Основата на Хамас е Ислам
Јбг , јас не ги терав да бидат продолжена рака на таканареченото Муслиманско Братство
Тоа дека децата им биле цел а не терористите кои ги донесуваат сите воени одлуки е глупост
Како ќе се вика другата држава?
Бидејќи Палестина не е логично да се вика , они немаат врска со тоа име.
Они немаат држава за да сменат име.
И Грујо беше едно време со ВМРО , па сега не е..
Јбг се мењаваат работите..
Таксист
"Ајдееее сега и религија вметна, демек тие се во Ислам и се лоши, а овие се Јудаисти и добри се, може и така да се води мубает ама е несериозно."
Денешните арапите имаат еврејско потекло ,јас не го негирам тоа.
А Лемба Евреи ли се ?
или и тие се Арапи?
Па не е нивно , тоа е суровата вистина , и они немаат врска со древните народи кои биле нарекувани малце поинаку а не палестинци
Добро јас ти оставив пример за тоа , ти што го игнорираш е друга работа
Денешните Арапите имаат и Еврејско потекло,тоа е точно
Меѓутоа Евреите не се Арапи
Првите Арапски племиња датираат од 6 милениум пред наша ера.
Арапите секогаш бараат само една држава..
Затоа денес се 22
Ние може уште 200 години да сакаме и истите работи да ги вергламе , ама од тоа нема напредок
Ова се факти
Дружи ти си на јавен форум , што сакаш пишувај.
Мене ме интересира тоа што е точно
Земи прелистај нешто за Хасан Јусуф , син на еден од лидерите на Хамас остај ги кАнал5 и Шител
Ок
Врз арапите , со кои се генетски поврзани..
Иначе да.
Јас не кажав дека они се цвеќиња за мирисање ..
Распрашај се малце за Макс Планк Институтот и нивното истражување околу древните Филистејци.
Значи единствениот адут кој македонскиот народ го има за да докаже дека Грците ни ја имаат украдено историјата лежи во тоа истражување и има многу врска со многу древни народи кои од нигде никаде туку-така исчезнуваат низ историјата.
Тоа е ДОЛГА , ДОЛГА тема.
Кои се доказите дека Филистејците дошле од Егејското море во Левант?
Нема АПСОЛУТНО никакви научни докази за тоа.Тие се народ пoзнат по тоа што се адаптираат на туѓа култура и ја превземаат.
Јас би пробал и да ти објаснам дел од деталите ама само ако бидеш пристоен и не ми водиш инат со непостоечката Палестина
In Palestine: A Four Thousand Year History, Nur Masalha (a Palestinian writer and academic who currently teaches at SOAS in London) seeks to accord Palestinians exclusive rights to antiquity and indigeneity in the land between the Jordan River and the Mediterranean Sea, while at the same time...
www.tarb.co.il
Ок