Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
некако се заоштрува врската меѓу северно нато и русија. Авиони, дронови русиве им летаат и ги праат мајмуни, исто така и бродови испратиле у балтикот како придружба на танкерите. Некако русиве ко да ја туркаат накај 3та светска делува. Украина е скоро неутрализирана закана и делува ко да опипаваат терен.
Путин рече кога веќе мора да се удри - удри прв,така да.....

Слабо пратите. Во Германија слични дешаваљки пласираа медиумиве минатата година, ете има Македонци што живеат во Немачка, ќе ви објаснат. Дронови, кур се тресе. Јавноста не се замараше и спласна тој наратив. Сега пак некој игра кур ташак па ете во Данска. Мечката бе со џоистикот, прстите големи па згрешиле.

Колку само лесно е да продадеш нешто на јавна маса. Страв те фаќа.

Епа ај објасни еве вака побистар ти со кликерот.Еве баш објасни.

Ова е од 2024.

Да не е само припрема на јавноста за некое икс сценарио.
Абе х,

Ронче од дешавката у Кочани се мрдна со паметот

Тука кажуваше дека никој ништо не разбира и пак доаѓа и си почнува дискусии.

Нека си праи сам муабет, чим така

Ја не знам како уопште имате живци да го читате Сунѓерот Боб.
Свесни сте дека со него комуницирате, така?

Сега „тие русите“ летале дронови на граница меѓу Германија и Данска. Претходно аеродром во Данска затворија така. Па Полска ја нападнаа со краткодометни ѓубре дронови што ги употребуваат за сатурација на ПВО-то. Па Романија ќе ја напаѓале (а тие лошите Унгарци велат дека Украинците спремаат нов фолс флаг). Итн, итн.
Дефинитивно Русиве почнуваат 3-та светска војна!

Е сега озбилно, не е ни дека западниве баш сакаат да почнат 3СВ ама со провокациите кои мислат дека ќе бидат мали чекори прават притисок кои нема да ескалираат - влагаат во глупи гамбити, и се коцкаат со глупи игри кои носат глупи награди. Еднаш ќе усерат доволно да се деси ескалација. Само скраја да е потоа да не превладеат ладни глави.

Џабе . Стварите не се такви.
Дај објасни мајку му. Да не трошиме време на нагаѓање!
Автоматски споено мислење:

Сега „тие русите“ летале дронови на граница меѓу Германија и Данска. Претходно аеродром во Данска затворија така. Па Полска ја нападнаа со краткодометни ѓубре дронови што ги употребуваат за сатурација на ПВО-то. Па Романија ќе ја напаѓале (а тие лошите Унгарци велат дека Украинците спремаат нов фолс флаг). Итн, итн.
Дефинитивно Русиве почнуваат 3-та светска војна!

Е сега озбилно, не е ни дека западниве баш сакаат да почнат 3СВ ама со провокациите кои мислат дека ќе бидат мали чекори прават притисок кои нема да ескалираат - влагаат во глупи гамбити, и се коцкаат со глупи игри кои носат глупи награди. Еднаш ќе усерат доволно да се деси ескалација. Само скраја да е потоа да не превладеат ладни глави.
Тешко друже!
Англија го губи приматот на главен крлеж.
А такви дегенерици се најопасни кога ќе им снема жртви.
Јуесеј е само играчка во нивни раце.

Последно уредено:
Зеки одувек бил познат по неговиот солиден контакт со реалноста. :unsure:

Овие еуропскиве ништо не зуцнуваат кога Израел ги бомбардира сите соседи (па и подалечни држави) каде они сметаат дека се помага на Хамас. Либан, Сирија, Иран, па дури и Катар... Нели тоа значи дека треба да очекуваат (порано или подоцна ако фабрикиве вистински ги загрозат Русите), и овие локации да бидат елиминирани?

Се шалам де, јасни се и ние овде барем ги знаеме двојните аршини на еуропските... Ама ако ова има ефект дефинитивно ќе има и реакција од руска страна (и ќе се труби за тоа како акт на започнување војна, кога овие веќе со години фактички војуваат против Русија).

Ново многу интересно и информативно интервју со Дмитри Рогожин. Човек кој зборува реално и отворено, а не како тука што се споделуваат разно разни глупости од твитер и евтина путинофилска пропаганда на Лорд Бебо.

Според Рогожин Украина денес произведува 10 пати повеќе дронови од Русија. И тоа дронови кои се високо технолошки опремени и нивното производство е локализирано за разлика од Русија која многу зависи од увоз на странски компоненти. Украинците имаат многу голем број високо квалификувани дрон оператори и уништувањето на руската инфраструктура од рафинерии, железници, фабрики само ќе се зголемува во иднина.

Според него руската армија напредува многу споро на теренот и тоа го плаќа со огромни човечки жртви и уништена воена опрема. Тој мисли дека Русија може да победи во војната но со многу тешки последици по општеството.

За дроновите самите Руси признаваат дека Украинците се во блага предност во смисла дека се подобри, дали повеќе произведуваат од нив, чисто се сомневам.
За жртви не се прави муабет, Украинците итекако го влечат подебелиот крај.

Иначе ми текна еден твој муабет за лошата демографија на Русија, па да те поздравам.
Е сега да се биде објективен до крај, Русите губат ради малку раѓања, Косово ради многу иселувања, ти одлучи што е полошо.

1758981023341.png

Интересен пример на политичка коректност: Украина ја нема на листава. :unsure:

хрватска ја нема, бугарија исто така. Така да листава е безвеза.
Хрватска и Бугарија последните неколку години имаат позитивно салдо на миграција (повеќе доселувања од иселувања), ова е само вкупниот број на население на државата, инаку исто имаат негативен природен прираст.

1758982515059.png

Интересен пример на политичка коректност: Украина ја нема на листава. :unsure:
Кој ке го најде таму крајот.

Еве некои податоци
На Википедија се 32М, али не верувам дека се над 30М.

Screenshot 2025-09-27 160402.png

1. После го нема со месеци, па пак одново. Не вреди човек да се замара со него.
Ти си личен лепотан на мајка со кого вреди да се замара секоја слепа или глупа особа
2. На пример ако го прашаш како ги споредува Талибаните со кољачов од Ал Каеда преседател на Сирија и со неговата весела дружина главосечачи која сега во моментов убива Христијани во Идлиб и поширока Сирија, ликот ќе ќути ко женски полов орган.
Пуши ти полов орган од коњ. И талибаните и муџахединов од Сирија треба да бидат уништени
Или ако му посочиш за поврзаноста меѓу укронацистите и главосечачите. Пак ќе ќути ко таквата... Или па ќе те опцуе, едно од двете. Пола пола се шансите, ама 100% нема да ти одговори конкретно на аргументите.
Која поврзаност бе пиле?
Скроз не праи разлика меѓу ОЧОВАДЕЧКИОТ ФАКТ дека муслите со кои Русите соработуваат, истите не ги користат како алатки за зулуми.
Аха, твитовите се очовадечки факти. Бог да ти е на помош
Талибаните не се руски алатки за зулуми и убивање луѓе.
Не русите за правење зулуми си имаат војска, а талибаните се кокичиња. Оди бе удрен еден провери се на психијатар
Овие што дојдоа на власт во Сирија, исто како и сите џихадисти во регионот, исто како и укронацистите (азов, десните, итн), си тие се амерички алатки користени за зулуми.

............
Па нели се талибаните џихадисти од тој регион?

Лицемерие
Лицемерие
Лицемерие

Не би се радувал премногу. Знаејќи дека и ние сме у Отан.
Вие сте во ОТАН јас не сум :pos: уште од самиот почеток (во 1992/3 Тошо Петров излезе со декларација за вљез во ЕУропска и Отан која се усвои во парљамент) бев против-против сум и ќе бидам против за влез во било каков воено-политички сојуз, е сега што сеевте тоа ќе си жнеете!

Не требаа да пуштаат дронови у полска. Од тогаш навака сега нормално дека ќе го користат ко изговор овие од Киев.
Сегледа дека си пилиштарец (нема мисла за навреда туку си премногу млад и некои работи не ти се познати).
Пронајди го настапот на Колин-чо во ОН каде излезе со некакви епрувети за некакви си бојни отрови кои ги штанца Ирак (не Иран некои го грешат) потоа ја уништија таа земја а се испостави дека копитото мафтал со некаква епрувета полна со бел прав(веројатно кока) денес никој не се сеќава на тоа, е па ова околу авиони-дронови и сл е исто тоа само во друг контекст.

Вие сте во ОТАН јас не сум :pos: уште од самиот почеток (во 1992/3 Тошо Петров излезе со декларација за вљез во ЕУропска и Отан која се усвои во парљамент) бев против-против сум и ќе бидам против за влез во било каков воено-политички сојуз, е сега што сеевте тоа ќе си жнеете!

Сегледа дека си пилиштарец (нема мисла за навреда туку си премногу млад и некои работи не ти се познати).
Пронајди го настапот на Колин-чо во ОН каде излезе со некакви епрувети за некакви си бојни отрови кои ги штанца Ирак (не Иран некои го грешат) потоа ја уништија таа земја а се испостави дека копитото мафтал со некаква епрувета полна со бел прав(веројатно кока) денес никој не се сеќава на тоа, е па ова околу авиони-дронови и сл е исто тоа само во друг контекст.

брат, ти реков, ти функционираш на други фреквенции. Работиш со твои факти само. Јас коментирав дека нешто се дешава, и се надевам дека нема да ескалира работата.

Англија го губи приматот на главен крлеж.
А такви дегенерици се најопасни кога ќе им снема жртви.
Јуесеј е само играчка во нивни раце.
Има поделено мислење околу тоа, велат едната глава е во Лондон Сити а другата на Волот Стрит (или Беврели хилс беше заборавив ;) ).

брат, ти реков, ти функционираш на други фреквенции. Работиш со твои факти само. Јас коментирав дека нешто се дешава, и се надевам дека нема да ескалира работата.
а јас се обидов да ти појаснам зошто така ги интерпретираш “нешто се дешава“ и дека интерпретацијата тие за никаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom