Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Prevzemen tekst od oficijalnata strana na eden fudbalski klub vo makedonija...
Citiram:
Исто така од АД ФК Вардар се информира јавноста дека сметката на клубот од деветти април 2025 година е одблокирана, со што клубот после цели осум години повторно функционира по сите законски норми и прописи.

Nemozam da pisam vo nivniot forum, blokiran sum....ama morav ova javno da go spodelam, oti go zboram nekolku godini unazad i imam napisano vo izminatoto nekolku postovi za mesanjeto na politikata direktno vo sportot, sto sekade barem javno e strogo zabraneto.

- Prasanjeto e kako funkcioniral doticniot klub vo izminatite godini, ako duri sega funkcionira po site zakoni i propisi?

- Vo vreme koga premierot vodi intenzivni istragi za mito i korupcija vo site sferi vo nasata drzava, samiot aktivno e vklucen vo bezpravno funkcioniranje na edno AD

- Koj, kako i zosto dozvoluval nezakonsko i nadvor od site propisi funkcioniranje na eden fudbalski klub, odnosno Akcionersko drustvo, koga za site ostanati pravilata na igra se podrugi, odnosno so nepominati tri plati na vrabotenite firmata odi vo stecaj i kako voopsto se isplakjani fudbalerite so blokirana ziro smetka?

- Znaci se koristela druga z. smetka ili parite se isplakjani na raka, sto se kosi so site propisi i zakoni koi UJP gi sproveduva vrz site gragjani, samo vo ovaj slucaj ne.

Zatoa nemame sport vo Makedonija, pravilata nevazat za site podednakvo.... i so e najstrasno, toa go pravat tie sto najpovekje deklarativno se borat protiv toa.

Prevzemen tekst od oficijalnata strana na eden fudbalski klub vo makedonija...
Citiram:
Исто така од АД ФК Вардар се информира јавноста дека сметката на клубот од деветти април 2025 година е одблокирана, со што клубот после цели осум години повторно функционира по сите законски норми и прописи.

Nemozam da pisam vo nivniot forum, blokiran sum....ama morav ova javno da go spodelam, oti go zboram nekolku godini unazad i imam napisano vo izminatoto nekolku postovi za mesanjeto na politikata direktno vo sportot, sto sekade barem javno e strogo zabraneto.

- Prasanjeto e kako funkcioniral doticniot klub vo izminatite godini, ako duri sega funkcionira po site zakoni i propisi?

- Vo vreme koga premierot vodi intenzivni istragi za mito i korupcija vo site sferi vo nasata drzava, samiot aktivno e vklucen vo bezpravno funkcioniranje na edno AD

- Koj, kako i zosto dozvoluval nezakonsko i nadvor od site propisi funkcioniranje na eden fudbalski klub, odnosno Akcionersko drustvo, koga za site ostanati pravilata na igra se podrugi, odnosno so nepominati tri plati na vrabotenite firmata odi vo stecaj i kako voopsto se isplakjani fudbalerite so blokirana ziro smetka?

- Znaci se koristela druga z. smetka ili parite se isplakjani na raka, sto se kosi so site propisi i zakoni koi UJP gi sproveduva vrz site gragjani, samo vo ovaj slucaj ne.

Zatoa nemame sport vo Makedonija, pravilata nevazat za site podednakvo.... i so e najstrasno, toa go pravat tie sto najpovekje deklarativno se borat protiv toa.
Dobro utro ova jas go zboram godini unazad arno ama site kjutat nitu eden klub ne se zbuni oti nemaat pravo na licenca no znaes ne se samo ovie blokirani ima i drugi ekipi isto nema nikade revizija od strana ima kluboj kade zemaat po 200 evra minimalec plata na dokument a drugite dve ,tri ilijadi evra mu gi davaat na raka toa se klibojte so turski kapital isto imas kluboj sto docnat so plati i pridonesi po nekolku meseci i mnogu drugi gluposti so ne plakjaat se i sesto edino nie sme kako so treba I uste edna do dve ekipi drugite site od 1mfl i 2mfl se plukni zalepi no znaes so e najjako primer brera nekni bez trener bez pari, bez igraci den dva pred nas mu zamina i sportskiot dirketor nemaat ni uprava nisto ne pobedi cesno i posteno na teren e toa e glavniot Problem a ne dali se e pod konec ili dali sinot na sportskiot dirketor so bese smenet go kladoja da precekva drugi skopski upravi koj ludaci da gi sednuvaat nosat vo lozata si mislat od doma go donesoja klubot a upravata se aminuva i opstinata so toa posle oti karale oti vikale so treba da prat so vakvi budali

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Jas znam deka FK Pelister ako saka da odi na pripremi vo Ohrid ili da kupi sportska oprema treba da raspisi tender, da gi ispocituva site proceduri, bidejki e AD... Za mene glupost, ama koga se takvi pravilata na igra, neka bidat za site...Inace poglupo soopstenie kaj sto eden klub sam priznava deka osum godini nezakonski rabotel se nema dosega napisano

Jas znam deka FK Pelister ako saka da odi na pripremi vo Ohrid ili da kupi sportska oprema treba da raspisi tender, da gi ispocituva site proceduri, bidejki e AD... Za mene glupost, ama koga se takvi pravilata na igra, neka bidat za site...Inace poglupo soopstenie kaj sto eden klub sam priznava deka osum godini nezakonski rabotel se nema dosega napisano

Пелистер распишува тендер преку општина Битола, во Вардар исто беше кога клубот беше под градот, тендер за припреми, ресторан за храна, огласи за вработување на фудбалери итн. Истото е и во МЗТ. Во втора лига клубот нема потреба да е АД, освен ако не се променило нешто последнава сезона.

А ти мислиш дека во Пелистер не се прави и правело истото, дека е се по прописи? Исто е и во ракометот… Затоа после чудно ти е како Славко од Беранци кој нема стапнато на терен има 1.200 евра плата, а Немања кој е репрезентативец на Србија/Црна Гора/Хрватска има 700 евра плата. Па имаш шеми со плаќање станови хххх евра, а плата на договор 200 евра итн. Шеми што се користат 30 години кај нас…

Вардар ниту е прв, ниту единствен што го правел ова. Па да се занимаваат малку повеќе од влада со ова, нема да има еден клуб во прва лига што ќе треба да земе лиценца, вклучувајќи го тука и Пелистер. Колкави долгови до вчера ви се влечеа, што ќе беше со вас ако се постапуваше законски и како што треба?

Дека се прат пиздарии сегде се прат. Ама кој црни долгови ги имал Пелистер, чоек ќе се речи по 5 актуелни репрезентативци имал во сезона. Мислам и резултатите кажват какви играчи сме имале. Само то му останва на секоја актуелна управа како изговор за неуспесите. 20 години од ко го пратам клубот само враќаме долгови и на добар пат сме биле да сме на нула. :D
Нејсе, не ми е целта да споредувам кој колку е толериран од страна на државата ама баш вчера ко излеговте со исплати, Пелистер ни на сон не можи да ги замисли тие суми. Демир ви зеде 100 иљади евра, а замисли една плејада скапи играчи колку наплатиле. Овде со Миленковски ќе имаме такви долгови? :D

Дека се прат пиздарии сегде се прат. Ама кој црни долгови ги имал Пелистер, чоек ќе се речи по 5 актуелни репрезентативци имал во сезона. Мислам и резултатите кажват какви играчи сме имале. Само то му останва на секоја актуелна управа како изговор за неуспесите. 20 години од ко го пратам клубот само враќаме долгови и на добар пат сме биле да сме на нула. :D
Нејсе, не ми е целта да споредувам кој колку е толериран од страна на државата ама баш вчера ко излеговте со исплати, Пелистер ни на сон не можи да ги замисли тие суми. Демир ви зеде 100 иљади евра, а замисли една плејада скапи играчи колку наплатиле. Овде со Миленковски ќе имаме такви долгови? :D
Абе на играч да му должиме 100000 евра на совет ќе заврши темата во оштина, инаку да одсекогаш враќат некој долгови претежно за опрема, хотел, автобуси и слично.

Ама ако планират и наредни години вака да се мачиме без план иднина и визија поарно уште сега втора лига, па и регион нека си трчкат.

И еве ќе се спасиме да речиме ова година и после наредна пак иста приказна и така 30 и кусур години, клуб цицач на општински пари и вдомување на партиски кадри, ништо повеќе ништо помалку.

Тие биле “расадници” на млади таленти. :pos:
Кој црни расадници кога сите овие деца на такви таленти и потенцијал после долго време во Битола и од кога се земени во тимот не добија минутажа сите вкупно колку шо доби на пример Бразилецо откако е дојден и то без никаква школа, од непозната лига некоја си 4-та, во години е, без статистика или талент за да се двој не само од постарите туку и од децата наши.
Ама шо убо ја залажвате јавноста со то “расадници” кога ги најавувате младите деца како синкир ќе ви се главни играчи а ги земвате за тренинг само и прошетки и да ви ги гледат тие незналиците шо сиги форсирате по ваш вкус како незнат и неможат да шутнат на гол и да подат топка, и за то наместо да славиме опстанок уште од пред три недели, ние денес се тресиме и се вративме на старт. За ништо не ве бива. Никакви расадници, туку сонот и желбата на младите таленти им го убивате и на сите наши играчи од Битола и произлезени од нашата школа ама важно треба до крај да ви играт Вилдан Керим, Карчевски, Серафимовски, Јапонецо, Бразилецо, Русино, сега и Спирко наместо некој од талентите нели оти сте “расадници”. Е баш за то дека против битолчани сте удрени и ги омаловажвате а само поради нив имате толку бодој, сега нека ве спасват тие шо ги форсирате и шо не ги боли к*ро за клубо туку само да билдат минутажа и да си земват плата, е за то дојдовме до то дереџе само поради овие незналици а со се нив и вие сте исти незналици.

Attachments

• IMG_5234.jpeg
    IMG_5234.jpeg
    712,8 KB · Прегледи: 30
  • IMG_5236.jpeg
    IMG_5236.jpeg
    639,4 KB · Прегледи: 30
  • IMG_5235.jpeg
    IMG_5235.jpeg
    754,8 KB · Прегледи: 24
Тие биле “расадници” на млади таленти. :pos:
Кој црни расадници кога сите овие деца на такви таленти и потенцијал после долго време во Битола и од кога се земени во тимот не добија минутажа сите вкупно колку шо доби на пример Бразилецо откако е дојден и то без никаква школа, од непозната лига некоја си 4-та, во години е, без статистика или талент за да се двој не само од постарите туку и од децата наши.
Ама шо убо ја залажвате јавноста со то “расадници” кога ги најавувате младите деца како синкир ќе ви се главни играчи а ги земвате за тренинг само и прошетки и да ви ги гледат тие незналиците шо сиги форсирате по ваш вкус како незнат и неможат да шутнат на гол и да подат топка, и за то наместо да славиме опстанок уште од пред три недели, ние денес се тресиме и се вративме на старт. За ништо не ве бива. Никакви расадници, туку сонот и желбата на младите таленти им го убивате и на сите наши играчи од Битола и произлезени од нашата школа ама важно треба до крај да ви играт Вилдан Керим, Карчевски, Серафимовски, Јапонецо, Бразилецо, Русино, сега и Спирко наместо некој од талентите нели оти сте “расадници”. Е баш за то дека против битолчани сте удрени и ги омаловажвате а само поради нив имате толку бодој, сега нека ве спасват тие шо ги форсирате и шо не ги боли к*ро за клубо туку само да билдат минутажа и да си земват плата, е за то дојдовме до то дереџе само поради овие незналици а со се нив и вие сте исти незналици.
Супер идеа за нареден пост, фала ти.

Тоа се долгови кои ги прават намерно во веќе познатите шеми. Играчи ко овие незналициве кон кои имаше долгови, ни 5% од тие пари не гледаат. Се договараме на некоја астрономска сума (пример 20000 евра месечно), јас те исплаќам колку што реално треба да земаш (2000 евра). Кога доаѓа друга управа, бараш да ти исплатат долгови од претходниците (разликата од 18000 евра по месец), тие пари си ги делите после со менаџери и претходни управи.
Пиуни како Симев и други 10 стана купија од вакви шеми, а да не зборам за тие над нив. Зошто ги избркавме Грне и Бајо лани? Исти курац се сите.

Последно уредено:
Тоа се долгови кои ги прават намерно во веќе познатите шеми. Играчи ко овие незналициве кон кои имаше долгови, би 5% од тие пари не гледаат. Се договараме на некоја астрономска сума (пример 20000 евра месечно), јас те исплаќам колку што реално треба да земаш (2000 евра). Кога доаѓа друга управа, бараш да ти исплатат долгови од претходниците (разликата од 18000 евра по месец), тие пари си ги делите после со менаџери и претходни управи.
Пиуни како Симев и други 10 стана купија од вакви шеми, а да не зборам за тие над нив. Зошто ги избркавме Грне и Бајо лани? Исти курац се сите.

Баш така, плус долгови за ресторани, фирми за превоз на бате и тате, "агенции" за организирање на пријателски натпревари и подготовки итн… Па имаш купена опрема за деца, реално вредна 300.000 денари, а на договор стои 600.000 денари, која секако не е платена, а продадена им е на децата и нивните родители за цена од х2 или х3, парите во џеб, а клубот за некоја година блокиран од фирмата која, нели, "не го наплатила" договореното претходно.

Супер идеа за нареден пост, фала ти.
Па треба ќори да сме за да не се примети дека ги понижват битолчани и ги користат само кога им е најтешко а види сите бодој или најважните донесени се кога играле Кико, Андреј, Мирко, Љамче, Фика, Егри, Штеф, Јовче, Кице.. Пола од овие се на клупа а можат 100 пати поќе заедно и со младите шо не ги рецкат 2% од тие шо ги играат секоја утакмица по ќеф и воља на одредени личности таму шо мислат дека клубо е нивни, и види го сегашниот состав со пола Прилепчани, Скопјани и играчи донесени од кизнај каде (исклучок Бошко) чисто да имаме “странци” и за то имаме од последните пет утакмици дури четири порази.
И за кој ку* се купваше нов тренер и нови играчи???
Убо пишале чкембарите… кој е одговорен за долгата листа на промашени засилувања и тренери?? То не е од сега, то е веќе три години.
Кој е одговорен за веројатно и многу поубо платените “странци” од домашните и понижени наши играчи шо даваат 200% од себе за клубо и играат и прат успех во ова мизерија и трчаат за сите тие “странци” поке од нив самите за после то управчето да го препишва на странците и успехот и се.
Досега овој Пелистер со оваја управа ги има најлошо погодено странците и најлошо потрошени парите на народо за тие странци. Еден да не се погодело бе и уште да си седи тој шо ги носи како ништо да не е. РЕЗИЛ. Па и ако е точно дека тој мешал прсти во составо.. КАТАСТРОФА!

Последно уредено:
https://www.facebook.com/share/p/1APmNTJ7vS/
На крај на сезона ќе извадивме за сите, минутажа и учинок, па нека се лутат странците како Лукас оти сме биле против нив, море МРШ ! Оти не бевме против Лукас 2017, Жуниор, Миранда? Ајде мрш таму, ама прво тој шо ги донесе да си одговара за 51 промашен трансфер, за ниту еден погоден странски играч и за скаутирање на Јутуб.

П.С. Митко наводно си дал оставка и истата е прифатена, до крај на сезоната и то е то. Му ја скроја капата другарчињата, од најпосакуван дојде да биди за нигде... Ама ајде да видиме...

Мое мислење како приватно така и јавно изнесено, Митко не е крив, колку шо ги штитеше сите околу него, хиени.

https://www.facebook.com/share/p/1APmNTJ7vS/
На крај на сезона ќе извадивме за сите, минутажа и учинок, па нека се лутат странците како Лукас оти сме биле против нив, море МРШ ! Оти не бевме против Лукас 2017, Жуниор, Миранда? Ајде мрш таму, ама прво тој шо ги донесе да си одговара за 51 промашен трансфер, за ниту еден погоден странски играч и за скаутирање на Јутуб.

П.С. Митко наводно си дал оставка и истата е прифатена, до крај на сезоната и то е то. Му ја скроја капата другарчињата, од најпосакуван дојде да биди за нигде... Ама ајде да видиме...

Мое мислење како приватно така и јавно изнесено, Митко не е крив, колку шо ги штитеше сите околу него, хиени.
Како мислиш Митко не е крив? Кој е тогаш крив? Дедо ми Павле? Митко е фала богу за тие таму измислен ама сам си ја бараше и си ја доби.
Три и пол години да штитиш луѓе шо и сам знајш дека немаат две чисти (скопскио му директор и координаторите) за таја функција за која ТОЈ ги кладе и те како е крив. Зборваме за функција која е една од најважните за било кој клуб. Значи спортски директор е личнос шо ја крој екипата. Кај нас нашио додека не ја уништи не се смири.
За тој 51 промашен трансфер, Митко ќор е дека то се случваше веќе ТРИ години? Немаше човек шо не му зборваше дека скопскио го уништва клубо и мора да прај промена таму. Не зборваме за штитење на некој за 2,3,4,5,6 промашени играчи.. прајме муабет за штитење на некој си таму комплексач шо промаши НАД 50 ИГРАЧИ или 95% од сите шо дојдоја надвор од Битола и Македонија. Значи свесно си ја клаваше глата в торба знаејќи дека то се случва. Некој треба да му дозволи на скопскио да си игра и промашва ТРИ ГОДИНИ. Кој е крив овде? Па Митко. Јас и ти сигурно не го дозволивме то.
Оти нели немаше на толкав град и толкава спортска Битола друг да се клај освен другарчето шо мораше до крај да остани. Дозволивме некој си таму од Скопје шо очигледно е против фудбалерите наши битолчани да си игра ку*о со клубо. Ама то го дозволи баш Митко и то свесно. Е за то е крив и само од скопскио на прво место му дојде секирата на врато.

Нема иземање од кривица ако окулу тебе има хиени сам си дозволил да бидеш опкружен со нив. Ако не бил способен да направи рез и да исфрли она што не чини најголема кривица сноси тој и добро е што си оди без разлика што бил и ќе биде еден од најголемите играчи од ПЕЛИСТЕР. Да бидеш претседател значи да имаш способност за водење на клубот правиш еќипа за која ти потоа одговараш ако си дозволил од партија да ти наметнуваат кој луге ке бидат околу тебе твоја е кривицата. Или со туги пари лесно е оти во зградите што ги прави не си дозволи толку хиени околи него, како во ПЕЛИСТЕР оти од сопствен џеб боли.

Пак истио состав пак исто ПОРАЗ.
ОСТАВКА!!! Прво на тренерчето оти ил и појма нема од фудбал или друг му го прај составо. После тренеро сите други под ред. МРШ! Го уништивте клубо незналици едни со то форсирање на состав и играчи миленици на управа. П*ЧКИ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom