Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Резиме и заклучок:
Ние родителите на 1.5-2 годишни деца, да си ги врземе со ремчиња од метар и метар и пол, за да можат џукелите раат да шетаат и играат во паркот.

ete slobodno i kuceto si opisav, ubij ne ko ke ne vidis, ako ne da ti kazam i kade go setam, polesno da ti e, zs sekako ke gi hranam, sigurno ne ke gi ostavam da gladuvaat
daj pari , ne mora pari, obezbedi parcela, napravi im kukicki, plakajte veterinar i dreser, jas i tuka uste 10-na ke gi hranime
jas za toa neam pari samo za hrana:masa:
Автоматски споено мислење:

ama sto so sila mi otvaras ustata, t.e prstite da moram da pisuvam
ti da si ostavis samo deteto (pak li da potencirm kolkavo e i pritoa nedovolno vozrasno da razbere) da si igra so kuce i ako nesto se sluci, koj e vinoven? ti ili kucento?
aj glej si tamy rabota, komentiraj si sto mislis, jas si kazav moeto
Свесна си дека и од рака можи да ти го нападни ?
Шо ќе прајш ќе се бориш со куче од две метра ?
Отвори ги коментарите на постот, еден куп луѓе беа сведоци не само јас.
Која е причината да измислувам ???
Нешто ќе добијам за возврат или како ?

Не си била на местото, не знаеш како изгледа, а коментираш се расправаш со пола форум.

jas za toa neam pari samo za hrana:masa:
Со други зборови нема што ти да се замараш со тоа што твоите џукели ќе искасапат некои дечиња и немоќни луѓе?
Твое е само да овозможиш тие џукели да можат да напаѓаат дечиња и луѓе, со тоа што ќе ги храниш и ќе ги поттикнуваш да останат на таа локација.

ete slobodno i kuceto si opisav, ubij ne ko ke ne vidis, ako ne da ti kazam i kade go setam
Што би рекол еден познат наредник: What's your major malfunction? Па Јас сакам децата овде по урбаните средини да ни се безбедни, не да убивам некакви недоквакани ливадарки. Психопатијата ви ја оставам вам. :unsure:

Свесна си дека и од рака можи да ти го нападни ?
Шо ќе прајш ќе се бориш со куче од две метра ?
Отвори ги коментарите на постот, еден куп луѓе беа сведоци не само јас.
Која е причината да измислувам ???
Нешто ќе добијам за возврат или како ?

Не си била на местото, не знаеш како изгледа, а коментираш се расправаш со пола форум.
ti ok si? najozbilno prasuvam
2 m kuce? znaes ti kolku e 2m? ..pod pretpostavka ko sto velis ti "svedok" odednas skoknalo kuce od 2m na dete od 50 cm,, )pojma nemam otrilika mislam tolku ke e tolkavo dete) bukvalno ke go preskokne .. 2m kuce e ogromna tezina, ako slucajno go turne na beton tolku od deteto, .. dr gledas ranata ne laze ko ti, okolu 3-4cm e znaes kuce od 2m kolkava rana ke napravi..
aj namali so halucinaciite
pa sama prizna, si sedela na terasa, 5 masi pred tebe ti sto ke vidis? bukvalno nisto! samo moze otkako se slucilo toa nesto si videla, no ne i nastanot
i ne ti veruvam nisto zatoa sto lazes!
moja koleska od fakultet bila svedok bas tamu koga se slucilo.. nz ne sum bila u bt, taka veli, nekakvi skali imalo tamu, taa sedela na skalite deteto i drugo malku pogolemo dete trcale natamu , okolu , imalo 2-3 kucienca, decata trcale okolu niv, megju i gi fakjale kaj stignat, ednoto go tegnele,i odednas go deteto i go kasnalo i izbegalo..otkako pocnalo da place dotrcale roditelite koi potoa gi videla, tie bile na strana i so nekoj covek si pravele muabet, nz tocno blisku kaj nekoja crkva bile a decata podaleku kaj nekoj plostadna nekoi skali, prvo dosle nekoi drugi luge koi bile tamu a tek potoa roditelite
nit bilo 2m nit bilo ko sto ti "svedocis"
ne me zamaraj povekje i sredi si mislite, ako ti trebaat a ocigledno da , ocila zemi si il nekoj drug problem resi si go
roditelite se vinovni i nikoj drug
ne se raspravam, samo ne sakam lagi i sirenje omraza i pletenje , preuvelicuvani prikazni vrz kuce, kucenceto ne bilo agresivno, so obetka bilo i ne bilo 2 METRI! ama mnogu vi e poubavo na dusata koa lazete

Резиме и заклучок:
Ние родителите на 1.5-2 годишни деца, да си ги врземе со ремчиња од метар и метар и пол, за да можат џукелите раат да шетаат и играат во паркот.
Џабе е, ни тоа не спасува:

Со други зборови нема што ти да се замараш со тоа што твоите џукели ќе искасапат некои дечиња и немоќни луѓе?
Твое е само да овозможиш тие џукели да можат да напаѓаат дечиња и луѓе, со тоа што ќе ги храниш и ќе ги поттикнуваш да останат на таа локација.

Што би рекол еден познат наредник: What's your major malfunction? Па Јас сакам децата овде по урбаните средини да ни се безбедни, не да убивам некакви недоквакани ливадарки. Психопатијата ви ја оставам вам. :unsure:
sto i da ti znaci toa livadarka upotrebi go za majka ti, sestra ti, ne mene

sto i da ti znaci toa livadarka upotrebi go za majka ti, sestra ti, ne mene
По дефиниција не може да биде ливадарка некој што има деца... Хмм, тука за објаснување на ова морам да повикам експерт.
@мкд владе ајде настапи и те молам и објасни на девојчево како да не биде ливадарче. :unsure:

ti ok si? najozbilno prasuvam
2 m kuce? znaes ti kolku e 2m? ..pod pretpostavka ko sto velis ti "svedok" odednas skoknalo kuce od 2m na dete od 50 cm,, )pojma nemam otrilika mislam tolku ke e tolkavo dete) bukvalno ke go preskokne .. 2m kuce e ogromna tezina, ako slucajno go turne na beton tolku od deteto, .. dr gledas ranata ne laze ko ti, okolu 3-4cm e znaes kuce od 2m kolkava rana ke napravi..
aj namali so halucinaciite
pa sama prizna, si sedela na terasa, 5 masi pred tebe ti sto ke vidis? bukvalno nisto! samo moze otkako se slucilo toa nesto si videla, no ne i nastanot
i ne ti veruvam nisto zatoa sto lazes!
moja koleska od fakultet bila svedok bas tamu koga se slucilo.. nz ne sum bila u bt, taka veli, nekakvi skali imalo tamu, taa sedela na skalite deteto i drugo malku pogolemo dete trcale natamu , okolu , imalo 2-3 kucienca, decata trcale okolu niv, megju i gi fakjale kaj stignat, ednoto go tegnele,i odednas go deteto i go kasnalo i izbegalo..otkako pocnalo da place dotrcale roditelite koi potoa gi videla, tie bile na strana i so nekoj covek si pravele muabet, nz tocno blisku kaj nekoja crkva bile a decata podaleku kaj nekoj plostadna nekoi skali, prvo dosle nekoi drugi luge koi bile tamu a tek potoa roditelite
nit bilo 2m nit bilo ko sto ti "svedocis"
ne me zamaraj povekje i sredi si mislite, ako ti trebaat a ocigledno da , ocila zemi si il nekoj drug problem resi si go
roditelite se vinovni i nikoj drug
ne se raspravam, samo ne sakam lagi i sirenje omraza i pletenje , preuvelicuvani prikazni vrz kuce, kucenceto ne bilo agresivno, so obetka bilo i ne bilo 2 METRI! ama mnogu vi e poubavo na dusata koa lazete
Значи прекини.
Знајш ти кај е црквата кај е споменикот кај што се случи настанот ????
Година и пол дете ќе го остават само на 200 м оддалеченост, другарка ти не е токму во главата.
Црквата е позади, во скроз друга улица.
Еве ти слика кај бев јас, погоре обележано кај беше настанот.
IMG_20250426_191056.jpg
Ова е слика од локалот чисто колку да имаш споредба како изгледа терасата, рачунај за Велигден натрупано со луѓе.

IMG_20250426_175303.jpg

Не можам да поверувам дека се објаснувам со особа и треба да и цртам дали бев таму или не и дали сум видела.

Според епајас ова е каснато од кученце.

Кученце како овие погоре на сликата, абе миниче пак ти, 20 цм кутре.

Ела некој ден Битола ќе те прошетам јас наоколу и ќе видиш какви зверови шетаат по улица, земи си ја и џукелата твоја и неа ќе ја прошетаме
Screenshot_2025-04-26-19-15-39-780-edit_com.facebook.katana.jpg

Значи прекини.
Знајш ти кај е црквата кај е споменикот кај што се случи настанот ????
Година и пол дете ќе го остават само на 200 м оддалеченост, другарка ти не е токму во главата.
Црквата е позади, во скроз друга улица.
Еве ти слика кај бев јас, погоре обележано кај беше настанот.
Прегледај го приврзокот 449764
Ова е слика од локалот чисто колку да имаш споредба како изгледа терасата, рачунај за Велигден натрупано со луѓе.

Прегледај го приврзокот 449763

Не можам да поверувам дека се објаснувам со особа и треба да и цртам дали бев таму или не и дали сум видела.

Според епајас ова е каснато од кученце.

Кученце како овие погоре на сликата, абе миниче пак ти, 20 цм кутре.

Ела некој ден Битола ќе те прошетам јас наоколу и ќе видиш какви зверови шетаат по улица, земи си ја и џукелата твоја и неа ќе ја прошетаме
Прегледај го приврзокот 449765
jas tuka ne gledam skali.. taa rece kaj skali, i ne napisav do crkva tuku bile vo blizina na crkvata.. a decata podolu nekade na skali na kaj nekoj plostad
ne ti barav sliki, no ako toa se kucinja od 2m, togas jas za tebe sum 10m
i da ubavo kaza za veligden polno guzva pred tebe masi a ti se ubavo i bas tamu gledase
ne ti veruvam i gotovo, nema sto da mi objasnuvas , mene mi kazaa kako bilo
ne me zamaraj povekje

jas tuka ne gledam skali.. taa rece kaj skali, i ne napisav do crkva tuku bile vo blizina na crkvata.. a decata podolu nekade na skali na kaj nekoj plostad
ne ti barav sliki, no ako toa se kucinja od 2m, togas jas za tebe sum 10m
i da ubavo kaza za veligden polno guzva pred tebe masi a ti se ubavo i bas tamu gledase
ne ti veruvam i gotovo, nema sto da mi objasnuvas , mene mi kazaa kako bilo
ne me zamaraj povekje
Не се фаќај за ситници, кога се вели за две метри се мисли на големо куче.
Другарката не те информирала точно.
Скали има кај споменикот, од карши кафичот е споменикот, црквата е баги подалеку.

Мајката беше до детето, ја познавам лично жената.
Претходно имаше ист ваков случај, на истото место, и тие ли си го оставија само детето.

По дефиниција не може да биде ливадарка некој што има деца... Хмм, тука за објаснување на ова морам да повикам експерт.
@мкд владе ајде настапи и те молам и објасни на девојчево како да не биде ливадарче. :unsure:
nema potrea, ne me zanima sto i da znaci sigurno e podobro od ogorceni i luge polni so omraza i strav, i koga edinstveno sto mozat e da ja nasocat kon onie na koi im se plasat, vo slucajot bezdomnite kucinja
planetata ne e samo na covekot, divite zivitni u divina, domasnite u naseleni mesta
zavrsiv so tebe, pisi sto sakas, ne mi e gajle,

Не се фаќај за ситници, кога се вели за две метри се мисли на големо куче.
Другарката не те информирала точно.
Скали има кај споменикот, од карши кафичот е споменикот, црквата е баги подалеку.

Мајката беше до детето, ја познавам лично жената.
Претходно имаше ист ваков случај, на истото место, и тие ли си го оставија само детето.
aman be?
epa ubavo mi kazala kaj nekoi skali bilo, ne e kade sto pokazuvas ti
i ako ovie na slikata se golemi kucinja , jas sum slon, moeto e sredna golemina i e pogolemo od ovie
ova e golemo kuce a ne tie

Attachments

• images.jpg
    images.jpg
    11,7 KB · Прегледи: 3
Последно уредено:
nema potrea, ne me zanima sto i da znaci sigurno e podobro od ogorceni i luge polni so omraza i strav, i koga edinstveno sto mozat e da ja nasocat kon onie na koi im se plasat, vo slucajot bezdomnite kucinja
planetata ne e samo na covekot, divite zivitni u divina, domasnite u naseleni mesta
zavrsiv so tebe, pisi sto sakas, ne mi e gajle,
Во која средена држава си видела глутница кучиња да шетаат на плоштад и секојдневно да напаѓаат луѓе ?
Ако се залагаш за кучињата и ако ти е жал за нив тебе најповеќе треба да ти смета што се оставени на улица на милост и немилост.

Во многу држави ако оставиш куче во двор да спие ќе платиш казна, и заради што загрозуваш околина и заради што го загрозуваш него како животно
Сакаш куче, ќе си го чуваш дома.

Во Германија на една пријателка и почина кучето, 800 евра за погреб треба да плати.
Сакаш да чуваш животно ќе го третираш како член на семејството инаку гитла ќе ти речат.

Во која средена држава си видела глутница кучиња да шетаат на плоштад и секојдневно да напаѓаат луѓе ?
Ако се залагаш за кучињата и ако ти е жал за нив тебе најповеќе треба да ти смета што се оставени на улица на милост и немилост.

Во многу држави ако оставиш куче во двор да спие ќе платиш казна, и заради што загрозуваш околина и заради што го загрозуваш него како животно
Сакаш куче, ќе си го чуваш дома.

Во Германија на една пријателка и почина кучето, 800 евра за погреб треба да плати.
Сакаш да чуваш животно ќе го третираш како член на семејството инаку гитла ќе ти речат.
haha pa vo tvojata civilizirana amerika primer..ima 70 milioni bezdomni kucinja , okolu 5-6 miliona zavrsuvaat vo stacionar i gi usmrtuvaat, drugite se na ulica.. pr vo los angeles ima nad 50 000 kucinja na ulica
kina milioni, turcija isto, romanija itn..grcija , santorini pr vrie od kucinja ulicni, ama ne vi e strav da idete na odmor? ili i tie se zaostanati ko nas ?
a spomnuvas germanija , ama tamu ako udris kuce ke te oderat od kazni a ne daj boze da go povredis ili ubies .. edno drugarce koa prvpat otide tamu, ne ko tuka uste da gi branat takvite nasilnici i da povikuvaat na nivna smrt
ako baras zakoni ke mora da se obostrani i da gi pocituvas a ne samo ona sto tebe ti odgovara,
milion pati imam videno kako gi mavaat, i stari i deca bukvalno bez pricina no najlesno e obvini kuceto, ne znae da kaze
ne negiram ima i agresivnii no tie se retki,
covek sto mrazi zivotni, e bas ko ona, do pladne gi mrazi site, popladne i sebe si.
i ne mi repliciraj povekje, me zamaras so gluposti

Какво објаснување, абе не вреди зборови да се трошат.
Нејзе јас би ја врзала на плоштад со гола задница и би и пуштила 10 кучиња да ја средат.
Боже прости ми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom