Zatoa nema be bate da imas sex ako ne sakas da cuvas deca... baska kako moze da reces deka bebe se naogja vo tvoe telo bez tvoja soglasnost ako imas sex? Edinstveno ako te siluvaat i zabremenis, togas bez tvoja soglasnost imas bebe vo tvoeto telo.. sè drugo e so tvoja soglasnost, bidejki se znae koja e primarnata funkcija na sexot..
Zatoa nema be bate da imas sex ako ne sakas da cuvas deca... baska kako moze da reces deka bebe se naogja vo tvoe telo bez tvoja soglasnost ako imas sex? Edinstveno ako te siluvaat i zabremenis, togas bez tvoja soglasnost imas bebe vo tvoeto telo.. sè drugo e so tvoja soglasnost, bidejki se znae koja e primarnata funkcija na sexot..
Не е точно. Примарната функција е таа, но не е и единствена, има и друга функција - задоволството. Со самото користење на контрацепција јасно кажуваш дека не сакаш бременост. Ако беше единствена, ќе имавме heat cycles како што имаат животните.
Не е точно. Примарната функција е таа, но не е и единствена, има и друга функција - задоволството. Со самото користење на контрацепција јасно кажуваш дека не сакаш бременост. Ако беше единствена, ќе имавме heat cycles како што имаат животните.
Никој нема право да престојува во тело на друг човек, без негова согласност. Не може да им се даде на фетусите право што никој никаде го нема - престојување во тело на друг човек, без негова согласност. Ако ми дојде провалник дома, имам право да го убијам, а ако се наоѓа некој во моето тело без моја согласност, немам право да го отстранам?
Лупаш глупости. Многу глупи паралели се ова.
Прво после неколку недели фетусот станува бебе. Бебињата имаат други права, ова ти што го кажуваш е исто како дилајлите што се пораѓаат дома и бебињата ги фрлаат на ѓубре. Веројатно истите феминистчки глупости (од лгбтп култот) сте ги слушале за да оформите вакво мислење „имам право да го остранам“ како да зборуваш за тртка а не за човек.
Ако не сакаш да останеш бремен(а) сѐ што треба да направиш е да користиш контрацепција. Толку е едноставно. Не само заради бременост туку и заради СТД... Не знам што се дешава со луѓето во последниве деценија две, како чавките да им го испиле мозокот.
И ако некако се деси нешто несакано (шансата е помала од 1% ако правилно се употребува контрацепција), тогаш во првите недели постојат хормонални таблети каде девојката добива спонтан абортус. Не мора операции чуда, само не треба правење глуп дека ништо не се десило, и одлагање на проблемот.
Ама ако се надмине вториот месец? Има да си го роди бебето, па потоа нека го даде на посвојување ако не може/не сака да задржи. Ќе се најде некој што ќе одгледа во човек тоа бебе, лично знам примери а има многу парови што не можат да имаат деца.
На крај подобро на глупачи да им е криво што детето им го расне некој друг, наместо да се убиваат деца за глупачите да не мора мислат дека некаде во светот има нивно дете што не го гледаат. Пошто на тоа се сведува работата.
Треба и на наталитетот да се мисли, не да дозволуваме да ни увезуваат цигани и црнци.
Телесната автономија е основно човеково право. По оваа логика, ако животот на друг човек е пред правото на одлучување за сопственото тело, донирањето на органи треба да е задолжително, а не доброволно.
Значи ако си биолошки компатибилен со некој моќен, сѐ што треба да направи за добие твои делови - е некако да се сопнеш по скали, да те удри кола, да бидеш жртва на грабеж, итн. Потоа автоматски му следуваш.
Никој нема право да престојува во тело на друг човек, без негова согласност. Не може да им се даде на фетусите право што никој никаде го нема - престојување во тело на друг човек, без негова согласност. Ако ми дојде провалник дома, имам право да го убијам, а ако се наоѓа некој во моето тело без моја согласност, немам право да го отстранам?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.