Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Не е Гено и Циде, зборот има строга дефиниција. Не трасираме извор на зборот, зборуваме за значење. Зборот беше дефиниран во ООН 1948ма.

Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide

Approved and proposed for signature and ratification or accession by General Assembly resolution 260 A (III) of 9 December 1948 Entry into force: 12 January 1951, in accordance with article XIII

In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with
intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as
such:
(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its
physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.

Извор дирек од ООН: https://www.un.org/en/genocideprevention/documents/atrocity-crimes/Doc.1_Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide.pdf

https://mk.wikipedia.org/wiki/Геноцид

Мене не ме интересира многу ни Израел ни Палестина. Мене ме интересира САД и Македонија. После тоа иде Ване и на сите теми само папоти за израел ова, израел она. Секоја ебена тема ете го попува за евреите.

1001 зошто, 1001 затоа што евреите.
Море чоек,по таа логика секое убивање на групи на луѓе е геноцид..
Ако ОН е репер за нешто , еби му мајката

Добро, ај батали, да не забегуваме од темата , искулирајте малце со Ване, како Том и Џери сте по темиве.
Ване е за многу работи во право иначе, ако те интересира мислење.
Е сега он ќе те пецка уште долго време , ама ќе си трпиш

И ја имам тешки фаули на форумов , па си трпам за х работи.

Не е страшно да згреши чоек, лошо е ако маваш со глава у ѕид и не признаваш

Не се мешај сам. Тоа евреите го контролираат светот беше нацистичка пропаганда, после тоа превземена од исламистите. Нас, ни нацистите, ни исламистите не ни мислеа добро.
Off topic:

Добра нафта пијаш сè уште. Да нè е онаа црвената забранетата? Нема држава од кај што не биле прогонети. Оди малку истражи за нив па после зборувај. Сигурно нагласуваш како то од Севердонија во 1942 кутрите евреит биле носени преку Болгарија во „концентрационен логор“. Во Аушвиц се капеле пред да ги гасифицираат ако не се си знаел. Знајш не убо било евреин да оди некпаен да го гасифицираат.

the-swimming-pool-and-fire-reservoir-at-the-former-nazi-concentration-AYG72K.jpg

ein-loechwasserbecken-in.jpg

Epa lugeto premnogu mislat deka nema nikakva teorija na zagovor a ustavri cela istorija ti e takva, a sega e tolku ocigledna so me cudi kako nekoi pagaat na vakvi finti uste
Има еве еден погоре се јави талент, и ги има на форумов и во цела држава. Битно се сожалуваат за евреите во 1942 ко биле носени на ринге ринге јаја. Затоа држвата ја изгубија.

Море чоек,по таа логика секое убивање на групи на луѓе е геноцид..
Ако ОН е репер за нешто , еби му мајката

Добро, ај батали, да не забегуваме од темата , искулирајте малце со Ване, како Том и Џери сте по темиве.
Ване е за многу работи во право иначе, ако те интересира мислење.
Е сега он ќе те пецка уште долго време , ама ќе си трпиш

И ја имам тешки фаули на форумов , па си трпам за х работи.

Не е страшно да згреши чоек, лошо е ако маваш со глава у ѕид и не признаваш
Јазикот е дефинирана работа. Дефиниран зборот е во ООН за да е исто разбирање во цел свет, така да ист е зборот ако зборуваш со тајванец, американец или некој од Жван.

И јас се сложувам со него за многу работи, ама кога ќе дојде до било што поврзано со евреите како синдром да има се понаша. Темава е САД, не е Израел или Палестина. Се само евреите ова евреите она, нека оди на соодветните теми нека дроби таму. 10 пати му имам речено да не разговара со мене на тема евреи.

Интересни излагања имаше Такер за последниве сотаноци на Кирк со Трамп околу Иран и дека го советувал да не се оди на воен конфликт против Иран.

Незнам ама мала ретроспектива ако се направи на кариерава на Кирк, можеби и иден кандидат за претседател. Имаат интересни ликови Републиканциве, онака здрави и сеуште не корумпирани од нели лоби груоиве. Само како некој од внатре или од надвор ги руши.

Мене вчера ме изненади еден факт околу жртвава. А тоа е што во екот на короната бил еден од најгласните подржувачите на Новак кој не се согласи да се вакцинира. Со тоа катаљиарда проблеми му правеа.

Последно уредено:
Off topic:

Добра нафта пијаш сè уште. Да нè е онаа црвената забранетата? Нема држава од кај што не биле прогонети. Оди малку истражи за нив па после зборувај. Сигурно нагласуваш како то од Севердонија во 1942 кутрите евреит биле носени преку Болгарија во „концентрационен логор“. Во Аушвиц се капеле пред да ги гасифицираат ако не се си знаел. Знајш не убо било евреин да оди некпаен да го гасифицираат.

the-swimming-pool-and-fire-reservoir-at-the-former-nazi-concentration-AYG72K.jpg

ein-loechwasserbecken-in.jpg

Има еве еден погоре се јави талент, и ги има на форумов и во цела држава. Битно се сожалуваат за евреите во 1942 ко биле носени на ринге ринге јаја. Затоа држвата ја изгубија.
Барем си кажа оф топик. Епа ете протерувани па си направија држава каде што потекнуваат оригинално и пак не ви одговара. Речи дека сакаш да ги истребиш, немора да се криеш.

Евреи во соодветна тема, ова е САД политика тема. Човекот го отепаа транџо секташи, тука само за евреи се зборува, како синдром да имате.
Автоматски споено мислење:

Мене вчера ме изненади еден факт околу жртвава. А тоа е што во екот на короната бил еден од најгласните подржувачите на Новак кој не се согласи да се вакцинира. Со тоа катаљиарда проблеми му правеа.
Чарли беше подмладокот на републиканците со блескава иднина. Ако не го убиеа, многу веројатно ќе беше претседател или нешто извршително (Chief of Staff, Secretary of State) блиску до претседател најмалку.

Барем си кажа оф топик. Епа ете протерувани па си направија држава каде што потекнуваат оригинално и пак не ви одговара. Речи дека сакаш да ги истребиш, немора да се криеш.

Евреи во соодветна тема, ова е САД политика тема. Човекот го отепаа транџо секташи, тука само за евреи се зборува, како синдром да имате.

Чарли беше подмладокот на републиканците со блескава иднина. Ако не го убиеа, многу веројатно ќе беше претседател или нешто извршително (Chief of Staff, Secretary of State) блиску до претседател најмалку.

Има смена на генерации кај републиканците што е очигледно. Со тоа што старите фосили како МкКејн, Буш, Грехам и остали испрдоци изгледаат како неедуцирани корумпирани глупаци. Разликата меѓу првите и вторите е што на првите им е јасно дека Америка има реални проблеми, дека не само на Америка туку и Светот, дека воук, либерализмот е проблем кој ќе предизвика демографски проблеми за Западниот свет и белиот човек. За вториве важен кешот и Израел, појќе од тоа незнат.

Разлика има околу последниве излагања на Кирк кои се доста поинакви отколку претходните негови убедувања околу Израел.

Има смена на генерации кај републиканците што е очигледно. Со тоа што старите фосили како МкКејн, Буш, Грехам и остали испрдоци изгледаат како неедуцирани корумпирани глупаци. Разликата меѓу првите и вторите е што на првите им е јасно дека Америка има реални проблеми, дека не само на Америка туку и Светот, дека воук, либерализмот е проблем кој ќе предизвика демографски проблеми за Западниот свет и белиот човек. За вториве важен кешот и Израел, појќе од тоа незнат.

Разлика има околу последниве излагања на Кирк кои се доста поинакви отколку претходните негови убедувања околу Израел.
Чарли беше многу близок до Кендис, а она имаше огромни судири со евреите. Чарли секогаш остана лојален на неа.

Проблемот во американска политика е што единствено може да се пробиеш кај републиканците. Демократите имаат поинаква внатрешна структура што им дава можност кој сакаат тие да го кандидираат. Сите комитети работат на основ гласање на делегати. Демократите имаат СУПЕР делегати што имаат моќ да го сменат кандидатот без разлика како примари гласачите гласале. Затоа Трамп мораше да оди кај републиканците за да се кандидира, истото со RFK, истото со Габард.

Многу добра работа што Трамп со него секогаш ги има Рубио и Венс, како калфи учат од мајсторот. Затоа и мислам дека ако не се деси некое мајмунисување како ковид, новиве републиканци ги имаат следните 3-4 претседателски избори.

Последно уредено:
Прво да нагласам дека тебе те сметам за ок соговорник па ќе продолжам (со демантирање на твојата теза).

Арапите и општо муслите станаа моќни со создавањето на петродоларот, тоа е точно исто како што е точно дека финансираат градење на џамии и секакви исламски иницијативи... Ок тоа, но кој од нив има било какво влијание во работите кои го променија светот после ВСВ.

Кои тоа работи (го променија светот) прашуваш? Па еве по ред:
- правење филмови за феминизација, за педеризам, промовирање на проституција, уништување на семејни вредности, и слични воук љгбт глупости
- плаќање на секакви невладни организации да промовираат сакатење на деца и воук љгбт глупости
- промовирање на мулти-култи срања со мешање на црнци/цигани со Европјани
- итн, итн

Тоа Муслите и Арапите го направија?
Не бе другар, Арапите предупредуваа на тоа... А срањата ги направија ционистите и нивните газди. Ај сега ти кажи ми дека не е така. Ама со аргументи. И зборуваме за тоа кој ги направи глобалните срања и кој ги постави УЧК за наши робовласници. Не да се фокусираме со тунелска визија за тоа кој ја користи таа ситуација за да финансира градење џамии.

AИПAK беа посочени во друг контекст. Не за „сите заебанции шо се дешаваат по светов“ туку како пример за прекршување на американскиот FARA закон, и работење во САД против интересите на САД и против интересите на граѓаните на САД.

Не е нормално во САД сите сенатори/конгресмени и функционери да имаат хенделер од странска агенција, и не е нормално легално да може да постои странска агенција која работи за странски интереси а против интересите на САД. Ај сега ти кажи ми дека не сум во право и поважно - кажи ми зошто не сум во правo.
Мене ми е јасно кој стоеше зад УЧК 2001.Јасно ми е кој ги изваде од обрачот во Арачиново.Само не ми се јасни причините ,зошто?Ама следи ги последниве случувања.Нео-либералниве политичари на запад ,а и кај нас се спремни на се за добар кеш.Е тука доаѓа заплетот.Кажи ми која е логиката ционистите да финансираат исламизација на Европа?Зошто комунистичкиве платеници секогаш,ама секогаш се најголемите подржувачи на Палестина?Ако ционистите стојат зад нив која е логиката за таквото нивно понашање?Ако европските лидери се верни слуги на ционизмот зошто најавија признавање на Палестина?Жалосно е за децата шо страдаат во Палестина,ама зошто никој не го спомнува теророт шо се врши врз Христијаните,Друзите,Језидите на блискиот исток?Дали некоја мејнстрим телевизија спомнала за страдањето на христијаните во Судан,Нигерија и други исламски вукојебини?Кај се тие дволични либерали барем еднаш да ги спомнат тие случувања?Или не се платени за тоа?Пошто тие злодела ги прават исламски хорди па не е проблем,ќе замижиме,ќе се правиме на мутави?Затоа ти викам,не заземај страна.Гледај ја пошироката слика не само Палестина.Јасно ми е само едно.Нас како Христијани подеднакво не мразат и ционистите у исламистите.Во моментов се во меѓусебен судир.Затоа и ти викам не заземај страна и не мисли дека само ционистите ги држат сите конци во свои раце.За жал либерал комунистите гледаат да си ги наполнат џебовите со пари.Нема тука идеали или патриотизам.Кој ќе ги плати таа агенда ќе ја спроведат без око да им трепне.

Последно уредено:
Јазикот е дефинирана работа. Дефиниран зборот е во ООН за да е исто разбирање во цел свет, така да ист е зборот ако зборуваш со тајванец, американец или некој од Жван.

И јас се сложувам со него за многу работи, ама кога ќе дојде до било што поврзано со евреите како синдром да има се понаша. Темава е САД, не е Израел или Палестина. Се само евреите ова евреите она, нека оди на соодветните теми нека дроби таму. 10 пати му имам речено да не разговара со мене на тема евреи.

Темава треба да биде преименувана во

Политички случувања во (((САД))): Генерална дискусија​

Незнам колку се вистински профилите на твитер, али мора итна дератизација на општеството у секоја држава. Можеш да не се слагаш со некого ама за цивил, да посакуваш смрт на цело семејство е одвратно. Али по бројот на такви профили и како лагано се прифаќа тоа ко добро утро, ауф, ебана е работава до даске. Толку испрани мозоци до тој степен на мржња од двете страни не постоело до сега. Чак што више мислам дека у ВВ2 немало ваква мржња меѓу противниците. Не ебаа социјалните мрежи за век веков и веројатно ќе бидат најголем катализатор за крај на цивилизацијава која е веќе се освен цивилизација.

Незнам колку се вистински профилите на твитер, али мора итна дератизација на општеството у секоја држава. Можеш да не се слагаш со некого ама за цивил, да посакуваш смрт на цело семејство е одвратно. Али по бројот на такви профили и како лагано се прифаќа тоа ко добро утро, ауф, ебана е работава до даске. Толку испрани мозоци до тој степен на мржња од двете страни не постоело до сега. Чак што више мислам дека у ВВ2 немало ваква мржња меѓу противниците. Не ебаа социјалните мрежи за век веков и веројатно ќе бидат најголем катализатор за крај на цивилизацијава која е веќе се освен цивилизација.
Социјалните мрежи само придонесоа да излезе на виделина дегенерираното образование во Сад што потоа се прошири на секаде.

Социјалните мрежи само придонесоа да излезе на виделина дегенерираното образование во Сад што потоа се прошири на секаде.
Мене ми е жал за стариот на убиецов, си го праќаш детето во училиште тоа иде дома почнува да се бунтува против тебе а ти си го израснал, ние исто треба да учиме од овие појави кај нас веќе се перат мозоци, нашата татковина северна, секој индивидуалец треба да си го пази детето.

Ама тој беше за Трамп, а за војната у Украина не сакам ни да кажам што мислеше. Захарова вчера го пофали, самото тоа ти укажува на фактот дека не може да биде добар.

патем,

Гледај ја пошироката слика не само Палестина.

Токму ова!
Која е пошироката слика?

Позади сите овие срања што се дешаваат стојат САД. Ама кој ги контролира и САД и Израел? Пошто тоа секако не се луѓето/граѓаните на САД кои гласаат на избори.

Ете ти ја пошироката слика. Понатаму сѐ се вклопува во таа слика. Страдањата на Христијаните, и општо страдањата на белците.

Етничката, културната, и економската смрт на Европа - кој е позади тоа, исламистите?
Самото увезување/ширење на мусли (црнци и цигани) во Европа, па и во САД - кој стои позади тоа? Исламска агенда? Ако е исламска агенда тогаш зошто досега со векови не успеваа да го направат тоа? Зошто позади сите мулти-култи срања секогаш стои некој ***штајн, ***иц, ***берг, итн? Тоа се типични исламски имиња?

Ајде, попаметен си од тоа да ја гледаш само алатката а не и раката која користи алатката. А буквално тоа е главната агенда и наратива на ***штајн, ***иц, ***берг... Гојимите да се фиксираат на алатката а не на мајсторот/газдата.

Ама тој беше за Трамп, а за војната у Украина не сакам ни да кажам што мислеше. Захарова вчера го пофали, самото тоа ти укажува на фактот дека не може да биде добар.

А треба на сите да им биде добар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom