Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
Сега „тие русите“ летале дронови на граница меѓу Германија и Данска. Претходно аеродром во Данска затворија така. Па Полска ја нападнаа со краткодометни ѓубре дронови што ги употребуваат за сатурација на ПВО-то. Па Романија ќе ја напаѓале (а тие лошите Унгарци велат дека Украинците спремаат нов фолс флаг). Итн, итн.
Дефинитивно Русиве почнуваат 3-та светска војна!

Е сега озбилно, не е ни дека западниве баш сакаат да почнат 3СВ ама со провокациите кои мислат дека ќе бидат мали чекори прават притисок кои нема да ескалираат - влагаат во глупи гамбити, и се коцкаат со глупи игри кои носат глупи награди. Еднаш ќе усерат доволно да се деси ескалација. Само скраја да е потоа да не превладеат ладни глави.

Џабе . Стварите не се такви.
Дај објасни мајку му. Да не трошиме време на нагаѓање!
Автоматски споено мислење:

Сега „тие русите“ летале дронови на граница меѓу Германија и Данска. Претходно аеродром во Данска затворија така. Па Полска ја нападнаа со краткодометни ѓубре дронови што ги употребуваат за сатурација на ПВО-то. Па Романија ќе ја напаѓале (а тие лошите Унгарци велат дека Украинците спремаат нов фолс флаг). Итн, итн.
Дефинитивно Русиве почнуваат 3-та светска војна!

Е сега озбилно, не е ни дека западниве баш сакаат да почнат 3СВ ама со провокациите кои мислат дека ќе бидат мали чекори прават притисок кои нема да ескалираат - влагаат во глупи гамбити, и се коцкаат со глупи игри кои носат глупи награди. Еднаш ќе усерат доволно да се деси ескалација. Само скраја да е потоа да не превладеат ладни глави.
Тешко друже!
Англија го губи приматот на главен крлеж.
А такви дегенерици се најопасни кога ќе им снема жртви.
Јуесеј е само играчка во нивни раце.

Последно уредено:
Зеки одувек бил познат по неговиот солиден контакт со реалноста. :unsure:

Овие еуропскиве ништо не зуцнуваат кога Израел ги бомбардира сите соседи (па и подалечни држави) каде они сметаат дека се помага на Хамас. Либан, Сирија, Иран, па дури и Катар... Нели тоа значи дека треба да очекуваат (порано или подоцна ако фабрикиве вистински ги загрозат Русите), и овие локации да бидат елиминирани?

Се шалам де, јасни се и ние овде барем ги знаеме двојните аршини на еуропските... Ама ако ова има ефект дефинитивно ќе има и реакција од руска страна (и ќе се труби за тоа како акт на започнување војна, кога овие веќе со години фактички војуваат против Русија).

Ново многу интересно и информативно интервју со Дмитри Рогожин. Човек кој зборува реално и отворено, а не како тука што се споделуваат разно разни глупости од твитер и евтина путинофилска пропаганда на Лорд Бебо.

Според Рогожин Украина денес произведува 10 пати повеќе дронови од Русија. И тоа дронови кои се високо технолошки опремени и нивното производство е локализирано за разлика од Русија која многу зависи од увоз на странски компоненти. Украинците имаат многу голем број високо квалификувани дрон оператори и уништувањето на руската инфраструктура од рафинерии, железници, фабрики само ќе се зголемува во иднина.

Според него руската армија напредува многу споро на теренот и тоа го плаќа со огромни човечки жртви и уништена воена опрема. Тој мисли дека Русија може да победи во војната но со многу тешки последици по општеството.

За дроновите самите Руси признаваат дека Украинците се во блага предност во смисла дека се подобри, дали повеќе произведуваат од нив, чисто се сомневам.
За жртви не се прави муабет, Украинците итекако го влечат подебелиот крај.

Иначе ми текна еден твој муабет за лошата демографија на Русија, па да те поздравам.
Е сега да се биде објективен до крај, Русите губат ради малку раѓања, Косово ради многу иселувања, ти одлучи што е полошо.

1758981023341.png

Интересен пример на политичка коректност: Украина ја нема на листава. :unsure:

хрватска ја нема, бугарија исто така. Така да листава е безвеза.
Хрватска и Бугарија последните неколку години имаат позитивно салдо на миграција (повеќе доселувања од иселувања), ова е само вкупниот број на население на државата, инаку исто имаат негативен природен прираст.

1758982515059.png

Интересен пример на политичка коректност: Украина ја нема на листава. :unsure:
Кој ке го најде таму крајот.

Еве некои податоци
На Википедија се 32М, али не верувам дека се над 30М.

Screenshot 2025-09-27 160402.png

Не би се радувал премногу. Знаејќи дека и ние сме у Отан.
Вие сте во ОТАН јас не сум :pos: уште од самиот почеток (во 1992/3 Тошо Петров излезе со декларација за вљез во ЕУропска и Отан која се усвои во парљамент) бев против-против сум и ќе бидам против за влез во било каков воено-политички сојуз, е сега што сеевте тоа ќе си жнеете!

Не требаа да пуштаат дронови у полска. Од тогаш навака сега нормално дека ќе го користат ко изговор овие од Киев.
Сегледа дека си пилиштарец (нема мисла за навреда туку си премногу млад и некои работи не ти се познати).
Пронајди го настапот на Колин-чо во ОН каде излезе со некакви епрувети за некакви си бојни отрови кои ги штанца Ирак (не Иран некои го грешат) потоа ја уништија таа земја а се испостави дека копитото мафтал со некаква епрувета полна со бел прав(веројатно кока) денес никој не се сеќава на тоа, е па ова околу авиони-дронови и сл е исто тоа само во друг контекст.

Вие сте во ОТАН јас не сум :pos: уште од самиот почеток (во 1992/3 Тошо Петров излезе со декларација за вљез во ЕУропска и Отан која се усвои во парљамент) бев против-против сум и ќе бидам против за влез во било каков воено-политички сојуз, е сега што сеевте тоа ќе си жнеете!

Сегледа дека си пилиштарец (нема мисла за навреда туку си премногу млад и некои работи не ти се познати).
Пронајди го настапот на Колин-чо во ОН каде излезе со некакви епрувети за некакви си бојни отрови кои ги штанца Ирак (не Иран некои го грешат) потоа ја уништија таа земја а се испостави дека копитото мафтал со некаква епрувета полна со бел прав(веројатно кока) денес никој не се сеќава на тоа, е па ова околу авиони-дронови и сл е исто тоа само во друг контекст.

брат, ти реков, ти функционираш на други фреквенции. Работиш со твои факти само. Јас коментирав дека нешто се дешава, и се надевам дека нема да ескалира работата.

Англија го губи приматот на главен крлеж.
А такви дегенерици се најопасни кога ќе им снема жртви.
Јуесеј е само играчка во нивни раце.
Има поделено мислење околу тоа, велат едната глава е во Лондон Сити а другата на Волот Стрит (или Беврели хилс беше заборавив ;) ).

брат, ти реков, ти функционираш на други фреквенции. Работиш со твои факти само. Јас коментирав дека нешто се дешава, и се надевам дека нема да ескалира работата.
а јас се обидов да ти појаснам зошто така ги интерпретираш “нешто се дешава“ и дека интерпретацијата тие за никаде.

Еве сега во Холандија им летаат дронови :ROFLMAO:
Во Амстердам.

Ако паметите во Америка летаа исто дронови. И така заврши после.
Али тоа е наративот. Аха мора Русите да зе:ROFLMAO:

Сигурно.

Прегледај го приврзокот 456766

Арно ли ти е Милице?

Прегледај го приврзокот 456770
Чувари на Православието

Вие не сте дволични, си имате по едно лице за секоја временска зона во мајка Русија

Јуди едни посрани
Ти дечко многу напнат си, треба некое младе пиќенце да ти седне на фаца да се освежиш, одма ќе ти се разбистри главата.

Тоа или селско ебавање за тебе е лекот.

Има поделено мислење околу тоа, велат едната глава е во Лондон Сити а другата на Волот Стрит (или Беврели хилс беше заборавив ;) ).

а јас се обидов да ти појаснам зошто така ги интерпретираш “нешто се дешава“ и дека интерпретацијата тие за никаде.
Привид е дека јуесеј е главната, пошто таа гаси и пали у јавност. Ама од се’ што сум читал Англија сеуште ги држи конците. Малку важно за остатокот од светот, јуесеј е посилен, другите се попокварени. Изборот е змија или магаре ;)

За дроновите самите Руси признаваат дека Украинците се во блага предност во смисла дека се подобри, дали повеќе произведуваат од нив, чисто се сомневам.
За жртви не се прави муабет, Украинците итекако го влечат подебелиот крај.

Иначе ми текна еден твој муабет за лошата демографија на Русија, па да те поздравам.
Е сега да се биде објективен до крај, Русите губат ради малку раѓања, Косово ради многу иселувања, ти одлучи што е полошо.

Прегледај го приврзокот 456935
Првото.

Веќе кон крајот на 80те години во СССР околу 90% од Русите имале само 1 дете во просек и голем дел живееле во станови таканаречени commie блокови. Го читав некаде тој податок, ако го најдам ќе го постирам. Скоро е невозможно на народ со таков ментален склоп да ги научиш повторно да прават по 3-4 деца. Не постои таков пример во светот, особено не кај Русите кои сакаат материјален и комфорен живот. Така да нивната демографија и понатаму ќе продолжи да тоне со забрзано темпо.

Од друга страна Албанците каде и да живеат прават по 4-5 деца во просек, а многу и по 6-7. Тие кога тогаш ќе почнат масовно да се враќаат на Косово и во Македонија и повторно ќе има голем раст. По моја проценка за некои 10 години од сега. Ментален склоп е разликата. Албанец има ментален склоп да прави деца, Русин нема. Моментално ги прави во Германија и Швајцарија, но ќе дојде момент пак да ги прави на Косово и Македонија. Затоа првото е многу полошо.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom