Ама зошто некој би криел дека земјата е рамна? И што сака да постигне со тоа, која му е целта? Што е тоа толку страшно или толку битно во тоа што ако земјата е рамна па да некој по секоја цена сака да не се дознае и цело време вика дека не е?
Ама зошто некој би криел дека земјата е рамна? И што сака да постигне со тоа, која му е целта? Што е тоа толку страшно или толку битно во тоа што ако земјата е рамна па да некој по секоја цена сака да не се дознае и цело време вика дека не е?
Ми нема "логика" причинско-последичниов однос дека ако земјава е рамна тогаш живееме во симулација. Каква е таа корелација рамна земја=симулација, нерамна=не е симулација. А ако земјата е коцка, пирамида, конус или цилиндар тогаш не може да биде симулација, само ако е рамна може? Зошто?
Антиквизацијата во Македонија е дело на грчката тајна служба.
Антиквизацијата не претставува автентичен културен проект, туку е дел од една поширока идентитетска машинерија. Нејзината цел не е враќање кон историските корени, туку занемарување на словенската компонента на македонскиот идентитет и откажување од словенската културна поврзаност со словенските малцинства во Северна Грција, односно се елиминира било каков потенцијален идентитетски мост со грчките словеногласни заедници, кои Грција ги негира.
Антиквизацијата ја сведува македонската историја на „кловновски“ мит за античко потекло, кој е смешен во очите на странците, историски неодржлив, и лесно оспорлив.
Ваков идентитетски инженеринг доведува до дестабилизација на македонската идентитетска кохезија и како краен ефект силно ја зацврсти позицијата на грчката дипломатија, а резултираше со дипломатски и внатрешни штети: го изолираше македонскиот наратив на меѓународната сцена и создаде културна и академска поларизација во земјата.
А аспаруховизацијата твоја чие дело е? Просто е, не можеш да бидеш и Македонец и брат по крв со Пољаци, Чеси, Руси и сл. А не само што не сме по крв, со тие Грците и Албанците си посроден него ли сo сите горенаведени.
1,618 likes, 805 comments - worldgenetics on January 13, 2025: "The Macedonian people represent a fascinating genetic bridge between the Balkans' ancient past and present, with a DNA profile that reveals the complex history of Southeastern Europe. Their genetic makeup shows a remarkable...
Атентатот на Кирца, потфрлањето на војската во 2001 и заседите во кои гинеа резервисти, смртта на оној од Фокус, Смилковско и Диво насеље, помалку или повеќе беа испланирни (или во соработка) од наши домашни политичари и служби од типот на Бранко, ЉуБчо, Грујо (Мијалков) итн. Што за личен профит, што за дефокус на јавноста и добивање поени на етнички предзнак.
Mesecinata ne e priroden satelit. Presovrsheno e namestena za da ovozmozi uslovi za kompleksen zivot. Sledstveno na toa deka ne sme prirodno nastanati ovde, nekoj ne poseal i nadgleduva kako se razvivame.
Ми нема "логика" причинско-последичниов однос дека ако земјава е рамна тогаш живееме во симулација. Каква е таа корелација рамна земја=симулација, нерамна=не е симулација. А ако земјата е коцка, пирамида, конус или цилиндар тогаш не може да биде симулација, само ако е рамна може? Зошто?
Ако е земјата рамна, секаде ќе биде истовремено сончево или темно, крај на муабетот, ако не успеат да го разберат тоа рамноземјашите однак џабе ти се сите други покомплицирани факти.
Mesecinata ne e priroden satelit. Presovrsheno e namestena za da ovozmozi uslovi za kompleksen zivot. Sledstveno na toa deka ne sme prirodno nastanati ovde, nekoj ne poseal i nadgleduva kako se razvivame.
А ак ти текнуве Зоќе кажах ти еднач да не са настегавиш уд дубрејчката оти не е арна за твојто (мо)ментално здраве. Нели ти кажах? Ќе са сак'лдисавиш напкам ама доцкан ќе биде т'ка да знаиш. Бери ак'ло саа енос пучнуват проблемто, тек ќе са зацапавиш уф ѓолут.
Има едно филмче, малку е аматерски направено ама е добро https://www.imdb.com/title/tt0139809/ Рамна земја значи дека универзумов е дводимензионален со некоја трета да ја речеме квази-димензија. Има физичари денес што веруваат дека сме 3Д проекција на 2Д свет у некоја црна дупка, како и да беше.
Не викам дека само рамна може да биде симулација, туку ако е рамна тогаш е сигурно симулација.
znaaaah, ne znaish
i na takvi k'k mene im e zabran'no u dubrejci da odat.
Seriozno, ne si ja zirnal matematikata so oddalecenosta na mesecinata?
I sekoe zivotno na planetava brzo se osamostojuva samo nie gledame deca so decenii... ova evolutivno e minus.
Па тоа е целата шема на матриксот да бидеш со лаги ставен ПОД КОНТРОЛА... Уште од основно те учат дека „земјата се врти ама не можеш да почувствуваш" ниту да видиш. Ако прашаш нешто во врска со темата ќе те замолчат со непозната теоретска сила наречена „гравитација" која ниту се чувствува ниту се гледа а го покрива целиот материјал на тема „Хелиоцентризам". Во учебници ќе наидеш на јасно илустрирани сјајно обоени сликички од некакви т.н. „планети", светот во вид на глобус и ред други илустрации кои ниту така изгледаат преку телескоп ниту имаат никакви допирни точки со РЕАЛНОСТА ВО КОЈА ЖИВЕЕШ. Зошто некој би криел дека земјата е рамна? Па зар сакаш некој при очи слеп да те прави? Дали ќе ти биде убаво секој ден некој на кого му веруваш со години да те лаже за нешто а ти слепо да веруваш во тоа што ти го кажува? Дали зборот ВОДОРАМНО нешто ти значи? Дали во твојот живот си гледал стари мапи на светот и си споредувал со нови? Дали воопшто имаш нешто истражено на тема РАМНА ЗЕМЈА?
Се крие дека земјата е рамна од многу причини но најголемата според мене е дека СЕ КРИЕ ПОВЕЌЕ ЗЕМЈА ОТКОЛКУ ШТО СЕ ПРИКАЖУВА. Целта е т.н. светски елитни сили односно мрачните сили да владеат со овој простор каде што живееме додека се изолирани и безбедни онаму каде што завршува Антарктикот а почнува непозната за нас територија која ја нема на новите мапи а постои на стари. Покрај толку војни постои Антарктички договор кој ги обединува 56 земји меѓу кои САД, Кина и Русија... Нели е малку контрадикторно? Што е тоа што толку ги обединува овој договор кој само се проширува и никој не го раскинува? Поврзи го ова и со НАСА...Дали е можно некои од овие земји кои се непријатели на земја да ги обединува вселенскиот простор? Дали целава работа со Антарктичкиот договор и соработката со НАСА ти е барем малку сомнителна? @Sussaro Целата поента на тема рамна земја е да почнеш сам да истражуваш според мотото НЕ ВЕРУВАЈ ТУКУ ИСТРАЖИ. Верувам дека ќе се сложиш дека ова мото треба да важи и за т.н. светска наука која треба постојано да се преиспитува.
Водата во чаша на површина е рамна, водата во некој базен на површина е рамна се сложуваме нели?
Што мислиш ако застанеш на плажа покрај море ако на сто метри од тебе водата е рамна дали логично ќе биде рамна и после еден километар?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.