Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Друга работа , јас си признавам дека неам трпение и дека сум со краток фитиљ , можеби трпението си доаѓа со годините и можеби јас правам грешка со вакво понашање , ама до сега од ваша страна е пружено само ИНАТ и ништо друго.
На крај на денот , се трудам и искрено се надевам дека и трпението ќе дојде.
Додека инатот преминува во глупоќа и останува ЗАСЕКОГАШ!

Добро и како ти ќе го споредиш тоа со ротацијата на Земјата?
Супер се ова , само небитно
Како ќе ја споредиш со ротацијата на земјата околу својата замислена оска?
Нене , за неполни 24 часа земјата се ротира ЕДНАШ околу својата оска , не мешај брзина со времетраење
Ова е искрено каша-попара , брзина и време измеша.
Проблемот е што ти ја споредуваш ротацијата на земјата околу својата оска(еднаш на 24 часа) со центрифуга во машина за перење алишта(која врти х пати за 24часа)
Никаква математика нема тука.
Ич да не правиме муабет за радиус..
Еве ти пример
Прегледај го приврзокот 453753
...објасни го примерот (сликата) со свои зборови, а не само да поставиш слика, нели се буневте дека Зурла поставува само слика или видео без објаснување, а ти сега што правиш? или не важи за тебе?

...јас не ја разбирам сликата, објасни со свои зборови, штом си ја поставил сигурно и знаеш да објасниш или не знаеш, ќе ја спомнеш опет пиљарата најлесно да се одбегне одговорот!

Друга работа , јас си признавам дека неам трпение и дека сум со краток фитиљ , можеби трпението си доаѓа со годините и можеби јас правам грешка со вакво понашање , ама до сега од ваша страна е пружено само ИНАТ и ништо друго.
На крај на денот , се трудам и искрено се надевам дека и трпението ќе дојде.
Додека инатот преминува во глупоќа и останува ЗАСЕКОГАШ!
...разбира се, дезертество е најлесна работа, не се работи за инат, туку за нелогични работи кои ете некогаш не ми ја задоволуваат мојата маленкост

...објасни го примерот (сликата) со свои зборови, а не само да поставиш слика, нели се буневте дека Зурла поставува само слика или видео без објаснување, а ти сега што правиш? или не важи за тебе?

...јас не ја разбирам сликата, објасни со свои зборови, штом си ја поставил сигурно и знаеш да објасниш или не знаеш, ќе ја спомнеш опет пиљарата најлесно да се одбегне одговорот!
Што бидна ти ке га објасниш ли видео на Карл Саган?
Дали ти уопште си чуза за њега?

Мудиња нели?

@bijons
Ајде предизвикују те на дуел, 5 тфои прашања наспроти 5 мои.
Без тетку ти Вики плис.

Последно уредено:
Лолобриџида, Зурла у Пророк.
ВЕЗЕ НЕМАТЕ АМА БШ ОД НИШТО!!!!
На сто ваши прашања, ја Датум,Прометеј и ред остали ке ви одговоримо сс емпириско знаење или па просто според логику.
А ви, ви на наши сто прашања ке серете, ке се вртите у круг зшто ве чеша неизбришана гузица, ке лепите глупи мемиња и гифови, ке одговарате на прашања сс прашања.
Ке мешаре бабе и жабе.
У овуј тему за вас е муабет видела жаба коњ ставља потковице па и она дигнала ногу.
Како не ви е срам овакој јавно да се брукате?
Везе си немате!!!
...пиљарата на ,,датум,, очигледно за тебе важи во поново време со модерно име ,,маркет,, , секој може денес да предава, ама многу ретко може да го пренесе знаењето и да одговори со свои зборови научното за тој што прашува макар било детенце или возрасен кога ќе праша ,,зошто"!

...во ниеден пост, барем јас што читам не се има кажано ,,Земјата е равна, вие сте глупави што верувате дека е сферична" туку се бара некои одговори на некои појави што не се поклопуваат со физичките закони или тоа што сме учеле, тоа не е зло, не е инат туку размислување со свој, а не со туѓ мозок! немате сила за дебатирање ваше право да се тргнете од ваква тема, ама шу правиме со тоа дали човекот стапнал на Месечината што беше твоето учење во детството и сега твоето двоумење!

П.С.
...не е убаво што напиша за cameltoe, сети се на постот што Ти си го напишал кога Зурла си постави на аватарот сопствена фотка што Ти напиша и го пофали дека е згоден, а пошто тогаш тебе те читав, а не него, си реков ејј вистина лепотан и ги заследив неговите постови.
Што бидна ти ке га објасниш ли видео на Карл Саган?
Дали ти уопште си чуза за њега?
Мудиња нели?
...не да ми поставиш САМО видео, туку да објасниш со свои зборови видеото и прашањето и јас ќе Ти одговорам, тебе не на Саган, дали тој чул за мене, па ја да чујам за него?

Последно уредено:
...објасни го примерот (сликата) со свои зборови
Големината на земјата и големината на центрифугата е различна
Земјата ротира еднаш на неполни 24 часа , додека центрифугата врти многу повеќе пати.
Брзината со која Земјата ротираи со таа на центрифугатс е различна
Неможе ни х пати тоа да поделиш , не се поклапаат бројките

Споредбата е Н-Е-В-А-Л-И-Д-Н-А!

Неможе брзина да ставаш на кантар а големина,маса и времетраење да игнорираш
Тоа се вика special pleading

На нашки , од две гумени чизми чамец не се праи.

а не само да поставиш слика, нели се буневте дека Зурла поставува само слика или видео без објаснување, а ти сега што правиш? или не важи за тебе?
Ете ти објаснив женска , задоволна?

Разбираш брзини да кажуваш а незнаеш најпроста слика да разбереш

...разбира се, дезертество е најлесна работа
Дезертерство?
Од кај па сеа дезертерство?
Јас зборам дека и јас грешам , види она какви муабети ми праи

, не се работи за инат, туку за нелогични работи кои ете некогаш не ми ја задоволуваат мојата маленкост
Па се трудам да објаснам , ама не иде.Иначе тука не е никој должен да задоволува

Ако имаш потреби , ете го Зурла , згоден како што кажа - нека ти помогне

Не си го губете времето. Препорачувам само да ја поплавиме темата со мемиња.

...пиљарата на ,,датум,, очигледно за тебе важи во поново време со модерно име ,,маркет,, , секој може денес да предава, ама многу ретко може да го пренесе знаењето и да одговори со свои зборови научното за тој што прашува макар било детенце или возрасен кога ќе праша ,,зошто"!
Ова е точно

...во ниеден пост, барем јас што читам не се има кажано ,,Земјата е равна, вие сте глупави што верувате дека е сферична" туку се бара некои одговори на некои појави што не се поклопуваат со физичките закони или тоа што сме учеле, тоа не е зло,
Зурла до сега гз папир и чамчиња понуди.

Со камера сака да го одреди растојанието меѓу земјата и месечината , тоа доволно кажува за нњговата сериозност.

Мњне јасно ми е дека двајцата си ги сакате камерите , ама со камери не се брка работа

не е инат туку размислување со свој, а не со туѓ мозок! немате сила за дебатирање ваше право да се тргнете од ваква тема, ама шу правиме со тоа дали човекот стапнал на Месечината што беше твоето учење во детството и сега твоето двоумење!
Човекот дали стапнал или не е дискусија за која вие може вечно да си дебатирате.

Ние знаеме дека таму има рефлектори и по тоа се одредува растојанието на земјата и месечината.
Има и ред други посовремени методи , ама тоа е што би рекла ти - за секој да разбере

П.С.
...не е убаво што напиша за cameltoe, сети се на постот што Ти си го напишал кога Зурла си постави на аватарот сопствена фотка што Ти напиша и го пофали дека е згоден, а пошто тогаш тебе те читав, а не него, си реков ејј вистина лепотан и ги заследив неговите постови.
Значи ти следиш луѓе ради лепота , не ради знаење.

Продолжи така , далеку ќе стигнеш

...не да ми поставиш САМО видео, туку да објасниш со свои зборови видеото и прашањето и јас ќе Ти одговорам, тебе не на Саган, дали тој чул за мене, па ја да чујам за него?
Карл Саган е познат низ цел свет , додека ти си позната на кајгана по... ?
Автоматски споено мислење:

И јас така мислам , еве жената побара објаснување , дадено и е како што си побара..

Од мене толку , од Господ појше

...Goofy...McLovin... ComfortablyNumb уште колку имиња на аконт си сменил, не е убаво да тролаш со мемиња, а ваму се криеш позади безброј никнејмови, ова онака примедба у пролазу за да знам кој тоа коментира,

Лажеш како циган

Не се вклопуваат со грчката патријархија која го црни православниот народ.Од таму се и басните во кои верувате слепо без ниту еден доказ.
Ама и нивните не ги ебаваат многу..

Пример е оганот што они тврдат дека магично се појавува во црквата на Велика Сабота.. и за тоа беа на суд,каде што црквата го изгуби случајот кога еден од старешините ПРИЗНА дека оганот се пали претходно.
Лажете како цигани сите што се заостанати во времето и просторот.

Православен Христијанин ги тужеше за измама и ги доби.

Кој што да ми каже бе несреќо?

Ко што тврдеше за второто доаѓање?

Ти си изгубен случај

Јас ти ветувам дека ќе се помолам за тебе , друго незнам што да направам.

Секоја дискусија ја изгуби до сега , нека те толчат

Јас сум глуп и за ебење , на парва му викам да не се замара а јас се замарам со тебе..

Ваквиот речник чувај си го за по дома...а во меѓувреме, глуми православен според некое твое наоѓање, кое во Црквата е непознаница, а гледано историски и искуствено, е тешка ерес...

Ваквиот речник чувај си го за по дома...а во меѓувреме, глуми православен според некое твое наоѓање, кое во Црквата е непознаница, а гледано историски и искуствено, е тешка ерес...
Јас знам дека речникот е погрешен , додека ти незнаеш во која заблуда си.

Никој не е роден како Бог , ама ти изгледа така се осеќаш

...Goofy...McLovin... ComfortablyNumb уште колку имиња на аконт си сменил, не е убаво да тролаш со мемиња, а ваму се криеш позади безброј никнејмови, ова онака примедба у пролазу за да знам кој тоа коментира,
A шо те боли тебе шундата ја со кој ник сум? Забрането е да се мења ник? И не се кријам, убаво пишува кои ми се стари никови. И описмени се, у последно време си ко со мозочен удар.

аконт
примедба
пролазу

Како бе на исти теми сте собрани едните исти 4-5 души со исти ставови? Бранители на убијци, рамноземјаши. Секта ли имате надвор од форумов или тука се најдовте?

Последно уредено:
Јас знам дека речникот е погрешен , додека ти незнаеш во која заблуда си.

Никој не е роден како Бог , ама ти изгледа така се осеќаш

Речиси да немаш свој допис како коментар кон мој допис кој ти е правилен и согласен со катихезисот, но тоа не е битно...битно е дека јас лажам, дека сум во криво, дека сум изгубен...и томе слично.

Дај не аздисуј...и штом е повеќе од јасно дека не само што не знаеш туку и имаш некое свое знање кое во Црквата е непознато, тркни до најблискиот парохиски храм и барај поука од првиот свештеник кој ќе ти излезе пред очи.

A шо те боли тебе шундата ја со кој ник сум? Забрането е да се мења ник? И не се кријам, убаво пишува кои ми се стари никови. И описмени се, у последно време си ко со мозочен удар.

аконт
примедба
пролазу

Како бе на исти теми сте собрани едните исти 4-5 души со исти ставови? Бранители на убијци, рамноземјаши. Секта ли имате надвор од форумов или тука се најдовте?
Брат , јас ќе ти кажам за Пророкот , он е со паметот во времето на Византија, и не мрднал од тоа време

Глеаш чоекот тврди дека земјата е стара 7533 год.. Што друго да се каже

Под рака со Јеховини сведоци и ора може да играат..
Автоматски споено мислење:

Речиси да немаш свој допис како коментар кон мој допис кој ти е правилен и согласен со катихезисот, но тоа не е битно...битно е дека јас лажам, дека сум во криво, дека сум изгубен...и томе слично.
ЛАЖЕШ , СУШИШ
Свесно или несвесно , тоа не сум сигурен , мада мислам ова е се незнаење од твоја страна

Дај не аздисуј...и штом е повеќе од јасно дека не само што не знаеш туку и имаш некое свое знање кое во Црквата е непознато, тркни до најблискиот парохиски храм и барај поука од првиот свештеник кој ќе ти излезе пред очи.
Јас си одам у црква , ич ти да не се секираш , има образовани луѓе таму што разбираат и знаат да разменат мислење и да дадат поука.

аконт
примедба
пролазу

...ај прибери си го речникот и такви описи кон домашните тој знаел што е мозочен удар, а тоа ,,бранители на убијци, рамноземјаши" такви паушал заклучоци од твоја страна е клевета која на жалост не може по судски пат да ти се стегне кривична, ама погледни нагоре, Универзумот е голем, ќе стрефне некој ден!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom