Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
И после нормално дека ќе има вакви работи, убиството на Чарли сега, претходно обидот за убиство врз Трамп, ама и не само во САД, имаше обид за убиство врз Фицо од Словачка, убиството над Шинзо Абе кои сега во моментов ми текнуваат, а сигурно имаше и други. Тоа дојде од константно повикување за насилство од куртонските медиуми кон секој што не сака да мисли како нивната секта.

Исто така Мелиса Хортман да не се заборави.

Денес некој од сектава со снајпер ги пукал Ајс, агенцијата за депортација.

Лоша ти е информацијава. Убиени се двајца илегални имигранти. Убиецот бил обвинет за дилање дрога пред 9 години. Најверојатно се работи за таргетиран напад поврзан со картелите.

Лоша ти е информацијава. Убиени се двајца илегални имигранти. Убиецот бил обвинет за дилање дрога пред 9 години. Најверојатно се работи за таргетиран напад поврзан со картелите.

На куршумите пишувало нешто.

На куршумите пишувало нешто.

Прочитав што објавил тој DEI директорот на FBI што мисли дека е викинг. Ама откако кажа дека нема никаква листа на Епстин, не му верувам на ништо.

Прочитав што објавил тој DEI директорот на FBI што мисли дека е викинг. Ама откако кажа дека нема никаква листа на Епстин, не му верувам на ништо.

Ја се заебавав пошто почнаа магиве да читаат поеми по куршуми. Значи имало и сеа таков муабет а?

108203346-1758728691697-slack-imgs.jpg

Ја се заебавав пошто почнаа магиве да читаат поеми по куршуми. Значи имало и сеа таков муабет а?

Наводно пишувало Anti-ICE на куршумите. А пукал на имигранти. Нема никаква смисла.

Наводно пишувало Anti-ICE на куршумите. А пукал на имигранти. Нема никаква смисла.

Луѓе сме, грешки праиме. Следниот пат ќе го пишат и social security no. да се знае у чија куќа мрсно се јаде.

Фаст форвард, Џими го вратија 75%, додека 25% од станиците се уште не го пуштаат. Човекот се извини и пак се расплака во емисија, некои ќе речат дека глуми, некои дека е вистинско извинување. Факт е дека нити ја исмејуваше нити ја прославуваше смртта на Чарли. Исто така е факт дека гнасно излажа и дека е длабоко заглавен политички што од дрвата не ја гледа шумата. И натаму одбива да се помири со фактот дека убиецот е од неговите, и дека не е растроен случај туку многу пресметлив млад човек кој знаеше што прави.

Во секој случај, тој има право да кажува како што мисли а за бркање од работа си има рејтинзи, тие ќе покажат кога ќе им треба некој нов Џими.
Исто така, факт е дека Џими Кимел своевремено јавно ги заебаваше Такер, Розејн... кога ги отпуштија. A ги отпуштија, знаеш зашто.

8:30

Kimmel on Roseanne’s Firing: In 2018, Kimmel called ABC’s decision to cancel Roseanne after Barr’s racist tweet “the right thing,” praising the network’s swift action.

Уште не правите разлика од тоа да те избркаат затоа што викаш дека постојат два пола и да те избркаат од работа затоа што славиш убиство и повикуваш на убиства на други лица!?
@wot колку мал распон на внимание треба човек да има за во хх прозивања не успее да го одговори ова погоре?
Колку е човек „силеџија“ ако наметнува да се направи разлика меѓу повикување на насилство и „говор на омраза“?... И крајно колку треба човек да е догматизиран за да одбива директно да одговори на сето ова и да прифати дискусија, и наместо тоа да спомнува неистомисленици во tl:dr ѕидови од текст - не заради отварање дискусија или враќање реплика - туку заради ситно поентирање? :)

Убиството на Чарли не дојде туку така, години уназад демонизирање на секој што не припаѓа на нивниот болен култ од мас медиумите, холивуд, куртони како Џими Кимел, Стивен Колберт и слични. Директно и индиректно повикување на насилство кон десничарите, нарекувајќи ги фашисти и нацисти, правејќи ги негативци кои мора да бидат уништени. Многу од децава кои израснаа со Нетфликси и слични болештини имаат поинаква перцепција за животот, буквално со родени мајка и татко немаат муабети од тоа што им ги испраа мозоците. И после нормално дека ќе има вакви работи, убиството на Чарли сега, претходно обидот за убиство врз Трамп, ама и не само во САД, имаше обид за убиство врз Фицо од Словачка, убиството над Шинзо Абе кои сега во моментов ми текнуваат, а сигурно имаше и други. Тоа дојде од константно повикување за насилство од куртонските медиуми кон секој што не сака да мисли како нивната секта.
Ова е тоа што они сите го игнорираат. Тоа демонзирање на сите што се противници трае со години, децении всушност но последниве години станува толку менинстрим да буквално на телевизија го верглаат 24/7. И можат овие за Џими да плачат крокодилски ѕвезди до немајкаде, дека не мислел така и дека плачел и дека имал болно дете и не знам што сѐ не.... Ама факт е дека копитото е дел од целиот тој систем на демонизирање на противниците кој крајно води кон повикување на насилство и вакви работи како убиството на Чарли.

Е сега како што кажав и претходно вистинското прашање што републиканците ќе направат со ова, дали ќе го воочат и ќе почнат да превземат некакви мерки или ќе чекаат да има и други жртви. Дека левиот култ е болен и крволичен доволно збори дека повикуваат на убиство на една Џ.К Ролинг затоа што не сака мажи да се натпреваруваат во женска конкуренција. Ја мразат Сидни Свини, затоа што снимала некаква реклама за фармерки иако девојчето нема кажано ништо лошо за никого, ниту па има кажано нешто за политика, е до толку се болни.
Нема ништо значајно да направат, освен циркузи и дигање врева како ова сега што се дешава... Да не зборавиме никогаш: Републиканците се само другата страна на истата паричка.
Автоматски споено мислење:

Исто така, факт е дека Џими Кимел своевремено јавно ги заебаваше Такер, Розејн... кога ги отпуштија. A ги отпуштија, знаеш зашто.

8:30

Kimmel on Roseanne’s Firing: In 2018, Kimmel called ABC’s decision to cancel Roseanne after Barr’s racist tweet “the right thing,” praising the network’s swift action.
Како што веќе се кажа: Не можеше да му се деси на подобар чоек... Или така ќе беше АВС да не им правеше сакал на овие од МИГА, и реклама за шоуто на Џими.

Најверојатно се работи за таргетиран напад поврзан со картелите.
Да, картели се у прашање. Се инфилтрирале во Антифа, за да го уриваат нивното чесно име у јавниот наратив. Исто ко српските служби им прават овде на Албанците цело време.
Еве го Гиљермо Рамирез, под кодно име Џошуа Џен:

124096495.webp
"Joshua Jahn's profile picture from his now-wiped Facebook page per the background check results reveals ANTIFA and communist imagery. The profile photo is of an armed communist with the hammer and sickle."

Што е ова на Трамп поразлично од USAID и разните други НВО-a?

Автоматски споено мислење:

"This is a country of 9 million people. I'm attacking my leaders, who are allowing my nation of 350 million people to be forced into doing things that are bad for me and my children because of some other country. I will never accept this. I shouldn't have to accept it!"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom