Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата macka12345
  • Време на започнување Време на започнување

macka12345

Модератор
Член од
14 октомври 2021
Мислења
467
Поени од реакции
835
Гледам ваква тема нема.

Треба да пишуваме за убаво, ама јбг, Македонија. Многу болен народ на педа земја.

Ја отварам темава за да е општа, гледам за поголеми настани за праат башка теми.

Ова вчера што се деси у Прилеп, ме сроза. Ме сроза. Душата си ја исплакав за детено, ама за жал ништо нема да го врати.

По Инстаграм читам дека убиецот бил познат кримос и наркоман низ Прилеп...
пак МВР паѓа..

друга работа што ми падна у очи

Пукано е во 15:30
1f84379e-63b7-4b97-8582-ea8d947c841b.jpg

Полиција доаѓа вечерта у 9.
После 6 саати. Овој 6 саати си седел ги гледал...

22cedf81-e6a0-4f2d-ba98-49f0e114d788.jpg

комшииве, не чуле нешто?
не разбирам

Друга ствар, како тоа е ПОЗНАТ наркоман и криминалец низ Прилеп, сите го знаат ко таков, а бил на слобода?
чија кривица е тоа?
кој ќе ѝ го врати детето на жената сега??

остана без маж и дете. Зашо ќутите?

Исто како за Кочани, ИСТОТО. Сите знаеле каква дупка е, каков е тој што го држи шупичето, и цел град ќутел и идел таму, дур не се деси трагедија. Што ви е бе луѓе?

За имот бе... Дете да утепаш, боже ме сачувај.. За полураспадната куќа у Прилеп... Жално за мајката, зацрни толку фамилии гомното... Најжално за детенцето... Да гори у пеколот никаквиот... Гроб да нема!
А ние како народ сме дно дна! Ништо нема да се смени!
Мизерии на ниво.

Се исквари народот ,матријализамот ,себичноста , колку шо гледам пола макдонија фамилјарните односи се за никаде со имотоправни работи наследство ,.неправедно поделени нерасчистени , не е едеини случај има занм многу ,фамилии што сестрата зетот му одзеле се ги оставиле на улица ,.браќа со браќа не ззборат и сл. братот не дава да се дели имото и обратно .и обично доаѓа до тепачки и неретко паѓа и крв како у случајот.и страддат децата.

За имот бе... Дете да утепаш, боже ме сачувај.. За полураспадната куќа у Прилеп... Жално за мајката, зацрни толку фамилии гомното... Најжално за детенцето... Да гори у пеколот никаквиот... Гроб да нема!
А ние како народ сме дно дна! Ништо нема да се смени!
Мизерии на ниво.
Никој да не ѝ е во кожа.. Господ да ѝ даде сила да издржи, само тоа ќе кажам.

дете еј дете за имот, и на крај се убил и тој. Па зошто?? што ти е криво детето бе
ѝ ја препишал куќата на сестра му, за сама да седи сеа? тоа е поентата?

мир да не му најде душата, у Пеколот да иде одма. Ја да сум сестрата, ако е единствена роднина, нема да има гробно место. Пошто не заслужува поп да го пее, и свеќи да се палат. И самоубиство во христијанство? Кај Ангелите нема да оди сигурно, сигурна карта до 9ти круг.
јзкж

Никој да не ѝ е во кожа.. Господ да ѝ даде сила да издржи, само тоа ќе кажам.

дете еј дете за имот, и на крај се убил и тој. Па зошто?? што ти е криво детето бе

мир да не му најде душата, у Пеколот да иде одма. Ја да сум сестрата, ако е единствена роднина, нема да има гробно место. Пошто не заслужува поп да го пее, и свеќи да се палат. И самоубиство во христијанство? Кај Ангелите нема да оди сигурно, сигурна карта до 9ти круг.
јзкж
Какво гробно место ја да сум има да го запалам ... гнида

Сестра му е мајката на убиениот маж, значи синот на сестра му и внукот на сестра му ги убил.

Којзнае како е, но и сестра му како брат и исту курац може била а може и бетер од него.

И не се грижи до толку, попови не пејат на ниту едно самоубиство.

Сестра му е мајката на убиениот маж, значи синот на сестра му и внукот на сестра му ги убил.

Којзнае како е, но и сестра му како брат и исту курац може била а може и бетер од него.

И не се грижи до толку, попови не пејат на ниту едно самоубиство.
Нашиве новинари не се научија да објаснат роднински односи.
абе гроб да нема, не па поп. Гроб да нема.
трошок е и тоа.
Автоматски споено мислење:

пример, оваа пачаврава, треба да ѝ тропне МВР на врата, и да ѝ се удри една психолошка проценка.

Attachments

• IMG_0821.jpeg
    IMG_0821.jpeg
    156,5 KB · Прегледи: 100
Нашиве новинари не се научија да објаснат роднински односи.
абе гроб да нема, не па поп. Гроб да нема.
трошок е и тоа.
Автоматски споено мислење:

пример, оваа пачаврава, треба да ѝ тропне МВР на врата, и да ѝ се удри една психолошка проценка.
Види, лесно е да осудуваме и да даваме придавки за засегнатите и за тие што коментираат.

Од различна гледна точка сите имаат поента ако пробаш без емоции да размислуваш.

Еве ти триста клетви фрли за овој,пеколи чуда .. оваа пачавра ја викаш а си прочитала еден пост од неа. А за таа погоре ништо не велиш, оти таа бетер нелогика фрли од втората што реплицираше.
Со гледање на профил ништо не се открива, голем кур ако го ставал Путин или Ким Јонг, па милиони луѓе ги ставаат нив и ред други фаци од светската јавност и милиони постираат многу пострашни нешта. Ама за неа тоа се болесници за кои нема спас.
Вторава со заеднички профил веројатнио(што е ред флег и може маж и да пишува од профилот) емотивно кажува оти убиецот постапил така, а постапил така за да ја казни сестра му. Значи вриел од одмазда со години и години и како што пишал,сфатил дека нема веќе што да изгуби и го избрал тој ужасен начин оти одмаздата му го превзела животот. Можеби засегнатата/тите од профилот осетиле такво нешто па се пронаоѓаат во одмаздата на убиецот.

Сите нешта се ефект на лоши емоции и неконтролирано однесување како и исто како и реакциите на сето тоа.

Види, лесно е да осудуваме и да даваме придавки за засегнатите и за тие што коментираат.

Од различна гледна точка сите имаат поента ако пробаш без емоции да размислуваш.

Еве ти триста клетви фрли за овој,пеколи чуда .. оваа пачавра ја викаш а си прочитала еден пост од неа. А за таа погоре ништо не велиш, оти таа бетер нелогика фрли од втората што реплицираше.
Со гледање на профил ништо не се открива, голем кур ако го ставал Путин или Ким Јонг, па милиони луѓе ги ставаат нив и ред други фаци од светската јавност и милиони постираат многу пострашни нешта. Ама за неа тоа се болесници за кои нема спас.
Вторава со заеднички профил веројатнио(што е ред флег и може маж и да пишува од профилот) емотивно кажува оти убиецот постапил така, а постапил така за да ја казни сестра му. Значи вриел од одмазда со години и години и како што пишал,сфатил дека нема веќе што да изгуби и го избрал тој ужасен начин оти одмаздата му го превзела животот. Можеби засегнатата/тите од профилот осетиле такво нешто па се пронаоѓаат во одмаздата на убиецот.

Сите нешта се ефект на лоши емоции и неконтролирано однесување како и исто како и реакциите на сето тоа.
Ја не го ни отворив профилот на тој.

Не ме интересира. Не е океј дете да почине сфаќаш?
Сфаќам дека некој нема пари, нема кај да живее, ама ваљда за тоа се разговара бе луѓе.
2025 година е. Не треба деца да гинат за интересите на возрасните.

Друго, јас сум жена, еве девојка ајде. Мене ова размислување како жена НЕ МИ Е НОРМАЛНО. Ние раѓаме, ние носиме во нас нешто 9 месеци, и после го пушташ на милост и немилост. Неќам да знам како е да умре детето пред ти да умреш, нема живот после тоа.
Они колку и да се карале, и сестра му да не чинела, не е океј и нормално да почине дете. Крај на муабетот.
И секој што пробува да го оправда тој Петар, стварно треба службите да се позанимаваат со него/неа, пошто се опасност за околината.
Го викале Петар БЕЛОТО (сигурно со брашно работел ;) ) и цел град си ќутел, и чекал да се деси трагедија.

Ја не го ни отворив профилот на тој.

Не ме интересира. Не е океј дете да почине сфаќаш?
Сфаќам дека некој нема пари, нема кај да живее, ама ваљда за тоа се разговара бе луѓе.
2025 година е. Не треба деца да гинат за интересите на возрасните.

Друго, јас сум жена, еве девојка ајде. Мене ова размислување како жена НЕ МИ Е НОРМАЛНО. Ние раѓаме, ние носиме во нас нешто 9 месеци, и после го пушташ на милост и немилост. Неќам да знам како е да умре детето пред ти да умреш, нема живот после тоа.
Они колку и да се карале, и сестра му да не чинела, не е океј и нормално да почине дете. Крај на муабетот.
И секој што пробува да го оправда тој Петар, стварно треба службите да се позанимаваат со него/неа, пошто се опасност за околината.
Го викале Петар БЕЛОТО (сигурно со брашно работел ;) ) и цел град си ќутел, и чекал да се деси трагедија.
Не е океј никој да почине на тој начин, небитно дали е бебе,дете,млад или возрасен човек,маж или жена.

2025 година е ама еве додека јас и ти реплицираме тука - статистички неколку стотици убиства се случиле низ светов, деца и ворасни убиени,силувани и што ти не. Као прво и основно смртта е дел од животот и тоа треба да го прифатиш уште сега и да не дозволиш да те плаши и да ти создава акнсиозност. И јас и ти ќе умреме и сите што ги знаеме и немаме контрола над тоа. Второ, убиства и слично постоеле од коа постои човекот и секогаш ќе ги има и оти мозокот реагира најбрзо на закании затоа цела штампа ќе ја гледаш дека те бомбардира со такви приказни оти знаат дека ќе прочиташ и ќе им правиш сообраќајсо твоето внимание.

Нема правила, остај ти нормално и ненормално, на светов гајле му е за твоите норми, твое е дали ќе дозволиш црна хроника да ти го усере денот или дали ќе продолжиш понатаму со смирена глава и ќе сфатиш дека такви нешта се дел од хаотичната природа на животот и човечкиот ум.

517986868_1161251889362220_2271909846451406910_n.jpg

... ова веќе не е нормално и дефинитивно е психолошко растројство кое можеби со години тлеело, дали можеби причината било учество во конфликтот во 2001 година, многу Прилепчани биле резервисти, бранители, полицајци, војници и можеби како последица од тоа време ете се дошло до такво ментално пореметување без да се контролира и лечи, па сега при такви семејни расправии му пукнал филмот ги отепал најмилите на сестра му и на крај самиот се самоубил?

Не е океј никој да почине на тој начин, небитно дали е бебе,дете,млад или возрасен човек,маж или жена.

2025 година е ама еве додека јас и ти реплицираме тука - статистички неколку стотици убиства се случиле низ светов, деца и ворасни убиени,силувани и што ти не. Као прво и основно смртта е дел од животот и тоа треба да го прифатиш уште сега и да не дозволиш да те плаши и да ти создава акнсиозност. И јас и ти ќе умреме и сите што ги знаеме и немаме контрола над тоа. Второ, убиства и слично постоеле од коа постои човекот и секогаш ќе ги има и оти мозокот реагира најбрзо на закании затоа цела штампа ќе ја гледаш дека те бомбардира со такви приказни оти знаат дека ќе прочиташ и ќе им правиш сообраќајсо твоето внимание.

Нема правила, остај ти нормално и ненормално, на светов гајле му е за твоите норми, твое е дали ќе дозволиш црна хроника да ти го усере денот или дали ќе продолжиш понатаму со смирена глава и ќе сфатиш дека такви нешта се дел од хаотичната природа на животот и човечкиот ум.
Знам ама за деца сум не знам.
Зборам за ова со стручно лице искрено. Пошто после Кочани бар, 5 кила ослабев таа недела. На работа пазев како одам да не тропне нешто.
Многу ме вознемируваат вакви работи.
Ми е жал секако и за децата што гинат во војни, од болести, од глад. Ама пак, ова дома ни се дешава.
И тоа умираат деца од каприци на возрасни.
Јзк.
Биди маж/жена, не мешај дете бе. Знаат кај највеќе боли :(

Колку ги има вакви не сме свесни ...
Во Битола познавам еден куп нерешени спорови за имоти кај што се влечкаат по судови браќа и сестри и до нож се стигнати.
И тоа за шо, за две одаи во полураспаднати куќи оставени од баби прабаби, за визби, за гаражи, бедотија ...
Неспособни сами да си створат нешто свое, да изградат фамилија како секој нормален човек, учени да чекаат да умрат старите за да им ја препишат куќата, лешинари одвратни !
Во гроб ќе ја носи куќата сега, умноболно створење :mad:

Знам ама за деца сум не знам.
Зборам за ова со стручно лице искрено. Пошто после Кочани бар, 5 кила ослабев таа недела. На работа пазев како одам да не тропне нешто.
Многу ме вознемируваат вакви работи.
Ми е жал секако и за децата што гинат во војни, од болести, од глад. Ама пак, ова дома ни се дешава.
И тоа умираат деца од каприци на возрасни.
Јзк.
Биди маж/жена, не мешај дете бе. Знаат кај највеќе боли :(
Не ти треба психолог, не троши пари за нешто што лесно ќе го решиш.
Знаеш кој ти е причинителот.. и знаеш кое е решението. Ако неможеш да прекинеш да читаш црна хроника, обиди се за секој случај да се ставиш во улога на детектив и да го гледаш од друга гледна точна за да не ти влијае.
Замисли ги жените од пред 100тина години, сите имале по неколку деца умрени при породување или им умирале добар дел од децата до 5 години наполнети.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you."

Не ти треба психолог, не троши пари за нешто што лесно ќе го решиш.
Знаеш кој ти е причинителот.. и знаеш кое е решението. Ако неможеш да прекинеш да читаш црна хроника, обиди се за секој случај да се ставиш во улога на детектив и да го гледаш од друга гледна точна за да не ти влијае.
Замисли ги жените од пред 100тина години, сите имале по неколку деца умрени при породување или им умирале добар дел од децата до 5 години наполнети.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you."
Dobar citat.
Fala ti :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom