Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Некои лоши навики си стојат уште, иако имаме подобрувања во одредени делови од играта.

Ќе видиме како ќе функционира нападот кога ќе се воиграат новите, ама сеуште изгледа дека некако даваме голови на сила. Играчи како Амад и Доргу во шампионски тимови би биле најмногу замена, ама ајде нека земат средина и голман летово, па вингбекови здравје наредно.

Фаза 1: Келчо глуп не му дава шанса на Амад боље е од Х У, доста позајмици

Фаза 2: Амад најбоље играч на јунајтед

Фаза 3: Амад едвај за на клупа е

И цело време вака у круг само за различен играч од тимот.

Рачунам дека Гарначо, Антони и Санчо дека не се во тимов. Најверојатно и со Хојлунд ќе се збогуваме...позајмица/трансфер што и да е. Искрено имаме доста играчи, ама некои по припремиве не ми фаќаат око во тимов. Маунт и Угарте на пример. Далеку дека се лоши играчи, ама кога би дошол Балеба сигурни се за на клупа. Додуша Маунт не го гледам како првотимец во конкуренција на Куња/Бруно и Мбеумо/Амад, ама пак дури држи некоја цена паметна можеби би било и да се размисли негова продажба. Угарте од друга страна не ми е играч за оваа формација што ја форсира Рубен. И Касемиро може да влези во овој муабет.

Коректни ни беа припремиве, резултатите не се важни, ама да бидеме реални дека играва не ни е перфектна. Има подобрувања ама има уште многу многу работа.

Знам дека е рано, ама од двајцава нови напред уште чекам нешто конкретно. Мбуемо не ми делува на техничар, него на класична коњина Лукаку тип. Овој другиов сега за сега анемија.

... "Ние се спремаме за следната утакмица, ова беше само тест" ... Отиде уште една сезона у к...ц

2 играчи што никогаш не играле заедно со тимов, заедно со Маунт како лажна 9-ка. Тоа беше нападот денес. Ако очекувавте веднаш да има течен фудбал, уште одма да си го спремите дијазепамот.

Мое мислење е дека Амад и Мбуемо не би можеле да играат заедно на истата страна. Пологично ми делува Далот со еден од двајцата. Еден левак и еден деснак. Лево Куња со Доргу полесно би се уклопиле. Исти тип на играчи на една страна не ми делува логично.
Средината сега за сега многу слабо.
На Касемиро му помина времето одамна, а Угарте доста несигурен.
Мора да се реагира што побрзо со Балеба или некоја друга опција. Ако почне лошо сезоната ќе има пак панични купувања во 5 до 12 и секогаш претплатени.
Следната недела вистински тест како би се одвивала сезоната

Former Manchester United manager, Ralf Rangnick comment on Man Utd signing Sesko:
“ I’m happy Manchester United have signed Sesko, I always wanted him at United. He is very talented and better than Haaland.”

Мое мислење е дека Амад и Мбуемо не би можеле да играат заедно на истата страна. Пологично ми делува Далот со еден од двајцата. Еден левак и еден деснак. Лево Куња со Доргу полесно би се уклопиле. Исти тип на играчи на една страна не ми делува логично.
Средината сега за сега многу слабо.
На Касемиро му помина времето одамна, а Угарте доста несигурен.
Мора да се реагира што побрзо со Балеба или некоја друга опција. Ако почне лошо сезоната ќе има пак панични купувања во 5 до 12 и секогаш претплатени.
Следната недела вистински тест како би се одвивала сезоната
Sistemot na amorim e toj, i vo sporting imase napraveno od krilni igraci da igraat wingbacks. Moze ne deluva logicno ama funkcionira toa e barem dokazano. Ne gledam zasto Amad ne bi mozel da bide klasa i tamu, pogotovo so poslabi ekipi. Dalot sigurno ke bide rotacija za tamu, mozebi vo utakmici kade sto nema da imame tolku posed bi igral povekje.

Не мора да значат ништо пријателскиве. Се случувало да газиме на пријателски па кога ќе почне сезоната како друг тим да сме и обратно. Нека купат везен и голман па до средина на октомври мислам дека ќе знаеме на што сме.

Sistemot na amorim e toj, i vo sporting imase napraveno od krilni igraci da igraat wingbacks. Moze ne deluva logicno ama funkcionira toa e barem dokazano. Ne gledam zasto Amad ne bi mozel da bide klasa i tamu, pogotovo so poslabi ekipi. Dalot sigurno ke bide rotacija za tamu, mozebi vo utakmici kade sto nema da imame tolku posed bi igral povekje.
По мене, не е за таа позиција пошто не е тркач, повеќе е техничар

Амад би можел да биде класа и таму, не велам не. Но проблемот е што се исти тип на играчи со Мбеумо и би се гушеле и двајцата на иста страна. И двајцата се леваци, напаѓаат према голот местејќи се на лева нога. Многу подобро би било кога би имало на таа страна еден деснак би биле далеку поопасни и понепредвидливи. На левата страна е подруга ситуацијата. Доргу и Леон се класични бекови леваци, а Куња е деснак. Различни типови на играчи и би дале поголема разновидност во нападот.

Мбеумо треба да го поместат поцентрално, само не многу блиску до Бруно. Во тој случај ќе може Амад поблиску до линија да оперира.
Проблем е што од пошироко Амад може само продори да прави, а Мбеумо има способност да даде пас и да префрли игра. Штета ќе биде ако Амад го загушат со новата формација, таман проигра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom