НЕ ПОСТОИ ДОБАР РАЗВОД

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување

Дали разведен/разведена е титула или пораз?

• Титула

Гласови: 2 5,4%
  • Пораз

Гласови: 23 62,2%
  • Зависи ( објасни )

Гласови: 13 35,1%

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .
За да имаш happy wife новчаникот стално ќе ти е празен.Остај ти отворен и искрен .
Ако ти е дебел, новчаникот де, тој проблем нема да го имаш!
Happy wife покрај пари, значи и влијание, т.е. е да биде како што таа замислила (најчесто е глупо по машки критериум), по можност свекрва да нема, ако има да ги прекинете односите со неа што е поскоро можно. Да комуницираш со нејзиното семејство, по можност редовно, ако се умрени сиромаси не е лошо и финансиски да ги помагаш. Да ја фалиш дека е убава и паметна, дури и ако гледаш утакмица ;) На секое јадење да ја пофалиш каква добра куварка е (иако за курац не ги бива за готвење). Да слушаш што има да каже, дури и слушалки да имаш на уши или си во друга соба.
Инаку ова е само дел од критериумите за Happy wife, кога ќе ги исполниш сите, списокот ќе се збогати, до степен кога си мислиш: кој кур ми требаше оваа беља? Арно ама до тогаш веќе имате кредит за стан, џале или две......
И така си живееја среќно до крајот на бракот.....

Ако ти е дебел, новчаникот де, тој проблем нема да го имаш!
Happy wife покрај пари, значи и влијание, т.е. е да биде како што таа замислила (најчесто е глупо по машки критериум), по можност свекрва да нема, ако има да ги прекинете односите со неа што е поскоро можно. Да комуницираш со нејзиното семејство, по можност редовно, ако се умрени сиромаси не е лошо и финансиски да ги помагаш. Да ја фалиш дека е убава и паметна, дури и ако гледаш утакмица ;) На секое јадење да ја пофалиш каква добра куварка е (иако за курац не ги бива за готвење). Да слушаш што има да каже, дури и слушалки да имаш на уши или си во друга соба.
Инаку ова е само дел од критериумите за Happy wife, кога ќе ги исполниш сите, списокот ќе се збогати, до степен кога си мислиш: кој кур ми требаше оваа беља? Арно ама до тогаш веќе имате кредит за стан, џале или две......
И така си живееја среќно до крајот на бракот.....
Значи одприлика кај секого е исто.Сега ми е полесно.Само не ги разочарувај неженативе по форумов,ќе ни падни уште повеќе природниот прираст во државава!:D

Таман работа, затворање и посесивност е најкраткиот пат до пропаст. Ако дојде до тоа да си кажувате и наредувате што другиот смее а што не смее, тури и го к на таа работа. Зошто ти е жена на која треба да и кажуваш што да прави или да ја присилуваш? И обратно, за маж, да не бидам сватен погрешно од женскиот пол. Има нешто што се вика самоконтрола или автоцензура. Секоја жена или маж, треба да има самочувство за тоа дека е во врска или брак, да прави разлика меѓу тоа кога е соло и кога е во брак, и согласно тоа самиот да знае што треба а што не треба да се прави кога си во брак, што доликува а што не доликува, кога и каде и со кого може да се оди, кога со кого и каде доликува да се излегува итн.... ако го нема тој осет, ако треба да забрануваш и наредуваш, тоа е слепа работа, тоа значи дека имаш работа со некој кој го боли п или к за врската или бракот или е тотален идиот. Пример, треба да и забраниш, да ја присилиш или да ја убедуваш девојката или жената дека нема шо да бара на кафиња со бившиот или сама треба да е свесна дека нема шо да се гледа со него?
Едно е со бившиот, друго е со другарки или колеги и колешки од работи

Со колеги и колешки од работа? Цел ден се заедно, што немаат дооговарано за тие 8 саати?
Другарки? Во женскиот свет другарка не е исто како другар во машкиот свет.
Два смо света различитаааа....:)
Со излегување со нив само сака да каже: дај скини ми се, барем на неколку саати и да, измиј ги садовите за тоа време и постели ги алиштата кога ќе заврши машината :)
Само немој да си ја бацувал истата вечер, почекај до утре да измие заби!

Јас тоа како пример, има многу цури и момци кои сметаат дека не е ништо проблем да се испие кафе со бившиот со кој останале во добри односи... а тоа со другарки, колеги и колешки, по дифолт ниту е плус ниту минус, сето тоа зависи од контекстот, времето, местото, мотивите... Дали ти е во ред сопругата да искача секој ден со другарките и да глави по клубови и казина до 5 сабајле? Или да си оди со колегата на вечери? Затоа велам, си има време, место, луѓе и ситуации во кои доликува да се најде маш или жена кој е во брак, врска и затоа велам дека самиот треба да има моторно кочење а не другиот да ги гори гуртните.

Od kaj ke znajs ti koj mu se bivsi, neli ne treba da te interesira nejzinoto minato. Ocekuvas taa ke ti kazi, ke odam so bivsiot na kafe, imame muabet nesto . Dodusa stvarno ne znam so e pozaebano, onaka ko toa da e najnormalna rabota da ti kazi deka ke odi so bivsiot na kafe ili da te smota deka so drugarce od sredno so epten si ziveele ko deca ke odi pie kafe :cautious:

Бетер е може. На бившиот може и му скурчила, ама колегата има да ти ја врати распарталена без проблем

ja se slozuvam deka ne postoi dobar razvod.

lugjeto go minimaliziraat impaktot na razvodot vrz decata, vodat moabeti od tipot demek bolje razvod nego losh brak nesfakjajki deka dvete se skoro pa podednakvo detrimentalni.
Имав другарка во средно, на кафе кај неа еднаш ми се исповеда дека мајка и и она биле тепани од татко и, камен и паднал на мајка и од душа и препородени биле и двете, одкако се развеле нејзините, долги години го трпела мајка и а на неа цело детство и поминало во слушање кавги и насилно однесување, мајка и немала работа и морала да се грижи за неа, немала на кого да ја остави, но ете дошол денот да се вработи, да расчисти со насилникот-татко и, и да се разведат.

Значи според тебе требало да трпат и двете и да останат со човек кој ги малтретира?
Децата највеќе страдаат кога двајцата родители остануваат во брак, по секоја цена! Разводот е спас! и најубавото нешто што може да им се случи на децата.

Децата треба да растат во хармонична, а не во тензична атмосфера, и после да имаат трауми.

Бетер е може. На бившиот може и му скурчила, ама колегата има да ти ја врати распарталена без проблем
Јас оти му реков да не ја бацува истата вечер :)

Јас тоа како пример, има многу цури и момци кои сметаат дека не е ништо проблем да се испие кафе со бившиот со кој останале во добри односи... а тоа со другарки, колеги и колешки, по дифолт ниту е плус ниту минус, сето тоа зависи од контекстот, времето, местото, мотивите... Дали ти е во ред сопругата да искача секој ден со другарките и да глави по клубови и казина до 5 сабајле? Или да си оди со колегата на вечери? Затоа велам, си има време, место, луѓе и ситуации во кои доликува да се најде маш или жена кој е во брак, врска и затоа велам дека самиот треба да има моторно кочење а не другиот да ги гори гуртните.
Види ова е едно од 2 сценарија, или се хипстерски либерте муабети од стил ја не сум затуцан балканец/балканка па тоа е екстра или е јас го праам па затоа мислам дека е ОК. Можам со голема сигурност да кажам рецимо ако имаш девојка што на тоа гледа као да нема проблем лабаво си пиеме кафе со бившиот и тоа е ок, нема да гледа на тоа е ок ако земат да се сменат улогите и ти почнеш да излегуваш со бившата лабаво на кафе. Може ќе има параван на ОК е, ама ќе почне со пасивно-агресивни прашања у стил и како беше облечена, што муабет си праевте, у кој кафич бевте, у ХХХ, еее таму многу романтично хехе мене не си ме носел а неа ја носиш хехе да се загрижам ли? и ред други тормози за ти на крај да кажеш, особено ако си малку понеискусен и понаивен, ее мојата е кул, немаше проблем но јас сам решив да не искачам со бившата на кафе веќе.
Автоматски споено мислење:

Ако сум несигурен до тој степен што ми треба да ја затворам да скапува дома за да се чувствувам како поголем маж, не заслужувам животен сопатник воопшто.
Според мене зависи од како било до пред бракот. Ако коа сте се запознале си носела провокативни облеки и си искачала до касно и го правела и тоа во врската, нема причина да се очекува различно и да и се забранува во брак, особено ако (уште) нема деца и ако дозволуваат финансиите. Е сеа, ако била библиотекарка со дугачка хаљина, џенерик фризура, најефтина шминка и одеднаш се мења играта, провокативна облека, провокативна шминка влага у игра, тука или нешто и се дешаа у глаата или (ќе) се плеска со друг, тука веќе треба мерки и разговор, за да се спречи и за да не се лечи. Тука веќе треба да се отворат карти и ако има потреба да си и морална и/или физичка потпора, затоа сте во заедница. Ама ако го удриш на, ех јас ќе си го подголтнам егото, ова е фаза, ко што каза Фенел, да можда е, само не ја бацувај таа вечер.

Последно уредено:

Кој не верува во "добар развод" нека ги изгледа овие бар два филма снимени по вистински приказни, има милијарди овакви филмови по вистински приказни, работата не е нималку наивна, доста беа жените угнетувани.

Последно уредено:
Џабе везете!
Во Македонија жените се ценети и уважувани. Не сме ние диво племе каде жените одат со чаршаф на главата и со заграб дрва на грбот!
Која решила да биде копија на дејчињата(акрепите) од Сексот и градот, нејзин проблем!
Добра вест за нив, Маск пробува да го насели Марс! Шанса за нов почеток, каде никој за никого ништо нема да знае!

За да имаш happy wife новчаникот стално ќе ти е празен.Остај ти отворен и искрен .
Е сега и ти ,ако имаш новчаник ко Дојранско,Стрежевско или Ротинско ејзеро многу брзо ќе се испразнит ,затоа имајси новчаник ко Охридско ејзеро и од сите страни ке се полнит а од една се празнит тогаш имаш Happy wife happy Life ,happy days

Имав другарка во средно, на кафе кај неа еднаш ми се исповеда дека мајка и и она биле тепани од татко и, камен и паднал на мајка и од душа и препородени биле и двете, одкако се развеле нејзините, долги години го трпела мајка и а на неа цело детство и поминало во слушање кавги и насилно однесување, мајка и немала работа и морала да се грижи за неа, немала на кого да ја остави, но ете дошол денот да се вработи, да расчисти со насилникот-татко и, и да се разведат.

Значи според тебе требало да трпат и двете и да останат со човек кој ги малтретира?
Децата највеќе страдаат кога двајцата родители остануваат во брак, по секоја цена! Разводот е спас! и најубавото нешто што може да им се случи на децата.

Децата треба да растат во хармонична, а не во тензична атмосфера, и после да имаат трауми.
toa se epten retki sluchaevi, gi vleces rabotite vo ekstremi, najgolem del od razvodite se rezultat na siromashtija, nezrelost, nekompaktibilnost, razlicni pogledi i milion drugi raboti koi mozat da se preventiraat i da se sredat, najchesto pred samiot brak, no i vo tek na brakot.

ili vo prevod, najgolem del od lugjeto se razveduvaat za nesoglasuvanja i teranje inaeti na drugiot partner, ne poradi psihofizicko nasilstvo, duri i zrtvi na psihofizicko nasilstvo retko potkrenuvaat razvodi i se razveduvaat poradi golem broj pricini.

mi ja vadis poentata nadvor od kontekst, no kje sum fin i kje ti objasnam:

decata stradaat i vo losh brak, da, no istotaka stradaat i vo period pred, vo tek i posle razvodot, vie biranjeto na pomalo zlo go narekuvate spas, sto ne e taka zatoa sto poprilicno sum siguren istite vie koi shto zboruvate kakov spas bil razvodot za decata itn, itn, voopshto i ne ste deca na razvedeni niti poznavate sirok krug na lugje koi se rezultat na razvedeni roditeli.

ne e razvodot takov da ti utredenta se razbudish i se e na mesto, tuku nedostiga edna od roditelskite figuri, se pojavuvaat seriozni finansiski problemi, selidbi, pojava na temperamentnost/asocijalizacija i povlekuvanje vo sebe kaj decata, prepukuvanja megju roditelite kade shto decata glumat rasipan telefon, neisplakjanje na izdrshka i mnogu drugi neubavi pojavi.

gledanje so roditel ednash nedelno ili nekolku pati nedelno nema nikad da go zameni toa roditelot da ti e doma.

kako i da e, da ne dolzham, razvodot e DESTRUKTIVNA rabota i kako takva e uzasna za site ucesnici i ostanati koi kje se kolateralna steta, eve, jas seushte nemam zapoznaeno chovek koj shto prosperiral posle razvod, ili pak deca koi shto posle razvodot se osvezheni, psihicki podobri itd.

toa se epten retki sluchaevi, gi vleces rabotite vo ekstremi, najgolem del od razvodite se rezultat na siromashtija, nezrelost, nekompaktibilnost, razlicni pogledi i milion drugi raboti koi mozat da se preventiraat i da se sredat, najchesto pred samiot brak, no i vo tek na brakot.

ili vo prevod, najgolem del od lugjeto se razveduvaat za nesoglasuvanja i teranje inaeti na drugiot partner, ne poradi psihofizicko nasilstvo, duri i zrtvi na psihofizicko nasilstvo retko potkrenuvaat razvodi i se razveduvaat poradi golem broj pricini.

mi ja vadis poentata nadvor od kontekst, no kje sum fin i kje ti objasnam:

decata stradaat i vo losh brak, da, no istotaka stradaat i vo period pred, vo tek i posle razvodot, vie biranjeto na pomalo zlo go narekuvate spas, sto ne e taka zatoa sto poprilicno sum siguren istite vie koi shto zboruvate kakov spas bil razvodot za decata itn, itn, voopshto i ne ste deca na razvedeni niti poznavate sirok krug na lugje koi se rezultat na razvedeni roditeli.

ne e razvodot takov da ti utredenta se razbudish i se e na mesto, tuku nedostiga edna od roditelskite figuri, se pojavuvaat seriozni finansiski problemi, selidbi, pojava na temperamentnost/asocijalizacija i povlekuvanje vo sebe kaj decata, prepukuvanja megju roditelite kade shto decata glumat rasipan telefon, neisplakjanje na izdrshka i mnogu drugi neubavi pojavi.

gledanje so roditel ednash nedelno ili nekolku pati nedelno nema nikad da go zameni toa roditelot da ti e doma.

kako i da e, da ne dolzham, razvodot e DESTRUKTIVNA rabota i kako takva e uzasna za site ucesnici i ostanati koi kje se kolateralna steta, eve, jas seushte nemam zapoznaeno chovek koj shto prosperiral posle razvod, ili pak deca koi shto posle razvodot se osvezheni, psihicki podobri itd.
Која родителска фигура недостасува?? Онаа што ти го помодруваше редовно окото? Дај молимте доста патетики, до кога под тепих ќе ги буткаме овие проблеми, семејното насилство не е играчка, фемицидот е редовна појава и кај нас и во цел свет, што зборуваш ти се читаш ли, минимизираш последици од огромен проблем.
Жалосно е тоа што во Македонија не им се пружа никаква заштита на жртвите на семејно насилство, и многу жени се исплашени и не пријавуваат во институциите, затоа што знаат дека нема да бидат заштитени и згрижени! Доста жени се подложени на секојдневен терор и насилство, затоа што се финансиски зависни од своите сопрузи. Тоа е реалноста и грдата слика во Македонија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom