Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво љуѓенца.
Прв пост, да го скршам мразот тука, ако успеам да добијам некое корисно мислење во врска со мојава проблематика.
Сум листал често теми од овој тип на овој форум па и други и би сакал да слушнам мислење од постарата/поновата генерација, секое мислење/совет е добредојдено без разлика на полот и возраста.
Живеам во Охрид, 31г, вработен.. и прилично поголем дел од годината го сметам за град каде што ништо не се случува. Не сум имал девојка, не сум излегол со девојка бидејќи цел мој живот го поминав изолиран, во учење-студирање, играјки Dota, и други изговори би ги нарекол, но сепак се сведува на фактот на социјална изолација и анксиозност. Во овај период на животов (ќе го наречам моја средовечна криза) многу ми е тешко да створам нови познанства, излегувам колку што можам, кафичи, одам на пешачења но ипак во моја глава неможам ни да го замислам фактот како јас како личност(единка) би пристапил во контакт со нови луѓе или потенцијална љубовна партнерка освем ако не е во склоп со мојата работа/колеги. Имам потесен круг на пријатели од средно/факултет со кој што сеуште имаме контакт но мислам дека сме во фаза на животот каде што секој си остварува свој пат, кариери, семејство... па не се гледаме/излегуваме толку често како пред неколку години.
Исто би дополнал дека не сум тип кој што користи социјални мрежи и можам да речам дека во голем дел тоа е една од причините која што допринесува до оваа социјална изолација.
Би сакал да слушнам ваши мислења, совети за тоа како се социјализирате, спонтаноста ми е тешка работа. Се надевам дека ќе добијам некој сериозни коментари и коментари што не се од типот излегувај повеќе, оди сам пиј кафе итн.
Свесен сум дека не сум најмлад, или пак дека не сум единствен но сепак гледам како оваа психичка блокада да е надминам во ова мое место на живеење кое што е заклучено во една фаза на монотонија и никакви активности за социјализирање.

Би сакал да слушнам некое мислење од вас интернет другарчиња, пред да одам на потешки чекори, психолози итн.
Ако (а верувам дека има) членови од Охрид би било добро да споделите каде, на кој начин најчесто сте среќавале ваши партнери.

Поздрав и секое добро.
Запиши се на зумба или латино танци.

Тебе не ти треба significant others, тебе ти треба било каков старт. Треба цела хемија у мозокот да ти се смени на некој начин затоа што анксиозноста и стравот те убива у поим. Јас не викам дека нешто не е у реду со тебе ама сакам да се увериме у тоа за да може да се продолжи понатака.

Па како старт сакав да поткренам мала дискусија околу мојов случај, да добијам некој совет, ваше лично искуство.
Значи пред се сакам да почнам од тука, го сметам форумов за место каде што има луѓе со кои што се наоѓам во ист ќош, живееме во иста средина и би сакал аку успеам да воочам дел по дел зошто се осеќам така, дали е до местото или до човекот, секако не ја отфрлив никако професионалната медицинска помош, па макар и да би требало хормонски тест да правам, но би сакал тоа да го оставам како последна опција.
Се надевам дека ме разбираш.

Иначе да, анксиозноста ми е голема препрека, отсекогаш сум пазел какво мислење ќе оставам во другите луѓе, како ме перцепционираат, мал град е и пак секој знае кој со кого излегува, и тоа е голем проблем. Не знам точно во кој град живееш, ако не си од Скопје мислам горе-долу би сфатил/а што сакам да кажам. Bad gas travels fast in a small town.
ПС. знам дека lowkey не треба да се замараме што тоа другите мислат за нас и нашите постапки али ете, таков ми е животот, не знам како би го променил тоа, што би рекол цела хемија во мозокот.

Запиши се на зумба или латино танци.

:) Фала на препораката но не е мој стил.
Во суштина, не верувам дека луѓево што веќе се во врски/семејства претходно учеле да танцуваат. :D

Па како старт сакав да поткренам мала дискусија околу мојов случај, да добијам некој совет, ваше лично искуство.
Значи пред се сакам да почнам од тука, го сметам форумов за место каде што има луѓе со кои што се наоѓам во ист ќош, живееме во иста средина и би сакал аку успеам да воочам дел по дел зошто се осеќам така, дали е до местото или до човекот, секако не ја отфрлив никако професионалната медицинска помош, па макар и да би требало хормонски тест да правам, но би сакал тоа да го оставам како последна опција.
Се надевам дека ме разбираш.

Иначе да, анксиозноста ми е голема препрека, отсекогаш сум мислел какво мислење ќе оставам во другите луѓе, како ме перцепционираат, мал град е и пак секој знае кој со кого излегува, и тоа е голем проблем. Не знам точно во кој град живееш, ако не си од Скопје мислам горе-долу би сфатил/а што сакам да кажам. Bad gas travels fast in a small town.

:) Фала на препораката но не е мој стил.
Во суштина, не верувам дека луѓево што веќе се во врски/семејства претходно учеле да танцуваат. :D
Таму има загорени жени. Сите се запознале или школо/факс/работа/хоби или преку луѓе или на социјални мрежи.

Земи свиткај еден џоинт, сипи една чаша ракија, испуши, испиј и искочи у град. Ќе фатиш пиче 100%.

Друго нешто не би ти препорачал, затоа што тоа е рецептот. И да, да не бидеш муле што ќе не знае како да праи муабет со девојката.

Ете, и тоа заборавив да наведам а голем фактор ми е во целава ситоација. Не сум пушач, не пијам алкохол, осуден сум на пропаст од старт :)
Изгледа ако не се умира од пиење/пушење ќе се умира од анскиозност, депресија и самотија :)
Автоматски споено мислење:

Таму има загорени жени. Сите се запознале или школо/факс/работа/хоби или преку луѓе или на социјални мрежи.

Јасно, мора да има некоја поврзаност, сум разговарал и со другари делумно на тематиката, отсекогаш ми беше табу тема како тоа да се запознаеш преку социјална мрежа ако претходно не сте имале нешто заедничко во вистински живот. Од ведро небо ли ќе се убацаш во пораки, здраво срц, како си? Дебилно ми е...

Земи свиткај еден џоинт, сипи една чаша ракија, испуши, испиј и искочи у град. Ќе фатиш пиче 100%.

Друго нешто не би ти препорачал, затоа што тоа е рецептот. И да, да не бидеш муле што ќе не знае како да праи муабет со девојката. И да не бидеш грд како куче у фацата. И да имаш пари, не да си клошар без скршен денар.

Тоа е тоа на кратко.

Ova e bukvalno najdobar sovet.
A ne odi trcaj, kacuvaj se na planina.

Јасно, мора да има некоја поврзаност, сум разговарал и со другари делумно на тематиката, отсекогаш ми беше табу тема како тоа да се запознаеш преку социјална мрежа ако претходно не сте имале нешто заедничко во вистински живот. Од ведро небо ли ќе се убацаш во пораки, здраво срц, како си? Дебилно ми е...
Ќе пишеш здраво без срц, нема да бидеш дебил, ќе бидеш нормален. Луѓе така се испооженија. Иначе ќе си чекаш да се запознаеш спонтано и ако немаш муда да направиш нешто џабе ќе ти биде.

Педер, ќе се напуши и ќе испадне. Али прво нека испуши џоинт па после нека пие. Зашо ако прво се испијани, па џоинт, тогаш ќе се напраи лом. Вака еден кец, па после ракииче, нека се намириса и нека иде у авантура. Шо знам, ја така би напраил на негово место. Не е нормално на 30 години да немаш самодоверба и такви работи. Добро според мене не е, треба да се разговара со стручно лице ако не му проработи мојот совет.

Треба малце ''getting loose'' да напраи дечкото:

Да ги викне Кристи и Кели по телефон да им се јави.

Еј по некое чудо Кристи и Кели се ливадарки (32ра секунда од спотот 0:32)

Mixot treva i alkohol e samo za iskusni :)
Za pocetok treba da duvne dzoint i da plesne nekoja kurva. Posle toa site raboti odat polesno.

Абе немора да е курва брат. Имаш пички добри, нека искочи у петок у диско. И у право си да, ја многу хардкор влегов, не треба да пие и да пуши ако нема ич искуство. Фактички он и од еден фиш ќе се напраи лом. Треба 3 дима само,1 голтка ракија и да искача од дома у петок у 20 часот и 34 минути.

Еве сум ја у петок на пример:

Brat, na ovaj strav mu e zdravo da kazi, ne pa da dupi picka dobra.
Prvo treba da dupi kurva.

Ајде дечки ќе ве хуморизирам, @Есссссскалибур друже, да те доведам малку на мое ниво, пардон.
Ќе излезам, ќе одам во диско/кафич за викенд ете било што. Значи ти отиде од 1 до 100 за помалце од секунда. Дојде до чекорот каде што ја веќе разговарам со неа. Мене тешко ми е пред компјутер а камо ли во живо да пријдам на девојка/група девојки и да разговаарам. Поверојатно е да не нападне колонија на вонземјани него јас тоа да го направам, ме осеќаш?
Без разлика, исто не сум фан на социјални мрежи, не кликнаја со мене уште од времето 2010 кога Facebook беше актуелен.

А да се замонашиш? Да идеш у Бигорски или негде? Бар ќе се молиш за нас обичните смртници.

Се молиш вака на Господ преку ден или ноќ? Без заебанции сеа, се молиш на Господ?

Атеист сум :)
П.с би сакал да се вратиме на тоа како ова ми е сериозна дискусија на мене. Не сум дојден тука да тролам.

А да се замонашиш? Да идеш у Бигорски или негде? Бар ќе се молиш за нас обичните смртници.

Се молиш вака на Господ преку ден или ноќ? Без заебанции сеа, се молиш на Господ?

ПС. Фактички ти брат со времето имаш проблем. Кога си требал да бркаш женски у основно, средно или факултет си праел други работи. И сеа временската зона (не таа од Јунајтед Стејтс оф Америка) ти е отидена у курац.

Hahahahaha

- љуѓенца.
- од вас интернет другарчиња,
- членови од Охрид
- ваши партнери.
...овие зборови т.е. изрази во твоето пишување не ми дава да напишам и мое мислење,

...некој од Охрид така не се изразува, посебно ,,љугенца" (луѓенца - скопски сленг), ниту таков збор применува мушка особа,

...,,другарчиња" како збор на обраќање да примени личност со наполнети 31 година некако не ми е верно,

...членови од Охрид ќе клавет барем еден израз од препознатлив охридски дијалект или буква, ти некако не си ми од Охрид, а бараш нивна подршка и тоа пази изразот ,,ваши партнери" мислиш партнерКИ,

...така да, кој ти е враг шефе и во кој филм си влезен(а) со барање помош во љубовта, ајде од почеток напиши ама искрено!

...овие зборови т.е. изрази во твоето пишување не ми дава да напишам и мое мислење,

...некој од Охрид така не се изразува, посебно ,,љугенца" (луѓенца - скопски сленг), ниту таков збор применува мушка особа,

...,,другарчиња" како збор на обраќање да примени личност со наполнети 31 година некако не ми е верно,

...членови од Охрид ќе клавет барем еден израз од препознатлив охридски дијалект или буква, ти некако не си ми од Охрид, а бараш нивна подршка и тоа пази изразот ,,ваши партнери" мислиш партнерКИ,

...така да, кој ти е враг шефе и во кој филм си влезен(а) со барање помош во љубовта, ајде од почеток напиши ама искрено!

Искрен преискрен сум, ако сакаш да ти го препишам истиот текст со користење на повеќе Т, нема проблем.
Што се однесуваТ до сленговите, не знам со која воздраст на луѓе разговарам, да ми извините не знам ни како да ви се обратам.

Jas se posomnevav deka e Stavro.. Ama mozda e i Kostič.. Oni dvajca (zaedno so josh gidi) redat akaunti, ama tretiov (u zagrada) ne e zagoren po picinja posto ima sirok opseg na poznanstva i samo kladžata mu e u pamet :D

ПС. Фактички ти брат со времето имаш проблем. Кога си требал да бркаш женски у основно, средно или факултет си праел други работи. И сеа временската зона (не таа од Јунајтед Стејтс оф Америка) ти е отидена у курац.

Може да се каже, сум го пропуштил овај дел.

Еве ќе образложам во кратки црти: Средно не ми беше баш најдоброто време од животот, нова околина, нови луѓе, мислам дека од тој период станав повеќе интровертен, во Факултет изговорот е дека се наклонив на учење. Јебал не јебал, време курцу пролази и сега барам совет од рандом членови на форум со надеж дека ќе го разрешам ова status quo и дека ќе мрднам од ова место каде што имам корени пуштено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom