Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Не разбирам, како може да не успеат изборите? Не бираме претседател па да треба 40% излезност во втор круг.
Да се најде друга опција човек.
Ни Вмро, ни Сдс ни никој.
Не може да ставате цвеќиња на ливчињата?
МОРА да гласаш? Не мора
Автоматски споено мислење:

Вчера гореше Скопска Црна Гора.
Кај ви е бе сеа Вмро, кај е Сдсм,
кај беа тие лименките од ЈНА шо ги фарбаа? Кај беше Мицко?? Немало ни пожарна, ни брза помош. Сами 200 души гаселе.
За кој кур примаат плата бе пожарникари?
Ме дупите вие мене нешо? Ме заебаватњ?
Па има ли некој шо работи за платата шо ја зима бе.
Пола држава нишо не праи, и ги гласате и пак кукате.
Јзкк испрани мозоци.
Автоматски споено мислење:

па што го дрвиш на темава тогаш, дојди во темана за љубов ќе зборвиме за секс.
Ете ми се збори. Оди сам пишувај си.

Последно уредено:
Не разбирам, како може да не успеат изборите? Не бираме претседател па да треба 40% излезност во втор круг.

Во „нашата земјата„, сите избори се „успешни„ (се гледа по последиците од изборите...), дури и кога се нерегуларни...

Последно уредено:
Пожарна немаме ејј.

Пожарна!
Ние ќе го гасиме ова.
Нема самото.
Те молам Господе да заврне. Кога рекоа нели невреме ќе има. Дај навака.

Attachments

• IMG_0633.jpeg
    IMG_0633.jpeg
    366,6 KB · Прегледи: 25
Кај ви е бе сеа Вмро, кај е Сдсм,
Сите тие партиски глувци кои ги одржуваат 2-ве скапаници повеќе од 30 години кога има вонредна состојба треба да се активираат(гасење пожари, чистење канали од поплави, пошумувања, итн....а не само на митинзи по градови да се разнесуваат за пиење, јадење и забава.

Да се најде друга опција човек.
Ни Вмро, ни Сдс ни никој.
Не може да ставате цвеќиња на ливчињата?
МОРА да гласаш? Не мора
Да се најде друга опција е друг муабет. Ти повикуваше на бојкот, јас прашав што ќе смени тоа, пиша дека немало да успеат изборите, а не ми е јасно како може да не успеат локални избори. Никој не рече дека мора да гласам, ама што ќе смени ако не гласам. Буквално ништо! Што значи твоето решение за негласање нема никаква логика. И цвеќе да ставам пак ништо нема да смени, пак или едните или другите ќе победат, што значи џабе си го арчиш муабетот.

Да се најде друга опција е друг муабет. Ти повикуваше на бојкот, јас прашав што ќе смени тоа, пиша дека немало да успеат изборите, а не ми е јасно како може да не успеат локални избори. Никој не рече дека мора да гласам, ама што ќе смени ако не гласам. Буквално ништо! Што значи твоето решение за негласање нема никаква логика. И цвеќе да ставам пак ништо нема да смени, пак или едните или другите ќе победат, што значи џабе си го арчиш муабетот.
Добро де. Не се разбирам толку у правила за избори. Битно да не е ни Вмро ни Сдсм. Не реков бојкот нигде, ама не заслужуваат гласови. Не заслужуваат. После сѐ ова шо се деси?
И, добро еве ја џабе си го арчам муабетот и шо ќе биде? Пак ќе си изгласате некој.

Абе МЛАД човек нема да остане у државава, свесни ли сте?
Нели за младите живеете, се мачите, светот на младите останувал. Кур.
Државава ќе остане на орките и на пензионерите.
Тоа сакате?
Си идам бе у прва прилика ич око не ми трепнува. Се објаснуваш со IQ10 овде дека му прават лошо, и он свесно иде ги гласа после.

Тие две партии запалија 63 во Кочани.
Ама вака ако продужи. Нема да горат млади. Ќе горите вие шо ќе ги гласате. Тек ќе биде иронии.

Неможе на просечна плата од 500 евра да имаш и Рејнџ Ровер и пожарна, едно ќе мора да жртвуваш. Изборот е очигледен.

Добро де. Не се разбирам толку у правила за избори. Битно да не е ни Вмро ни Сдсм. Не реков бојкот нигде, ама не заслужуваат гласови. Не заслужуваат. После сѐ ова шо се деси?
И, добро еве ја џабе си го арчам муабетот и шо ќе биде? Пак ќе си изгласате некој.

Абе МЛАД човек нема да остане у државава, свесни ли сте?
Нели за младите живеете, се мачите, светот на младите останувал. Кур.
Државава ќе остане на орките и на пензионерите.
Тоа сакате?
Си идам бе у прва прилика ич око не ми трепнува. Се објаснуваш со IQ10 овде дека му прават лошо, и он свесно иде ги гласа после.

Тие две партии запалија 63 во Кочани.
Ама вака ако продужи. Нема да горат млади. Ќе горите вие шо ќе ги гласате. Тек ќе биде иронии.
Млада си уште, врие крвта. Сум го поминал и јас тоа време. И јас летав во облаци. ;)

P.S. IQ 137, проверено, измерено, поранешен член на Менса. Затоа веројатно не се вреѓам по такви ниски удари. И тука ќе сопрам со муабетов зашто не гледам поента да се продолжи.

Млада си уште, врие крвта. Сум го поминал и јас тоа време. И јас летав во облаци. ;)

P.S. IQ 137, проверено, измерено, поранешен член на Менса. Затоа веројатно не се вреѓам по такви ниски удари. И тука ќе сопрам со муабетов зашто не гледам поента да се продолжи.
Не мислев на тебе лично за IQ.

Не се секирај.
Ама факт е дека народов е со 10ка.

Па млада сум и ми врие крвта, да. Затоа сакам промени. Сакам да цвета државава. Пепел стана пепел.

И извини, IQ10 не знае на друг начин да разбере. Можам да се расфрлам со речници, ама испран ум не разбира.

Мачката си е сдс, но гледа дека сдс станаа утепа ли се бато? уљето истече бато, остави уљето у пм, но да не се излегува на избори е да им се врши услуга на племето, секој македонец треба да гласа а не некој планинар да седи во општина и да троши вода во вецето.

Не мислев на тебе лично за IQ.

Не се секирај.
Ама факт е дека народов е со 10ка.

Па млада сум и ми врие крвта, да. Затоа сакам промени. Сакам да цвета државава. Пепел стана пепел.

И извини, IQ10 не знае на друг начин да разбере. Можам да се расфрлам со речници, ама испран ум не разбира.

Мачка немој да го поништуваш ливчето. Гласај за апасијата, ќе добиете некој советник.

Мачка немој да го поништуваш ливчето. Гласај за апасијата, ќе добиете некој советник.
Ќе добиете?
Кои тоа ќе добиеМЕ?
Сабајле добив циклус.
Ако те интересира више шо добивам. И немој дечко мени о мени. Тоа со други партиски полтрончиња. Кај мене тоа не ти проаѓа. А фактот шо не ви се верува дека некој не се замара со ниедна партија, кажува колкуу сте испрани. На велико и тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom