Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
I kakva vrska iam ja so ova? Ne go gleav celo video ali komotno neka kontaktira Mazda direktno i posle toa Ombdusman. Se gleda deka pojma nema uste koa rece deka mu pisale za kocnicite i mu rekle deka ke traat nekolku iljadi milji. Ovie raboti zavisat od kako ja vozis kolata i nema da traat isto kaj site. Site servisi go pravat ova za da si znajs deka ke treba da menjas u idnina.

Mene u sekoj vehicle health check mi pisat filter za vozduh e za menjanje poso go nemaat u sistem. Ja sam go menjam i za toa ne im e u sistem.

Znam deka ne veruvas u garancii i si imas agenda da ubedis deka site garancii se laga.

Zatoa ne se ni zamaram da ti dokazuvam vekje.

Mene mi e bitno deka jas imav pozitivno iskustvo so Audi garancija. Dali nekoj veruva ili imal loso iskustvo uopste ne me zanima druze.

Mene u sekoj vehicle health check mi pisat filter za vozduh e za menjanje poso go nemaat u sistem. Ja sam go menjam i za toa ne im e u sistem.
Аха, значи сам мењаш филтер за воздух, а имаш гаранција. Браво на професионалноста и логиката енглеска.

Mislenje za Mazda 3 2.0 Skyactiv-G 122ks 2019-2020?
Po curuk koli od mazda i hyundai nemalo ni ke ima. Ako si za japonec honda ili mitsubishi.
Imam momentalno mazda 3 skyactiv 2.2 150ks 2015 momentalno mi ja frla vodata od kazance nabiva pritisok.
Pred dva meseci ja sredivme cakum pakum sea pak glup defekt.
Edino mazda 6 2.0 140ks se taka po pogodeni.
Vnimavaj drugar pri kupuvanje mnogu majmunloci prat so kolive.

Po curuk koli od mazda i hyundai nemalo ni ke ima. Ako si za japonec honda ili mitsubishi.
Само да те исправам дека мицубиши има репутација на азиска дачија. Таму нема ни квалитет ни бутур, нивната девиза е од ефтиното уште поефтиното што може.

Подалеку од 2.0 TSI Gen3. 2 години стара кола, почна масло да јади. VW Tiguan '23, планирам да се префрлам на Хонда, во последно VW е разочарувачки.

Подалеку од 2.0 TSI Gen3. 2 години стара кола, почна масло да јади. VW Tiguan '23, планирам да се префрлам на Хонда, во последно VW е разочарувачки.
Што масло има внатре? 5W30?

Аха, значи сам мењаш филтер за воздух, а имаш гаранција. Браво на професионалноста и логиката енглеска.
A koj treba da mi go smeni ako iam garancija? Filterot e maintenance item, da ne sakas pod garancija da mi go smenat sekoa god?
Menuvanjeto sam ne vlijae na garancijata taka da zosto da platam 150 funti za menuvanje koga original filter or TPS e 20 funti i se menja za 5 minuti.

Germanska logika e da se pravis deka se znaes za sekoj koj ima garancija i da odis u mk za poeftini servisi :D

A koj treba da mi go smeni ako iam garancija? Filterot e maintenance item, da ne sakas pod garancija da mi go smenat sekoa god?
Menuvanjeto sam ne vlijae na garancijata taka da zosto da platam 150 funti za menuvanje koga original filter or TPS e 20 funti i se menja za 5 minuti.

Germanska logika e da se pravis deka se znaes za sekoj koj ima garancija i da odis u mk za poeftini servisi :D
Ти не знаеш што е филтер за воздух а што е кабински филтер.

Па тука фрчат зборови како maintenabce item, гаранции, одење во мк за поефтини сервиси :pos:

Ти не знаеш што е филтер за воздух а што е кабински филтер.

Па тука фрчат зборови како maintenabce item, гаранции, одење во мк за поефтини сервиси :pos:
Taka e druze, samo ti tuka znaes se, kako ni se pogodi najpameten tuka :D

I dvata sam gi menjam, i dvata ti se maintenance item, dodusa tebe moze ne ti se, ali ja sakam da gi menjam godisno.

Pa sam si kaza ti deka sakas do mk da vozis za da ja popravas kolata, taka da vreme ti da se pustis nadolu za servis:pos:

Taka e druze, samo ti tuka znaes se, kako ni se pogodi najpameten tuka :D

I dvata sam gi menjam, i dvata ti se maintenance item, dodusa tebe moze ne ti se, ali ja sakam da gi menjam godisno.

Pa sam si kaza ti deka sakas do mk da vozis za da ja popravas kolata, taka da vreme ti da se pustis nadolu za servis:pos:
Ах бе мариоец. Кој ќе ти даде гаранција ако сам менуваш филтер за воздух на моторот? На кого продаваш басни?
Автоматски споено мислење:

Да, Кастрол мислам бренд.
Пред две години во сервисот ми кажуваа дека ќе стават 0W30 Castrol наместо 5W30.

Јас се спротиставив, но и покрај тоа мајмуните ставиле 0W30, и во фискалната напишаа 5W30.

Е сега забележав дека во зима колата подобро пали, но почна да губи масло. Така да до нареднато мењање уље сипав 1 литар плус.

После тоа купив 5W30 Castrol од баумаркет и го сменив во локалната гаража.

Сега не губи колата ни капка масло.

Последно уредено:
Ах бе мариоец. Кој ќе ти даде гаранција ако сам менуваш филтер за воздух на моторот? На кого продаваш басни?
Ne sum mariovec, si se pobrkal nesto.

Tebe nikoj, poso nemas garancija.

Mene Audi mi dade.
I kuka stajv na kolata i pak vazese garancija i pak smenija delovi pod garancija. Duri i od koa me udri kamion i ja popravija kolata u audi approved bodyshop, audi odobri promena na celosna kapacka za gorivo so se aktuator i lepenka pod garancija. Neam nikakva dobivka da ubeduvam nekoj u Germanija deka mojata garancija direktno od Audi UK u Anglija pokriva se bez razlika ako sam sum smenil filtri. Isto neam nikakva korist da lazam na mk forum za garancija ovdeka.

Ene pred mesec kosilka za treva godina i 3 meseci stara, so 2 godini garancija prestana da pali, t.e ke zapali i ke ugasi. Mi pratija nova, ja zemaa starata.

Ne znam sho ti e tolku cudno.

Ela navamu kupi nesto so garancija i vidi kako e tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom