Јеховини сведоци

• Креатор на темата Креатор на темата зунза
  • Време на започнување Време на започнување

Гласање,дали овие ванземаљци треба да шетаат по нашата планета или треба да се забранат со закон

• да се конвертираат во друга религија

Гласови: 1 10,0%
  • да се забранат

Гласови: 4 40,0%
  • да се отстранат од планетата

Гласови: 5 50,0%

• Вкупно гласачи
    10
Цркнете Јеховини сведоци !
дури и денес ве мразам,а таман осетив некое одмразуванје додека јадев бурек сабајле,ама Цркнете

Цркнете Јеховини сведоци !
дури и денес ве мразам,а таман осетив некое одмразуванје додека јадев бурек сабајле,ама Цркнете
Зошто кешбекот е сатанистичка работа за јеховините?

Па и тие практикуваат мрежен маркетинг? Не ми е јасно!

• Ми се допаѓа
Reactions: fuy
Да, ама ги делат бесплатно, а нема таму ништо лошо напишано, општо работи од библијата, без поделби на православие или католицизам....мислам дека разликата меѓу католици и јеховини сведоци е што католиците ја форсираат мајка божја, ете во Хрватска Госпа, а јеховините само христос...
Непостои ни христос ниту богородица кај сведоциве.

Само некој Јехова за нив е бог. Библијата им е само маска за да привлекуваат кај нив православни.

Да, ама ги делат бесплатно, а нема таму ништо лошо напишано, општо работи од библијата, без поделби на православие или католицизам....мислам дека разликата меѓу католици и јеховини сведоци е што католиците ја форсираат мајка божја, ете во Хрватска Госпа, а јеховините само христос...

Тоа што немаат „...ништо лошо напишано...„ е мамка за неупатени.

Хрватските римо-католици навистина ја ценат „госпа„ па дури ја поставуват пред Нејзиниот Син Христос, со што чинат грешка.

Римо-католиците се многу поблиску до православните отколку до „јеховистите„.

„Сведоците„ Го сметаат Христа Богочовекот само за човек, не и за Син Божји па ако е така...тогаш е причина повеќе да не бидат христијани ниту „под разно„. Кога би биле христијани, на било кој начин во нивното самоинемнување би требало да стои и „опис„ според кој би асоцирале на христијанска заедница.

Непостои ни христос ниту богородица кај сведоциве.

Само некој Јехова за нив е бог. Библијата им е само маска за да привлекуваат кај нив православни.

„Јехова„ е искривување на името со кое Бог им се обајвува на Евреите во Стариот Завет.

Кај Евреите, пишувањето се врши со согласки, а самогласките се вметнуваат меѓу согласките прилично произволно. Така, „Јахве„ се пишува како „Јхвх„ па според поновите толкувања на тоа име, не се чита како „Јехова„, туку како „„Јахве„,

Значи, „сведоците„ грешат дури и кога е нивниот бог во прашање...

• Вау
„Јехова„ е искривување на името со кое Бог им се обајвува на Евреите во Стариот Завет.

Кај Евреите, пишувањето се врши со согласки, а самогласките се вметнуваат меѓу согласките прилично произволно. Така, „Јахве„ се пишува како „Јхвх„ па според поновите толкувања на тоа име, не се чита како „Јехова„, туку како „„Јахве„,

Значи, „сведоците„ грешат дури и кога е нивниот бог во прашање...
Искрено не сакам да ги видам сведоциве, но добро е да се знае како да ги отфрлиш да не ти досаѓаат и тормозат.
Дали грешат или не грешат за мене се „банирани“ засекогаш.

• Ми се допаѓа
Искрено не сакам да ги видам сведоциве, но добро е да се знае како да ги отфрлиш да не ти досаѓаат и тормозат.
Дали грешат или не грешат за мене се „банирани“ засекогаш.
Бел ден да не видат,а ни ноќ,лешинари бедни,крлежи само гледаат да исцицаат енергија од некој

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom