Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Изгледа до мене е, не успевам да ти ги објаснам фундаменталните разлики меѓу алатките и ракувачот со алатките, разликите меѓу елитата/олигархијата и ционистите/исламистите... Вака си се загледал во неколку дрва ама ако сакаш да ја видиш целата шума, ќе мора да се оддалечиш од поединачните дрва.
Многу е едноставно.Мене ми е јасна разликата меѓу ционистите и исламистите.Тргни го малку егото и реално расудувај.Макрон најави дека ќе ја признае Палестина.Дали е ционистички играч?Истото го најавија и Германија и Шпанија.Чива олигархија ги убеди да го сторат тоа?Исто така Е.У ги прекина пратките со оружје за Израел.Пред некој ден Вучич ги отера во П.М на овие од Европа чудно ми беше од каде собра храброст.После некој ден објавија дека Србија направила договор за купување на огромна количина на воена опрема од Израел.Ми стана јасно од каде ја добил храброста.Е сега Вучич е ционист или не е?Трамп човекот кој се фалеше дека ќе го суши мочуриштето сега е најголем подржувач на Израел и?Неколку пати те прашав зошто има масовно населување на исламски племиња во ЕУ?Ево јас не знам пример,кажи го ти твоето размислување.Дали сметаш дека тоа е масло на Ционистите и зошто со која цел?На ниедно од моите прашања не даваш одговор.И не заборавај овде чисто си дискутираме,разменуваме мислења не е ништо лично.

Многу е едноставно.Мене ми е јасна разликата меѓу ционистите и исламистите.
Реков: Разликата меѓу мајсторот и алатките.
Не реков разликата меѓу чеканот и секирата.

Ти ги гледаш алатките, но не гледаш кој ракува со нив.
Автоматски споено мислење:

Не можам појасно да го кажам од ова. Извини, толку ми се лимитите.

Реков: Разликата меѓу мајсторот и алатките.
Не реков разликата меѓу чеканот и секирата.

Ти ги гледаш алатките, но не гледаш кој ракува со нив.
И???Ниедно прашање неодговорено.

Нема логика ни Европа да ни ебе матер на нас православните а да ги издига Муслиманите, па го праи тоа.
Го прават тоа политичарите платеници.Значи ги издига муслиманите на цело Европско тло не само кај нас.Пред нос ни се случува тоа.Ние бевме само пробен балон.

Го прават тоа политичарите платеници.Значи ги издига муслиманите на цело Европско тло не само кај нас.Пред нос ни се случува тоа.Ние бевме само пробен балон.
Само што ние уште спиеме, 15% дигаат најголема џамија на балканот во Скопје, не на Косово, не во Босна во Скопје, каурот во вечниот 5 вековен сон на роб.

Пешљаче бил, живеел со транџа.
Ако тргнеш по паметот на онаа што се пишува по социјални и медиуми, на крајот ќе прочиташ дека самиот на себе си бил татко.
Убаво е да се следи што се случува во тој лонец ама лошо е ако се верува во се онаа што ќе се прочита.

Последно уредено:
Самиот факт што застана на патот на оваа иделогија, го прави Трамп еден од најдобрите претседатели до сега, макар и влегол у рат со Русија, сеедно, ова стопирање на налетот на овие гомна, на некој начин, е многу поголема работа и од нуклеарни рат, бидејќи тука се работи за посуштински нешта од христијански аспект.
.........................................................................................

“You don’t mock the dead. You don’t mock someone who was fighting for what they believed in – whether you agreed with them or not,” Musk reportedly told executives during an emergency call late last night.
At 3:00 AM, employees at X began receiving termination emails. By sunrise, entire teams had been wiped out – including content moderation groups, middle management, and communications staff. Over 2,000 people were affected in what some employees are calling “The Midnight Massacre.”

Вистина е дека избркал 2000 морони ради ситење на смртта на Чарли Кирк, или е патка?
.........................................................................

anyway, Yuri Bezmenov was right

Последно уредено:
Самиот факт што застана на патот на оваа иделогија, го прави Трамп еден од најдобрите претседатели до сега, макар и влегол у рат со Русија, сеедно, ова стопирање на налетот на овие гомна, на некој начин, е многу поголема работа и од нуклеарни рат, бидејќи тука се работи за посуштински нешта од христијански аспект.
.........................................................................................

“You don’t mock the dead. You don’t mock someone who was fighting for what they believed in – whether you agreed with them or not,” Musk reportedly told executives during an emergency call late last night.
At 3:00 AM, employees at X began receiving termination emails. By sunrise, entire teams had been wiped out – including content moderation groups, middle management, and communications staff. Over 2,000 people were affected in what some employees are calling “The Midnight Massacre.”

Вистина е дека избркал 2000 морони ради ситење на смртта на Чарли Кирк, или е патка?
.........................................................................

anyway, Yuri Bezmenov was right
Makar i vlegol u rat so rusija i nuklearen rat:? Da, soosema logicno, politickata podelba vo amerika e pobitna od toa nuklearka da ni padne na glava.

Makar i vlegol u rat so rusija i nuklearen rat:? Da, soosema logicno, politickata podelba vo amerika e pobitna od toa nuklearka da ni padne na glava.
Не станува збор за политичка поделба само. Станува збор за христијанство и антихристијанство. Не смее да се дозволи да преовлада сатанистичка идеологија. На христијанинот крајната цел му е спасение и вечен живот.

Незнам колку се вистински профилите на твитер, али мора итна дератизација на општеството у секоја држава. Можеш да не се слагаш со некого ама за цивил, да посакуваш смрт на цело семејство е одвратно. Али по бројот на такви профили и како лагано се прифаќа тоа ко добро утро, ауф, ебана е работава до даске. Толку испрани мозоци до тој степен на мржња од двете страни не постоело до сега. Чак што више мислам дека у ВВ2 немало ваква мржња меѓу противниците. Не ебаа социјалните мрежи за век веков и веројатно ќе бидат најголем катализатор за крај на цивилизацијава која е веќе се освен цивилизација.
Rabotata e koj kje bide moderatorot, sto da se cenzurira:)

Не станува збор за политичка поделба само. Станува збор за христијанство и антихристијанство. Не смее да се дозволи да преовлада сатанистичка идеологија. На христијанинот крајната цел му е спасение и вечен живот.
Dosta naivno, so ogled na toa deka tvoive braniteli na hristijanstvoto se utepaa od bacuvanje na zidot tamu:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom