- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.159
- Поени од реакции
- 42.942
Најјаката работа, а и сум го пишувал ова, е дека Бугарите на нас од Вардарска Македонија ни викаат тие во Егејска не се Македонци туку Бугари, и таму живееле Бугари пред да се случи граѓанската војна во Грција, во исто време, еве овие "бугари", пеат песни за Македонија, на Македонски јазик, а пеат и за Гоце Делчев кој нели според Бугарите и он бил Бугар, ама на Бугарите им прпа ова да им го кажат на Грците, затоа што знаат дека ќе јадат заушки.
Зошто Бугарската држава и ликови како оној орангутанон Виктор Стојанов не искочат и не речат, овие луѓе во Грција што пеат за Гоце Делчев се Бугари и ние бараме целосно признавање на Бугарското малцинство во Грција и бараме такви и такви права за нив. Зошто од позиција на моќ, над нас се иживуваат, а молчат према Грците? Дали затоа што се класични пиченца, па према послабиот се прават јаки, а према појакиот виткаат опашка? Најверојатно да.
Грците се светлосни години пред Бугарите во секоја смисла на зборот, и мило ми е што барем на овие Македонци (ако сеуште се чувстуваат како такви) не им можат ништо. Според мене најчистото и најубавото од Македонија и Македонскиот народ е сочувано таму, во Егејска, а Бугарите никогаш нема ни на сон да допрат до нив. Ние овде сме еден обичен шлајм што сопственото не си го почитува ниту сака да си го сочува.