Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јасно ми е се, продадена држава каде лагата треба да не дефинира, ако за овие работи лажеш што остана за другото, битно се сметаш за патриот, буквално си олицетворение на политиканство, цинизам, неписменост и најбитно автошовинизам.So @kano si pravam muabet ako ne zabeleza. Ti vadi si tamu statistiki i ne dosadvaj posto ocigledno si politicku nepismen okolu ovaa problematika.
Druze ti trebase vo krevet da bidis uste vo 19 i 30. Togas decata gi legnuvaat da spijatЈасно ми е се, продадена држава каде лагата треба да не дефинира, ако за овие работи лажеш што остана за другото, битно се сметаш за патриот, буквално си олицетворение на политиканство, цинизам, неписменост и најбитно автошовинизам.
Добра Ноќ.
Владич, точно, будапештанската побегуља добро знаеше што ќе се деси. И веќе со потписот на Пржино 1 и Пржино 2, дозволата да му формираат чудовиште СЈО во дворот, и да му инсталираат опозиционери министри, го прави СОУЧЕСНИК во она што следуваше, не знам како не ти е јасно дека и дпне исто како и смрдсм исто учествуваше во она што следуваше.Kako da ti kazam a da ne me sfatis pogresno. VMRO na tie izbori dobi najpovekje pratenici , no ne dovolno za da ima mnozinstvo i da napravi vlada, taka da gi izgubija izborite. Begal Gruevski, ne begal isto ke vi se fatese. A posto gragjanite mnogu dobro znaeja sto sleduva ako dojdi SDSM na vlast( sami si kazuvaa, imase snimki, znaci itn itn itn ) i pak im dadoja 49 pratenici kazuva dovolno. Ti ako se sekjavam rece si go ponistil livceto i cuvstvuvas deka nemas odgovornost, no za zal ne e bas taka. A sega ovie tvoj zalopojki se bukvalno posle svadba tapani. Stvarno so cel um da mislis deka ednostrano mozeme da prekrsime megjunaroden dogovor potpisan vo OON i toa da pomini tuku taka bez posledici e naivno vo najmala raka.
Patem receno kako da zaboravas deka bas Gruevski od zbor do zbor kaza sto ke sleduva posle tie izbori ako ne uspeat da formiraat vlada( ako nemaat mnozinstvo ) , no ete ti sepak si resil da ckrtnis livce, kao demek mnogu pameten. Za drugoto si vo pravo manje vise. Ete laicki da si zborame kazano im bese, sedite madro SDSM da go zavrsi za toa sto bese doneseno na vlast so sarenata i posle vas vi e redot da si igrate vlast. Ili toa ili SJO ke vi tropni i na vasa vrata. I taka bi.
I ne, ne ne preebaja, ve preebaja. Ima razlika. Zatoa sarenite segasna Levica najglasni se, kao im ja prezedoja revolucijata bla bla bla. Nikoj ne im ja prezede, korisni idioti bea, kurtoni koi posle upotreba gi frlija kako sto se i pravi so upotreben kurton samo na ovie ili uste ne im e jasno kakva uloga imaja ili si pravat bajram so umot. Bilo kako bilo toa so imeto, zaboravi si, zavrsena rabota e toa.
Не бе, ќе ги гласам оние што ги поништија хашките случаи само за да дрпаат тендери...Ќе ги гласам оние кои Мавровските работници и сите загинати војници ги помножија со нула само да си тераат коалиција со дуинг бизнис...Да, да, ќе ги гласам оние кои ги продадоа исчезнатите Македонци грабнати во Непроштено, на кои ден денес не му се знај гроб, мајките нивни плачеа пред Собрание кога се гласаше законот:ama ne on ponistil livce, ne glasal pa kisnel na protesti i sega prodava muda za bubrezi
За тоа вината да ја бараш во тие што го уценуваа и што свртија грб кога најмногу и требаа на државата.Владич, точно, будапештанската побегуља добро знаеше што ќе се деси. И веќе со потписот на Пржино 1 и Пржино 2, дозволата да му формираат чудовиште СЈО во дворот, и да му инсталираат опозиционери министри, го прави СОУЧЕСНИК во она што следуваше, не знам како не ти е јасно дека и дпне исто како и смрдсм исто учествуваше во она што следуваше.
Спиевме по 40 - 50 деца во една училница. Јадевме грав и зелка.Како бе нема слободни места за децава по градинкиве?Па порано, во таа поранешна држава имаше повеќе деца,ист број на градинки а ниедно дете не беше одбивано.Шо е работава,за згради има место и пари арно ама за една градинка нема ниру место ниту пари!?Или тука нема профит од продажба на станови???Страмота и за едните и за другите шо се менуваат на власт над 30 години!
Кхм, како тоа ДПсНЕ не “успеа“ да формира вљада?Taka fino. Spored ustav daden mu e mandat na VMRO da formira vlada kako partija ( predizborna koalicija) so osvoeni najmnogu pratenicki mesta, 51 ako se sekjavam vo sto ne uspea. Vtori da probaat da formiraat vlada bea SDSM so 49, taman dovolno so se drugo kjoro sakato tamu da formiraat mnozinstvo. Drugoto go znaes.
О Божеееее немој повеќе да ја браниш Лефица!Левица стрикно си кажа дека учествувала во шарената за да падни Грујо. Потоа кажа дека ќе го пасокизира и ездеес а на крај ќе се пресмета со мачињата од ДПНЕ.
Сите беа против Грујо тогаш. Битно беше тој да падне а влада беше мање битно кој ќе формира што СДС тоа убаво си го искористи.
Не ЛАЖИ вака јавно!Сите беа против Грујо тогаш. Битно беше тој да падне а влада беше мање битно кој ќе формира што СДС тоа убаво си го искористи.
Ова ти е на тебе веќе одговорено..Кхм, како тоа ДПсНЕ не “успеа“ да формира вљада?
Колку ме држи сеќавањето вљадата беше стокмена и во последен час НЕКОЈ се јави до необалистите од ДУИ и им забрани да партиципираат во таа вљада!
Така беше или мене ми се чини?
Пошто глеам дека интерпретираш уставни норми, веројатно си правник па да праша: (не сум правник)
Според која уставна норма ако победникот на изборите не успее да формира вљада манадатот се доделува на второпласираниот??
Дали ова значи ако второпласираниот исто така не успее да формира вљада мандатот се доделува на третопласиран, четврто и се така во круг па се од почеток ???
Кој беше условот необалистите од ДУИ да влегват во вљада, кој ги постави (Тирана сигурно не е), каде беа договорени?
брмбрмбррррм знае да забега на кривини (како што напишал пред извесно време дека 27 Април, инаку класичен државен удар бил легитимирање на Црпе, според него може да се легитимира и државен удар) ама некои работи убаво ги кажува.
Автоматски споено мислење:
О Божеееее немој повеќе да ја браниш Лефица!
Ако продолжиш вака и тој “рејтинг“ што го има ќе го изгуби, може таа ти е целта!?
Не знаев дека Лефица како политички субјект има донесена одлука да учествува во редефинирање на македонската држава (шарената куртонијада беше тоа), мислев дека имаало поединци од таа партија кои зеле учество ама ти сега велиш партијата имала одлука.?!
Тебе многу работи не ти се јасни, ама нема јас да ти ги објаснувамОва ти е на тебе веќе одговорено..
Член 75
"Претседателот на Републиката ќе ја повика следната по големина партија или коалиција која има шанса да обезбеди мнозинство во Собранието."
49 имаа комуњарите , 2 помалце од вмро
Што тука не е јасно , пријателе?
Секако они го прекршија Член број 1 по уставот
Прегледај го приврзокот 454385
неделив , неотуѓив и непренослив
Тој изборен циклус и така беше каша-попара , можеше да им се дадат ограничувања преку претседател и суд,бидејќи за разноразни гомнарии се залагаа
Не ми е јасно зошто ги повторуваш истите прашања![]()