Ќе има ли изборна коалиција на шарените - СДСМ, ДУИ, ЛЕВИЦА?

• Креатор на темата Креатор на темата Steff58
  • Време на започнување Време на започнување

Steff58

Човекојадец
Член од
22 мај 2024
Мислења
178
Поени од реакции
126
За време на вчерашниот прес на кој Венко Филипче откри уште неколку имиња на кандидати за градоначалници меѓу кои и Шукова за Скопке, беше запрашан за можно коалицирање со ДУИ и Левица на што тој одговори дека не исклучува можност партијата да коалицира со ДУИ и Левица и дека за секоја општина партијата ќе има посебна стратегија, најверојатно мислејќи дека сдс по втор, трет или не знам веќе по кој пат ќе ги предаде македонците во западна Македонија и повторно ќе поддржи кандидат на ДУИ во Кичево и Струга.

Разочаран сум од сите, и од влада и од опозиција, долго размислувам воопшто да не гласам ама немам корист од тоа, ќе допишам најдолу на ливчето Ким Џонг Ун и ќе заокружам, единствено тој не спасува од гомнава.

Договорено е Кичево да го вратиме најверојатно на сметка на тоа ДУИ влегува во влада со или без предвремени

најверојатно мислејќи дека сдс по втор, трет или не знам веќе по кој пат ќе ги предаде македонците во западна Македонија и повторно ќе поддржи кандидат на ДУИ во Кичево и Струга.

Чекај ќе се изненадиш и патриотите од Дпмне кога нема да извадат свои кандидати во Западна Македонија

Договорено е Кичево да го вратиме најверојатно на сметка на тоа ДУИ влегува во влада со или без предвремени
Ај нека ви е со среќа, мило ми е. Не живеам Кичево ама имам фамилија, често сум таму. Би бил радосен доколку се случи тоа.
Чекај ќе се изненадиш и патриотите од Дпмне кога нема да извадат свои кандидати во Западна Македонија
Затоа реков разочаран сум од сите, ама ако не излезам не е во ничија корист, затоа неважечко, за Ким ќе гласам.

При посетата на Вилипче во Кичево, на своите им рекол дека највероватно нема да вадат кандидат....а за вемеро се коментира дека на ВЛЕН им бараат или Кичево или Струга за да ги подржат нивните кандидати на другите места

Левица секаде настапува сама, секогаш. Глас даден за Левица е глас за народот. Отсекогаш било така и секогаш ќе биде.

Левица секаде настапува сама, секогаш. Глас даден за Левица е глас за народот. Отсекогаш било така и секогаш ќе биде.
Левица е бетер од сдс, школата е таа, комуњарска ....

Левица е бетер од сдс, школата е таа, комуњарска ....
Каква е таа комуњарска школа? Онаа што го победи Хитлер и те одгледала за да постоиш па сега некој да сере над твојата глава и да се богати? Ти изгледаш како типичен необразован човек кој се надева партијата да му даде некој денар или да те вработи. За тендераш да си не ми изгледаш способен или пак некоја фирма да водиш.

Каква е таа комуњарска школа? Онаа што го победи Хитлер и те одгледала за да постоиш па сега некој да сере над твојата глава и да се богати? Ти изгледаш како типичен необразован човек кој се надева партијата да му даде некој денар или да те вработи. За тендераш да си не ми изгледаш способен или пак некоја фирма да водиш.

со дуи коалицирате, а се деклариравте како антиалбанска партија. Или тоа само за пред публика.

со дуи коалицирате, а се деклариравте како антиалбанска партија. Или тоа само за пред публика.
Со никого не коалицира Левица предизборно. Пост изборно се можни коалиции со Левица ама нас никој не нејќе.

Приво читај што пишав, никаде не напишав комунистича туку комуњарска. Разликата од едната до другата е тоа што другите имаат само една идеологија ПАРИ. типичен пример Денко Малески, Владо Бучковски, ЗЗ, Апасиев ...

Приво читај што пишав, никаде не напишав комунистича туку комуњарска. Разликата од едната до другата е тоа што другите имаат само една идеологија ПАРИ. типичен пример Денко Малески, Владо Бучковски, ЗЗ, Апасиев ...
Никој не им е крив на другите партии што не работат чесно и го крадат народот. Имаа шанса 30 и повеќе години барем да окречаат тоа од социјализмот. Но, ете до каде сме сега. Апасиев е социјалист од горенаведените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom