- Член од
- 9 август 2014
- Мислења
- 601
- Поени од реакции
- 2.126
Поддржувам протести за вакви каузи, ама е многу дегутантно кога се инфилтрирани од урбаното граџанство како Бакотаја и слични.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...а тие цигани, поточно чергари, немаат живеалиште, спијат во импровизирани картонски шатори, токму во или околу тие депонии, зашто тоа не се расчистува, зарем не е тоа узурпација на државно земјиште, им дозволуваат да изградат гнездо, па после палат ...е па ќе палат!
...а тие цигани, поточно чергари, немаат живеалиште, спијат во импровизирани картонски шатори, токму во или околу тие депонии, зашто тоа не се расчистува, зарем не е тоа узурпација на државно земјиште, им дозволуваат да изградат гнездо, па после палат ...е па ќе палат!
...проблемот со черагарите како пишуваш циганнштината не се решава, не само кај нас туку и во други држави, таков им е генетскиот код не може никој да го смени нивниот начин на живеење, арогантни безобразни, некултурни, со нивно идење во ЕУ од други држави и правење јавна нужда покрај фонтани на метрополи и до ден денед останаа исти, ти од Вардариште ќе ги смениш, никогаш!Бездомништво би забранил со закон. За бездомници организирање работни задруги од разни типови, каде ќе добијат кров над глава, работа, и храна. Платено со плата се разбира, и можност за школување во истите установи. Денови за одмор, итн. Значи не затвор ама со обврска за работа во задругата. Кога некој ќе може да најде друга работа или да обезбеди средства да купи свој дом, тогаш ќе може целосно да ја напушти установата.
Бегство казниво со закон, казна робија. Па истото ама во затвор и работа потешки работи, во рудник на пример.
Има да се среди сѐ... Сега кажете каде да регистрирам да ме гласате за диктатор.![]()
И истиот освен шо краде по Карпош, нишо друго не праи. Знаеш у каква куќетина живее и кај? Тоа смрадот од циганите не стига до него.Власта напросто е неспособна да реши било каков проблем, па и тој со циганштијата која пали и загадува.
Стевчо подржиганакоњ самиот има кажано дека циганштијата од Злокуќани, која не е вратена на Косово после војната од 1999-тата, ја загадува околината...исто како и цел Аеродром. Полицијата не интервенира па „цркомањастите„ ни сограѓани праваш што сакаат...
Охоо летно време е бетер на места каде секојдневно палат кабли.Кога, кај има протести?
Може да сподели некој?
Ајде да идеме. Ова мора да преќине. А доаѓа зима, ми се темни.
Имаат и куќи и пак палат. Плус мене кур ме боли дали он има куќа, не му дава тоа право да труе цел народ....а тие цигани, поточно чергари, немаат живеалиште, спијат во импровизирани картонски шатори, токму во или околу тие депонии, зашто тоа не се расчистува, зарем не е тоа узурпација на државно земјиште, им дозволуваат да изградат гнездо, па после палат ...е па ќе палат!
Буквално не постои закон, односно општините немаат ингеренции врз тие што палат. Тука МВР има повеќе ингеренции и нивна е одговорноста.И истиот освен шо краде по Карпош, нишо друго не праи. Знаеш у каква куќетина живее и кај? Тоа смрадот од циганите не стига до него.
Секој ден ме пржат очи и гради. Треба да им отидеме цел Карпош, и да не одговараме за последиците.
Ќе ме трујат таму шака цигани. Иам болен родител дома. Карпош пропаѓа сѐ поише.
Кога пушам надвор цигара, панично гасам и седам дур не се угаси, пошо е ПРЕСУВО сѐ, едно жарче да летне ќе треба да се обесам после.
Чешмата кај Лепотиците ја извади, на Игралиште у Влае кога како работи, у Делфина исто.
Таа у К3 не знам дали работи. Абе милина. Сакаш рекреација, ќе трпиш за вода.
Преклани ќе се онесвестев на враќање од Аеродром. Од Парк нема вода накај Влае кога одиш. Плус до дома дур отидам..
Копито.
Пријавувано е у Интервентна. Не можеле ништо да им направат..Буквално не постои закон, односно општините немаат ингеренции врз тие што палат. Тука МВР има повеќе ингеренции и нивна е одговорноста.
Ти зошто до сега не си пријавила за смрадот од кај циганите?
„Не можам„ е исто што и “не сакам„.
Значи, ВМР не сака да инервенира кај цинганштијата не затоа што „не се надлежни„, туку е поверојатно дека се работи за политични договор, од времето кога партиите ќе ја фатат власта и меѓусебно делат „сектори„ и „сфери„ во кои можат да делуваат, без да си пречат едни на други.
Ако имаш идеи институционално и во рамките на законот како да се реши дај кажи ги.Пријавувано е у Интервентна. Не можеле ништо да им направат..
Еднаш пријавив скара на отворено небитно кај у Карпош, вака лето беше, дур ПРОЈДЕ, не ни дојде, полицијата, они се собраа. Ко да знаеја хахаха. Буквално чекав да видам колку ќе им треба да изреагираат. И тоа скара баш онака со камења, гранки и горе решетка.. у сред сува трева.
А за тие кај Канал 5 ,,ништо не можеле”.
Иам ја идеи што можеме, само чим МВР не може, нека ни дадат на нас карпошани некои права и одврзани раце. На многу луѓе им е преку глава.
Имаме кеј, не можеме да го користиме бе. По цел ден под клима, ќе сакаш да попешачиш навечер, палат све и свашта.
Ах. Модератор сум иначе..Ако имаш идеи институционално и во рамките на законот како да се реши дај кажи ги.