Штета

Па барем да го остаат на мира да си работи, они го тераат факултет да не запушта, е па не може и студирање и работа

Не е коцкар итн, туку најверојатно им го повреди егото што он одлучи да остане овде (дел поради мене дел општо поради друштво и што он сака овде да си живее, не сака во странство) а брат му ги слуша за све
Може студирање и работа како не. Сум познавал колеги што работеа, студираа и помагаа на фамилијата во земјоделие.

Ако цело семејство отишло странство, а тој останал тука, родителите го сметаат за мрза најверојатно. Нема его од страна на неговите, само разочарување.

Неговите родители се тие што му зборат да студира и дека не смее да прекине со факултет, па кога студира детето нели треба да го издржаваш? Како и да работи и да студира?
Факултет не факултет зијан направил и мора го оправи тоа што оплескал не е изговор. И така треба пракса по факултетиве нека се вработи наместо тоа неколку месеци. Келнер, општ работник, молер, плочкар, столар итн како чирак. Белки не е сакат.

Здр до сега секогаш само читам форуми и никогаш не сум мислела дека некад ќе се регистрирам и отворам тема али ете .. не сум сигурна дали да ја ставам темава тука или во правни проблеми .. и ситуацијава е толку ретардирана, ве молам за совет, не знам што да направам ..

Мојот дечко пред неколку дена несакајки ја удри и направи штета на мојата кола, мајстор штетата ја процени на околу 600 евра .. колата е нова од салон пред неколку дена купена, уште не е регистрирана, дечко ми ја направи во дворот бељата .. он е невработен, како и јас .. иначе моите рекоа ок нема везе, али он запна да одиме кај неговите да си плати штетата, он имал принцип, ова она .. и отидовме, кажавме, мајка му беше спремна да даде пари, али татко му направи голем скандал, почна да збори дека сме лажеле, сме сакале да му изнудиме пари, стално нешто син му лажел итн, мене ми рече да си одам .. и мене ме повреди тоа понашање и реков е нема, сеа ќе платиш .. и почна да ме снима со телефон (подоцна ги избриша видеата пред наши очи), да ми збори да искочам од неговиот двор, па викна и полиција. Полицијата му рекла “замолете ја да излезе од дворот” и ништо, не дојдоа. Потоа он ја повлече пријавата телефонски.

Моите се изнервираа многу кога слушнаа за ова, не сакаат да бидам со овој дечко повеќе (иначе дечко ми застана на моја страна, ама и плачеше, му беше тешко, а мајка му она како да има страв од мажот и) .. во дворот беа и негов чичко и стрина, они не се мешаа, изгледа им беше ретардирано понашањето на татко му, и чичко му ми рече као “ја ќе зборам со него” ..

Потоа дечко ми си отиде од нивната куќа (иначе неговите родители живеат во странство и ќе си одат за неколку дена и нема да дојдат поише месеци) и дојде кај нас ..

Сега дали постои некој начин да им зееме пари за штетата, и како после ваква ситуација да се продолжи заедно?

Иначе дечково е многу добар, они психички и финансиски го малтретираат, му праќаат малце пари едвај за минимум живот, јаде леб и паштета, а они си уживаат во странство .. многу лоши луѓе. И иначе, пред да ескалира вака ситуацијава, они стално му збореа против мене и моите, ме разгалиле, ми давале поише пари од што треба, ми купувале .. па ако не дадеш на своето, на кој треба да дадеш??

Дечко ти може мисли дека има принципи. Ама штетата што тој ја направил, не се плаќа со парички од тато и мама. Ке си ги засукаш ракавите, и ке си ја одработиш штетата со сопствена пот. Разнесувај пица, мешај малтер, вози такси иди у Германија врти бургери. Ама принципи со парички од мама и тато?

Полнолетен, родителите му се странство, тој направил беља. Беља за која ти си одговорна, си му дала твое возило. И сега тие треба да платат? Чудно

Полнолетен, родителите му се странство, тој направил беља. И сега тие треба да платат? Чудно

Колата од салон, а нема каско. Убаво ги намирисал свекорот. Требало да ги дегажира од двор двајцата.

Реално убаво ти рекол татко му да си одиш, што мајка бараш ти да одиш со него да барате пари ? Можел и самиот да направи муабет со неговите кога веќе он нема скршен денар, башка кога татко за својот син вика дека цело време лажел јасно ти е колку е саатот. Ништо чудно дечково да има некакви пороци, да им влече пари за глупости и едноставно на татково во странство да му е скурчено..

Чим имаш пари за нова кола, ти си плаќала во врската стај твоја слика ќе ти најдеме нов дечко од форум :sneaky:

Здр до сега секогаш само читам форуми и никогаш не сум мислела дека некад ќе се регистрирам и отворам тема али ете .. не сум сигурна дали да ја ставам темава тука или во правни проблеми .. и ситуацијава е толку ретардирана, ве молам за совет, не знам што да направам ..

Мојот дечко пред неколку дена несакајки ја удри и направи штета на мојата кола, мајстор штетата ја процени на околу 600 евра .. колата е нова од салон пред неколку дена купена, уште не е регистрирана, дечко ми ја направи во дворот бељата .. он е невработен, како и јас .. иначе моите рекоа ок нема везе, али он запна да одиме кај неговите да си плати штетата, он имал принцип, ова она .. и отидовме, кажавме, мајка му беше спремна да даде пари, али татко му направи голем скандал, почна да збори дека сме лажеле, сме сакале да му изнудиме пари, стално нешто син му лажел итн, мене ми рече да си одам .. и мене ме повреди тоа понашање и реков е нема, сеа ќе платиш .. и почна да ме снима со телефон (подоцна ги избриша видеата пред наши очи), да ми збори да искочам од неговиот двор, па викна и полиција. Полицијата му рекла “замолете ја да излезе од дворот” и ништо, не дојдоа. Потоа он ја повлече пријавата телефонски.

Моите се изнервираа многу кога слушнаа за ова, не сакаат да бидам со овој дечко повеќе (иначе дечко ми застана на моја страна, ама и плачеше, му беше тешко, а мајка му она како да има страв од мажот и) .. во дворот беа и негов чичко и стрина, они не се мешаа, изгледа им беше ретардирано понашањето на татко му, и чичко му ми рече као “ја ќе зборам со него” ..

Потоа дечко ми си отиде од нивната куќа (иначе неговите родители живеат во странство и ќе си одат за неколку дена и нема да дојдат поише месеци) и дојде кај нас ..

Сега дали постои некој начин да им зееме пари за штетата, и како после ваква ситуација да се продолжи заедно?

Иначе дечково е многу добар, они психички и финансиски го малтретираат, му праќаат малце пари едвај за минимум живот, јаде леб и паштета, а они си уживаат во странство .. многу лоши луѓе. И иначе, пред да ескалира вака ситуацијава, они стално му збореа против мене и моите, ме разгалиле, ми давале поише пари од што треба, ми купувале .. па ако не дадеш на своето, на кој треба да дадеш??
Костиќу... ако пак не тролаш, свака ти част! Наклон до под!
Вакво креативно пишување и талент, стварно треба да го искористиш попродуктивно.
:cuc: :bravobe:ш

Колата од салон, а нема каско. Убаво ги намирисал свекорот. Требало да ги дегажира од двор двајцата.
И тоа пази, тој се сакал чесно да си плаќа (а се шлепал нонстоп таа да го части). Родителите во странство на едниот син му праќале пари на другиов не... Овие двата најверојатно се џанкери, па пробале да му изнудат пари на стариот и ги осуетил, па после и се вселил дома кај неа, или е тролач на форумов...

Ако е првото, дечко и си нашол убав извор на финансии...Сега дедото ќе го натераат да му купи кола....Тешко фамилијата на чупето...

Во ред фала за мислењата и советите, темава може да се затвори

Јас сепак имам мислење дека ако твој невработен син направи штета, треба да си ја платиш

Во врска со каско немам појма што има, моите ја купија, но како и да е, зошто од наше осигурање да се зима ако некој друг ја направил штетата? Нема везе

И поголемиот проблем зошто пишав во љубов затоа што они абе дечково некад нема ни што да јаде поради нив, и ни ја саботираат врската, го тераат да оди во странство итн. И знаев дека ова е толку ретардирано што некои ќе помислат дека е фејк заебанција, е до толку се ретардирани и ѓубриња неговите родители
Автоматски споено мислење:

Иначе на акаунтот пишува погрешна лозинка

Во ред фала за мислењата и советите, темава може да се затвори

Јас сепак имам мислење дека ако твој невработен син направи штета, треба да си ја платиш

Во врска со каско немам појма што има, моите ја купија, но како и да е, зошто од наше осигурање да се зима ако некој друг ја направил штетата? Нема везе

И поголемиот проблем зошто пишав во љубов затоа што они абе дечково некад нема ни што да јаде поради нив, и ни ја саботираат врската, го тераат да оди во странство итн. И знаев дека ова е толку ретардирано што некои ќе помислат дека е фејк заебанција, е до толку се ретардирани и ѓубриња неговите родители

Добро е, маци, помина, не се нервирај. Сте пробале еден викенд да извадите од стариот, не прошла фората-тоа е тоа.
Добро е што не ве тепал.

@Acid
Автоматски споено мислење:

IMG_3075.png
На уште колку места истрола?
И во ЖДМ да не пиша?

Последно уредено:
Проблемот настанал кога ти купиле нова кола од салон, а уште гз ти бришат.
Немаш финансии да ја одржуваш, да имаше немаше да ти е гајле за парите и ќе платеше ти кога он не може.

Мене искрено би ми било глупо девојка ми да направи сообраќајка и да ја терам да плати. Јебига се случува, ќе си платам ама друг пат не ја добива.

Ја на бифшиот му ја рокнав шофершајбната на едната кола.
Се изнервирав на телефон со моите и као шо го фрлив на шал табла, рокна.
У нашиот случај денар не ми зема.
жива се изедов жива.
Не смееше тоа да ми се деси. Не ми даде да платам, ама му најдов човек па му напраи добра цена.
Со туѓи работи МОРА ПАЗЕЊЕ.
Ама ова е трол.
Не го/ја хранете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom