Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Не го пишам Гуехи, па што сака нека е.

Геј исто не го пишам, затоа што така го изговараат.

Така да останува Гиу или Гуи како најблизок превод.
Геи :D

И нив ги ставиле на договори со бонуси што зависат од перформансите и успесите на тимот кој го градат. Ако треба да одберам едно нешто што е најпозитивно од сите промени во клубот, тоа е структурите со платите. Пониска основа, бонуси за успеси. Не знам како до сега не беше стандард во фудбалот.

Донарума е искусен голман иако е доста млад зборам за голмански години дефинитивно е играч што има одиграно доста големи натпревари што за тим што за репрезентација.
Буст е и за самодоверба во одбраната, ако некој моментално е бест бај и е најмал ризик тоа е он.
Е сега да проблем ќе е платата но и продажба на вишок играчи поради ффп.

Инаку за штопер што знам јас сум против Гуехи оној од Бенфика и слични на него.
Еве го земавме Хато он е сличен профил, голем талент но воедно и мачка во џак.
Сметам дека сме покриени со штопери барем не до тој степен да одиме со ризик и панично купување, доколку некој е скаутиран и се смета за долгорочна опција, да нека купат.
Незнам Кипембе во каква состојба е гледам некако не е прв избор за Псж, слабо ги пратам но барем до пред некоја сезона важеше за доста добар штопер.

Инаку за сезонава имам онака поеделни емоции, мислам дека можеме да се вмешаме во топ 3 посериозно од лани барем да не е разлика 15 поена позади прво пласираниот туку 7-8.

Тимот полека се комплетираше, голем лајк за трансферите во нападот и отпишување на некои играчи и воедно продажба за добри суми.
Покриеноста на позиции е добра и без тоа да дојде Симонс - Гарначо и ако дојде некој од нив повеќе сум за еден од што двајца, со тоа повеќе минутажа би сакал за Сантос и Есуго иако нели не се исти позиции но во тимот имаме моментално играчи што се флексибилни така да со комбинации овие двајца би добиле значително повеќе минутажа.

Сезонава е расплет за некои играчи океј Џејмс наше дете но последна шанса за Лавија, Санчези долгорочно решавање на штоперско дуо и голман како најголем приоритет.

Донарума зема околу 13м евра годишно.
Над 10м евра годишно во Челси зимаат тројца играчи: Енцо , Стерлинг :facepalm:и Фофана (кој е баш тука на границата од 10м). Така што, дефинитивно не влегува во структурата на платите, ниту во моделот на градење на екипата (дали е исправен или не, ќе видиме) со земање на исклучително млади играчи и играчи до кај 23/24 години.
Плус, мислам дека ќе му веруваат на Санчез уште една година, Јоргенсен е бекап, Слонина е трет голман (ако не оди на позајмица). Патем, Слонина се најавуваше како огромен талент пред некоја година, ама сега изгледа Пе(а)ндерс има поголем потенцијал.

За дефанзивци, големо прашање е дали воопшто имаат на мета некој одбранбен играч и следствено, некој за кого ќе почнат преговори и слично. Колвил ќе отсуствува бар 5-6 месеци, што значи дека до јануари екипата ќе биде со: Чалоба, Тосин, Фофана, Бадијашил (?), Дисаси (?) и Ренато (?). Хато не го планираат за централен одбранбен по тоа што изјавува Мареска.
Не верувам дека сите тројца со прашалници ќе си одат, а верувам дека првично ќе пробаат да го задржат Ренато и да видат што може да покаже во Премиерлига на таа позиција, со поголема минутажа, макар до јануари. Па потоа би разгледувале: (1) како е ситуацијата на Колвил, (2) дали Фофана ќе биде оправен и ќе игра во ОК форма некогаш (или следното лето ќе замине) и (3) како ќе се покаже Ренато во овие 4 месеци.
Бадијашил и Дисаси се надевам ќе добијат трансфер или позајмица со задолжителен откуп, а особено вториот. Искрено, не се профил на играчи за екипа што има за цел во новата сезона да биде стабилна во топ 3/4, а понатаму и да ја напаѓа титулата.

И да, Кимпембе последен пат играл професионален фудбал во 2023 мислам. Скина ахилова тетива, после врза уште една или повеќе повреди нема теорија да пристапи до први 11 во ПСЖ (а прашање и за клупата).

Едит: Кукуреља добил продолжување на договорот и веројатно некое зголемување на платата. Слично нешто можеби ќе следи и за Каиседо. Ова е добар пристап, првите договори да не бидат нешто претерано (мада, што е претерано за денешните услови во фудбалот?!), па ако се докажат тие играчи, да добијат побогати договори. Затоа и нема да гледаме трансфери како тој на Стерлинг (читај: Донарума). Не дека се во слична форма Стерлинг тогаш и Донарума сега, туку за годишен и финансиски профил на играчот.

Едит 2: Стерлинг, Нкунку и Чилвел заедно зимаат околу 32м годишно. Има уште неколку помали „лапачи на плата“ (од типот на Дисаси), али кога ќе заминат овие тројца голем простор ќе се отвори.

Последно уредено:
Се слажам.

Да, Веига го заборавив искрено слабо пратам фудбал периодов освен Челзи секако.
Овој ако не се лажам имаше добра позајмица во Јувентус, во Челзи тие натпревари што ги одигра играше со срце незнам зошто се откажа клубот од него.
Бадијашил е балерина, Дисаси е никаков со топка во нозе додека Ренато е далеку подобар од нив, ајде може ова ќе му е пресвртница во кариера.

Ренато и Дисаси се 5ти и 6ти избор за централни дефанзивци кај Мареска и најверојатно нема ни да бидат дел од тимот за оваа сезона, продажба или позајмица. Дури мислам дека Ренато имаше и некоја негативна изјава за Челзи, не ми текнува што и не ми се бара сега.

Тимов сеуште не е скоцкан и по 3 летни трансфер периоди. На некои позиции сме пренатрупани со играчи на некои сме со дефицит. Топ 4 е максимумот сезонава.

Тимов сеуште не е скоцкан и по 3 летни трансфер периоди. На некои позиции сме пренатрупани со играчи на некои сме со дефицит. Топ 4 е максимумот сезонава.
Пред повредата на Колвил бевме покриени добро на сите позиции.

Замена за Кукуреља е Хато.

Играчи од средниот ред: Енцо, Каиседо, Сантос, Есуго, Лавиа. 5 играчи за 2 позиции. Како мислиш дека сме тенки?

Едино одбраната не е средена, другото е одлично покриено.

Замена за Кукуреља е Хато.

Играчи од средниот ред: Енцо, Каиседо, Сантос, Есуго, Лавиа. 5 играчи за 2 позиции. Како мислиш дека сме тенки?

Едино одбраната не е средена, другото е одлично покриено.

Не ми е јасно, што се толку запнати за транџов,

Лев бек камо? Кукурела ќе прегрее.
Во средина сме тенки исто.
Има дисбаланс тимов.
Постов е како од кома да си се разбудил после 4 месеци :D

Средината побалансирана не може да биде, а Хато специјално беше земен за замена за Кукуреља.

Ми излезе видео каде играчите го изговараат своето име ги немаше Џексон, Нкунку, Чивел, Веига, Дисаси, Чукуемека, Д Фофана и Мудрик.
Не ми се верува дека навистина го кикнаа Џексон, дали црвениот картон на СП му ја запечати судбината?

Постов е како од кома да си се разбудил после 4 месеци :D

Средината побалансирана не може да биде, а Хато специјално беше земен за замена за Кукуреља.
Бев на одмор али не 4 месеци.:D

Тенка е средината можеа да донесат уште еден везњак, пак сме со Енцо и Каиседо само. Лавиа е енигма колку утакмици ќе е во можност да изигра. Сантос дали ќе остане и тоа е прашалник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom