Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Во понеделник ќе следува разрешница. Понудата на Путин изгледа е Украинците да го напуштат Донбас, тој да ја замрзне офанзивата во Херсон и Запорожје, и изгледа дека Трамп ќе му даде некакви гаранции на Зеленски дека Путин никогаш нема повеќе да ја нападне Украина. Ако Зеленски не се сложи со ова, мислам дека Трамп едноставно комплетно ќе се повлече од Украина и ќе ги остави Урсула, Стармер, Мерц и Макрон да се резилат. На тој начин Украина ќе ја изгуби војната за не повеќе од 6 месеци.

Да бидеме реални, Путин у Борат купача да му дојдеше на Трамп, Џеј Ди Венс и мажот на куравата од кај МТВ, такозвана Марџори Грин, ќе платеа насловна на Воуг и ЏиКју дека ова е новиот тренд на светските лидери кој треба да се почитува и негува.

Може Зеленски у Зења да му дојде пиц пец, сигурно бојата на крилото на авионот со кој што слетал нема да им се свиѓа на префинетата инцестоидна МАГА.

Ова у Аљаска беше она, за Путин обичен ден, за Трамп спомен за цел живот.

pa lavrov u ce ce ce pe maicka dojde... si moze
Автоматски споено мислење:

Дудлачот @Ne_sum_ja го нема да се јави :kafence:

proveruva na teren koja autobuska stanica ja zazele rusite pred pola saat

Да бидеме реални, Путин у Борат купача да му дојдеше на Трамп, Џеј Ди Венс и мажот на куравата од кај МТВ, такозвана Марџори Грин, ќе платеа насловна на Воуг и ЏиКју дека ова е новиот тренд на светските лидери кој треба да се почитува и негува.

Може Зеленски у Зења да му дојде пиц пец, сигурно бојата на крилото на авионот со кој што слетал нема да им се свиѓа на префинетата инцестоидна МАГА.

Ова у Аљаска беше она, за Путин обичен ден, за Трамп спомен за цел живот.

За мене ова е веста на вечерта. Спремен сум да се кладам дека од 3 саати, 2 ги потрошиле во зборење како биле украдени изборите во 2020та и како царините се генијална мерка. Ама сепак, Америка заслужува вакво водство.

Скроз. Трамп му е само криво што не успеа да створи династија за себе уште кога имал години ко Путин. Точно ја дозна формулата од најдобриот во тоа како до 30 години непрекината власт.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud

За мене ова е веста на вечерта. Спремен сум да се кладам дека од 3 саати, 2 ги потрошиле во зборење како биле украдени изборите во 2020та и како царините се генијална мерка. Ама сепак, Америка заслужува вакво водство.

ова е билатерална средба на две големи сили како што доликува. Не може некој било кој да му изиграва шериф и да му диктира дали на Трамп, Путин, Си. Трамп го разбира тоа за разлика од претходната управа и гледа да ги исправи стварите кои многу беа нарушени од прошлата гарнитура изгубена у просторот.

Импресивно е какво немавање од кур добиваат браќата од ЕУ во ситуацијава, дури е и болно да се гледа.
На дечкиве за строење само ние ќе им останеме за скоро.

ова е билатерална средба на две големи сили како што доликува. Не може некој било кој да му изиграва шериф и да му диктира дали на Трамп, Путин, Си. Трамп го разбира тоа за разлика од претходната управа и гледа да ги исправи стварите кои многу беа нарушени од прошлата гарнитура изгубена у просторот.
За да биде како што доликува требаше да се оддржи во Вашингтон. Не за џабе Путин го покани во Москва на крај. Тоа беше пораката - јас ја контролирам Москва, не мора да се криеме во некоја недојдија.

Прошлата гарнитура беше зло. Трамп е огромен напредок споредено со нив, зошто е само ексцентричен и нарцисоиден, ама не е зол. Ама за наша среќа (или несреќа, ќе видиме) е тотално некомпетентен да раководи со силата на апаратот што го води.

Импресивно е какво немавање од кур добиваат браќата од ЕУ во ситуацијава, дури е и болно да се гледа.
На дечкиве за строење само ние ќе им останеме за скоро.
Сами си се криви ЕУ, не знаат кај тераат.

Не се ни чисто економски сојуз ама не се ни федерација со централизирано одлучување...

Едни вака други така, војска заедничка немаат, Русија да сака без Америка и Нато да се уклучи може цела европа да ја земе.

Сами си се криви ЕУ, не знаат кај тераат.

Не се ни чисто економски сојуз ама не се ни федерација со централизирано одлучување...
Еу е сојуз кој да го замислиш наместо САД, секоја сојузна држава би имала суверена политика кога и е тоа потребно и федерална т.е. обединета со останатите држави кога пак од тоа би имала корист.

Може не е добар примеров ама така некако би ја опишал, со неутврдени, флуидни цели и позиции.

За да биде како што доликува требаше да се оддржи во Вашингтон. Не за џабе Путин го покани во Москва на крај. Тоа беше пораката - јас ја контролирам Москва, не мора да се криеме во некоја недојдија.

Прошлата гарнитура беше зло. Трамп е огромен напредок споредено со нив, зошто е само ексцентричен и нарцисоиден, ама не е зол. Ама за наша среќа (или несреќа, ќе видиме) е тотално некомпетентен да раководи со силата на апаратот што го води.

Трамп има многу фалинки но мислам дека нема да прави огромни глупости барем геополитички гледано. Економијава не му е јака страна. Исто така голем недостаток му е тоа што не знае да ја консолидира моќта како Путин и другите прагматични лидери од истокот.

На Трамп баш економијата му е јака страна. Он можеби изиграва пијаница со царините, де толку де волку, ама има за цел да ја здрма американската економија, која како на дрога беше навлечена на ефтина кинеска работна рака.
Колку ќе успее ќе видиме, ама доста производители ќе дислоцираат по нешто кај нив.

Исто така голем недостаток му е тоа што не знае да ја консолидира моќта како Путин и другите прагматични лидери од истокот.
Не може повеќе од два пати да биде претседател, не може во Америка да се испили источњачки лидер...

Не може повеќе од два пати да биде претседател, не може во Америка да се испили источњачки лидер...

Па Венс после него ќе се кандитира, зар би сакал да се вратат овие караконџули демократи на власт? Башка сега имаат мидтермс за конгрес и куќата. Треба да се мисли на све у политика, али они многу идат на западов непрагматично на све и свашта. Не знаат да створат пристап.

J.D. Vance е далеку поопасен лик за демократијата во Америка од Трамп. Vance e следбеник (или верник) на NRx (Neoreactionary) движењето чии убедувања потполно се косат со неолибералната демократија.

NRx is radically anti-liberal and anti-democratic.

• It rejects the legitimacy of the entire modern system: elections, liberal rights, equality, rule of law as currently practiced.
  • Yarvin often calls today’s system “the Cathedral” — his metaphor for the alliance of universities, media, bureaucracy, and progressive politics. He thinks it’s a self-reinforcing machine of decay.
  • In that sense, NRx is anti-status quo — it doesn’t seek reform, but replacement.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom