Полицијата во северен ФИРОМ
Претреси во Берово и Виница, пронајдена дрога
Денеска (20.08.2025) околу 09.30 часот, полициски службеници од СВР Штип-ОВР Берово го лишиле од слобода Б.С.(36) од Берово. При претрес во неговиот дом, извршен со судска наредба, биле пронајдени и одземени семки од растението канабис, неколку пакувања со марихуана и други предмети за кои постои сомнение дека потекнуваат од кривично дело.
На 19.08.2025, исто така, со судска наредба, полициски службеници од СВР Штип - ОВР Виница извршиле претрес во домот на Г.П.(32) од Кочани, со живеалиште во Виница.
При претресот биле пронајдени и одземени , марихуана, дигитална вага, предмети со остатоци од марихуана и други предмети за кои постои сомнение дека потекнуваат од кривично дело.
По целосно документирање на случаите, против лицата ќе бидат поднесени соодветни пријави.
--------
Bastisje në Berovë dhe në Vinicë, gjendet drogë
Sot (20.08.2025) rreth orës 09:30, nëpunësit policorë të SPB Shtip-NJPB Berovë e privuan nga liria B.S. (36) nga Berova. Gjatë bastisjes së shtëpisë së tij, të kryer me urdhër gjykate, u gjetën dhe u sekuestruan fara të bimës së kanabisit, disa pako me marihuanë dhe sende të tjera për të cilat ekziston dyshimi se kanë prejardhje nga vepra penale.
Më 19.08.2025, gjithashtu me urdhër gjykate, nëpunësit policorë të SPB Shtip-NJPB Vinicë kryen bastisje në shtëpinë e G.P. (32) nga Koçani, me vendbanim në Vinicë.
Gjatë bastisjes u gjetën dhe u sekuestruan marihuanë, një peshore digjitale, sende me mbetje marihuane dhe sende të tjera për të cilat ekziston dyshimi se kanë prejardhje nga vepra penale..
Pas dokumentimit të plotë të rasteve, kundër personave do të ngrihen kallëzime përkatëse.