека Купјанск за 1 до 2 недели ќе го зачистат русите, а контранападот доле не успеа.
Ова не од маперите. Туку од еден од Ростов што е на фронт.В Купјанске контроль ВС РФ практически полныј. ВСУ выходјат группами в сторону Узловој.
штас зачистим, закрепимсја и МО сообштит официально
Додека Подољак не напише јас не верувам.Од ова што читав. Ќе биде побрзо од недела две. Веќе цела западна страна им ја превзеле и сега затвораат јужно.
Ова не од маперите. Туку од еден од Ростов што е на фронт.