Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

За Доргу мислам дека е лош затоа што на таа позиција јас лично очекувам фудбалер со финеси и техника. За мене е класичен рвач кој да речам повеќе би го гледал како задњи везни во некој паралелен универзум ако научи да додава. Многу делува дека е нерафиниран и груб со топката, незнам како да го опишам, ко Лукаку кога ќе му подадеа ко у стуб да си ја акнал топката му се одбиваше од нозе. Таков е мојот дојам за него, Мбуено одличен и Куња исто ама му фали малце снага и завршница. Исто мислам дека е крајно време да му се одземе правото на Бруно да изведува слободни, све да му ебам неписмено.

За шутот и он најверојатно не знаел изгледа!
Да, во право си, јас после неколку утакмици или ми е ок фудбалерот или не е, два пати имам утнато: Шо и Дијало.
Шо немаше среќа, а Диало чекам...а и за двајцата имав многу негативно мислење на почеток.
Доргу му намести убава топка на глава на Мбеумо, штета, ја одбрани Раја, кој вчера имаше 2-3 феноменални одбрани. Погоди и статива, со шут кој не знаев дека го има. Мене стварно не ми е јасно што некои гледаат, и зошто им е толку тешко да кажат кога некои играчи ке изиграат добра, не феноменална утакмица, ама онака, солидна. Делува дека уште пред почетокот на утакмицата имаат решено дали некој имал изиграно добро или не. Да кажеш дека Доргу вчера бил лош... Не разбирам.

Последно уредено:
За Доргу мислам дека е лош затоа што на таа позиција јас лично очекувам фудбалер со финеси и техника.

Лев крилен бек е исклучително дефицитарна позиција во модерниот фудбал. Сите сакаме нов Патрис Евра, но тешко ќе оди тоа. Едноставно нема квалитетни играчи на пазарот. Еве за овој српскиот Маџар што отиде во Ливерпул какви текстови се пишуваа, а во основа е жив просек од фудбалер. Во Доргу има материјал за обработка, силен е и брз, ќе го изделкаат полека полека. И мене ми е некако незграпен за гледање, но во неделата имаше истрчано најмногу од сите играчи на Јунајтед.

Тоа што Бруно игра фрее рол фактички, има да не убие повеќе и од голман и од неефикасност во напад. Убаво е да имаш играч кој многу трча, се труди и напред и назад ама едноставно некои позиции се стриктно со намена и одредени задачи кои мора да се тераат за доброто на тимот. Бруно сака да ровари сегде околу, само не на позицијата што му ја пишува на екран пред почеток на утакмицата. Меч со две острици е тоа што остана. Или ќе не бушат на средина секоја втора утакмица или магично ќе проработи нападот со Шешко па повеќе ќе даваме голови одошто ќе примаме. Затоа беше запнат Аморим по Балеба, за да му го чува грбот на Бруно кој едноставно мора да игра на секоја божја утакмица. Па не се ни повредува да видиме како би се снашле без него (не сакам ни да знам :D ). Инаку Угарте по се изгледа ќе ја игра последната сезона во клубов. Очигледно не знае да се носи со притисокот и игра под своите можности. Следна дестинација за него Италија, одличен би бил во во било кој клуб од топ 5. Најмногу ме загрижува Мајно кој сигурно е изгорен за минутажа, а нема место во прв тим покрај Бруно и Каземиро. Плус што следи СП в година, а демек се наметнува за стартер за Англија, но вака ако продолжи, ми е страв дека нема да го продолжи договорот и може во Јануари да бара трансфер.

Тоа што Бруно игра фрее рол фактички, има да не убие повеќе и од голман и од неефикасност во напад. Убаво е да имаш играч кој многу трча, се труди и напред и назад ама едноставно некои позиции се стриктно со намена и одредени задачи кои мора да се тераат за доброто на тимот. Бруно сака да ровари сегде околу, само не на позицијата што му ја пишува на екран пред почеток на утакмицата. Меч со две острици е тоа што остана. Или ќе не бушат на средина секоја втора утакмица или магично ќе проработи нападот со Шешко па повеќе ќе даваме голови одошто ќе примаме. Затоа беше запнат Аморим по Балеба, за да му го чува грбот на Бруно кој едноставно мора да игра на секоја божја утакмица. Па не се ни повредува да видиме како би се снашле без него (не сакам ни да знам :D ). Инаку Угарте по се изгледа ќе ја игра последната сезона во клубов. Очигледно не знае да се носи со притисокот и игра под своите можности. Следна дестинација за него Италија, одличен би бил во во било кој клуб од топ 5. Најмногу ме загрижува Мајно кој сигурно е изгорен за минутажа, а нема место во прв тим покрај Бруно и Каземиро. Плус што следи СП в година, а демек се наметнува за стартер за Англија, но вака ако продолжи, ми е страв дека нема да го продолжи договорот и може во Јануари да бара трансфер.

Загрижувачки е што замената не беше Касемиро - Маину. Особено кога мораше да бркаме резултат.

Нека одат и им понудат троа поголема понуда.
За овој 80-100мил бараа пред 2 години колку што се сеќавам и беше во комбинација летото кога го донесоа Онана.

Доргу ви беше сосема коректен вчера, исто и Куња и Мбеумо. Штета што Аморим фука со 3-4-2-1, со таа формација нема место за сите од Шешко, Бруно, Мбеумо и Куња. Да смени формација со 4-3-3, еден нов голман и средишен играч ќе биде сосема океј, макар и штопер да чекате наредно лето. Вака или ќе го изгорите Јоро или ќе го направите играч.

Доргу ви беше сосема коректен вчера, исто и Куња и Мбеумо. Штета што Аморим фука со 3-4-2-1, со таа формација нема место за сите од Шешко, Бруно, Мбеумо и Куња. Да смени формација со 4-3-3, еден нов голман и средишен играч ќе биде сосема океј, макар и штопер да чекате наредно лето. Вака или ќе го изгорите Јоро или ќе го направите играч.
Зашто штета 3421 формација?
Буквално сите тие што ги спомна ќе играат првотимци, Бруно не играше 10ка против вас 8ца играше. Тоа му е нова позиција од како дојде Аморим.

Зашто штета 3421 формација?
Буквално сите тие што ги спомна ќе играат првотимци, Бруно не играше 10ка против вас 8ца играше. Тоа му е нова позиција од како дојде Аморим.

Работата е да не игра Бруно 8, туку 10. Инаку ако сака Аморим и голман може да го стави, така ќе има место за сите.

Работата е да не игра Бруно 8, туку 10. Инаку ако сака Аморим и голман може да го стави, така ќе има место за сите.
Абе и јас бе сум убеден за Бруно, попрецизен играч треба игра на таа позиција, не да пробува секој пас да го игра низ противникот.
Ако менаџерот мисли дека ќе се снајде нека си фура, крај на краева нема нас да ни се оценува туку него ако утне.
ПС да бев јас на местото на Аморим ќе го искеширав Бурно кога дојдоа Арапите, и ќе си зедов добра 6ка. :D

Последно уредено:
Не зборете за позиции оти и двајцата не сте у право имаше една слика ако ја најдам ќе ви ја пуштам тука,уствари гиф е најубаво што ја отсликуваше ситуацијата, замислата е Куња,Мбумо, Бурно и Моунт да ротираат,затоа сите ги видовме по малку насекаде завчера ,ње формираше круг таму и се менуваа.

Не зборете за позиции оти и двајцата не сте у право имаше една слика ако ја најдам ќе ви ја пуштам тука,уствари гиф е најубаво што ја отсликуваше ситуацијата, замислата е Куња,Мбумо, Бурно и Моунт да ротираат,затоа сите ги видовме по малку насекаде завчера ,ње формираше круг таму и се менуваа.
Царе од како дојде Аморим Бруно игра до Каземиро/Угарте, не му е у недела прв меч.
Бруно играше понапред на моменти за да добиеме повеќе луѓе во напад, на моменти и покриваше лев бек кога Доргу и Шо гураа понапред.

Неколку работи ги забележав завчера, дека Мбеумо и Куња знаат да ротираат на лажна 9-ка, и дека Маунт има некој вид на free role. Ако Куња влезе повеќе во средина, Мбеумо иде поцентрално. Маунт го видов како назад брани контра, одлично го застана Сака.

Кога ги гледаш Мбеумо и Куња, прво што ти иде на памет колку староседелците се отепани во споредба со нив. Второ, почнуваш да гаташ кога и овие двајца ќе се претопат во сивилото. Шешко не го есапам, ако не заиграме саглам зад него ни Шешко ни мешко не ни помага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom