Апчиња (Витамини)

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
e zs c vitamin poracuvate od stranstvo?.. toa e obicna eftina askorbinska kiselina vo sekoj vestacki c vitamin, se drugo e samo reklama
hehe pogore citam ste spodelile veganski c vitamin? .. ovoj ja sto pijam moze od svinja e :)
ja od zegin si kupuvam od 500mg ,od replek farm , 40 den
ok, ja i ne bi vnela u telo, bilo sto od net

e zs c vitamin poracuvate od stranstvo?.. toa e obicna eftina askorbinska kiselina vo sekoj vestacki c vitamin, se drugo e samo reklama
hehe pogore citam ste spodelile veganski c vitamin? .. ovoj ja sto pijam moze od svinja e :)
Реномирана страна е iherb, посигурно ми е од таму да купам него кај нас во Македонија. А и мноооогу поевтино е од тука. Пример продукти на Солгар и Now.

Јас последно нарачав суплементи кои воопшто ги нема кај нас да се купат, а стварно ми беа потребни.
Многу ми е криво што дојде до ова. Имаше и една друга страна за витамини, ама никогаш не сум нарачала, и не ми текнува име.

Реномирана страна е iherb, посигурно ми е од таму да купам него кај нас во Македонија. А и мноооогу поевтино е од тука. Пример продукти на Солгар и Now.

Јас последно нарачав суплементи кои воопшто ги нема кај нас да се купат, а стварно ми беа потребни.
Многу ми е криво што дојде до ова. Имаше и една друга страна за витамини, ама никогаш не сум нарачала, и не ми текнува име.
a zs ti e posigurno? kako moze da e posigurno nesto cuvano u kojznae kakvi magacini, pa transport nekolku nedeli pa uste i pr periodov na temperaturi nad 50 stepeni? pa ne se corapi vo telo go vnesuvas
sto mu fali na C vitaminot pr od replek ili alkaloid? nema razlika vo sostavot , plakjas ambalazata koja sekako ke ja frlis i reklama..nisto drugo
a, zaboraviv toj veganski e :tapp:

OD vitamini pijam samo vit.c i toa od Pliva...ne e bitno, moabetov mi e deka od nekolku doktori imam slusnato da ne se pijat nikakvi lekovi sto gi proizvel Replek, a zosto nemam pojma.
Vitamin c od 500 ne treba da se pie poveke od eden mesec.

OD vitamini pijam samo vit.c i toa od Pliva...ne e bitno, moabetov mi e deka od nekolku doktori imam slusnato da ne se pijat nikakvi lekovi sto gi proizvel Replek, a zosto nemam pojma.
Vitamin c od 500 ne treba da se pie poveke od eden mesec.
i ja samo C vitamin pijam koa ke mi tekne i ponekogas bedoxin ako nemozam da zaspijam
a ova od 500 samo eden mesec e bas cudno , od 500 ne moze a od 1000 moze? pa toj e rastvorliv vo voda koga sto znam i za 8h vekje go nema taka da ne veruvam vo ova
a za replek sto rekle doktorite verojatno preporacuvaat druga firma, od ona od koja zemaat procent

Дали е исто магнезиумот да го пијам како комбинација зма (цинк/магнезиум/б6) или е подобро да се зима посебно ?

Последно уредено:
Дали е исто магнезиумот да го пијам како комбинација зма (цинк/магнезиум/б6) или е подобро да се зима посебно ?
Прво е битно која форма е а второ Б6 гарант е преку 20 мг и не е pyridoxal 5'-phosphate, што е лоша вест.

Гледам ги ставиле Федекс за испорака, порачувал некој скоро да каже искуство?

Со пошта беше супер, стигаа и не ги царинеа до некои 90 евра.

Прво е битно која форма е а второ Б6 гарант е преку 20 мг и не е pyridoxal 5'-phosphate, што е лоша вест.

Ако немаш "мутација на ген" нема апсолутно никаква потреба за "напредни форми" а и да имаш пак би влесол и апсорбирал доволно од тој нутриент,преку храна или неакривни форми.
Тоа со активно неактивно е трик да се пордадат повеќе суплементи па тие најчесто што продаваат суплементи форсираат веган исхрана за да може да продадад што повеќе.
Исто верувај суплементи како
Лук,витамин Е,екстракт од лист од маслинка,омега3 и кој сакаш друг имаат приближно 0 ефект на масти а се прескапи.Додека росвера или аторис се 130-190 денари на приватно а имаат предобар ефект и се побезбедни.
Ако суплементите имале ефект нив ке ги препишувале.
Исто џабе земање берберин,б1,липоидна киселина(која сакаш форма)
Глукофас е и поефикасен и побезбеден и поефтин.
Еднве се признаени како лек со 100% ефект, другиве не се признаени како лек. Сега види си ти.
А имај на ум дека тие суплементите што имаат 1000 сертификати за точност,дека сите тие имаат помала вредност од Pharmaceutical grade сертификат.
А кога "некој суплемент ке има таков сертификат" нема да биде суплемент туку ке биде медикамет со 100% чистота и ефикасност.
Тие што не го поминале овој тест се суплементи.
Ако лукот бил ефикасен за за кревање хдл,спуштање лдл, немало да препишуваат статин.Ке препишувале лук суплемент во мега доза во комбинација со други суплементи во напредни форми.Но не е така.
И згора на све кога ке видиш и тие витамини и минерали што се користат за медицински цели се во таа "неактивна" форма.
ПС. Ако е тука нешто погрешно кажано од моја страна,критики се добредојдени.

Ако немаш "мутација на ген" нема апсолутно никаква потреба за "напредни форми" а и да имаш пак би влесол и апсорбирал доволно од тој нутриент,преку храна или неакривни форми.
Тоа со активно неактивно е трик да се пордадат повеќе суплементи па тие најчесто што продаваат суплементи форсираат веган исхрана за да може да продадад што повеќе.
Исто верувај суплементи како
Лук,витамин Е,екстракт од лист од маслинка,омега3 и кој сакаш друг имаат приближно 0 ефект на масти а се прескапи.Додека росвера или аторис се 130-190 денари на приватно а имаат предобар ефект и се побезбедни.
Ако суплементите имале ефект нив ке ги препишувале.
Исто џабе земање берберин,б1,липоидна киселина(која сакаш форма)
Глукофас е и поефикасен и побезбеден и поефтин.
Еднве се признаени како лек со 100% ефект, другиве не се признаени како лек. Сега види си ти.
А имај на ум дека тие суплементите што имаат 1000 сертификати за точност,дека сите тие имаат помала вредност од Pharmaceutical grade сертификат.
А кога "некој суплемент ке има таков сертификат" нема да биде суплемент туку ке биде медикамет со 100% чистота и ефикасност.
Тие што не го поминале овој тест се суплементи.
Ако лукот бил ефикасен за за кревање хдл,спуштање лдл, немало да препишуваат статин.Ке препишувале лук суплемент во мега доза во комбинација со други суплементи во напредни форми.Но не е така.
И згора на све кога ке видиш и тие витамини и минерали што се користат за медицински цели се во таа "неактивна" форма.
ПС. Ако е тука нешто погрешно кажано од моја страна,критики се добредојдени.
А негативните ефекти на тие лекови што ги спомнуваш? Се разбира дека суплементацијата не е магичен лек но при долготрајна правилна употреба ке ја заврши подобро работата од било кој лек од горе наменетите.
За активна неактивна форма не сум компетентен да кажувам, тоа @Psyside ке го елаборира

А негативните ефекти на тие лекови што ги спомнуваш? Се разбира дека суплементацијата не е магичен лек но при долготрајна правилна употреба ке ја заврши подобро работата од било кој лек од горе наменетите.
За активна неактивна форма не сум компетентен да кажувам, тоа @Psyside ке го елаборира
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Те молам наведи кој е тој суплемент???
Како мислиш правилна и долготрајна употреба???
Цена 100евра месец наспроти 200денари и пак послаб ефект,згора на тоа едниве се продаваат како лек,другиве не се тестирани и спаѓаат во храна.
За која сакаш болест и состојба има лек, што е подобар,поефикасен и поефтин од суплемент.

1760823271529.jpeg
1760823225599.jpeg
Од суплементи ако МОРА едино на Рецепта можеби само ова има некаков ефект.
  • Витамин Д на рецепт
  • Омега-3 на рецепт (Lovaza/Vascepa) за триглицериди >500
  • Фолна киселина пред бременост
  • Витамин Б12 инјекции за перниционална анемија

Последно уредено:
Ако знаеш и некој доктор или било кој што се разбира и тој може слободно да даде негово миселње.
Ево @bijons ,@Kadaif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom