Паметен часовник/нараквица

• Креатор на темата Креатор на темата Turk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Сакам да земам smart алка што нема да е премногу скапа но да е reliable.Најмногу би ја користел за sleep tracker и поради оваа причина не би земал смарт саат пошо е многу поголем и да не ми смета при спиење.
Дали некој од вас ја користи оваа направа за мерач на сон ? Како функционира ? Претпоставувам според пулсот на срцето почнува да мери коа ќе западнеме у длабок сон но што ако станам у текот на ноќта и пак продолжан да спијам? Ќе мери од будењето или ќе покаже дека сум станал и пак заспал? И гледам многу спомнуваат на нет дека мораш да имаш некаков прстен што се става...? ( на сликата ) 20200721_105554.jpg

Јас имам и Гармин и Самсунг смарт саати. Мерат длабок сон според пулс, доколку мрднеш или се разбудиш го детектираат тоа. Новите Гармин саати дури мерат и РЕМ фаза.

Има Гармин саати што тежат 40грама... па види сеа дали ќе ти пречат при спиење.

Јас имам и Гармин и Самсунг смарт саати. Мерат длабок сон според пулс, доколку мрднеш или се разбудиш го детектираат тоа. Новите Гармин саати дури мерат и РЕМ фаза.
аха, која цена е тој Гармин саат и каде можам да најдам таков ?

Ја имам самсунг галакси фит исто ги мери сите фази на спиење сигурно има на you tube reviews можеш да погледнеш дали вреди мене добро ми служи но немам со што да споредам дали се точни горе/долу податоците што ги детектира, има опции и за мерење пулс, чекори, потрошени калории, ниво на стрес, време, нотификации стигаат итн. цената е 5500 ден. у Анхоч го земав.

Сакам да земам smart алка што нема да е премногу скапа но да е reliable.Најмногу би ја користел за sleep tracker и поради оваа причина не би земал смарт саат пошо е многу поголем и да не ми смета при спиење.
Дали некој од вас ја користи оваа направа за мерач на сон ? Како функционира ? Претпоставувам според пулсот на срцето почнува да мери коа ќе западнеме у длабок сон но што ако станам у текот на ноќта и пак продолжан да спијам? Ќе мери од будењето или ќе покаже дека сум станал и пак заспал? И гледам многу спомнуваат на нет дека мораш да имаш некаков прстен што се става...? ( на сликата ) Прегледај го приврзокот 259818
Зашто ти треба конкретно "Sleep Tracker", мислам која ти е мотивацијата?

Да ја оживеам темава. Во скоро време се размислувам за оваков додаток, за неколку години има навистина напредок во саатчињава.
Дали некој користи, дали помагаат да се намали време пред телефон? Дали се добри за следење физичка активност? Кој бренд би го препорачале?

Да ја оживеам темава. Во скоро време се размислувам за оваков додаток, за неколку години има навистина напредок во саатчињава.
Дали некој користи, дали помагаат да се намали време пред телефон? Дали се добри за следење физичка активност? Кој бренд би го препорачале?

за активност следење се добри, мојот Amazfit џипиес до метро мери. А за намалување на време пред телефон не брка работа.

Ако сакаш играчки се сосема во ред. Некоја корист од нив или естетика? Ноуп.

Само гармин ако сакаш нешто сериозно. Овие другиве играчки ќе мора да ги полниш скоро секој ден додека гарминот ќе трае со денови особено ако не си некој спортист да тренираш повеќе саати секој ден тогаш ќе мора да го полниш барем еднаш на 3-4 дена. Ти прати чекори, спиењe, пулс - мене лично за спиење ми помогна доста бидејки предходно немав престава колку малку уствари спијам. Друго поскапите варијанти имаат можност за музика да не влечеш телефон, гармин пеј да не носиш картичка секаде со тебе итн

Само гармин ако сакаш нешто сериозно. Овие другиве играчки ќе мора да ги полниш скоро секој ден додека гарминот ќе трае со денови особено ако не си некој спортист да тренираш повеќе саати тогаш ќе мора да го полниш барем еднаш на 3-4 дена. Ти прати чекори, спиењe, пулс - мене лично за спиење ми помогна доста бидејки предходно немав престава колку малку уствари спијам. Друго поскапите варијанти имаат можност за музика да не влечеш телефон, гармин пеј да не носиш картичка секаде со тебе итн
Каков Гармин зема? Бидејќи имаат некои дури и премногу спортско ориентирани функционалности, како за маратон, за дајвинг, за професионални спортисти.
Автоматски споено мислење:

Ако сакаш играчки се сосема во ред. Некоја корист од нив или естетика? Ноуп.
Не можеш да речеш нема корист, сега доаѓаат со микрофон и спикер, со апликација за плаќање, дури и опции да си го најдеш телефонот. Знам дека имаше една сообраќајка, дечкото се онесвестил ама часовникот пратил СОС порака и така дошла амбуланта, бидејќи имаат сензори и за такво нешто.

Последно уредено:
Каков Гармин зема? Бидејќи имаат некои дури и премногу спортско ориентирани функционалности, како за маратон, за дајвинг, за професионални спортисти.

Бев во план да земам 165 forerunner music верзија бидејки главно ми беше да има гармин пеј и да може да поврзам блутут слушалки да слушам музика подкасти додека трчам. Ама го немаа на залиха а не ми се чекаше па на крај завршив со forerunner 265
На пример ако не ти требаат работиве што ги спомнав погоре (музика, гармин пеј) работа ќе ти заврши и основниот модел 55

Или ако сакаш нешто по стилски за женско vivoactive 5 а поскапа варијанта venu 3s

Знам дека имаше една сообраќајка, дечкото се онесвестил ама часовникот пратил СОС порака и така дошла амбуланта, бидејќи имаат сензори и за такво нешто.
Каде се случило ова? Сигурно не во Македонија. Иначе поновите возила се задолжени да имаат SOS копче кое автоматски праќа порака на производителот а овој ја препраќа на брза помош. Но ова е за т.н. нормалниот свет. Во МК колку сакаш ѕвони, не е сигурно дека ќе ти пратат комбе. За смс да не праиме муабет.

Каде се случило ова? Сигурно не во Македонија. Иначе поновите возила се задолжени да имаат SOS копче кое автоматски праќа порака на производителот а овој ја препраќа на брза помош. Но ова е за т.н. нормалниот свет. Во МК колку сакаш ѕвони, не е сигурно дека ќе ти пратат комбе. За смс да не праиме муабет.

За колите и кај нас има веќе, и функционира се јавуваат од службите доколку го стигнеш тоа копче

Гармин исто има детекција за инцидент, праќа порака до контактот што ти е ставен за итни случаи со гпс локација. Ја немам тестирано како опција ама дури има и лајвтрак што е супер генерално за сите, ама особено за девојки деца ако одат сами да спортуваат

Само гармин ако сакаш нешто сериозно. Овие другиве играчки ќе мора да ги полниш скоро секој ден додека гарминот ќе трае со денови особено ако не си некој спортист да тренираш повеќе саати секој ден тогаш ќе мора да го полниш барем еднаш на 3-4 дена. Ти прати чекори, спиењe, пулс - мене лично за спиење ми помогна доста бидејки предходно немав престава колку малку уствари спијам. Друго поскапите варијанти имаат можност за музика да не влечеш телефон, гармин пеј да не носиш картичка секаде со тебе итн

19 дена ми трае батеријата на Амазфит ГТР3 Про и мери се што опиша. Едино притисок крвен не мери. 9500 денари е саатов, Хуавеи исто така е добар за цената. Гарминот е претерано скап за тоа што го нуди, за таа цена од 40-50-60к ќе земеш автоматик саат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom