Значи планираш некогаш да имаш деца? ОК, нешто позитивно од тебе во муабетов. Туку кажи, некогаш ако/кога ќе имаш деца, и дајбоже да имаш, како ти би се чуствувала твоето дете да расне во средина полна со џукели кои во глутници напаѓаат луѓе? Што ако скраја да е, твоето дете биде нападнато и онака искасано?
Можеш да замислиш, нели? Си го пазиш детето и одговорна си, ама во секунда се дешаваат работите. Нешто ти го оттргнува вниманието и на метар од тебе се дешава бедот. Секунда невнимание... Или и да внимаваш 100%, едноставно поминувате покрај кучиња а не гледаш дека имаат храна таму позади. Детенцето пружа рака да ги погали и... :-/
a zs ja se tebe treba da ti kazuvam?.. zs ti nitu ednas ne odgovori sto te prasav?
ama ete ke ti odgovoram, znaci nema potreba da zamisluvam bilo sto, da si polnam glavata so sto bi bilo, ako toa i toa se sluci, ili nakratko na neroden petko kapa da mu krojam
pr ima edno, e toa e golemo, pa moze i od sarplaninec pogolemo e, edno busavo so nekoja cudna zolto portokalova boja, stom me vidi i pravo legnuva na grb so site 4 noze nagore i bara da go zgnjavam i cesam po stomakot,iljada pati rakata mi bila vo negovata usta no nikogas ne mi padnalo na pamet ona sto tebe ti paga , deka ke me kasne, nit me kasnalo ,zborot mi e zs sama da si stvaram stravovi, pod pretpostavka sto bi mozelo da se sluci?
jas ne negiram deka ima i agresivni kucinja, no baranje smrt za site ulicni kucinja e krajnost
ne samo za ova prasanje za kucencata, za bilo sto da pravam i pomisluvam na najlosoto, mozam samo da pretpostavam kolku uzasen zivot e toa da sam si stvaras stravovi pred vreme, a najverojatno nema nikogas da se slucat
ako vekje zborime toa opasnost nasekade ima, moze kola da te udri, pukaat ko nenormalni u sred bel den, zimoto decata i ne bas taka malo snezni topk vnatre so kamen i mavaat po stari luge i deca , po koj stignat, ic ne boli da te lupnat so kamen u glava taka? itn, ako gledame taka togas od doma ne treba da izlezeme.
il vo ova "poluutopisko opstestvo" se e med i mleko, samo uste kucinjata da istrebite i ke bide pravva utopija
navistina mislis deka ako nikoj ne hrani kucinjata ednostavno ke isceznat?
nastrana od ova so tebe, preteravte so nesto sto e krajno i ekstremno retko, a ste go gledale toj filmot snimen po vistinski nastan , koa se srusi avionot na edna nepristapna planina polna so sneg, ne moze da gi najdat i cela zima preziveanite jadea od telata na pocinatite, jadea lesevi!, ke gi obvinite i niv? ja ne!
i ne, ne mislam deka sum na los pat, na los pat se narkomani, alkoholicari, kriminalci, nasilnici itn,jas ne spagam vo niv,
vanja od vlez ja grabnaa i ubija , moi vrsnici a i pomladi izgorea u disko, izlezeni da uzivaat, moi vrsnici ginat po ulici od pijani i nesovesni vozaci vo ovaa vasa zamislena utopija, e za mene kucinjata se najmal problem, cudo golemo trcale po koli, da te usmrti realno e retko, ako slucajno te kasne, ke zazdravi, ama trauma, pa ne ste od sekjer i mentalno tolku nestabilni pa i grebanici da nemoze da zaboravite... ama ovie pogore od covecka lakomost, nenasitnost, se pod zemja //
ama vas toa bas ve boli, kucinjata se problemot , tie se opasnosta, tie se najgolemiot neprijatel
i da gi nema , da isceznat pak ke ste isti, il stravot ke nasocite kon nesto drugo no nikako kon velicestveniot covek koj e vinoven i za ova so kucinjata
nema potreba da mi repliciras, mi e gajle sto ke me narecete, jas ovaa tema vekje ne otvaram
realno ve zalam, mora da e mnogu tesko da se zivee so siot toj strav i omraza